DIY papier-mâché farsangi maszk: részletes mesterkurzus

Vásárolhat maszkot egy speciális üzletben, vagy kreatívkodhat, és elkészítheti a maszkot papier-mâché-ból. Vásárolhat maszkot egy speciális üzletben, vagy kreatívkodhat, és elkészítheti a maszkot papier-mâché-ból.Az ünnepi események előtt ideje elgondolkodni a megfelelő öltözéken. És ha ez egy gyerekek szilveszteri bulija, farsangi mulatság vagy akár maskarás bál, akkor a feltalált kép talán legfontosabb kelléke egy arcmaszk kell, hogy legyen. Ma sok fényes és színes maszkot találhat az akcióban, és kiválaszthatja a kiválasztott ruhához illőt. De a saját kezűleg, a rendelkezésre álló anyagokból készített papier-mâché maszkok sokkal harmonikusabbak és érdekesebbek lesznek..

Papier-mâché maszk alap

A “papier-mâché” nyelvünket “szakadt papír” -ként fordítják le, ami teljes mértékben tükrözi ennek az anyagnak a lényegét. A papier-mâché nem más, mint papírpép PVA ragasztó vagy paszta hozzáadásával, hogy a papírt összetartsa. A legjobb, ha régi újságokat használ a massza saját kezűleg történő elkészítéséhez, amelyek papírja a legalkalmasabb a papier-mâché-hez, de a javasolt anyag hiányában helyettesíthetők WC-papírral, papír szalvétával vagy törülközővel.

Mielőtt elkezdené arcmaszk készítését saját kezével, fontos aggódnia az alap kiválasztásakor..

Ha van egy régi maszkja, akkor alapul szolgálhat egy új papier-mâché maszkhoz. Ha van egy régi maszkja, akkor alapul szolgálhat egy új papier-mâché maszkhoz.

Ehhez számos módszer áll rendelkezésre különféle alapok előállítására.:

 1. Egy régi arcmaszk. Alapként egy egyszerű maszk használható felesleges szabálytalanságok nélkül. Csak ne feledje, hogy mielőtt papier-mâché-val borítaná be, érdemes a régi maszk felületét fóliával csomagolni, hogy elkerülje az anyag tapadását az alaphoz..
 2. Felfújt léggömb. A legalkalmasabb alap kezdő kézművesek számára. A sima gumi felületnek köszönhetően könnyű lesz elkészíteni a maszkot, mivel a papírmasé nem tapad az alaphoz, és miután az anyag megszilárdult, a ballon könnyen eltávolítható.

Papier-mâché velencei maszk készítése (videó)

Papier-mâché arcmaszk

Sok megvásárolt farsangi maszkkal az a probléma, hogy nem illeszkednek szorosan az ember arcához, ami pedig állandó csúszásához vezet. De a nyaralás alatt szeretne jól érezni magát, és nem állandóan javítani a bosszantó kiegészítőt. Ezért kiváló megoldás lesz a saját kezűleg készített kiegészítő az arc öntvénye alapján, mert a maszk nem csak eredetinek tűnik, hanem a vászon is ülni fog, ami azt jelenti, hogy kevesebb kényelmetlenséget fog okozni..

Ahhoz, hogy saját arcát önthesse, szobrászati ​​gyurmát használhat..

Ha lehetséges, érdemes gyurmát használni festékek nélkül. Ha lehetséges, érdemes gyurmát használni festékek nélkül.

Elegendő mennyiségű anyagot kell alaposan összegyúrni a kezében, és körülbelül két centiméter vastagságú palacsintává formálni. Ezt követően a kapott palacsintát az arcra kell felhordani (ezt az eljárást megelőzően ajánlott olajos textúrájú krémmel kenni a bőrt), és óvatosan formálni az arc formáját a gyurmához..

Nagyon óvatosan távolítják el a gyurmaformát az arcról, hogy ne károsítsák az elvégzett eljárás eredményét, és helyezzék a munkafelületre. Ezt követően készen áll a maszk alapja, kézzel készített.

Ennek a módszernek azonban van egy kétségtelen hátránya – nem minden embernek lehet kéznél szobrászati ​​gyurma. Ezért a gyártás alapja megfizethetőbb anyagból – élelmiszer fóliából – állítható elő. A fóliát többször össze kell hajtani, hogy a kapott lap kellően kemény legyen, de ugyanakkor könnyen felvegye a kívánt formát. Ezt követően a kapott fóliadarabot felviszik az arcra, és ujjnyomással az arc formáját adjuk a fóliának.

A maszk formálásához agyagot is használhat. A maszk formálásához agyagot is használhat.

A majdnem kész alapot el kell távolítani, ha bármilyen szabálytalanságot javítani kell, és a szem és az orr fóliájában vágásokat végeznek. A kapott alak korrigálható, ha gyurmát adunk hozzá a megfelelő helyekre. Ezt követően az alapot fóliával csomagolják, és készen áll a papier-mâché felhordására..

Papier-mâché maszkok: használati utasítás

Egy kis mesterkurzus során megtanulja, hogyan készítsen maszkot önállóan, és a tervezés számos lehetőségéről..

A kívánt maszk elkészítéséhez össze kell gyűjteni néhány olyan anyagot és szerszámot, amelyekre szükség lesz a tartozék létrehozása során, nevezetesen:

 • A maszk alapja.
 • Papír (újságpapír, WC vagy papír szalvéta).
 • Víz.
 • Ragasztó (PVA előnyös).
 • Kefe.
 • Festékek, szalagok, tollak, gyöngyök vagy más dekorációs anyagok.

Ahhoz, hogy a papier-mâché-ből elkészítse a szükséges kiegészítőt, lépésről lépésre követnie kell az általános utasításokat, amelyek segítenek a teljes folyamat végrehajtásában, a papírpép gyúrásától a kész maszk díszítéséig..

Utasítás:

 1. Tépje fel a papírt apró darabokra, és áztassa víz és ragasztó oldatába. Ebben az esetben a ragasztót és a vizet egy az egyhez arányban veszik fel.
 2. Fedje le a saját készítésű formát a kapott papier-mâchével, és várja meg, amíg a keverék teljesen megszárad.
 3. Szárítás után a kapott munkadarabot óvatosan le kell venni az alapról, nehogy elrontsa a körvonalakat..
 4. A lyukakhoz szükséges lyukakat készítünk, hogy a maszk az arcra tapadjon.
 5. Ezután díszítheti a maszkot, az Ön kívánságainak és a kiválasztott ruhának megfelelően..

Néhány nap múlva eltávolíthatja a maszkot a modellről: ezt követően használhatja Néhány nap múlva eltávolíthatja a maszkot a modellről: ezt követően használhatja

Az MK -ban további lehetőségeket adunk arra vonatkozóan, hogyan lehet saját kezével elkészíteni az ünnepi maszk díszítését.

Hogyan kell színezni egy papier-mâché maszkot

A kapott munkadarab díszítése előtt ceruzával vagy filctollal fel kell vinni a felületre a kívánt alak körvonalait. Ezután a körvonalak mentén óvatosan vágja ki a maszk végleges formáját. Ezt követően felviheti a szükséges festékeket és dekorációkat..

A leggyakoribb tervezési lehetőség az olasz stílusban készült velencei maszk. A maszk díszítésekor több szín kombinációját használhatja a maszk hátteréhez, különböző tollakhoz és szalagokhoz dekorációként.

Egy másik legnépszerűbb tervezési példa a macska (macska) maszk, amely minden tematikus partin releváns lesz..

A „csináld magad” kiegészítő fő tulajdonsága a fülek, amelyek bármilyen anyagból készülhetnek, vagy azonnal megfelelő formát adnak a munkadarabnak.

A papier-mâché-ből bármilyen alakú és bármilyen témájú maszkot készíthet. Például a fantázia- és mesefigurák népszerűek lettek az utóbbi időben. A papier-mâché-ből bármilyen alakú és bármilyen témájú maszkot készíthet. Például a fantázia- és mesefigurák népszerűek lettek az utóbbi időben.

Ezenkívül állati szőr utánzataként közönséges tollakat használhat dekorációhoz vagy mesterséges szőrhöz.

A fiúk számára a legrelevánsabb ruhák a szuperhősök képei (Batman, Pókember), amelyek fő tulajdonsága a maszk. Miután megnézte a karakterek arcát, megpróbálhatja elkészíteni maszkjaikat papier-mâché technikával, a lényeg az, hogy azonos színsémát használjon.

A felsorolt ​​példák nem az egyetlen lehetőség a karneváli maszkok saját kezű díszítésére, például választhat egy afrikai stílust barna palettával és nyújthatja a maszk alakját, vagy létrehozhat sajátot, fantáziáját és stílusérzékét megtestesítve.

Papier-mache maszkok a Szovjetunióból

A Szovjetunióban a farsangi maszkok olyan tulajdonságok voltak, amelyek elválaszthatatlanok a rendezett karácsonyfáktól, gyermek matinéktól és karneváloktól. Ezeken az ünnepeken leggyakrabban különféle állatokkal (nyuszik, rókagombák, kakasok, medvék, farkasok) és mesebeli szereplőkkel (Babu Yaga, Koshchei a halhatatlan, Chipolino) találkozhatott.

Általában ilyen kedves maszkokat használnak a gyermekek matinéin és ünnepnapokon. Általában ilyen kedves maszkokat használnak a gyermekek matinéin és ünnepnapokon.

Az ilyen maszkok jellemzője volt a kiegészítők díszítésére használt élénk telített színek..

DIY papier-mache maszkok (videó)

Ma az ilyen maszkok nagyon ritkák a boltok polcain, leggyakrabban csak olyan személyektől vásárolhatók, akik megőrizték ezeket a maszkokat. De ha igazán szeretne csobbanni a közelgő eseményen, akkor megpróbálhatja saját maga reprodukálni ezt a kiegészítőt. Ehhez csak egy kis szabadidőre van szüksége, és az a képesség, hogy az elmúlt évek stílusában kézzel és papírsárkányos maszkkal dolgozhat, minden tematikus eseményen feltűnést kelt..

Példák papier-mâché maszkokra saját kezűleg (fotó)