Saját kezünkkel különféle tervezési dolgokat végzünk: hasznos apróságok a konyhában

Eredeti, kézzel készített kiegészítők teszik egyedivé konyháját Eredeti, kézzel készített kiegészítők teszik egyedivé konyháját. Érdekes és hasznos apróságok és kézzel készített eszközök különleges varázst kölcsönöznek a háznak. A konyhába tartoznak – az ilyen mesterségek hangulatossá és különösen otthonossá teszik. Sok tervezői elem egyszerűen elkészíthető egyedül, minimális kézműves készségekkel. Tehát egy hasznos mesterkurzus a konyha díszítésére.

Mi a megfelelő a konyhában

Milyen tervezési trükkök megfelelőek a konyhában? Lehet, hogy csak a szépség érdekében létrehozott belső dolgok, vagy lehetnek otthon praktikus eszközök – például eredeti edényszárító, szervező, vágódeszka. Ezek már nem csak csecsebecsék, hanem meglehetősen használt mesterségek..

A dekoratív táblák nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepet is betölthetnek. A dekoratív táblák nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepet is betölthetnek.

Általában a konyhában helyénvaló díszíteni:

 • Mindenféle szalvéta – szövet és bambusz;
 • Nyomatok;
 • Dekoratív táblák és lemezek;
 • Kerámia termékek;
 • Műkertészet;
 • Szárítógép;
 • Szervező;
 • Deszka kenyér és zöldség vágásához;
 • Támasztókészletek és egyéb kiegészítők.

Azt kell mondanom, hogy a kézzel készített mesterségek szinte minden konyhában megfelelőek, függetlenül attól, hogy milyen stílusban vannak, kezdve a klasszikusoktól és az etno-tól kezdve a csúcstechnológiáig. Természetesen a kézművesség megfelelőbb az etnikai stílusú konyhában, különösen, ha ez egy edény Khokhloma stílusú rátéttel vagy kötött szalvétával. De még a high-tech számára is létrehozhat eredeti konyhai csecsebecséket. Itt például a huzalból szőtt vázák lennének megfelelőek..

DIY dekoratív lemezek gombokból (videó)

Műkertészet

A konyhát díszítheti topiárium készítésével – a boldogság fájának egyfajta utánzata. Ma az ilyen mesterségek nagyon népszerűvé váltak, mert úgy gondolják, hogy a topiária szerencsét hoz a háznak. Az ilyen ajándéktárgyak saját készítése rendkívül egyszerű, és nem igényel különleges készségeket. A mesterkurzus megtekinthető az interneten.

A fa részeként – levelei és virágai, teljesen más, néha váratlan kiegészítők – szalagok, íjak, művirágok, mesterséges és élő gyümölcsök, cukorkák.

A topiárium elkészítéséhez alapot kell készítenie. Ez egy fa alakját fogja képezni, és minden érdekes összetevő beillesztésre kerül.. Az alap a következőkből áll:

 • régi labda;
 • hab;
 • kész polisztirol golyók, amelyeket hobbi boltokban értékesítenek;
 • papier-mâché labda formájában.

A kávébabot leggyakrabban a A kávébabot leggyakrabban a “boldogság fájának” készítik A topiary gyümölcs csendélet formájában tökéletesen díszíti a konyhát vagy az étkezőt A topiary gyümölcs csendélet formájában tökéletesen díszíti a konyhát vagy az étkezőt

Ahhoz, hogy stílusos topiáriumot készítsen a konyhában, gondolnia kell a csomagtartóra. A fa törzse valódi faágból, huzalból, csavart botokból készülhet. Ha a topiary kicsi, akkor ceruzát használnak törzsként..

A törzsre egy alapot helyeznek. A vezetékek beragadtak az alapba, amelyre azokat a csecsebecséket rögzítik, amelyek a koronát ábrázolják – íjak, kagylók, édességek. A lényeg az, hogy az alap teljes felületét szorosan ültessük, hogy ne legyenek rések, és próbálják betartani a szimmetria szabályait. A fát virágcserépbe ültetik, amelybe töltőanyagként szintetikus téliesítőt helyezhetünk. Fentről kitágított agyaggal vagy díszítő kövekkel maszkolják. Topiary kész.

Ma a topiary egy nagyon népszerű díszítő elem, amely szinte minden lakást díszít. Ma a topiary egy nagyon népszerű díszítő elem, amely szinte minden lakást díszít.

Drainer

Miért nem készít néhány hasznos lakberendezést? Például konyhai kiegészítők – edényszárítók. Egy ilyen szárító asztaldísz lehet, ha eredeti stílusban készíted..

A fából készült edénylefolyó nagyon szép és eredeti. Az elkészítéséhez kis fadarabokra lesz szüksége – jobb, mint a fenyő, és mindenesetre a fához. Minden részletet gondosan csiszolni és ragasztani kell. Festheti vagy lakkozhatja a falefolyót.

Eredeti edénylefolyó készülhet fogasokból. Eredeti edénylefolyó készülhet fogasokból. A szőlőszövés hozzájárul az egyedi termékek megjelenéséhez a házban A szőlőszövés hozzájárul az egyedi termékek megjelenéséhez a házban

Nagyon eredeti ajándéktárgyakat készíthet a konyhához, ha váratlan kiegészítőket használ. Például egy edénylefolyó ceruzából készülhet. Az állvány alapjaként fából vagy csak egy darab fából készült vágódeszkát használnak. A táblán a lyukak jelölései vannak. A lyukaknak ott kell lenniük, ahol az állványok az edényleeresztőben fognak állni, hogy az edényeket tartsák. A ceruzákat állványként használják. A lyukakat fúróval fúrják, ceruzákat helyeznek belé, ragasztják és kész az edényszárító. Ha színes testű ceruzákat vesz, nagyon vicces pozitív dolgot kap. Az ilyen ajándéktárgyak biztonságosan elkészíthetők ajándékként..

A félig megírt ceruzák anyagként szolgálhatnak egy rendkívüli szárító készítéséhez A félig megírt ceruzák anyagként szolgálhatnak egy rendkívüli szárító készítéséhez Egy asztali edénylefolyó egyszerű ceruzákból és egy szükségtelen vágódeszkából készülhet Egy asztali edénylefolyó egyszerű ceruzákból és egy szükségtelen vágódeszkából készülhet

Szervező a konyhához

A szervezők érdekes és hasznos konyhai eszközök az apró dolgok tárolására. A szervező anyagból készülhet. Akár ilyen szép mesterségeket is adhat a háziasításhoz. Ehhez vegye kedvenc szövetét, és varrjon belőle egy téglalapot. Különböző méretű zsebeket varrnak rá. A zsebek lehetnek rátétek vagy hímzéssel díszítve. A zsebekhez különféle finomságokat lehet ragasztani dekorációként. Egy ilyen szervező különösen népies stílusban díszíti a konyhát..

Érdekes szervezőt kapunk egy fém hálóból. Különböző színekkel festhető – megnézheti a fémfestéssel foglalkozó műhelyt az interneten. Ez a szervező kiválóan alkalmas minimalista vagy high-tech konyhákhoz. Különféle apróságokat lehet akasztani a hálóra, jegyzeteket csatolni hozzá. A keret mindenféle ruhaszárítóval behelyezve szintén érdekes szervező, ahol csecsebecséket és különféle érdekes apróságokat tárolhat.

A szervező lehetővé teszi, hogy otthon tartsa a rendet, és gyönyörűen mutassa be a különféle apróságokat és egyéb kellemes konyhai apróságokat, amelyek néha felhalmozódnak otthon.

A szalvéták és konyhai deszkák szervezője stílusosan kiegészíti a konyha belsejét A szalvéták és konyhai deszkák szervezője stílusosan kiegészíti a konyha belsejét A fonott kosarak kis tárgyak vagy élelmiszerek tárolására használhatók A fonott kosarak kis tárgyak vagy élelmiszerek tárolására használhatók A konyhaszervező rendben tartja otthonát A konyhaszervező rendben tartja otthonát

Szalvéták

Szalvétákkal díszítheti a konyhai polcokat, ablakpárkányt, asztalt. Ha a kézimunka az úrnő hobbylova, akkor tony horgolt vagy kötött. Ha a kézművesség nem a legerősebb pontja, akkor is gyorsan elkészítheti a szalvétát. Különösen szépek lesznek a különböző mintájú szalvéták. Az ilyen kézművesség mindenki számára elérhető – elegendő csak a kiválasztott mintát vagy mintát alkalmazni a szövetre egy sablon segítségével.

A sablonfestésben speciális mesterkurzus van. De elrendezhet egy szalvétát anélkül, hogy igénybe venné. Elég, ha kiválasztja a kívánt motívumot, áthelyezi kartonba és levág egy sablont egy irodai késsel..

A kézzel varrott szalvéták hangulatossá varázsolják a konyha belsejét A kézzel varrott szalvéták hangulatossá varázsolják a konyha belsejét

Ezután minden egyszerű – egy sablont visznek fel a szövetre, és akrilfestékkel töltik fel a szövetre egy pamut törlőkendő vagy ecset segítségével. Nincs szükség több kiegészítőre.

Fontos: Érdekes belső megoldások érhetők el, ha a szalvéta motívumait a falakra, a függönyökre vagy a konyhaszekrényekre alkalmazzák ugyanazzal a sablon technikával.

Készíthet más ajándéktárgyakat a konyhához ugyanazon festmény használatával sablonon keresztül. Például a konyhát jól díszítik a képpel ellátott sótartók, a borítón képekkel ellátott szakácskönyvek és egyéb kellemes finomságok, amelyeket általában polcok sorakoznak otthon..

Horgolt szalvéták (videó)

Konyhai szőnyeg

A szőnyeg nagyon aranyosnak tűnik a konyhában. Lehet szövni, fonni. Ezenkívül a szőnyeg létrehozásához nem szükséges bonyolult eszközök, bár a kézimunka meglehetősen bonyolult és már készségeket igényel.

A legegyszerűbb dolog, ha a szőnyeget csomózott módon készítjük el. Ehhez hálóra lesz szüksége a szőnyeghez és régi dolgokhoz, amelyeket nem lehet kidobni, érdekes színekkel. A régi dolgokat csak csíkokra kell vágni. Ezután minden csíkot egyszerűen egy csomóba kötnek a hálós ketrecben, a végeinek hosszát addig hagyva, amíg a kívánt halom a szőnyegben van. A munka egyszerű, de fáradságos. A szőnyeg pár este alatt elkészíthető. Itt a titok a gyönyörű színválasztékban rejlik..

Pigtailek szövhetők szövetcsíkokból. És már tekerje spirálba a copfokat. Kapsz egy gyönyörű szőnyeget is, nagymama stílusában..

Zsinegből érdekes szőnyegek készíthetők. Jobb, ha vastag zsineget vesz. Egyszerűen tekercselhető tekercsbe, menetekkel rögzítve, hogy a tekercs ne essen szét. Ilyen palacsinta lesz, hasonló a fáról vágott fűrészhez. Egy ilyen szőnyeg gyorsan készül, de lenyűgözőnek tűnik..

Az érdekes szőnyegek szövetgömbökből készülnek. De ez a kézműves munka időbe telik.

Egyszóval-a konyha szőnyege stílusos és könnyen elkészíthető kiegészítő a saját kezével..

DIY szövet szőnyeg (videó)

Következtetés

A konyhában saját kezűleg készíthet mesterségeket, az interneten talált ötletek alapján, vagy a fantáziája és képességei alapján. Mindenesetre ne féljen attól, hogy az ilyen mesterségek nevetségesnek tűnnek. Ha nem is olyan profik, mint szerették volna, mégis érdekes és szokatlan belső tereket fognak létrehozni, amelyek fő értéke az eredetiség és a darabosság..

Példák a konyha stílusos dizájn részleteire (fotó)