Keittiön suunnittelu, pinta -ala 17 neliömetriä m

Keittiö, jonka pinta -ala on 17 neliömetriä mittareihin mahtuu kaikki mitä tarvitset ja jopa enemmän, esimerkiksi:

 • Tilava pöytä 4-6 hengelle;
 • Baari laskuri;
 • Saari tai niemimaa;
 • Keittiösarja, jossa on suuri työskentelyalue ja runsaasti säilytystilaa; samaan aikaan se voidaan rakentaa epätyypilliseksi ja helpommin esimerkiksi U-muotoiseksi;
 • Suuret kodinkoneet, esimerkiksi vierekkäinen jääkaappi tai yksinkertaisesti lisälaitteet, esimerkiksi viinikaappi tai pesukone;
 • Sohva tai sohva (parin tuolin sijasta tai vain rentoutumiseen);
 • Buffet tai senkki;
 • Takka (koriste).

Kuinka hävittää käytettävissä olevat mittarit oikein häiritsemättä tilaa, mutta menettämättä lisämahdollisuuksia? Tästä materiaalista löydät kuvia kuudesta todellisesta 17 metrin keittiöstä, yleiskatsauksen tärkeimmistä asettelutyypeistä sekä vinkkejä suunnitteluun ja kunnostamiseen..

Asetteluvaihtoehdot

Keittiön pohjapiirros 17 neliömetriä mittarit voivat tiedoista riippuen olla hyvin erilaisia, mutta yleensä huonekalujärjestelmät on jaettu seuraaviin 6 tyyppiin:

 1. Yksirivinen;
 2. Kaksirivinen;
 3. L-muotoinen;
 4. U-muotoinen;
 5. Niemimaalla;
 6. Ostrovnaja.

Seuraavaksi ehdotamme, että harkitsemme lueteltuja asetteluja ja suunnitteluvaihtoehtoja todellisilla esimerkeillä..

Yksirivinen keittiö

Aloitetaan yleiskatsauksesta yksinkertaisimmasta asettelusta – yksirivinen (lineaarinen), kun kuulokkeet on sijoitettu yhdeksi suoraksi..

Milloin se on suositeltavaa? Lineaarinen asettelu sopii keittiöihin, jotka on yhdistetty olohuoneeseen / ruokailutilaan, studioiden keittiöihin. Se sopii hyvin saaren, niemimaan ja baaritiskin kanssa. Usein yksirivinen sarja on melkein ainoa mahdollinen ratkaisu, koska uloskäynti parvekkeelle, reunat / aukot ja / tai keittiössä olevat oviaukot.

Miinukset: Epämukavaa, koska ruoanlaiton aikana emännän on liikuttava useita kertoja koko keittiössä, tuhlaamalla aikaa ja vaivaa.

Plussat: Monipuolinen, kompakti, helppo suunnitella.

 • Tällä asettelulla keittiö tulee rakentaa tavallista korkeammalle, melkein kattoon asti, jotta saadaan riittävästi säilytystilaa..

Alla valokuvaliukusäätimessä voit harkita yhdistetyn keittiö-olohuoneen suunnittelua, jossa keittiö ja ruokailutila ovat noin 17 neliömetriä. metriä.

 • Yhdistetty keittiö-olohuone, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä
 • Yhdistetty keittiö-olohuone, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä
 • Yhdistetty keittiö-olohuone, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä
 • Yhdistetty keittiö-olohuone, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä
 • Yhdistetty keittiö-olohuone, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä

Katso lisätietoja materiaalista: Kaikki suoran (lineaarisen, yksirivisen) keittiön suunnittelusta

Kaksirivinen keittiö

Kaksirivinen (rinnakkainen) keittiöasettelu sisältää toiminnallisten vyöhykkeiden järjestämisen kahdelle riville, jotka ovat yhdensuuntaisia.

Milloin sitä suositellaan: Sopii suorakulmaisiin ja kapeisiin keittiöihin.

Miinukset: Tällä järjestelyllä huonekalut sotkevat hieman tilaa ja kaventavat kulkua. Neliömäisissä huoneissa kaksirivinen keittiö on hankala kokata, koska “työskentely” -pisteiden välinen etäisyys on liian suuri.

Plussat: Asettelu on kompakti ja kätevä (kapeille keittiöille), jättää tarpeeksi tilaa ruokailutilalle.

Neuvoja:

 • Jotta keittiö olisi todella mukava, kahden rivin välissä on oltava 1,2-1,5 m: n väylä. Sallittu vähimmäisetäisyys on 1 m.
 • Useimmiten sisäänkäynnille rakennetaan kaksirivinen sarja, joten tilan ja mukavuuden säästämiseksi oven pitäisi avautua eteiseen, ei keittiöön. Voit myös vaihtaa kääntöoven liukurakenteeseen tai jättää aukon kokonaan..
 • Tällä asettelulla liesi, pesuallas ja astianpesukone asennetaan samaan riviin, ja kaikki muu (jääkaappi, uuni, mikroaaltouuni jne.) Voidaan asentaa vastapäätä.
 • Jos keittiö on 17 neliömetriä. metrillä on säännöllinen neliön muoto, niin ruokailuryhmä voidaan sijoittaa keskelle kahden huonekalurivin väliin. Totta, tässä tapauksessa liesi, pesuallas ja jääkaappi on rakennettava yhdelle riville. Esimerkki tällaisesta 17 metrin keittiön suunnittelusta on esitetty seuraavissa valokuvissa.

Kaksirivinen keittiö-ruokailutila

Kaksirivinen keittiö-ruokailutila

Katso lisätietoja materiaalista: Kaksirivisen keittiökeittiön varustaminen

L-muotoinen keittiö

L-muotoinen (kulmikas) asettelu on monipuolisin ja siksi suosittu.

Milloin sitä suositellaan: kulmasarja sopii melkein kaikissa tapauksissa ja on erityisen tärkeä keittiö-ruokailutiloissa, koska se jättää paljon tilaa suurelle ruokailuryhmälle.

Miinukset: käytännössä ei kuitenkaan ole mukavuutta, mutta se menettää U-muotoisen, niemimaisen ja saarikeittiön.

Plussat: Kulma -keittiö on kätevä, koska sen avulla voit sijoittaa liesi, pesuallas ja jääkaappi “toimivan kolmion” periaatteen mukaisesti. Lisäksi se on kompakti ja jättää tarpeeksi tilaa ruokailutilalle, mahdollisesti sivulaudalla tai sohvalla..

Neuvoja:

 • Jotta nurkkakeittiö olisi todella mukava, liesi, pesuallas ja jääkaappi on sijoitettava ei yhtä linjaa pitkin, vaan, kuten jo mainittiin, kolmion periaatteen mukaisesti. On toivottavaa, että “työpisteiden” väli on enintään 1 metri, muuten tilasta tulee hankalaa.
 • Kulmamoduulit (erityisesti lattialla seisovat) on parempi valita puolisuunnikkaan muotoinen, sitten nurkkaan voit rakentaa pesualtaan, liesi tai työalueen.
 • Kulmakeittiö, jonka pinta -ala on 17 neliömetriä
 • Kulmakeittiö, jonka pinta -ala on 17 neliömetriä
 • Kulmakeittiö, jonka pinta -ala on 17 neliömetriä

U-muotoinen keittiö

Plussat: U-muotoinen keittiö voi olla erittäin kätevä, jos sijoitat pesualtaan, liesi ja jääkaapin lähellä toisiaan. Tässä tapauksessa kaikki keittiötyöt voidaan tehdä käytännössä samassa paikassa. Keittiö on erityisen hyvä, jonka työskentelyalue sijaitsee ikkunan vieressä. Esimerkki tällaisesta suunnitteluratkaisusta on seuraavassa suunnitteluprojektissa..

U-muotoinen keittiö 17,5 neliömetriä

U-muotoinen keittiö 17,5 neliömetriä

Miinukset: U-muotoinen sarja voi näyttää tilavalta, vie paljon tilaa, ei ole käytettävissä kaikissa keittiöissä, kun ikkunan alla asentaminen vaatii monimutkaisia ​​korjauksia viestinnän siirtämisen / pidentämisen kanssa.

Missä tapauksissa suositellaan: 17 neliömetrin alueelle metriä U-muotoinen sarja on merkityksellinen, jos etusijalla on keittiön toiminnallinen osa eikä ruokailutila.

Neuvoja:

 • Jotta kuulokkeet olisivat vähemmän sotkuisia sisätiloissa, yksi tai kaksi sen sivua voidaan jättää ilman seinäkaappeja.
 • Jotta U-muotoiset kuulokkeet olisivat kompakteja ja jäisi enemmän tilaa ruokailutilalle, yksi sen sivuseinistä voidaan lyhentää.

Niemimainen keittiö

Niemimainen ulkoasu tarkoittaa yhdistelmää minkä tahansa muotoisista kuulokkeista ja niemimaasta-toimiva pöytä, joka lepää seinää vasten toisella puolella tai on osa kuulokkeita, kuten seuraavassa 17 metrin keittiö-ruokailutilassa studio-huoneistossa kuva alla.

 • Keittiö-ruokailutila, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä
 • Keittiö-ruokailutila, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä

Plussat: Niemimaa voi olla baaritiski toisella puolella ja työalue ruoan valmistamiseksi toisella puolella. Se voidaan myös varustaa liesillä, pesualtaalla (harvoin), pienellä jääkaapilla, viinikaapilla. Niemimaa tekee ruoanlaitosta erittäin helppoa ja ryhmittelee tilan, kun taas se on paljon pienempi kuin saari.

Miinukset: Niemimaan varustaminen laitteilla vaatii usein monimutkaisia ​​korjauksia, joissa pidennetään / siirretään viestintää, nostetaan lattiatasoa ja lasketaan kattoa (poistokanavan johtamiseksi).

Missä tapauksissa sitä suositellaan: Niemimaa on erityisen tärkeä yhdistetyissä keittiöissä-olohuoneissa tai utilitaarisessa tarkoituksessa olevissa keittiöissä.

Neuvoja:

 • On helpointa asentaa niemimaa ilman laitteita ja putkistoja, kun se on tarkoitettu vain ruoan ja välipalojen valmistamiseen..
 • Jos haluat, että niemimaa on toimiva, mutta ei vaadi monimutkaisia ​​korjauksia, valitse yhdistelmä: niemimaa + sisäänrakennettu sähköliesi + kiertoilmapuhallin, jossa on hiilisuodatin. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse pidentää ja piilottaa ilmakanavaa ja muuta viestintää..

Saaren keittiö

Saari on monitoiminen pöytä, jota voidaan toisin kuin niemimaalla kävellä ympäriinsä.

Plussat: Keittiö, jossa on saari, on yhtä kätevä kuin niemimaalla.

Miinukset: Saari vaatii enemmän tilaa kuin niemimaa, joten sitä ei ole saatavilla kaikkiin keittiöihin. 17 neliöllä saari voi olla joko melko pieni tai korvata ruokapöydän.

Milloin se on suositeltavaa: Avokeittiöihin tai kun ruokapöytää ei tarvita keittiössä.

Neuvoja:

 • Saaren muodon on vastattava huoneen muotoa. Joten, suorakulmaiseen keittiöön, valitse suorakulmainen saari, neliömäiselle – neliö..

Tässä L-muotoisessa keittiössä saari on varustettu pesualtaalla ja se on suunniteltu 3 hengelle.

 • G-muotoinen keittiö, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä. m saaren kanssa Olga Pochuevan projekti
 • G-muotoinen keittiö, jonka pinta-ala on 17 neliömetriä. m saaren kanssa Olga Pochuevan projekti