Moderni tilkkutekniikka sisätiloissa

Jos kiinnostuksesi on vielä herätettävä, katso vain, mitä mahdollisuuksia tilkkutekniikka avaa. Jos kiinnostuksesi on edelleen lämmennyt, katso vain, mitä mahdollisuuksia tilkkutekniikka avaa. Kun katsot valokuvia ylellisestä työstä tilkkutekniikassa, näet, kuinka mestari tekee korutöitä. Kyllä, on heti sanottava, että tilkkutöiden ompelu on potilaan käsityö, joka keskittyy tulevaisuuden tulokseen. Nykyään missä tahansa “käsityöläiskaupungissa” tilkkumatot, huovat ja muut sisustustuotteet myydään nopeasti loppuun, ja video, jossa mestari osoittaa tekniikan salaisuudet, saa satoja katselukertoja.

Patchwork -pöytäliina

Hajanainen pöytäliina on muodikas asia, jonka ideaa hyödynnetään useammassa kuin yhdessä suunnittelijakokoelmassa. Miksi maksaa liikaa, jos voit tehdä tällaisen itse muista jäljellä olevista palasista. Ota inspiraatiota valokuvasta, etsi tarvittavat mallit (ja kaavoja ei ehkä tarvita ollenkaan, koska idea on yksinkertainen) tai etsi videomestarikurssi.

Tällaisen pöytäliinan ompelutekniikan monimutkaisuus riippuu taidoista ja sisustuksen määrästä Tällaisen pöytäliinan ompelutekniikan monimutkaisuus riippuu taidoista ja sisustuksen määrästä

Tarvitset:

 • Kangaspalat päärunkoon;
 • Vuori kangas;
 • Ompelukone;
 • Langat;
 • Sakset;
 • Mallit.

Ensin mitat pöydän mitat, minkä jälkeen on selvää, kuinka paljon kangasta tarvitset. Sitten teet malleja – paperineliöitä 20 x 20 cm. Tämä koko on valinnainen, enemmän tai vähemmän mahdollista. Mutta hyväksymme silti ehdollisen 20 x 20 cm: n ja leikkaa neliöt eri kangasjätteistä tai leikkauksista..

Toimi sitten näin:

 • Leikattujen osien reunat on käsiteltävä niin, että langat eivät ripottele;
 • Taita neliöt mihin tahansa muotoon, katkaise ne nastat;
 • Ompele ne kankaalle ja silitä sitten saumat;
 • Pöytäliina tai pikemminkin sen etuosa on melkein valmis – jäljellä on vain reunan ompeleminen.

Katso valokuvan esimerkkejä ja määritä, mikä vaihtoehto on sinulle parempi Katso valokuvan esimerkkejä ja määritä, mikä vaihtoehto on sinulle parempi

Rajaompeleen jälkeen tuote on silitettävä uudelleen. Sitten otat vuori kankaan ja laita tuloksena oleva neliömäinen kangas sen päälle. Vuori on liitetty kankaalle nastoilla, ylimääräinen kangas leikataan pois, reunanauhan reuna taitetaan 2 cm, kaikki ommellaan ja silitetään uudelleen.

Mitä tulee tämän pöytäliinan fragmenttien määrään, niitä voi tietysti olla paljon, jotta ne eivät kirjaimellisesti toistu. Mutta niin kirkkaasta tilkkutäkistä voi tulla tuote, kuten he sanovat, “tilaisuudessa”. Se on liian värikäs asia, jonka pitäisi aina olla sopusoinnussa sisustuksen kanssa. Ja sisustus, jos se ei pääasiassa koostu tällaisista käsintehdyistä esineistä, ei ehkä “ystävysty” tällaisen pöytäliinan kanssa. Mutta! Jos laastarit eivät ole kirkkaita, mutta herkkiä värejä tai pastellivärejä, tämä muuttaa tilannetta..

Kuinka ommella koristeellinen kangas silppuista (video)

Patchwork -ompelu: blooper -tekniikka

Lyapochikha on tilkkutyön ompelutekniikka, jonka kaikki todennäköisesti tuntevat tavalla tai toisella. Ainakin jos näkisin isoäidin fleece -matot värikkäistä laastareista. Tämä tekniikka ei tietenkään luotu rikkaasta mielikuvituksesta ja halusta yllättää, vaan köyhyydestä. Lisäksi viisas talonpoika-asema: uskottiin, että kuluneita vaatteita ei pitäisi heittää pois, tässä tapauksessa korkeampien voimien suosio perheelle ei näkyisi. Ja köyhyys seuraa rangaistuksen tavoin vanhojen vaatteiden laiminlyöntiä.

Joten naiset käyttivät kirjaimellisesti jokaista silppua ja miten he käyttivät sitä! Ei mattoja, vaan kuvia tuli heidän taitavien käsiensä alta, vaikka silloin kukaan ei tietenkään kutsunut sitä nykyaikaiseksi sanaksi “tilkkutäkki”.

Isomummiemme aikojen hajanaiset matot ovat siirtyneet nykypäivään. Lyapochikha ei ole vain kunnianosoitus perinteille, vaan tekniikka, joka voi luoda kauniita ja viihtyisiä sisustusesineitä.

Lyapochikha - vanha patchwork -tekniikka, joka ei vaadi kustannuksia Lyapochikha – vanha patchwork -tekniikka, joka ei vaadi kustannuksia

Blooper -tekniikan ominaisuudet:

 • On olemassa yksinkertainen tekniikka – nauhat ommellaan yksinkertaisesti riveiksi. Jokainen kappale ommellaan keskelle, reunat taivutetaan, jolloin saadaan haluttu tilavuus. Asian loisto riippuu laastareiden koosta. On hyvä, jos laastarit ovat samankokoisia – ne ommellaan “perhonen” -tyypillä (huomaamaton ommel keskellä). Rivit on tiivistetty niin, että kangas pitää muotonsa hyvin.
 • Vaikea tekniikka on, että paisutin yhdistetään kutomiseen. Kudonnan aikana silput kiinnitetään tiettyihin paikkoihin. Toisin sanoen tuotteeseen on mahdollista luoda tilavuuskuvioita..
 • Kuviot blooperissa voit luoda, mutta tämä tehtävä vaatii tiettyjä taitoja. Jos on mahdollisuus katsella valokuva- tai videomestarikursseja, on parempi tehdä niin. Ja siksi se on vaikeaa: merkinnät kiinnitetään kankaaseen väriviivoja pitkin. Sitten korjaustiedostot on kiinnitetty, kaaviot ovat tällaisia ​​- keskeltä reunoille. Perusvärit ovat keskellä ja loput niiden ympärillä..

Kaikissa tapauksissa päällikön on ymmärrettävä, että tällaisella ompelulla on tärkeä ominaisuus, ja se riippuu vain neulanaisesta itsestään. Tämä on taitava värien yhdistelmä. Se määrittää teoksen lopullisen ulkonäön, onko tuote taiteellinen. Katso valokuvia tämän tekniikan teoksista, arvioi menestyneimmät, älä odota nopeaa ymmärrystä kaikista tekniikan perusteista.

Tämän tekniikan tuotteet ovat melko tyylikkäitä ja epätavallisia. Tämän tekniikan tuotteet ovat melko tyylikkäitä ja epätavallisia.

Vain kokeillessasi patchwork -tekniikkaa, tutki aina huolellisesti sekä malleja että kuvioita. Jos et tiedä mistä aloittaa ja minne liikkua, “Patchwork Technique” -piirin ohjelma sopii perustana. Miksi ohjelma ja jopa muki? Kyllä, koska on olemassa pohja, on selkeä luokkien sarja komplikaation periaatteella, on samat mallit ja mallit.

Ohjelma sisältää selityksen perusasioista, antaa metodologisia viitteitä. Eli ymmärrät, mitä videota katsot, mihin mestarikursseihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ohjelma koordinoi myös itsenäistä työtäsi..

Chenille -tilkkutekniikat

Chenillen etuosa on värillisiä raitoja, jotka on ommeltu siististi johonkin pohjaan. Mutta tämä ei ole perinteinen ompelu. Chenillen erot ovat perustavanlaatuisia. Aluksi suuret kangaspalat muuttuvat erikoistekniikoiden avulla tasaisiksi raidoiksi ja näyttävät ulkoisesti kasalta.

Uskotaan, että chenille on yksinkertaisesti säästötekniikka. Mitä ongelmallisia kulmia hän ei korjaa. Käytä esimerkiksi farkkuja. Jos chenille rypytetään riittävän kovalla muovisiveltimellä, saat vakosamelin vaikutuksen suurella kylkiluulla.

Chenille on jäljitelmä pienistä kangasnauhoista Chenille on jäljitelmä pienistä kangasnauhoista

Chenille -aihio koostuu kolmesta osasta:

 • Pohja- tai pohjakerros;
 • Keskikerros – useita kerroksia kangasta tilavuusvaikutukseen ja lämpeneviin asioihin;
 • Yläkerros, koristeellinen.

Jos puhumme chenille -tekniikasta, se on ensi silmäyksellä hyvin monimutkaista, mutta todellisuudessa se on vain huolellista työtä. On tärkeää koota oikea chenille -aihio. Tätä varten aseta pääkerros kuvapuoli ylöspäin pinnalle ja sitten yksi kerrallaan täyteaineet. Koristeellinen chenille -kerros, joka on asetettu kuvapuoli ylöspäin, viimeistelee työkappaleen..

Chenille -tekniikka: mestarikurssi (video)

Patchwork akvarellitekniikassa

Vesiväri on suosittu tekniikka, joka perustuu samoihin neliöihin. Kaikki mestarit eivät tietenkään ota akvarellia, koska tämä tarina on lievästi sanottuna pitkäikäinen. Mutta tulos on uskomaton – mistä tahansa valokuvasta näet, että akvarellitekniikkaa käyttävä tuote oikeuttaa täysin nimensä.

Oikean kankaan valitsemiseksi vesiväreille tarvitset:

 • Niin että kankaat ovat värien ja kuvioiden mukaisia;
 • Kankaan piirustusten ei pitäisi olla suuria ja huomaamattomia;
 • Kukkakuvioita suositellaan;
 • Sävyjen siirtyminen – vaaleasta tummaan.

Se on sävyjen siirtyminen vaaleasta tummaan, joka muodostaa vesiväriä muistuttavan vaikutuksen Se on sävyjen siirtyminen vaaleasta tummaan, joka muodostaa vesiväriä muistuttavan vaikutuksen

Tämä on hienoin, huolellisin työ. Katso ainakin pari videota: kuinka mestari valitsee kankaat, miten hän yhdistää ne. Täällä on helpompi laskea laastareiden ja tulosteiden väri kuin missään muualla. Mestarikurssit auttavat sinua navigoimaan tekniikan temppuihin, kuten vesiväri. Kuviot ovat myös erittäin tärkeitä, kuten kuvioita pienissä yksityiskohdissa..

Akvarellitekniikkaa käyttävä huopa voi kestää vuoden tai enemmän, mutta työ on sen arvoista.

Patchwork -tekniikka

Ja aloittelija neulanainen voi usein kohdata joitain muita käsitteitä, jotka liittyvät poikkeuksetta tilkkutöihin. Jälleen ympyrätyöohjelma auttaa sinua ymmärtämään mistä aloittaa, ymmärtämään tilkkutyön ompelun perusehdot, ohjaa sinut tiettyihin mestarikursseihin.

Tikatun ompelun tärkeimmät käsitteet:

 • Hyvin. Kaivotekniikka perustuu yksinkertaiseen geometriseen neliöhahmoon. Neliö koostuu raidoista. Vain koska tämä on kaivo, nauhoja kutsutaan tukkeiksi. Voit kerätä nauhat-lokit kaivoon eri tavoin..
 • Värjätty lasi. Yleisempi nimi on australialainen lasimaalaus. Lasimaalaus voidaan tehdä sekä käsin että ompelukoneella. Todellisen lasimaalauksen tai pikemminkin lasimaalauksen saamiseksi tämän tekniikan piirustuksilla on oltava selkeät rajat. Yleensä patchwork -lasimaalaus luo tummia tai mustia viivoja viistoihin viivoihin. Lasimaalaus on graafinen tilkkutäkki.
 • Joo. Tämä on tekniikan lisäksi myös tämän tekniikan kokoonpanoyksikön nimi, joka muistuttaa nyyttiä. Sekä kuviot että kuviot ovat melko yksinkertaisia..
 • Pizza. Pizzatekniikan avulla voit käyttää pienimpiä paloja. Pizzatekniikassa on myös kolme kerrosta. Pizzan pinta on peitetty kerroksella mitä tahansa läpinäkyvää kangasta, esimerkiksi organzaa tai tylliä. Kerrokset on ommeltu koneella. Mutta pizza ei tietenkään ole omavarainen tuote, vaan osa jotakin. Esimerkiksi pizza voi muodostaa kukkaron pohjan. Vaikka pizza -lautasliinat voivat myös koristaa olohuoneen pöydän. Ne, jotka pitävät nopeutetuista toiminnoista ja työskentelevät siellä, missä kaikki ei ole tiukkaa, mutta on kulmia ja kaikenlaista kaaosta, tällainen ompelu on erityisen suosittu.

“Kaivon” pohja on aina neliö

Kulmat ovat myös mainitsemisen arvoisia. Tämä on tilavuustekniikka. Kulmat näyttävät piristävän tuotetta. Yleensä kulmia käytetään paneelien, naulojen, mattojen valmistuksessa. Kulmat voivat myös ympäröidä peitot. Silppua ei ole ommeltu yhteen, vaan kulmat mahdollistavat sen reunan kiinnittämisen alustaan. Ja kulmat voidaan sijoittaa toisiinsa..

Patchwork -tekniikka sisätiloissa (video)

Tilkkutyö on kokonainen maailma, jolla on omat monimutkaisuusluokat ja mallit sekä useita tekijän teoksia, jotka voidaan vakoilla videosta. On törmäyskursseja (mukaan lukien videoita), joiden avulla voit nopeasti tutustua tilkkutöihin. Valitsitpa minkä tahansa polun, älä odota tulosten nopeutuvan. Tämä on työtä ahkeralle, tulevaisuuteen suuntautuneelle..

Patchwork -tekniikka (kuva)