Käytävä keittiö – kaavoitus, huonekalujen valinta, suunnitteluvaihtoehdot

Ei aina keittiön läpivienti voi olla hankkeen haitta. Läpivientikeittiö ei välttämättä aina ole hankkeen haitta, vaan keittiö on asunnon tai talon haitta. Mutta näin ei ole. Varsinkin kun kyseessä on omakotitalo, jossa keittiö on usein erittäin suuri. Joka tapauksessa omistajien on yhdenmukaistettava keittiö ja vierekkäiset huoneet, muodostettava mukavat risteysvyöhykkeet ja luotava läpikäyvän keittiön toimivuus.

Keittiön pääalueiden asettelun ominaisuudet

Ergonomiset periaatteet ovat perusasioiden perusta. Ensinnäkin läpikäyvässä keittiössä suunnitellaan päävyöhykkeiden sijainti ja käytävän leveys, ja vasta sitten määritetään keittiösarjan ja muiden huonekalujen mitat.

Tärkeimpien toiminnallisten alueiden ja käytävien suunnittelu on pääsääntö läpikäyvän keittiön järjestämisessä Tärkeimpien toiminnallisten alueiden ja käytävien suunnittelu on pääsääntö läpikäyvän keittiön järjestämisessä

Suunnittelussa otetaan huomioon seuraavat seikat:

 • Keittoalue tulisi mieluiten erottaa linjoista, joita keittiö leikkaa (käytävät).
 • Jos kuvamateriaalin avulla voit jättää leveän käytävän, keittiön saari asennetaan vyöhykkeiden rajalle ruokapöydän tai baaritiskin muodossa (voit tehdä molemmat kompleksissa).
 • Jos keittiö on pieni, kokonaispinta-alan tulee olla vähintään 1 m 20 cm leveä, jotta ohikulkija ei häiritse ruoan valmistajaa. Huonekalujen ei myöskään pitäisi olla esteenä kulkemiselle..
 • Polut, lattiapisarat, tietoliikenne, jatkojohdot – kaiken tämän ei pitäisi olla aiotun kulkuväylän paikalla.
 • Keittiön paikallinen valaistus on tehtävä niin, että kulun aikana ei tarvitse sytyttää yleistä valoa.
 • Huonekalujen saranoidut ovet pienessä keittiössä ovat epäonnistunut vaihtoehto, liuku- tai huonekalukaihtimet ovat parempia.
 • Jos keittiö on suuri, ruokailutila voidaan sijoittaa tähän. Pienen keittiön tapauksessa se viedään usein olohuoneeseen, ja tämä on perusteltua. Ja jotta yksi tai kaksi henkilöä voi ruokailla, riittää, että ikkunalaudat muunnetaan suuren suuren pöytälevyn alle.

Nämä ovat kaukana kaikista läpinäkyvän keittiön vivahteista, mutta on myös visuaalisia tekniikoita, jotka auttavat vyöhykkeen muodostamisessa.

Joidenkin suunnittelutekniikoiden ansiosta voit tehdä kulkuväylän oikean kaavoituksen Joidenkin suunnittelutekniikoiden ansiosta voit tehdä kulkuväylän oikean kaavoituksen Käytävän keittiön tiettyjen vyöhykkeiden sijainnin järjestys riippuu itse huoneen asettelusta Käytävän keittiön tiettyjen vyöhykkeiden sijainnin järjestys riippuu itse huoneen asettelusta

Visuaaliset tekniikat keittiön kaavoitukseen

Nämä ovat suosittuja tapoja eristää yksi toiminnallinen osa toisesta. Esimerkiksi ruuanlaittoalue käytävältä tai ruokailutila. Koska keittiö on läpikulku, huoneita ei saa erottaa toisistaan ​​äkillisesti.

Visuaaliset kaavoitusmenetelmät:

 • Pitkä keittiösaari, korkea ja massiivinen, erottaa keittiön ja olohuoneen, jos nämä huoneet yhdistetään.
 • Riippuvat kaapit saarten yläpuolella luovat entistä suuremman kaavoitusvaikutuksen.
 • Suuressa keittiössä korkeat huonekalut voivat toimia väliseinänä vyöhykkeiden välillä. Mitä, telineet, ei isot kaapit – tämä on esimerkki tällaisista huonekaluista.
 • Värijakaumat. Huonekalujen julkisivut, seinät tai lattiat voidaan korostaa eri värillä kuin perusväri. Joskus tätä tekniikkaa käytetään, jos keittiö on liian pitkä ja tämä venymä on tasoitettava..
 • Verhojen käyttö. Kätevä isoon keittiöön. Yksi alue toisesta voidaan erottaa valoverholla lankojen muodossa helmillä. Valoisaan ja viihtyisään keittiöön tämä on hyvä ratkaisu..

Mutta joskus lattialla on tarpeeksi kirkkaita mattoja, jotta kaavoitus olisi ilmeistä..

Monipuoliset seinäkoristeet ja baaritiski edistävät keittiötilan visuaalista kaavoitusta Monipuoliset seinäkoristeet ja baaritiski edistävät keittiötilan visuaalista kaavoitusta

Kuinka valita huonekalut kulkevaan keittiöön

Huonekalujen valinta riippuu keittiön yleisestä tyylistä..

Käytävän keittiön huonekalujen päävaatimukset:

 • Kalusteiden suunnittelun, tekstuurin ja värin tulisi olla lähellä viereisten alueiden samoja ominaisuuksia..
 • Huonekaluissa ei saa olla sellaisia ​​koriste -elementtejä, joihin henkilö tarttuu ohi.
 • Samaan aikaan kulkevan keittiön huonekalujen on täytettävä kaikki esteettiset vaatimukset..
 • Suunnittelijat neuvovat käyttämään huonekaluja, joissa on tyhjät julkisivut, ilman lasitettuja hyllyjä tai joissa on vähimmäismäärä niitä..
 • Jos palkki on lähempänä huoneen keskustaa, sen leveyden tulee mahdollistaa tuolien sijoittaminen tiskin alle.

Käytävän keittiön suunnitteluun kuuluu huonekalujen valinta, joiden julkisivut on helppo puhdistaa. Samaa voidaan sanoa keittiön backsplashista. Käytävässä keittiössä saastuminen tapahtuu nopeammin, koska se liikkuu usein sen läpi..

Baarissa olevat tuolit eivät saa estää huoneen kapeaa kulkua Baarissa olevat tuolit eivät saa estää huoneen kapeaa kulkua Jopa läpinäkyvä kapea keittiö, jossa on asianmukainen järjestely, voi olla erittäin kodikas Jopa kapea keittiö, jossa on oikea järjestely, voi olla erittäin kodikas Pieni keittiö - studio voi harmonisesti täydentää kulkevaa olohuonetta Pieni keittiö – studio voi harmonisesti täydentää kulkevaa olohuonetta

Ikkunan työtaso on suosittu suunnitteluratkaisu

Niin suosittu, että kannattaa keskittyä siihen tarkemmin. Länsimaisella tavalla nykyään maanmiehemme pyrkivät yhä enemmän tekemään keittiön työskentelyalueen ikkunan vierestä. Tämä on erittäin viisas päätös, jos haluat säästää valaistuksessa, mukaan lukien, ja jos näkymä ikkunan ulkopuolelta on miellyttävämpi kuin masentava.

Keittiönpöytä ja kaappien työtasot eivät saa estää ikkunaa senttimetriä. Lisäksi ikkuna ja työalue sulautuvat yhdeksi rakenteeksi, eli ikkunalautaa sinänsä ei ole ja pöytälevy on lasin vieressä. Tietenkin tylli ei ole tässä tapauksessa suljettu, rullaverhot tai kaihtimet ovat sopivampia.

Yksi varoitus – ikkunan alla on yleensä lämmityspatterit. Tämä ongelma ratkaistaan ​​erityisesti asentamalla lämpökonvektori tai yksinkertaisesti vain lämpimiin lattioihin.

Järkevä ratkaisu läpikulkukeittiöön on keittiön - studion järjestely Järkevä ratkaisu läpikulkukeittiöön on keittiön – studion järjestely

Käytävän keittiön valaistus

Tärkeä asia – keskusvalaistus yksin ei toimi tässä huoneessa. Valon on pudotettava jokaiseen vyöhykkeeseen, joten useita lamppuja on sijoitettu koko kehälle. Vaaleimman tulisi olla työalue, erillisen valaistuksen tulisi olla ruokapöydän yläpuolella.

Kuten edellä todettiin, käytävällä on viisasta pitää erillinen valo keittiön ylittämiseksi yöllä..

Stretch-katto kulkukeittiössä (video)

Käytävässä keittiössä voit paitsi vyöhykkeellä alueen, mutta myös luoda ainutlaatuisen, kodikkaan kuvan huoneesta. Kun otetaan huomioon kaavoitusmenetelmät, huonekalujen valintasäännöt, kulkuhuone eivät voi missään tapauksessa olla huonompia kuin eristetyt “kollegat” tai jopa ylittää ne. Ja jos keittiö on suuri, tässä asettelussa on paljon etuja..

Kävelykeittiön suunnittelu yksityisessä talossa (kuva)