Komposiittialtaat: muotinäytös tai toiminnallinen estetiikka?

Komposiittialtaat: muotinäytös tai toiminnallinen estetiikka? Komposiittialtaat: kunnianosoitus muodille tai toiminnalliselle estetiikalle Uusien materiaalien syntymisen ansiosta sisustusmuoto imee voimakkaasti uusia tyylitrendejä ja ei-triviaalia muotoiluratkaisuja. Komposiittialtaista on tullut yksi innovaatioista, jotka ovat nopeasti saamassa suosiota paitsi kotona myös ammattikeittiöissä..

Katso keittiöluettelot modernit huonekaluvalmistajat ja näet itse, kuinka komposiittialtaat täydentävät täydellisesti keittiösarjan yleistä suunnittelukonseptia ja näyttävät ruostumattomaan teräkseen verrattuna paljon orgaanisemmalta. Ja kun olet lukenut artikkelin loppuun, voit arvostaa paitsi niiden esteettisiä ominaisuuksia myös toiminnallisia etuja..

Työtaso integroidulla pesualtaalla Työtaso integroidulla pesualtaalla

Tutustuminen lähelle

Komposiittialtaat – tekokivituotteet, saatu valamalla polymeeripohjaisesta aineesta. Valmis materiaali muistuttaa ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan luonnonkiveä. Tästä syystä niitä kutsutaan usein myös kiviksi tai polymeeriksi..

Tällainen synteettinen kivi saadaan sekoittamalla kiinteä täyteaine, polymeerisideaine ja värilliset pigmentit. Kahden ensimmäisen komponentin suhde on noin 8: 2, ja se määrittää suoraan tuotteen lujuuden ja sen kestävyyden siruja, iskuja ja aggressiivisia ympäristöjä vastaan. Huolimatta siitä, että ensimmäiset komposiittialtaat olivat melko esteettisiä, suurin läpimurto tekniikassa tapahtui, kun marmori- ja kvartsisirujen kiinteät täyteaineet alkoivat korvata erittäin hieno graniittijauhe. Tämä mahdollisti monimutkaisempien rakenteellisten muotojen ja kevyiden tuotteiden luomisen ja toi komposiittialtaat heti myydyimmille..

Komposiitti työtaso, jossa pesuallas Komposiitti työtaso, jossa pesuallas

Aktiivinen markkinoiden valloitus

Kivipolymeerimallit ovat uskomattoman käytännöllisiä käyttää ja erittäin monipuolisia. He korvaavat aktiivisesti ruostumattomia pesualtaita keittiöistä, puhumattakaan emaloiduista, jotka vain äidit ja isoäidit muistavat..

Nykyään jokainen hyvämaineinen showroom esittelee kokoonpanossaan useita komposiittialtaita valmistavia tuotemerkkejä, ja eliitin sisustussalongeissa voit nähdä ainutlaatuisia tekijän malleja, jotka hämmästyttävät muotoilun omaperäisyydellä, yksityiskohtien huolellisuudella ja hienolla sisustuksella. Joka vuosi komposiittialtaiden kysyntä kasvaa ja tuotantomäärät kasvavat luonnollisesti. Erityisen miellyttävää on se, että kalliiden merkkien kanssa Alveus, Franke, Teka, Vankor Tällä hetkellä venäläiset valmistajat kilpailevat jo menestyksekkäästi “Rakeet”, “Polygran-M”, ULGRAN muut.

Komposiittiallas sopii hyvin klassisten huonekalujen kanssa Komposiittiallas sopii hyvin klassisten huonekalujen kanssa

Tällaisen kysynnän ainoa haittapuoli markkinoilla on GOST -standardien puute. Jokainen valmistaja toteuttaa oman valmistusmenetelmänsä ja säätää itsenäisesti komposiitin koostumusta. Tämä tilanne johtaa erilaiseen laatutasoon ja laajaan hintaluokkaan. Siksi näiden tuotteiden tilaaminen kannattaa vain luotetuilta ja hyvämaineisilta yrityksiltä, ​​koska keinotekoisesti korkea hinta ei aina tässä tapauksessa takaa laatua.

Muutama sana tekniikasta

Tuotannon ensimmäinen vaihe on valumuotin – matriisin valmistus. Polymeerimassan erotusvaikutuksen ja virheettömän tarttumisen varmistamiseksi matriisin seinät on päällystetty gelcoat -kerroksella, mikä myös lisää tekokiven etupintaa mekaanisella lujuudella ja kestävyydellä aggressiivisia ympäristöjä vastaan. Seuraavaksi valmistetaan ja valmistetaan komposiittikoostumus muovaus.

Kovettumisen jälkeen komposiittimuotti poistetaan matriisista ja sen etupinta puhdistetaan teknologisista rikkoutumisista ja kiiltävä vaadittuun kiiltoon. Näin saavutetaan komposiittialtaiden tärkeimmät edut – lähes rajaton värivalikoima ja kyky valmistaa tuotteita, jotka ovat ainutlaatuisia kokoonpanoltaan..

Valkoinen pesuallas näyttää harmoniselta vaaleilla rintamilla Valkoinen pesuallas näyttää harmoniselta kevyillä rintamilla

Mutta yleisten lauseiden takana on paljon ammatillisia salaisuuksia. Nimetään tärkeimmät.

Hypoallergeeninen

Komposiittialtaat a priori tarkoittavat kosketusta ruoan kanssa. Näin ollen niiden valmistuksessa käytettävillä materiaaleilla ei pitäisi olla myrkyllisiä ja syöpää aiheuttavia ominaisuuksia..

Tämä on otettava erityisesti huomioon “kotitekoisten”, jotka alkavat luoda mestariteoksia tekokivestä Internetin suositusten katsomisen jälkeen. Virallisesti toimivat valmistajat käyttävät sertifioituja raaka -aineita, jotka takaavat valukiven kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden.

Komposiittialtaat voivat olla minkä tahansa muotoisia Komposiittialtaat voivat olla minkä tahansa muotoisia

Apuaineet

Niissä käytetään luonnonkivikiviä, graniittijauhetta, lasikuituhiukkasia ja hiilikuitua. Mitä pienempi kiinteiden komponenttien osuus on, sitä suurempi on rakenteen homogeenisuus ja sitä pienempi pinnan huokoisuus saavutetaan. Monet valmistajat käyttävät submikrofiilisiä materiaaleja, joiden koko voi olla jopa 2 mikronia..

Sidosmateriaalit

Tällä hetkellä käytetään kahta polymeeripohjaa: akryyli- ja polyesteri (epoksi), joka aiheuttaa täysin erilaisen valmistus- ja valuprosessin. Lisäksi tavalliset ostajat sekoittavat usein komposiittiakryylialtaat liimattuihin. Itse asiassa muutama vuosi sitten oli myynnissä muutoksia, jotka on koottu yksittäisistä arkkipalasista ja pinnoitteesta geelipinnoitteen jälkeen, joka peittää saumat ja antaa tuotteelle paremman naarmuuntumiskestävyyden. Mutta tällä lyhyellä aikavälillä tekniikat ovat edenneet pitkälle ja komposiittialtaiden valmistaminen on tullut paljon helpommaksi kuin monimutkaisten tasapainotusten tekeminen liimaamalla yhteen useita elementtejä..

Voit valita oikean sekoittimen komposiittialtaalle Voit valita oikean sekoittimen komposiittialtaalle

Väri

Sen korjaamiseksi kuivia tai johdonmukaisia ​​väriaineita lisätään polymeerikivimassaan. Samaan aikaan kivialtaissa voi olla luonnollinen paletti luonnonkiveä, pastellisävyjä ja kirkas synteettinen asteikko. Mutta voidakseen tuottaa jäljitelmän marmorista tai muista lajeista, valmistaja tarvitsee korkeaa ammattitaitoa, mikä tarkoittaa, että tämä näkyy lopullisissa kustannuksissa. Usein antaakseen mielenkiintoisemman tekstuurin valmistajat lisäävät suuria kiinteitä komponentteja, jotka jäljittelevät kiven sulkeumia..

Musta pesuallas tummille työtasoille Musta pesuallas tummille työtasoille

Mitä ominaisuuksia pitäisi pitää etusijalla

Keittiössä kaiken tulisi alistaa kolme periaatetta: mukavuus, turvallisuus, hygienia. Ja komposiittialtaat ovat moninkertaisesti parempia kuin ruostumattomat vastaavat lukuisilla kriteereillä, koska:

  • tarjoavat miellyttävän kosketuskosketuksen;
  • eivät haalistu eivätkä muuta niiden värimaailmaa;
  • imevät tehokkaasti kaatavan veden melun eivätkä naarmuunnu;
  • kestää höyryä, kemikaaleja ja happoja sekä rasvan ja elintarvikejätteiden kerääntymistä seinille;
  • helppo puhdistaa ja kestää useita puhdistussyklejä hankaavilla tuotteilla;
  • niillä on alhainen sähköstaattisuus, joten ne eivät ole alttiita suolajuoville;
  • inertti äärilämpötiloihin. Jos pesualtaassa oli pakastettuja elintarvikkeita, voit sitten kaataa siihen kiehuvaa vettä turvallisesti..

Vakiorakenteinen keinotekoinen pesuallas Vakiorakenteinen keinotekoinen pesuallas

Vaikka esimerkiksi polymeeriallas olisi vaurioitunut, esimerkiksi aviomies yritti leikata lihaa epäonnistuneesti, heidän kulhonsa ovat täysin korjattavissa ja kunnostettavissa. Samaan aikaan ne voidaan yhdistää työtason väriin tai päällekkäin muiden keittiösarjan sävyjen kanssa..

Trendit ja suunnitteluvaihtoehdot

Nykyään keittiöt eivät ole esteettisesti huonompia kuin olohuoneet. Valmistajat tarjoavat käytännöllisyyteen, esteettisyyteen ja toimivuuteen keskittyvät pyöreät, soikeat, neliömäiset, suorakulmaiset ja ei-triviaalit valetut kivialtaat kaikissa klassisen, pastelli- ja neonpaletin väreissä..

Monissa malleissa on kaksi kulhoa, joiden tilavuus on sama tai eri, joten voit erottaa osiot astioiden ja vihannesten pesuun. Mutta edistyksellisimmät kehittäjät ovat menneet pidemmälle, ja nykyään on jo komposiittialtaita, jopa venäläisiä, ja niissä on lisäsiipi, josta vesi voi virrata tiheään tai erilliseen viemäriin, joka on suunniteltu:

  • astioiden kuivaus;
  • lihan ja äyriäisten sulatus;
  • pestyjen vihannesten ja hedelmien kuivaus.

Edistyneimpien muutosten lisäksi kulhon päälle on jo asennettu leikkuulautoja. Näin voit lisätä työpinnan pinta -alaa ja yksinkertaistaa huomattavasti ruoan leikkaamista ja sen jälkeistä puhdistusta keittiössä. Samaan aikaan polymeerialtaat yhdistyvät täydellisesti uusiin sekoittimiin ja sopivat yhteen minkä tahansa sisustustyylin kanssa..

Kulma -pesuallas integroitu keinotekoiseen työtasoon Kulma -pesuallas integroitu keinotekoiseen työtasoon