Csináld magad a konyha kötényét-megtanuljuk a kézimunka fortélyait

A kézzel készített konyhai kiegészítők otthonossággal és melegséggel töltik meg a helyiséget A kézzel készített konyhai kiegészítők otthonossággal és melegséggel töltik meg a helyiséget. Ideális esetben a konyhában három kötény legyen – a háziasszony számára, a férfi változat és a gyermek kötény. Így az egész család „főzhet”. A saját készítésű köténynek pszichológiai háttere van. Sok pszichológus azt tanácsolja a nőknek, hogy tanulják meg, hogyan kell kenyeret sütni, még a mindennapi asztalt is szépen megteríteni és kötényt varrni. Kiderül, hogy egy férfi tudat alatt olvassa ezt az információt, és a nő képe a szemében csak nyer. És a kötény is szép és praktikus ajándék, és ha kézzel készítik, értéke csak nő..

A kötény szövetének kiválasztása

Ezt a konyhai kiegészítőt és ruhadarabot gyakran mossák, ezért az anyagnak tartósnak kell lennie. A teflon szövetek minden bizonnyal a legjobb megoldás, de költségeik meglehetősen magasak. És értékesek abban, hogy nem szívják fel a vizet, nem engedik át a foltokat – ideális eszköz.

A kötényszövetnek praktikusnak kell lennie. A kötényszövetnek praktikusnak kell lennie.

De a chintz, a szatén és a vászon tökéletesen elvégzi a dolgát, bár időnként ilyen kötényt kell küldeni a mosógépbe.

Egyes kézművesek farmerzsebeket és hámokat használnak a kötény vágásához. Ezenkívül a már nem viselt ruhák részletei felhasználhatók a kötény kialakításában..

Ami a színt illeti, a tarka szövet határozottan jobb, mint a sima. Ilyen szöveten a foltok nem annyira észrevehetők..

Kötények a konyhába

Miután eldöntötte az anyagot, ki kell választania azt a stílust, amely egy -két hónap múlva nem zavarja.

A kötény stílusa rendkívül egyszerű vagy bonyolult lehet A kötény stílusa rendkívül egyszerű vagy bonyolult lehet A választott stílus összetettsége a vágási és varrási készségeitől függ. A választott stílus összetettsége a vágási és varrási készségeitől függ. Nem nehéz varrni a kívánt stílusú kötényt, ha részletesen ismeri a szabását Nem nehéz varrni a kívánt stílusú kötényt, ha részletesen ismeri a szabását

A legnépszerűbb stílusok nagyon alkalmasak ahhoz, hogy saját maga varrhasson kötényt.:

 • Egyszerű kötény, hangsúlyt fektetve a mellbimbó területére (úgy néz ki, mint egy sundress, a hevederek lemennek, a mellbimbó alá), nagyon nőies és világos;
 • Egyszerű, klasszikus egyrészes sundress, mindkét rész – a mellkas és a szegély – nincs külön kivágva, hanem egy minta szerint van kivágva (ebben az esetben a fő rész az egyik anyagból készül, a nyakkendők és hevederek a másikból);
 • Népszerű kötények orosz sál formájában, gyémánt alakú, enyhe peremmel;
 • Szoknya kötény nincs felső része, és szegélyének varrása három keskeny csík “emelet” összecsukásából áll;
 • Kötény “Merelin” stílusban, nagyon alacsony vágású területtel és buja szegély (fényes szövet nagy borsóval lenne a legjobb választás);
 • Vászon klasszikus kötény csipke szegéllyel és egy zseb a mellkason;
 • Vastag farmer kötény szatén oldalsó zsebbel, téglalap alakú, szigorú, hosszú.

Még egy kezdő is létrehozhat egy kis remekművet saját kezével, ha maga dolgozik a kötény kialakításán. Ehhez kissé meg kell verni a standard stílust: adjon hozzá fonatot, csipkét valahová, világos zsebeket készítsen a kötényben bárhol, változtassa meg a szegély szokásos téglalap alakját, cserélje ki egy háromszögletű, íves, aszimmetrikusra.

Hogyan kell kötényt varrni

Bármely kezdő varrhat kötényt a konyhába – ez jó lecke lesz a vágásban és a varrásban, és az első élmény. Ha a mesternek nincs szüksége mintára, akkor a kötény varrásának egy kezdő tűnőnőnek tartalmaznia kell a dolog elkészítésének minden klasszikus szakaszát.

A jövőbeli kötény mintájának elkészítéséhez ismernie kell a kiválasztott modell pontos méreteit A jövőbeli kötény mintájának elkészítéséhez ismernie kell a kiválasztott modell pontos méreteit

Egy kezdő segítésére – egyszerű utasítás a “varrjuk az első kötényünket” témában:

 • Minta. Összeállításához méréseket kell végeznie, rajzolnia kell a jövő kötény vázlatát, ki kell töltenie egy rajzot, figyelembe véve a vázlat szerinti méreteket.
 • A rajz átkerül a szövetre, az összes varráspótlást figyelembe veszik. Rajzot kell rajzolni a szövet rossz oldaláról.
 • A következő lépés a vágás. A “hétszer mérj, egyet vágj” elv itt nagyon helyénvaló.
 • Minden részlet eltűnik. Egy tapasztalt iparművész nélkülözheti ezt a szakaszt, de még mindig jobb, ha egy kezdő mindent saját kezével söpör, és csak ezután varr egy írógépet..
 • A kötény kész!

Természetesen ezek egyszerűsített ajánlások, inkább a műveletek algoritmusa. Annak érdekében, hogy az első palacsinta ne csomósodjon ki, jobb, ha a speciális varró- és varrólapok mintáira összpontosít, vagy letöltheti őket az internetről. Az első kötény varrása egyszerű stílust feltételez, jobb – egy darabból álló kötényt, ahol nem kell varrni a mellkas részét a szegéllyel.

Póló kötény – eredeti ötletek (videó)

DIY kötények a konyhához

Ha a feladat így hangzik: “Kötényt varrunk egy gyereknek”, akkor a kötény leendő tulajdonosát is bevonhatja az ügybe. A gyermeket érdekli a szövetválasztás, a leendő kötény stílusa és a kézzel készíthető dekoráció.

Ugyanúgy varrott, mint egy felnőtt köténye, csak a kialakításban és a részletekben kísérletezhet nagyobb mértékben.

A gyermek kötény dekoratív kialakítása meglehetősen izgalmas tevékenység. A gyermek kötény dekoratív kialakítása meglehetősen izgalmas tevékenység.

Először méréseket kell végeznie a gyermektől, majd ezek szerint papírra kell készítenie egy mintát. Vágja ki és rögzítse a szövethez, rajzoljon egy kis körvonalat. A gyermekek kötényét gyakran szaténszalaggal díszítik, így nem kell hagyni a varrást. Részleteket kell hozzáadnia a kivágott üres részhez: legyen két fényes zseb – alma és körte formájában. Az alkatrészsablon könnyen megtalálható az interneten..

A szatén szalagot félbehajtjuk, vasalóval simítjuk, a kötényt szegélyezi. Az élvarrás a legjobb megoldás az élek befejezéséhez. És a kötény tetején lévő heveder, amelyen keresztül a fejet átszúrják, lehet egy félbehajtott szatén szalag is.

A kötényt díszítő zsebek szövete eltérő színű és textúrájú lehet.

Saját kezével speciális szegélyen is készíthet keresztszemes hímzést, majd ezzel a töredékkel díszítheti a kötény felső részét..

A gyermekek ötleteit is figyelembe vesszük: kötött virágok, pillangók gombokból, vicces állati alkalmazások – a kötényen nagyon hasznosak lesznek.

Kötényt varrunk egy lánynak (videó)

Régi farmerből rövid kötényt varrunk

Ez lehet gyermekkötény, kiegészítő a főzésben részt vevő fiatal divatosnak, és ajándék egy legjobb barátnak. És ami a legfontosabb: egy óra alatt varrják! Az algoritmus egyszerű:

 • Egy régi farmer szoknya vagy nadrág elejét le kell vágni, zsebek, szegecsek, cipzárak – minden marad;
 • A szegély fényes, tarka anyagból készült – meg kell próbálnia varrni az anyagot úgy, hogy redő képződjön;
 • A húrok ugyanabból az anyagból készülnek. – a szegély becsült szélessége – 5-10 cm.

Ez minden! Egy aranyos farmer mini-kötényt saját kezűleg varrtak rövid idő alatt.

Hogyan varrjunk gyorsan kötényt (videó)

Következtetés

A kötény többek között a kézimunka gyakorlásának módja, és az első sikerek ihlette, valami nagyobbat vállalni. A kötény, saját kezűleg varrva ugyanabból az anyagból, mint a konyhafüggöny, nagyon jól néz ki. Egy köténykészlet az egész családnak akár családi hagyománnyá is válhat. Siker és inspiráció!

Példák a kötény stílusaira és modelljeire (fotó)