Kötésedények – minták, kötési szabályok, trükkök

A konyhai edények nemcsak szükséges tartozékok, hanem a belső tér díszítő elemei is. A konyhai edények nemcsak szükséges tartozékok, hanem dekoratív belső elemek is Még inkább érdemes ilyen belső dekorációt készíteni, ha az egész konyhát népies stílusban díszítik. A kötött cserepesek különösen érdekesek. Kötött vagy horgolt lehet. Mit kell keresni, ha a választás a tűkre esett?

Milyen szálakat kell használni

Mielőtt elkezdené a kötőtűkkel való munkát, meg kell találnia, hogy mit kell készíteni.

A többszínű szálakból fényes és színes termékeket kaphat, amelyek vidámságot kölcsönöznek a belső térnek. A többszínű szálakból fényes és színes termékeket kaphat, amelyek vidámságot kölcsönöznek a belső térnek.

A kötési szálak lehetnek:

 • gyapjú,
 • pamut-,
 • viszkóz,
 • akril,
 • selyem.

A selyem- és viszkózfonal kötőedények kötéséhez egyáltalán nem fog működni. Először is, meglehetősen drága, másodszor pedig a belőle készült edények nem úgy néznek ki, mint a népi stílusú dolgok, mivel a viszkóz és a selyem fényes felületet ad. Ezenkívül az ilyen csapok nem nyújtanak megfelelő védelmet a forró felületek ellen..

A legjobbak az akril, gyapjú és pamut fonalak..

Fontos: a dolgok kötésekor egyféle fonalat kell választania. Nem szabad egyszerre csinálni a dolgot pamut és gyapjú szálakkal. Különböző zsugorodásuk van: működés közben a tapadás elveszíti alakját.

A fonal különböző vastagságú. Minél vastagabb a kiválasztott fonalszál, annál vastagabb és terjedelmesebb maga a termék. Nem szükséges vékony fonalból kötőtűvel kötni edényeket. Túl vékonyak lesznek, és vékonynak és csúnyának fognak tűnni. A kötéshez közepes vastagságú fonalat kell választania. A hozzá kapcsolódó minták és dísztárgyak merészek és hatékonyak lesznek..

Fontos: Érdekes hatást érhetünk el, ha vastag fonalat vagy fonalat választunk különböző csomókkal, gömbökkel és dudorokkal. De ilyen fonal esetén nem szabad mintákat és dísztárgyakat minták szerint kötni, mert elvesznek. A legérdekesebb csak a varratos felület lesz..

Szerkezete miatt a viszkóz fonalak teljesen alkalmatlanok kötőfűzőkhöz. Szerkezete miatt a viszkóz fonalak teljesen alkalmatlanok kötőfűzőkhöz. Az akril fonalak ideálisak a tűzéshez, és széles színválasztékban kaphatók Az akril fonalak ideálisak a tűzéshez, és széles színválasztékban kaphatók

Beszélt kiválasztás

A kötőtűk száma a fonal vastagságától függően kerül kiválasztásra. A küllők száma a méretük. Tapasztalt és haladó kötők ezt teszik. Ha a ház még nem rendelkezik különféle kötőtűkkel, akkor az egyszerű módon járjon el, és hozzávetőlegesen válassza ki a kötőtűket. Ebben az esetben egy egyszerű szabály érvényes: minél vékonyabb a szál, annál kisebb a tűszáma és annál vékonyabbnak kell lennie. Vékony fonalhoz vékony kötőtű van kiválasztva, közepes fonalhoz vékony kötőtű és vastagabb kötőtű. Csak figyelembe kell vennie, hogy a vékony kötőtűkön a minták megkönnyebbülése nem lesz annyira domború. Vastag fonalhoz használjon vastag kötőtűket 5-6.

Fontos: érdekes hatásokat érhetünk el, ha vékony fonalat kötünk vastag kötőtűvel. Nagyon áttört kötés lesz..

Kötött edények a konyhához (videó)

Milyen mintákat válasszon

Annak érdekében, hogy az edények valóban eredetiek és szépek legyenek, fontos a megfelelő kötési minták kiválasztása. Vizsgáljuk meg ezt a kérdést részletesebben..

Kötött pálcák köthetők:

 • minták használatával,
 • színes csíkok,
 • dísz használatával.

A legegyszerűbb módja az, ha különböző színű csíkokkal kötözünk edényeket. Ebben az esetben vagy egy egyszerű varratos felületet használnak, vagy a legegyszerűbb mintákat veszik fel, például egy rugalmas szalagot, egy angol rugalmas szalagot. Ha díszes edényeket kötöttek, akkor különböző színű fonalat használnak. A kötéstechnika itt a varratos felület. Több mintát nem lehet használni. Ha az edényt minták használatával kötöttük, akkor a legjobb, ha olyanokat választunk, amelyek gyönyörű domború domborzatot adnak.

Zsinórokat és variációkat a keresztezett hurkok, sakktábla minták, észt viking minták témájára várunk. Jobb, ha nem vesz áttört mintákat – az edénytartóknak szorosnak kell lenniük, és az áttört nem teszi ezt lehetővé..

Díszt használó edényeknél különböző színű fonalat használnak Díszt használó edényeknél különböző színű fonalat használnak A kötés legegyszerűbb módja, ha színes csíkokkal ellátott edényeket készítünk. A kötés legegyszerűbb módja, ha színes csíkokkal ellátott edényeket készítünk. Mintás edényeknél jobb dombornyomott mintákat használni. Mintás edényeknél jobb dombornyomott mintákat használni.

Csatlakozási sémák

A kötőtűvel kötött edények a leglenyűgözőbbek és legszínesebbek. A színek optimális száma kettőtől ötig terjed. Ha túl sok színt használ, ez először is bonyolítja a kötést, másodszor pedig túlságosan színes lesz a termék, ami már az ízléstelenség határaival határos..

A dísztárgyak mintái a következők lehetnek:

 • önállóan fejlődjenek,
 • talál az interneten,
 • kötőkönyvekben található.

Valójában nem nehéz saját maga kidolgozni egy dísztárgy sémáját. Ehhez minden olyan kép készül, amely tetszik. Négyzetekbe kell húzni, és igyekezni kell, hogy a négyzetek kicsik és azonosak legyenek. Ezután rajzolja meg a rajz szegélyét ceruzával négyzetekben. Kötésmintát tanultam. Attól függően, hogy milyen méretben szeretné megkapni a rajzot, ki kell töltenie a cellákat hurkokkal és sorokkal.

Vagyis követheti az utat:

 • 1 cella – 1 hurok és 1 sor;
 • 1 cella – 2 hurok és 2 sor,
 • 1 cella – 3 hurok és 3 sor.

A lényeg az, hogy minden négyzet magassága és szélessége azonos legyen. Akkor a minta gyönyörűnek tűnik, és nem téved..

A kockás vagy csíkos minták magukban foglalják a legegyszerűbb mintákat A kockás vagy csíkos minták magukban foglalják a legegyszerűbb mintákat Néhány edényt különálló elemekből készítenek Néhány edényt különálló elemekből készítenek Ha az első és a hátsó hurkot más sorrendben alkalmazza, megkönnyebbülési mintát kaphat Ha az első és a hátsó hurkot más sorrendben alkalmazza, megkönnyebbülési mintát kaphat

Ha nem szeretne saját maga kidolgozni egy dísztárgyat, vagy ijesztő, akkor mindig találhat kész díszmintákat. A legegyszerűbb közülük a minták sejtek formájában, skót sejtek, csíkok mintákkal. A cserepesek norvég csillagokkal, szarvasokkal, varázslatos madarakkal és kakasokkal nagyon lenyűgözőek. Nem nehéz megtalálni az ilyen rendszereket az interneten. Díszek kötött szigorúan a gróf.

Apró trükkök

Ha nincs elegendő készsége egy dísz kötéséhez, akkor a hímzési technikával megcsalhatja és utánozhatja a díszt. Ily módon valódi skót kockás és nagyon összetett ellenőrzési mintákat kaphat. Kezdetben egy szövet kötött, amely váltakozó színű csíkokból áll. Ezután a vászon fölé függőleges irányban ösvényeket varrnak, amelyek hurkokat utánoznak..

A hímzés alkalmazása kezdőknek titkos módszer A hímzés alkalmazása titkos módszer a kezdők számára Az Az “arc” és a “kifelé” felváltva bármilyen díszt kaphat

Hasonló módon egyszerűen kötözheti az anyagot szegélyező öltéssel. Ezután egy mintát hímeznek a tetejére – legyen az norvég csillag, állatfigurák, virágok. Nagyon szépnek és nagyon egyszerűnek bizonyul. Ha mindent gondosan végzünk, akkor a dolog igazi dísznek tűnik..

Kötés. Alapvető lecke (videó)

Nagyon gyorsan kötözheti az edényeket. A minták és dísztárgyak mintái nagy mennyiségben kaphatók a kötők számára készült kiadványokban. Kezdésként válasszon egy egyszerű díszt. Az ilyen edények nagyon stílusosak, de egyszerűen és gyorsan készülnek..