Szamovár a fán: ritkaság modernizálása

Szamovár a fán - a vendégszeretet, a kényelem és a családi kötelékek erejének szimbóluma A fatüzelésű szamovár a vendégszeretet, a kényelem és a családi kötelékek erejének szimbóluma Igen, mi van a belső térben, a mindennapi életben vagy az ünnepi hagyományokban, amelyek mindig összetartják a családot. A fatüzelésű szamovár a vendégszeretet, a kényelem és a családi kötelékek erejének szimbóluma. A házi készítésű süteményeket, lekvárokat és a kézzel készített teát nem tekintik ereklyéknek, de a szamovárt, amely ebben a “társaságban” nagyon praktikus, már rég elfeledett dolognak nevezik. Eközben nem nehéz felmelegíteni egy szamovárt, sőt érdekes, javítása szintén nem a legdrágább üzlet. Nos, ha még nincs mit javítani, keressen egy érdekes modellt a boltban – új szamovárok jönnek a divatba.

Fatüzelésű szamovár eszköz: az egység használata

A pörkölő szamovár vagy a fatüzelésű szamovár működési elve több évszázada nem változott. Az ilyen eszköz használatának megértéséhez érdemes megérteni, hogyan működik..

Az első tűzszamovár Oroszországban a 18. század elején jelent meg. Az első tűzszamovár Oroszországban a 18. század elején jelent meg.

Fatüzelésű szamovár eszköz:

 • Test (vagy víztartály). Különbözik a méretben, a tervezési árnyalatokban és a dekorációban. A karosszéria fogantyúkkal van felszerelve a könnyű hordozhatóság érdekében. Ha a test egyszerű, réz, sok dekoráció nélkül, akkor egy ilyen szamovár költsége nem lesz olyan drága, mint egy festett analóg.
 • Kancsó. Ez a cső neve, amely az egész testen áthalad. Az égési folyamat zajlik benne. A kancsó alján rács van csatlakoztatva az alaphoz, és már vannak speciális lyukak, amelyeken keresztül a levegő a tűzhelyhez kerül.
 • Fedő. A fedél lezárja a testet, lyuk van a kancsó tetejéhez. A fedélen fogantyúk és gőzszívók találhatók.
 • Főzőlap. A fedél tetején való forralás után egy égőt rögzítenek a kanna kimenetéhez. Van egy teáskanna a főzőlapon. Sőt, valójában elektromos vízforralót is elhelyezhet..
 • Csap. A szamovár alján, közvetlenül az alján található. Ha a csap a legalján volt, akkor ugyanaz a mérleg kerülhet a csészébe.

Samovar kivágás: egység eszköz Samovar kivágás: egység eszköz

Egy ilyen szamovárt megfojtottak őseink, majdnem ugyanezt kortársaink is..

Samovar eszköz (videó)

Mi a különbség a modern szamovár és a hagyományos között?

Az antik fatüzelésű szamovár általában rézből készül. Ma a fatüzelésű szamovár sárgarézből készül. Ezenkívül a modern fatüzelésű szamovár rézbevonatú, vagy például galvanizált bevonatot is tartalmazhat. Vannak nikkelezett modellek, vannak speciális hőálló lakkal bevont modellek.

Ha egy fatüzelésű szamovárt restaurál, akkor bizonyos javításokra lesz szükség, amelyet saját kezűleg végezhet, vagy szakemberekhez fordulhat. Minden a restaurálás mennyiségétől függ. Ha csak dekorációról, tisztításról és vízkőmentesítésről beszélünk, az ilyen eljárásokat természetesen hatékonyan el lehet végezni saját kezével. De összetettebb javításokat, repedések és szivárgások kiküszöbölését, bádogozást, alkatrészek cseréjét nem mindenki tudja megtenni.

A szamovárok alakjának megválasztása is érdekes:

 • Labda;
 • Befőttes üveg;
 • Fehér retek;
 • Váza;
 • Makk;
 • Üveg;
 • Tojás.

A gyűjtők tudják, hogy az alaknak milyen változatai nem találhatók. És a dekoráció egyáltalán nem alkalmas a listázásra – sima, hullámos, festett szamovárok stb..

Miért nem tanácsos ma rézszamovárokat fűteni? Az a tény, hogy érzékenyek az oxidációra, és ez nem túl jó, és kívülről egy ilyen fatüzelésű szamovár gyorsan romlik. Miért nem tanácsos ma rézszamovárokat fűteni? Az a tény, hogy érzékenyek az oxidációra, és ez nem túl jó, és kívülről egy ilyen fatüzelésű szamovár gyorsan romlik.

Szamovár kúpok: aromás tea főzése

A fatüzelés elnevezés nem jelenti azt, hogy csak fát lehet használni. A forrólevegős szamovárt szénnel lehet fűteni, és ha szokatlan teát szeretne, akkor kúpokkal kell felmelegítenie..

Azonnal meg kell mondani, hogy nem talál jobb módot, mint egy szamovár szénnel való megtöltése. A szénégetés után nem sok hamu képződik, és a keletkező por könnyen eltávolítható..

De hogyan, ha szamovár van, ne készítsen teát kúpokon saját kezével? Valóban érdemes legalább egyszer inni egy ilyen teát, de figyelembe véve néhány árnyalatot.

Samovar tűztér kúpokkal:

 • A szamovár megolvasztása velük nem a legjobb megoldás, a korom figyelemre méltó lesz, de hozzáadhatja a tűzhelyhez, amíg a víz forr;
 • A kúpokban sok gyanta található, amelyek hajlamosak eltömíteni a belső csövet a szamovárban;
 • A kúp csak fenyő legyen.

Annak érdekében, hogy a tea ne csak illatos és egészséges legyen, csak fenyőtobozokat használnak. Annak érdekében, hogy a tea ne csak illatos és egészséges legyen, csak fenyőtobozokat használnak.

És itt van még egy furcsa tény – a szamovárban lévő víz nem érintkezik az égő tüzelőanyaggal, de ennek ellenére olyan aromája lesz, mint a szamovárnak. Tehát a teája lehet alma vagy fenyő. Ennek magyarázata a következő: forralás közben aktív oxigénbuborékok kezdenek kialakulni a belső fűtőcső felületén. Kiderül, hogy a szamovárban lévő víz mondjuk élővé válik.

Ezért úgy gondolják, hogy a szamovárból származó tea különleges, lágy, és a víz gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik..

A tűzszamovár használatának szabályai (videó utasítás)

Hogyan válasszunk szamovárt: tippek a jegyzethez

Ha nem adja át a meglévő szamovárt javításra, vagy egyáltalán nincs szamovárja, akkor meg kell vásárolnia. A választással kapcsolatban is sok a kérdés. Annak érdekében, hogy a szamovár hosszú munkával örüljön, és a tea mindig ízletes volt, részletesen kell választania.

Hogyan válasszunk forró szamovárt:

 • Külső meggyőző képesség. A legegyszerűbb dolog az, hogy ne legyen horpadás vagy repedés, ne legyen színtelenség.
 • Fenntarthatóság. Helyezze a szamovárt asztalra vagy más sík felületre, ne lógjon.
 • Kancsó eszköz. Ha ez az alkatrész vékony vasból készül, akkor a szamovár gyors javítása valóban biztosított.
 • Belsejének bádogozása. A termék belsejét speciális élelmiszeripari ónnal kell ónozni.
 • Feszesség. Sem a csapnak, sem másnak nem szabad szivárognia.
 • Kapacitás. Ha a családjában legalább három ember van, akkor a szamovár térfogata nem lehet kevesebb, mint három liter. Vannak kisebb modellek, amelyeket népiesen “egoistának” neveznek, és amelyekből többféleképpen kell inni, ha társaságot gyűjtenek össze.

A hullámos felületű modellek stabilabbnak tekinthetők. A hullámos felületű modellek stabilabbnak tekinthetők.

Hogyan készítsünk teát szamovárban: utasítások kezdőknek

Végül a legfontosabb az, hogyan lehet inni finom teát egy ilyen csillogó szamovárból. Ha nincs tapasztalata, el kell olvasnia az utasításokat.

A szamovár meggyújtása előtt készítsen elő elegendő mennyiségű faforgácsot A szamovár meggyújtása előtt készítsen elő elegendő mennyiségű faforgácsot

Lángoló szamovár:

 • Helyezze a szamovárt egy kis asztalra, stabilnak kell lennie;
 • Töltse fel vízzel, zárja le a fedelet;
 • Gyújtsa be a zsetonokat, és dobja őket a kancsóba, majd adjon hozzá több zsetont (ha az első nem ment ki);
 • Tegye fel a csövet, hagyja égni;
 • Add hozzá a faforgácsot, amíg a víz felforr (a cső viszont huzatot hoz létre az égéshez);
 • A legvégén adjunk hozzá gyógynövényeket vagy ugyanazokat a dudorokat az ízért;
 • Öntsünk teát egy teáskannába, öntsünk rá forrásban lévő vizet, és tegyük a szamovár tetejére.

A teának ízletesnek, aromásnak kell lennie, és az ilyen teaivás hangulata összehasonlíthatatlan az elektromos vízforralóból származó tea automatikus főzésével..

Hogyan melegítsünk egy szamovárt (videó)

A tűz szamovár otthonában, a dachában egy szükséges dolog, amely minden bizonnyal díszíti a nyári estéket és a családi vagy baráti összejöveteleket. Maga a teafőzés folyamata pedig egyben kellemes rituálé, amelyet, mint minden jó hagyományt, az idősebb generációktól kell átvenni..

Szamovár a fán (fotó)