Design af et smalt køkken: valg af layout og beslutning om finish

Et smalt køkken er ikke en sætning, men et sted, hvor du kan slå forskellige designløsninger Et smalt køkken er ikke en sætning, men et sted, hvor du kan slå forskellige designløsninger Smalt køkken er ret almindeligt i vores hjem. Dette layout har også sine fordele – i et smalt lille rum er alt lige ved hånden, og værtinden behøver ikke bruge tid på at flytte rundt i køkkenet. En anden ting er, at det er svært at udvikle et sådant køkkendesign, så det ikke ser rodet ud og samtidig forbliver behageligt og rummeligt. Sådan indrettes køkkenet, så det ville være behageligt for alle?

Design Basics

Hvis køkkenet har en bredde på halvanden eller lidt mere end en meter, så er det klart smalt. Desuden er den ikke nødvendigvis lille – der er værelser med et areal på 15 meter og på samme tid smalle i form af et penalhus. For at slå et sådant køkkenprojekt skal du omhyggeligt overveje valget og arrangementet af møbler, apparater; vælge de rigtige efterbehandlingsmaterialer.

I et smalt køkken anbefales det at hænge overskabe så højt som muligt. I et smalt køkken anbefales det at hænge overskabe så højt som muligt.

Det særegne ved layoutet af smalle køkkener ligger i deres form. Som regel ligner de en aflang penalhus med et vindue på den smalleste side. Denne egenskab ved ensidig naturlig belysning gør køkkenet endnu smallere og mindre for øjnene, end det er..

Derfor skal smalle rum visuelt udvides. Hovedprincipperne for dette er orientering mod lyse farver i dekoration og møbler, afvisning af for lyse farver, kontrasterende kombinationer og leg med belysning..

Farve i interiøret

Uanset hvilket køkkendesign der vælges, er det i smalle rum nødvendigt at vælge den rigtige farve. Vi bliver nødt til at opgive brugen af ​​sort, mørk lilla, dybblå, mørkegrøn, lys rød, uanset hvor meget du vil bruge dem. Disse lyse og stærke farver komprimerer rummet visuelt. Køkkenet vil virke trangt og rodet af dette.

Interiøret skal være dekoreret i lyse farver. Den ideelle farve til et smalt køkken er hvidt og alle dets nuancer og variationer. Følgende farver til rummet vil også være ganske gode:

 • lyserød;
 • lysegrøn;
 • blå;
 • gul og dens nuancer;
 • lyserød.

Lyse farver bruges overalt – til vægge, lofter, møbler. Et let forklæde sammen med lyse lysgardiner mod baggrunden af ​​lyse vægge gør interiøret mere luftigt og muntert, og rummet mere voluminøst.

Vigtigt: For at forhindre, at interiøret ser kedeligt ud, bør du ikke dekorere alt i en farve, især i hvidt. Farvekombinationer er velkomne: hvid og gul, hvid og lyseblå, hvid og blød lilla.

For et lille smalt køkken er kompakte og ergonomiske møbler optimale. For et lille smalt køkken er kompakte og ergonomiske møbler optimale. Hvis køkkenets bredde ikke tillader installation af et spisebord, kan du bruge en alternativ mulighed. Hvis køkkenets bredde ikke tillader installation af et spisebord, kan du bruge en alternativ mulighed. For et smalt køkken er den bedste løsning vinklen på køkkenenhederne For et smalt køkken er den bedste løsning vinklen på køkkenenhederne

Kontrasterende kombinationer i væggenes design skal opgives. Rød i kombination med sort, sort i kombination med lilla, hvid og sort vil ødelægge interiøret i et smalt køkken og gøre det til en dyster krog. På samme måde må du ikke bruge kontrastfarvekombinationer i møbler eller en kombination af vægge og møbler. Det røde sæt på baggrund af lyse vægge vil desværre gøre køkkendesignet unødigt undertrykkende og skabe en følelse af rod.

For et smalt rum er der flere interessante ideer:

 • lyserøde vægge og hvide facader;
 • lyseblå vægløsninger og hvid suite og forklæde;
 • lys lilla vægge og lyserøde facadeløsninger;
 • lysegrønne vægge og citrongule møbler.

Rummets design ser interessant ud, hvis køkkenets øverste niveau er indrettet i lysere farver og det nederste – i mørkere eller farvede. Dette gælder ikke kun for vægge, men også for skabsfacader..

Valg af møbler

Designet af et smalt lille køkken afhænger stort set af valg af møbler. Møbler af typiske standardstørrelser er ofte ikke egnede til hende. Et standardsæt passer enten ganske enkelt ikke ind i et smalt køkken eller fylder det fuldstændigt og efterlader kun en smal stribe til midtergangen, som vil dræbe ethvert interiør.

Designere anbefaler at bruge kombinationer af små lamper på loftet i et smalt køkken Designere anbefaler at bruge kombinationer af små lamper på loftet i et smalt køkken Den korrekte lægning af gulvet i et smalt køkkenområde spiller en vigtig rolle i køkkenets visuelle opfattelse. Den korrekte lægning af gulvet i et smalt køkkenområde spiller en vigtig rolle i køkkenets visuelle opfattelse.

Derfor er det for smalle køkkener bedre at lave møbler i henhold til individuelle mål og projekter.. I dette tilfælde kan flere problemer løses på én gang:

 • brug maksimalt hver centimeter af området;
 • skabe et unikt design af rummet og bringe dine ideer ud i livet;
 • spare penge, især hvis du laver møbler selv.

Møbler til et lille køkken skal først og fremmest være meget kompakte og funktionelle maksimalt. Det er i smalle køkkener, at høje smalle penalhuse, hylder, overskabe, foldeborde har fundet deres anvendelse..

Plads layout

Et smalt rum dikterer et særligt arrangement af møbler i det. Typisk stilles møbler op langs en lang væg i en linje. Rummet har naturligvis en anden langside, men hvis du lægger møbler langs det, vil køkkenet ligne en reserveret sædevogn og en smal gang. Sådan et interiør kan ikke kaldes hyggeligt..

Du kan lege med rummets konfiguration og prøve at placere møbler og apparater på en mere original måde. For at gøre dette er det bedst at aktivt bruge rummet omkring vinduet. I sit område kan du arrangere et arbejdsområde – rummets design ser ganske interessant ud, hvor en vask er placeret under vinduet, og hylder og skabe langs vinduet. Dette giver dig mulighed for at ændre køkkenets geometri, og det vil ikke ligne et aflangt rektangel, men som et firkant. Hvilket er mere proportional og æstetisk tiltalende for øjnene.

Hvis du har et smalt langt køkken, vil dette layout være det mest optimale til det. Hvis du har et smalt langt køkken, vil dette layout være det mest optimale til det.

En god måde at få mest muligt ud af rummet er en bordplade i vindueskarmen. Langs den lange væg kan du køre bordpladen på arbejdsområdet, som derefter jævnt indeholder vindueskarmen. Sådan en bordplade giver dig mulighed for at løse problemet med et køkkenbord, som som regel ikke har plads i smalle køkkener. I dette tilfælde vil vindueskarmen kunne spille rollen som et bord..

Om bordets sted

Ak, i det smalle køkken er der simpelthen ikke plads til en fuldgyldig spiseplads. Betyder det, at du bliver nødt til helt at opgive bordet? I princippet kan du gøre dette og flytte spisepladsen ind i stuen, hvis køkkenet er for lille. Hvis layoutet ikke desto mindre simpelthen er smalt og ikke lille, kan du også prøve at organisere et spisested her. Du skal bare tænke på bordets form og størrelse.

Et bord i almindelig størrelse fungerer ikke her. Men du kan lave et lille bord. Den mindste side er det bedste sted at organisere det. Normalt bruges vinduesplads. Sidelængden er lige nok til at organisere et lille bord til 2-3 personer. For at spare plads kan du lave et sådant bord også folde eller folde. I dette tilfælde skal batteriet flyttes fra vinduesområdet til et andet sted..

Det kantede layout af møbler i et smalt køkken gør rummet visuelt kvadratisk Det kantede layout af møbler i et smalt køkken gør rummet visuelt kvadratisk

Ser godt ud i et smalt køkken og en bardisk, som kan tjene som bord og opbevaring. Interiøret vil kun drage fordel af tilstedeværelsen af ​​en bardisk. I smalle køkkener er det bedst at bruge en udtrækkelig bardisk..

Smalt køkkenindretning – reparationer og ideer (video)

Lad os opsummere

Designet af et smalt køkken kan udvikles på en sådan måde, at alle familiemedlemmer vil føle sig godt tilpas med at arbejde og slappe af på det. Vi ønsker dig held og lykke med renoveringen!

Eksempler på design af et smalt køkken (foto)