Keittiön asettelun valitseminen Hruštšovissa: täydellinen kierros vaihtoehtoista

Keittiön sisustus puulla tekee huoneesta mukavamman Keittiön sisustus puulla tekee huoneesta mukavamman Hruštšovin kokoiset keittiöt aiheuttavat paljon ongelmia. Mukavuuden lisäämiseksi tällaisia ​​keittiöitä voidaan laajentaa fyysisesti tai visuaalisesti. Huonekalujen ja laitteiden koon kasvattaminen ja sijoittamisen optimointi voi ratkaista monia ongelmia. Tällaiset monimutkaiset ja kustannuksiltaan vaihtelevat tapahtumat voidaan toteuttaa yksin..

Tähän asti pienen keittiön ongelma Hruštšovissa ihmetyttää monia ihmisiä. Jotta kaikki modernit keittiövälineet mahtuvat näihin pieniin tilavuuksiin, sinun on yritettävä kovasti – keittiön uudistaminen Hruštšovissa vaatii kustannuksia ja omaa mielikuvitustasi. Ottaen huomioon tällaisen “ihmeen” omistajien kokemukset, voimme suositella useita tapoja luoda mukavuutta keittiössä.

Keittiön uusintamenetelmät

Mukavin vaihtoehto olisi L-muotoinen kuuloke. Mukavin vaihtoehto olisi L-muotoinen kuuloke.

Keittiön toimivuutta voidaan lisätä seuraavilla tärkeimmillä tavoilla: alueen fyysinen lisääminen; olemassa olevan tilan käytön optimointi ja joidenkin toimintojen siirtäminen muihin tiloihin. Lisäksi kallein vaihtoehto on edelleen – erittäin nykyaikaisten yleiskeittiökoneiden käyttö, joiden mitat ovat pienet..

Jokaisella menetelmällä on omat hyvät ja huonot puolensa. Radikaalein vaihtoehto on lisätä pinta -alaa, mikä antaa keittiölle todellisen laajennuksen, mutta vaatii koko asunnon uudelleenrakentamisen hyväksynnän asianomaisilla viranomaisilla, mikä ei aina ole mahdollista. Joidenkin toimintojen siirtäminen muihin huoneisiin vapauttaa keittiön tilaa, mutta sotkee ​​muita huoneita. Avaruuden optimointi, ts. Hruštšovin keittiön uudistaminen, voit lisätä toiminnallisuutta, käyttää modernia muotoilua; mutta pystyy laajentamaan keittiön tilavuutta vain visuaalisesti.

Keittiön pinta -alan lisääminen

Keittiön alueen fyysinen kasvu edellyttää väliseinien purkamista ja integrointia muihin huoneisiin. Päävaatimus on, että et voi tuhota tukirakennetta (edes osittain) ja muuttaa kuljetusreittejä (kaasu, vesihuolto) ilman erityisprojekteja.

Erikoisehto – seinän (väliseinän) purkaminen on koordinoitava asianomaisten viranomaisten kanssa asunnon kunnostustyönä.

Keittiön yhdistäminen olohuoneeseen

Hruštšovin keittiön ja olohuoneen väliseinät eivät yleensä ole kantavia, ja ne voidaan poistaa yhdistämällä huoneet. Tällaisessa yhteisessä tilassa keittiöön osoitetaan vain ruoan ja ruokailuvälineiden valmistus- ja säilytystoiminnot – ruokasalin toiminto siirretään olohuoneeseen. Seuraava vaihe on keittiötilan kaavoitus. Vaihtoehtoja on kaksi: pinta-ala kasvaa osittain olohuoneesta ja ilman sen kasvua (olemassa olevan seinän sisällä).

Huoneiden kaavoitus tehdään millä tahansa tavalla, joka tarjoaa visuaalisen tai fyysisen rajan. Materiaaliraja voidaan luoda käyttämällä erilaisia ​​elementtejä – ne voivat olla baaritiski, näytöt tai ehdollinen valoseinä (avoin, läpinäkyvä, makramee jne.).

Pöydän asentaminen huoneiden väliin ei vähennä olohuoneen tilaa, mutta lisää samalla keittiössä vaalittuja senttimetrejä Pöydän asentaminen huoneiden väliin ei vähennä olohuoneen aluetta, mutta lisää samalla keittiön vaalittuja senttimetrejä

Useimmiten käytetään visuaalista kaavoitusta: terävä ero lattian tai katon suunnittelun ja värin välillä; huoneen eri valaistus tai lattiatason muutos.

Keittiön ja parvekkeen yhdistäminen

Keittiön ja parvekkeen (loggian) välisen seinän purkamista ei useimmiten voida hyväksyä, koska se on kantava. Voit yhdistää tilan käyttämällä ikkunan aukkoa ja muuttaa sen oveksi (esimerkiksi kaareva tyyppi). Ikkunan koko Hruštšovin keittiössä on aivan riittävä luomaan laaja kulku. Keittiön hyödyllistä aluetta on mahdollista lisätä siirtämällä ruokapöytä parvekkeelle, siirtämällä jääkaappi, osa huonekaluista tai muita tavaroiden säilytystä varten. Liesi ja pesuallas jäävät keittiöön. Edellytyksenä on parvekkeen lisäeristys.

Voit tehdä baaripöydän tai pienen ruokapöydän ikkunalaudalta. Voit tehdä baaripöydän tai pienen ruokapöydän ikkunalaudalta.

Keittiön tilan optimointi

Jos keittiön kokoa ei voida kasvattaa fyysisellä laajentamisella, itse keittiö on kehitettävä uudelleen, jotta sen alue voidaan hyödyntää optimaalisesti.. On suositeltavaa käyttää seuraavia menetelmiä:

 • seinien maksimaalinen käyttö;
 • huonekalujen ja laitteiden optimaalinen järjestely;
 • sisäänrakennettujen ja liukuvien rakenteiden käyttö;
 • ergonomian kirjanpito;
 • vyöhykkeiden yleistäminen;
 • luoda muotoilu, joka voi laajentaa aluetta visuaalisesti;
 • isoa ikkunaa hyödyntäen.

Huonekalujen ja laitteiden sijoittelun suunnittelu

Yhdellä rivillä

Keittiön koon ansiosta voit käyttää useita asetteluvaihtoehtoja. Yksi linjajärjestely on suunniteltu pienelle perheelle (enintään 3 henkilöä). Kaikki keittiökalusteet ja -laitteet (mukaan lukien pesuallas ja liesi) on sijoitettu yhtä ikkunaa vastapäätä olevaa seinää pitkin ja seinäkaappeja käytetään mahdollisimman paljon. Ikkunan lähelle on asennettu vain pöytä – mieluiten sisäänvedettävä tai taitettava.

Kulmasohva ja ruokapöytä ovat yleisin huonekalujen yhdistelmä Kulmasohva ja ruokapöytä ovat yleisin huonekalujen yhdistelmä

Kahdella rivillä

Kahden rivin asettelu mahdollistaa laitteiden sijainnin kahden seinän vieressä. Rationaalisesti: toisaalta – pesuallas ja liesi, toisaalta – huonekalut ja jääkaappi. Rivien välisen etäisyyden on oltava vähintään 120 cm, pöytää tulee käyttää liikkuvana, ja se voidaan sijoittaa ikkunan viereen syödessä.

Tilan laajentamiseksi on parempi käyttää vaaleita värejä. Tilan laajentamiseksi on parempi käyttää vaaleita värejä.

Kulman asettelu

Jos keittiössä on samanlaiset viereisten seinien mitat, kulmamainen asettelu (L-muotoinen) tekee. Kaukana seinää pitkin on liesi ja pesuallas sekä viereisen seinän vieressä huonekalut ja jääkaappi. On parempi sijoittaa pieni pöytä ikkunan lähelle..

Ulosvedettävää pöytää käytetään vain tarvittaessa, eikä sen asentaminen vaadi paljon vaivaa Ulosvedettävää pöytää käytetään vain tarvittaessa, eikä sen asentaminen vaadi paljon vaivaa

 U-muotoinen

Jos keittiöalue on lähellä neliön muotoa, on optimaalista käyttää U-muotoista asettelua, kun laitteet asennetaan kolmeen seinään (lukuun ottamatta oviaukkoa). Keittiön työskentelyalue on kulmikas.

Kirkkaat värit lisäävät sävyä mihin tahansa sisustukseen Kirkkaat värit lisäävät sävyä mihin tahansa sisustukseen

Ergonomisia tekniikoita käyttämällä

Ergonomia edellyttää optimaalisen muotoisen huonekalun ja laitteiden käyttöä sekä tarvittavien työpisteiden vähimmäismäärää. Huomiota tulee kiinnittää kulma -altaisiin ja -altaisiin.

Taitettavaa pöytää suositellaan; jos kiinteä pöytä on asennettu, kulmat voidaan vapauttaa kulun mahdollistamiseksi.

Laatta on asennettava siten, että sen edessä olevan tason koko on vähintään 40 cm.

Kalusteiden ja laitteiden valinta

Mitat määräävät huonekalujen valintasäännöt – kompakti ja monipuolinen. On suositeltavaa valita korkeat kynäkotelot ja roikkuvat kaapit. Baarimittari auttaa myös varustamaan tilan erittäin järkevästi. Huonekalujen tulee olla tilavia, mutta kaventuneita. Jos haluat visuaalisesti laajentaa tilaa, kuulokkeiden värin tulee olla vaaleita. On parempi valita kiinteä pöytä, jossa on soikea pöytälevy..

Keittiön baaritiski on erittäin tehokas käyttämällä sitä syömiseen; ja voit sijoittaa sen seinää pitkin. Baaritiski voi olla massiivinen rakenne, tai se voidaan tehdä pöytälevyn ja metallijalan muodossa. Tukipylväs on yleensä puusta tai metallista. Joka tapauksessa sen toimivuus on parhaimmillaan..

Optimaalinen laitteisto on sisäänrakennettu ja monipuolinen. Kun sijoitat sen, sinun tulee maksimoida pöydän alla oleva tila ja asentaa kaapit..

Keittiön äänenvoimakkuuden lisäämiseksi visuaalisesti tarvitset sopivan sisustuksen:

 • keittiön verhot on valittava vaaleista ja läpikuultavista kankaista, ja sävyjen on oltava lämpimissä väreissä;
 • tylliä suositellaan käytettäväksi mahdollisimman paljon;
 • kaihtimien käyttö;
 • venytetty katto tarjoaa halutun havainnon luodessaan optimaalisen valaistusjärjestelmän (kirkkaampi keittoalueella);
 • lattia on päällystetty materiaalilla, joka on helppo puhdistaa liasta ja joka ei ime rasvaa (keraamiset laatat ovat suositeltavia).

Esimerkki onnistuneesta keittiöasettelusta Hruštšovissa (video)

Johtopäätös ja johtopäätökset

Hruštšovin keittiö voidaan tuoda tilaan, joka tarjoaa toivotun mukavuuden. Paras vaihtoehto on yhdistää se olohuoneeseen sopivalla tilavyöhykkeellä. Suosittelemme myös baaritiskin sijoittamista keittiöön – se säästää tilaa ja on toiminnallinen elementti. Jos tällaista uudistamista ei voida suorittaa, on käytettävä itse keittiön optimaalista asettelua: kapealle keittiölle – yhdelle riville, neliömäiselle huoneelle – kulmikas tyyppi; käyttämällä kompakteja ja monipuolisia huonekaluja ja laitteita.

Esimerkkejä Hruštšovin keittiöprojekteista (asettelukuva)