Art deco -keittiö: nykyaikainen muotoilu mihin tahansa aikaan

Huolimatta siitä, että art deco -tyyli on ominaista 1900 -luvulle, mutta muotoilusta kiinnostuneiden keskuudessa tämä tyyli on edelleen suosittu Huolimatta siitä, että art deco -tyyli on ominaista 1900 -luvulle, mutta muotoilusta pitävien ihmisten keskuudessa tämä tyyli on edelleen suosittu. Ensimmäisen maailmansodan päättymisen jälkeen tullut aika oli monin tavoin vallankumouksellinen. Ja jopa pehmeät, näennäisen kiireettömät muutokset yhteiskunnan tyylissä kääntävät maailman ylösalaisin. Art deco -tyylin voi ymmärtää muistamalla kirjan ja samannimisen elokuvan The Great Gatsby. Tämä on koko sukupolven tyyli, jonka motiivit kietoutuivat sitten uusiin tyylivaihtoehtoihin eivätkä menetä merkitystään tänään..

Art deco -keittiö: tyyliperiaatteet

Ennen kuin siirryt erityisesti keittiön suunnitteluun, kannattaa muistaa tämän tyylin perusperiaatteet..

Art deco -tyylille on ominaista tiukat geometriset muodot ja selkeät ääriviivat. Art deco -tyylille on ominaista tiukat geometriset muodot ja selkeät ääriviivat.

Korkealle art deco -tyylille on ominaista:

 • Kulttuurien sekoittaminen: Antiikin, Itä ja Afrikka ovat rinnakkain Euroopan kulttuuristen piirteiden kanssa;
 • Toimivuus, joka ulkoisesti helposti sopii hyvin korostetun ylellisyyden kanssa;
 • Geometria sisätiloissa – kuviot ja suunnitteluliikkeet;
 • Graafinen, ilmaistaan ​​rakkaudessa kehyksiä ja ääriviivoja kohtaan.

Art Deco on paras kompromissi niille, jotka eivät halua riistää tilalta korkeaa toiminnallisuutta ja käytännöllisyyttä, mutta eivät kuitenkaan säästä ylellisyysideoidensa ruumiillistumassa.

Näyttää siltä, ​​että olohuone on paras kohde tyylin luomisen kokeilulle, mutta keittiö voi myös mitata itsensä suunnitteluohjelmien korkean laadun kanssa..

Art Deco -tyyli keittiön sisätiloissa: suunnittelusäännöt

Jos tunnet suunnitteluteorian, vakuuttavan huoneen luominen ei ole vaikeaa. Lisäksi tietämyksesi ansiosta voit lisätä omasi, tulkita tyylin periaatteita hyväksyttävissä muunnelmissa. Kaikkia menneillä aikakausilla syntyneitä tyylejä on nykyaikaistettava hieman, vain vähän, jotta koti ei muutu museoksi..

Mutta jos suunnittelukokemus, vaikka teoreettinenkaan ei riitä, joutuu tutustumaan art deco -kaanoneihin.

Art deco -tyyli on suunniteltu liikemiehille ja varakkaille ihmisille, joille tärkeintä on oikeellisuus ja tarkkuus. Art deco -tyyli on suunniteltu liikemiehille ja varakkaille ihmisille, joille tärkeintä on oikeellisuus ja tarkkuus.

Art Deco -keittiön suunnitteluperiaatteet:

 1. Luonnolliset materiaalit. Tämä on perustan perusta, sama muovi keittiössä, olipa se kuinka hienostunut, se on vain jäljitelmä, minkä vuoksi koko tyylikuva murenee.
 2. Toimivuus. Ja tämä tarkoittaa selkeää jakoa vyöhykkeisiin – tässä on työskentelyalue, ruokailutila. Ja se on ilmoitettava!
 3. Tiukan geometrian kalusteet. Art Deco pyrkii kohti geometriaa, mutta ei kuitenkaan riistä mahdollisuutta ilmaista itseään sisustuksen hienostuneisuudessa.
 4. Tietty väriyhdistelmä. Esimerkiksi tausta on neutraali, harmaa, valkoinen tai hopea. Ja huonekalut ovat kontrastisia, ruskeita, mustia tai kultaisia. Tai vanha hyvä mustavalkoinen versio, valkoiset huonekalut tummalla taustalla – paljon suuria keittiöitä.
 5. Puitteet. Ne kehystävät vaatekaapit, peilit, maalaukset ja tuolien verhoilun, ja tämä on erittäin tärkeä, tyylinmuova aksentti..
 6. Kiiltoa ja kiiltoa. Ja tämä korostaa myönteisesti jazz-modernia tyyliä, tarkemmin sanoen jazz-modernin aikakautta, jolloin art deco loisti.

Palatessamme materiaaleihin voimme sanoa, että huonekalut ovat parempia kuin mahonki sekä huonekalut tummasta ja mikä tärkeintä, harvinaisista puulajeista. Metallia käytetään myös paljon – messinkiä, kultausta, kromiterästä, pronssia, hopeaa. Käytetään myös kiillotettuja kiviä sekä nahkaa ja lasia..

Art Deco -suunnittelu (video)

Keittiön taiteellinen sisustus tähän tyyliin

Voit sisustaa keittiön tyylin pääelementtien laatimisen periaatteiden mukaisesti. Toisin sanoen on olemassa joitakin merkkejä, jotka mahdollistavat tyylin tunnistamisen, ja ne liittyvät erityisesti sisustukseen.

Tähän suunnittelutyyliin vaikuttavat monet Euroopan ulkopuoliset kulttuurit: tämä selittää tämän tyylin sisustuksen eksoottisuuden. Tähän suunnittelutyyliin vaikuttavat monet Euroopan ulkopuoliset kulttuurit: tämä selittää tämän tyylin sisustuksen eksoottisuuden.

Tyylin ominaispiirteet:

 • Siksak ja kaikki mitä voidaan kutsua siksakiksi. Esimerkiksi laatta asetetaan tällä tavalla, tätä kuviota kutsutaan myös kalanruotoksi.
 • Sunburst. Auringonsäteet, erittäin tunnistettava ja muodikas elementti, joka aika ajoin laitetaan huippumuotiin suunnittelijoiden ponnistelujen ansiosta. Tunnettu esimerkki on peili, jossa on tällainen palkkikehys..
 • Askelma. Viime vuosisadan 20 -luvulla, kun art deco oli luotu, suunnittelijat vältelivät zigguratin temppuja ja inspiroivat heidät siirtämään nämä arkkitehtoniset kuvat Babylonian, Sumerin ja Assyrian kulttuureista uuden aikakauden 1900 -luvulle..
 • Puolisuunnikas. Kyllä, monet Art Décon yksityiskohdat ovat puolisuunnikkaan muotoisia. Esimerkiksi peili, oven sisustus, ikkunan muoto.

On mielenkiintoista, että kaikki edellä mainitut elementit voivat tulla yhteen yhdessä objektissa, kun ei ole raakaa voimaa. Lisäksi näet pianonäppäimet tämän tyylin sisustuksessa, voimakas kaarevuus, ääriviivat.

Keittiön taiteellinen muotoilu tähän tyyliin

Kaikki edellä mainitut seikat huomioon ottaen käy selväksi, mikä suunnittelukenttä kaikilla tekniikoillaan ja ominaisuuksillaan on käytettävissänne. Noudattamalla samaa kehystä, geometriaa ja luonnonmateriaalien käyttöä voit rakentaa keittiön sisustuksen mieltymystesi ja mahdollisuutesi mukaan..

Art deco -sanan lausumaton sääntö on luonnonmateriaalien käyttö Art deco -sanan lausumaton sääntö on luonnonmateriaalien käyttö

Vinkki – luettelo materiaaleista, jotka ovat sopivia art deco -tyyliin:

 • Puu;
 • Lasi;
 • Alumiini;
 • Nahka;
 • Lakipinnat;
 • Ruostumaton teräs;
 • Seepra iho;
 • Keraaminen tiili.

Värinä käytetään kaikkia ns. Neutraaleja sävyjä..

Italialainen art deco -ruoka: mikä tekee niistä erityisen

Italialainen keittiö tässä tyylissä on todellinen trendi. Se on sekä merkki laadusta että makuasi. Tällaisen keittiön tilaaminen ei tietenkään ole kaukana halvasta, ja minun on sanottava, että pieni keittiö ei toimi tällaiselle kokonaisuudelle..

Koska suurin osa Art Deco -kalusteista on valmistettu luonnonpuusta, nämä keittiöt eivät ole taloudellisia. Koska suurin osa Art Deco -kalusteista on valmistettu luonnonpuusta, nämä keittiöt eivät ole taloudellisia.

Yksi asia on varma – melkein mikä tahansa tällaisen keittiön sisustus erottuu korkeasta aistillisuudesta, josta he rakastavat. Keittiöt, kuten Pedini, Busatto, Aster, Bisotto ja muut, ovat suositelleet itseään.

Yleensä nämä ovat kevyitä keittiöitä, vaikka herkän kahvin ja maidon värit valitaan usein, beige -muunnelmia, jotka on laimennettu odottamattomilla mykistetyillä sävyillä. Kun olet selaillut tällaisten keittiöiden galleriaa, voit rakentaa mielessäsi haluamasi kuvan lähes täydellisen mallin mukaan..

Art deco -keittiö (video)

Art deco -keittiöt ovat ajassa jäädytettyä taidetta, tiettyä tunnelmaa, kunnianosoitus kauan sitten menneelle, mutta upealle aikakaudelle. Tuolloin vaikeuksista huolimatta ihmiset kunnioittivat estetiikkaa, miettivät pieniä asioita mikrokosmossa, jossa kaikki ovat.

Luova inspiraatio ja unelmiesi keittiön luominen!

Art Deco -keittiön suunnittelu (kuva)