Teemme keittiön lastulevystä itse: koko prosessi A: sta Z: hen

DIY -huonekalut ilahduttavat paitsi laadustaan ​​myös kestävyydestään. Tee-se-itse-huonekalut ilahduttavat paitsi laadustaan ​​myös kestävyydestään. Halu saada keittiö naapurisi kaltaiseksi on menneisyyttä. Nykyään yksilöllisyys on muodissa – nyt haluan luoda keittiön sisustuksen, joka on erilainen kuin muut. Tämä ei ole niin vaikeaa kuin näyttää, jos yrität tehdä kaappeja itse. Niitä voivat kerätä jopa ne, joilla on vähintään puutyötaidot ja oikea lähestymistapa..

Räätälöityjen huonekalujen edut

Keittiö, jossa on mittatilaustyönä valmistetut huonekalut, näyttää aina mielenkiintoisemmalta ja omaperäisemmältä. Tee-se-itse-kuulokkeilla on enemmän etuja kuin tehdasvalmisteisilla kuulokkeilla.

Tärkeimmät ovat:

 • tällaiset huonekalut vastaavat tarkasti keittiön kokoa ja arkkitehtuuria, ja siksi voit tehdä koko alueesta hyödyllisen;
 • voit säästää;
 • voit tehdä yksilöllisen täytteen mieleiseksesi;
 • muuta tällaista keittiötä ei ole – se erottuu yksilöllisyydestä ja omaperäisyydestä.

Mittatilaustyönä tehdyt huonekalut mahdollistavat keittiön ergonomisimman käytön Mittatilaustyönä tehdyt huonekalut mahdollistavat keittiön ergonomisimman käytön

Räätälöityjä huonekaluja voi tilata erikoistuneilta huonekaluvalmistajilta tai voit tehdä sen itse. Tärkein plus kuulokkeiden tekemisessä omin käsin on, että se maksaa vähemmän kuin tilatut huonekalut. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä rahaa vain materiaalien ja lisävarusteiden ostamiseen. Ja minun on sanottava, että säästöt ovat konkreettisia.

Materiaalit (muokkaa)

Tee-se-itse-kuulokkeille sopivat erilaiset materiaalit:

 • Lastulevy;
 • MDF;
 • kiinteää puuta;
 • valmiit levyt levyistä.

Jokaisella materiaalilla on käyttöalueita ja ominaisuuksia. Puinen keittiö näyttää esteettisesti miellyttävältä ja kalliilta. Täällä voit käyttää massiivimäntyä, tammea, pähkinää. Mäntykeittiöt maksavat vähemmän kuin tammikeittiöt. Mutta massiivipuusta valmistetut kuulokkeet on vaikeampi valmistaa ja ne maksavat paljon enemmän..

Nykyään voit löytää valmiita lastulevyjä huonekalujen valmistukseen, joiden käyttö tuo vähemmän vaivaa työn aikana. Nykyään voit löytää valmiita lastulevyjä huonekalujen valmistukseen, joiden käyttö tuo vähemmän vaivaa työn aikana. Kun valitset materiaalin keittiön valmistukseen omin käsin, sinun on kiinnitettävä huomiota sen laatuun ja käsittelyn monimutkaisuuteen Kun valitset materiaalin keittiön valmistukseen omin käsin, sinun on kiinnitettävä huomiota sen laatuun ja käsittelyn monimutkaisuuteen Massiivipuinen keittiö näyttää erittäin tyylikkäältä ja jaloilta yksittäisten mittojen mukaan, piilottamalla esteettisesti kaikki huoneen arkkitehtuurin puutteet ja muuttamalla ne eduiksi Massiivipuinen keittiö näyttää erittäin tyylikkäältä ja jaloilta yksittäisten mittojen mukaan, piilottamalla esteettisesti kaikki huoneen arkkitehtuurin puutteet ja muuttamalla ne eduiksi

Lastulevy ja MDF ovat halvempia kuin massiivipuuta. Lisäksi – ne on helpompi käsitellä. Ja jos katsot, että värejä ja tekstuureja on laaja valikoima, lastulevystä ja MDF: stä valmistetut keittiöt ovat paljon edullisempia kuin massiivipuuta, jopa halpaa mäntyä.

Tärkeä: On parasta valita materiaaleja, kuten lastulevyä, MDF -levyä, massiivimäntyä ja muuta puuta rakennus- tai huonekaluliikkeissä – silloin voit olla varma tuotteen laadusta. Lisäksi he voivat tilata osien leikkaamisen välittömästi..

Työn organisointi

Ensinnäkin piirustus tehdään huonekaluista, sillä ei ole väliä, onko se puusta vai MDF -levystä ja lastulevystä. Kaikki mitat on laskettava selkeästi.

Tärkeä: Voit nopeuttaa ja helpottaa prosessia käyttämällä valmiita piirustuksia lataamalla ne Internetistä.

Pistosahan kanssa työskentelyssä on oltava varovainen, koska yksi väärä liike voi vahingoittaa materiaalia. Kun työskentelet palapelin kanssa, sinun on oltava varovainen, koska yksi väärä liike voi vahingoittaa materiaalia, minkä jälkeen voit aloittaa työskentelyn omin käsin. Piirustukset luonnollisen kokoisista huonekaluosista siirretään materiaaliin – massiivimänty, lastulevy, MDF. Seuraavaksi, linjoja pitkin, he alkavat leikata materiaalia. Kotona tämä toimenpide suoritetaan palapelillä..

Tärkeä: Puusta ja muista materiaaleista valmistetut leikkaavat osat on parasta tilata liikkeestä, josta materiaali on ostettu. Nyt lähes kaikilla suurilla rakennus- ja viimeistelymateriaalikeskuksilla on tällainen palvelu. Leikkaus suoritetaan ammattimaisilla laitteilla. Ammattitaitoinen työ tehdään nopeammin ja tarkemmin. Tämän seurauksena osia ei tarvitse säätää. Reikäjyrsintä voidaan tilata samaan aikaan.

Huonekalujen kokoonpano

Seuraava vaihe on huonekalujen kokoaminen omin käsin valmiista osista. Jos leikkaus tehdään ammattimaisilla laitteilla, se ei aiheuta paljon ongelmia eikä huomaa paljon aikaa. Teoriassa tämä vaihe ei eroa huonekalujen kokoamisesta omin käsin, kun ostat valmiita puuta tai lastulevyä kaupasta.

Tarvittavat työkalut:

 • porata;
 • ruuvimeisseli;
 • pihdit;
 • vasara;
 • kulma tai viivain.

Työn helpottamiseksi kaikki osat on sijoitettava osiin ja merkittävä. Lisäksi varusteet ja komponentit on sijoitettava erikseen kussakin kaapissa. Tämä auttaa välttämään sekaannuksia ja rakentamaan johdonmukaisesti ja nopeasti..

Moduulien kokoaminen edellyttää toimintojen noudattamista ja työn tarkkuutta Moduulien kokoaminen edellyttää toimintojen noudattamista ja työn tarkkuutta

Kokoonpanon ominaisuudet

Mäntypuusta tai lastulevystä valmistettujen kaappien kokoamiseen on käytettävä eurosidoksia – erityisiä itsekelausruuveja.

Kaappien kerääminen alkaa vaakasuorilla pinnoilla. Ensin runko kootaan. Ja vasta rungon kokoamisen jälkeen takaseinä kiinnitetään kuitulevystä. Etuovet ripustetaan viimeisenä..

Tärkeä: jos kaappien mitat ovat tyypillisiä, julkisivut voidaan ostaa valmiina – tämä lyhentää merkittävästi kuulokkeiden valmistusaikaa ja tekee siitä esteettisemmän.

Reunaus

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä osien päiden käsittelyyn – kaappien seinät, hyllyt, ovet. Näin voit antaa tuotteelle lopullisen esteettisen ulkonäön ja suojata lastulevyä tai mäntypuuta turpoamiselta kosteudelta ja muodonmuutoksilta..

Päätyjen reunat voidaan tehdä eri tavoin reunan rakenteesta ja materiaalista riippuen Päätyjen reunat voidaan tehdä eri tavoin reunan rakenteesta ja materiaalista riippuen Paneelin päätypinnan käsittely melamiinireunuksella suoritetaan käyttämällä erikoistyökalua tai tavallista rautaa Paneelin päätypinnan käsittely melamiinireunuksella suoritetaan käyttämällä erikoistyökalua tai tavallista rautaa ABS -reunalle on ominaista lisääntynyt lujuus ja joustavuus, joka suojaa huonekalujen päät täydellisesti siruilta, kosteudelta ja muodonmuutoksilta ABS -reunalle on ominaista lisääntynyt lujuus ja joustavuus, joka suojaa huonekalujen päät täydellisesti siruilta, kosteudelta ja muodonmuutoksilta PVC-T-reunan käyttöön kuuluu uran leikkaaminen jyrsinterällä PVC-T-reunan käyttöön kuuluu uran leikkaaminen jyrsinterällä U-muotoinen reuna kiertyy arkin ylä- ja alapintojen ympärille peittäen sen kokonaan U-muotoinen reuna kiertyy arkin ylä- ja alapintojen ympärille peittäen kokonaan pään

Reunus tehdään PVC -huonekalureunalla. Ihannetapauksessa kannattaa liimata kaikki osat reunoilla – myös sivulta, joka ei näy ulkopuolelta. Tämä sisältää myös kehähyllyjen päät. Tämä maksimoi kaikkien osien suojan..

Särmäystä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • rauta;
 • puristimet;
 • opas, joka on lauta;
 • paperitavarat veitsi.

Osan on oltava ohjainta vasten ja sen reunan ulotuttava päätä pitkin. On parasta pitää paperi reunan päällä, jotta se ei ylikuumene ja vahingossa naarmuunnu. Tämän jälkeen huolellisesti lämmitettyä rautaa on siirrettävä reunaa pitkin keskeyttämättä prosessia. Vedä reunan lämmityksen jälkeen vetämällä kappaleen pituutta pitkin painamalla reunaa. Jotta reuna tarttuisi paremmin ja tasaisemmin, voit laittaa osan siihen ja painaa sitä hieman alaspäin. Viimeisen liimauksen jälkeen ylimääräinen reuna katkaistaan ​​kirjoitusveitsellä..

Johtopäätös

Halutessasi voit tehdä keittiön omilla käsilläsi, vaikka sinulla ei olisi aluksi huonekaluttajan ammattitaitoa. Mutta työn päätyttyä on aika olla ylpeä itsestäsi ja ihailla kuuloketta, jonka toista ei kenelläkään muulla ole.