Upeat soodapannukakut: nopea aamiainenratkaisu

 • Soodapannukakut valmistetaan erittäin nopeasti yksinkertaisista ainesosista. Soodapannukakut kypsyvät hyvin nopeasti yksinkertaisista aineksista Valmistusaika: 20 minuuttia;
 • Annoksia: 3;
 • Kcal: 253;
 • Proteiinit / rasvat / hiilihydraatit: 6 g / 9 g / 35 g.

Pannukakkuista voidaan valmistaa vain muutamassa minuutissa tuoksuva ja epätavallisen ruokahaluinen aamiainen. Erityisesti lapset iloitsevat makeasta herkusta, eikä emännät tarvitse paljon aikaa ja vaivaa.

Herkullisia ja pörröisiä soodapannukakkuja: paras ruoanlaittovaihtoehto

Jos maito on hapan jääkaapissa, älä heti päästä eroon tuotteesta. Voit tehdä epätavallisen reheviä ja maukkaita pannukakkuja sammutetulla soodalla (bikarbonaatilla).

Klassinen versio vaatii hiivan lisäämisen, minkä vuoksi kypsennysaika kasvaa hieman..

Voit tehdä sooda -pannukakkuja herkullisemmiksi kastamalla ne hapankermaisella ruoanlaiton jälkeen. Voit tehdä sooda -pannukakkuja herkullisemmiksi kastamalla ne hapankermaisella ruoanlaiton jälkeen.

Resepti, johon on lisätty soodaa, säästää merkittävästi arvokkaita minuutteja.

Ainesosat

 1. Seerumi tai kefir – 250 gr.;
 2. Sokerihiekka – 60 gr .;
 3. Vehnäjauho – 250 gr .;
 4. Muna – 1 kpl;
 5. Ruokasooda -2,5 gr .;
 6. Suola – 2 g.

Valmistautuminen

Ensimmäinen askel on jauhojen seulonta. Vatkaa sokeri, suola ja muna. Lisää jogurtti tai kefiiri huoneenlämmössä tuloksena olevaan massaan, lisää sooda. Sitä ei tarvitse sammuttaa, hapan ympäristö tekee tehtävänsä. Sekoita kaikki huolellisesti. Lisää puolet tuloksena olevasta nestemäisestä massasta jauhoihin, sekoita, kaada sitten loput, sekoita uudelleen, kunnes se on homogeeninen ja jätä 5-10 minuutiksi, jotta soodan reaktio hapanmaidon kanssa menee.

Kun pintaan muodostuu tyypillisiä kuplia, voit aloittaa paistamisen:

 1. Kuumenna paksupohjainen pannu hyvin, kaada kasviöljyä niin, että koko pinta peittyy.
 2. Heti kun öljy kuumenee, voit selvittää pudottamalla pisaran vettä, joka haihtuu hetkessä suhisevalla äänellä, voit levittää taikinan.
 3. Laita pyöreät palat varovasti pieniksi annoksiksi, jotta ne eivät joudu kosketuksiin toistensa kanssa.
 4. Kultainen kuori pohjassa ja paljon kuplia päällä osoittavat tarvetta kääntää tuotteet toiselle puolelle.
 5. Puisella lastalla sinun on irrotettava jokainen kappale ja käännettävä se ympäri.
 6. Peitä pannu kannella niin, että pannukakut paistuvat.
 7. Palo on keskitason tilassa. Liian vahva voi tehdä esineistä märkiä sisältä, heikko voi antaa kumimaisen ulkonäön.
 8. Parin minuutin kuluttua herkulliset pörröiset pannukakut ovat valmiita.

Tarjoile astia smetanan, hillon, kondensoidun maidon tai hunajan kanssa.

Miksi sinun on lisättävä soodaa pannukakkuihin ruoanlaiton aikana

Jotkut nuoret kotiäidit ihmettelevät, miksi lisätä soodaa ja kuinka paljon pannukakkuja..

Kun se on vuorovaikutuksessa happaman ympäristön kanssa, tapahtuu reaktio, vapautuu lämpöä ja hiilidioksidia, mikä lisää tuotteeseen huokoisuutta. Paistettaessa se nostaa taikinan ja pannukakut ovat pörröisiä..

Jos käytetään heraa tai kefiiriä, lisätään soodaa puhtaassa muodossaan ja valmiin massan annetaan seistä prosessin aloittamiseksi. Jos se keitetään maidossa tai vedessä ilman hiivaa, bikarbonaatti on ensin sammutettava etikka- tai sitruunahapolla. Myös jotkut kokeneet kokit käyttävät muutamaa tippaa kiehuvaa vettä..

Sammutusmenetelmät:

 1. Etikkahappo;
 2. Sitruunamehua;
 3. Jyrkkä kiehuva vesi.

Jos käytetään suurta määrää bikarbonaattia, tuote saa tietyn maun. Siksi sinun on lisättävä se nopeudella 1 lasi nestettä 1/3 tl sammutettua mineraalia.

Jos haluat reheviä kesäkurpitsapannukakkuja, sammuta sooda ja lisää taikinaan, tulos miellyttää varmasti. Ne eivät ole litteitä, ne nousevat hieman ja nutriaan tulevat hellävaraisia ​​ja huokoisia..

Kuinka ja mitä korvata soodalla pannukakkuissa ruoanlaiton aikana

Jotkut kotiäidit eivät halua käyttää ruokasoodaa. Korvaaja voi olla leivinjauhe tai toisin sanoen leivinjauhe.

Se on ihanteellinen kulinaarinen tuote, jos käden ulottuvilla ei ole käymistuotteita..

Voit tehdä herkullisia pannukakkuja ilman ruokasoodaa, yksinkertaisesti korvaamalla se leivinjauheella tai leivinjauheella. Voit tehdä herkullisia pannukakkuja ilman ruokasoodaa, yksinkertaisesti korvaamalla se leivinjauheella tai leivinjauheella.

Pannukakkuista tulee yhtä pörröisiä kuin hiiva. Sinun on asetettava teelusikallinen jauhetta lasilliselle nesteelle. Tämä korvaaminen on vaihtoehto soodalle..

Jos kotona ei ole yhtä tai toista ainesosaa ja loman jälkeen alkoholia on jäljellä, konjakki tai vodka voivat korvata leivinjauheen. 1 rkl vastaa 2,5 grammaa. sooda. Likööri ja rommi, jopa etikkaliuos, antavat pannukakkuille herkän tuoksun. Erittäin hiilihapotettu vesi tai olut auttavat myös nukkumaan tuotteessa..

Jotkut kotiäidit lisäävät öljyä, se lisää hieman loistoa, mutta se ei onnistu saavuttamaan valtavaa vaikutusta.

Vaihtoehto on:

 1. Leivinjauhe;
 2. Kivennäisvesi;
 3. Vahvat alkoholijuomat;
 4. Voi tai margariini.

Jos resepti olettaa soodan, sen vaihtaminen johonkin muuhun tuotteeseen, ehkä haluttu tulos ei toimi, vaikka pannukakku on paljon pörröisempi kuin ilman korviketta.

On tärkeää muistaa, että squash -pannukakkuihin lisätyt hunaja, suklaa ja hedelmät voivat muuttaa leivinjauheen ja muiden ainesosien reaktiota..

Rehevät pannukakut soodalla (video)

Kokeilemalla ainesosia, jokainen kotiäiti löytää itselleen parhaan vaihtoehdon pörröisten pannukakkujen tekemiseen..

Soodapannukakut (kuva)

Ennen kuin aloitat frittien valmistamisen, tarkista, että sinulla on kaikki reseptissä käytetyt ainesosat. Ennen kuin aloitat frittien valmistamisen, tarkista, että sinulla on kaikki reseptissä käytetyt ainesosat. Kaada jauhot pieneen astiaan Kaada jauhot pieneen astiaan Vatkaa munat sokerin kanssa Vatkaa munat sokerin kanssa Kaada munat ja kefiiri huoneenlämmössä astiaan, jossa on jauhoja Kaada munat ja kefiiri huoneenlämmössä astiaan, jossa on jauhoja Lisää nyt vähän soodaa Lisää nyt vähän soodaa Sekoita saatu taikina huolellisesti ja yritä tehdä massasta homogeeninen Sekoita saatu taikina huolellisesti ja yritä tehdä massasta homogeeninen Kaada kasvispaikka kuumalle paistinpannulle, jolla on paksu pohja, ja aloita pannukakkujen paistaminen Kaada kasvispaikka kuumalle paistinpannulle, jolla on paksu pohja, ja aloita pannukakkujen paistaminen Paista jokaista pannukakkua molemmin puolin noin 1-2 minuuttia keskilämmöllä Paista jokaista pannukakkua molemmin puolin noin 1-2 minuuttia keskilämmöllä Rehevät ja herkulliset pannukakut ovat valmiita. Hyvää ruokahalua! Rehevät ja herkulliset pannukakut ovat valmiita. hyvää ruokahalua!