Alkuperäiset ratkaisut pieneen keittiöön: tyyli ja ergonomia

Pienet keittiöratkaisut ovat ikuinen kehityksen moottori Pienet keittiöratkaisut ovat ikuinen kehityksen liikerata Useimmilla venäläisillä ei ole niin suurta keittiötä kuin he haaveilevat. Jos keittiön pinta -alaa ei ole mahdollista lisätä radikaaleilla toimenpiteillä (seinän purkaminen, sisäkaaren tai erkkeri -ikkunan luominen, oven poistaminen jne.), Voit ratkaista ongelman pienellä vaivalla, käyttämällä kaikenlaisia ​​temppuja, jokaista senttimetriä tilaa ja muita ratkaisuja pieneen keittiöön.

Pienet keittiötemput

Suunnittelijoiden mukaan yksinkertaisuus, avoimet linjat, rauhalliset värit ja samanlaiset viimeistelymateriaalit auttavat luomaan tilavuuden tunteen. Kuinka valita asettelu, jossa on vaatimaton alue?

Minimalismi ja toimivuus

Pieni keittiö on sisustettu maalaismaisella, minimalistisella tai huipputekniikalla.

Tämä on järkevä ja yksinkertainen ratkaisu tilan järjestämiseen ottaen huomioon huoneen koko mahdollisimman paljon. Näiden tyylien ominaispiirteitä ovat avoimet hyllyt, huomaamaton värivalikoima, hyllyt aina kattoon asti, jatkuva työtaso, jossa on kannet pesualtaalla ja liesillä..

Ergonomia, mukavuus ja toimivuus ovat tärkeimmät kriteerit pienen keittiön järjestämisessä Ergonomia, mukavuus ja toimivuus ovat tärkeimmät kriteerit pienen keittiön järjestämisessä

Seinä- ja lattiapinnan viimeistely

Taustakuvat tai laatat, tavalliset tai tylsät, heijastavat valoa mahdollisimman paljon ja lisäävät visuaalisesti tilaa. Huonekalut on yhdistettävä seiniin, joten on parempi ostaa vaalea keittiö. Yhdistämällä käytävän tai muun viereisen huoneen keittiöön, jossa on yhteinen viimeistely, saat myös tilavuuden vaikutuksen. Älä kuitenkaan unohda, että suuret peruskoristeet ja kirkkaat värit syövät visuaalisesti tilaa..

Jotta yksivärinen sisustus ei vaikuta liian tylsältä, voit tehdä kirkkaan aksentin kalusteiden, seinäkellojen, maalausten, hedelmämaljakoiden tai lampunvarjostimien muodossa..

Harmonisesti sopivat lattiat heijastavat keittiön omistajan makua Harmonisesti sopivat lattiat heijastavat keittiön omistajan makua

Lattian värin ja tekstuurin tulisi sopia ihanteellisesti viereisen huoneen värin kanssa. Rauhallisen värin lisäksi muut temput lisäävät myös keittiön tilaa visuaalisesti: laatat, parketti “vinosti” tai laminaatti.

Ovet – “muuntajat”

Ovet, joissa on klassiset saranat, eivät ole kätevin tyyppi pieneen keittiöön.

Optimaalisia vaihtoehtoja on useita:

 • Irrota ovi ja aseta kaari oviaukkoon;
 • Vaihda ovi läpikuultavaan lasimalliin;
 • Asenna liukuvat vaatekaapin tyyppiset ovet keittiöön ja kylpyhuoneeseen (on tarpeen antaa tilaa seinää vasten);
 • Taitettava ovi seulan tai harmonikan muodossa – ihanteellinen tilan säästämiseen.

Jos sinulla ei ole paljon tilaa, kaareva rakenne tai kompakti harmonikkaovi on sinua varten Jos sinulla ei ole paljon tilaa, kaareva rakenne tai kompakti harmonikkaovi on sinua varten Korkean teknologian tai minimalistisessa keittiössä läpikuultavat ovet ovat harmoninen ratkaisu. Korkean teknologian tai minimalistisessa keittiössä läpikuultavat ovet ovat harmoninen ratkaisu.

Huonekalujen valinta pieneen keittiöön

Pienikokoisia vaaleita lasi- tai muovirakenteita tulisi suositella klassisille massiivisille tummille kuulokkeille. Tällaiset huonekalut eivät sotke tilaa, jättäen emännälle liikkumisvapauden..

Huonekaluja valittaessa on tärkeää noudattaa suhteellisuudentajua: 2 massiivista vaatekaappia näyttävät paremmilta kuin monet pienet huonekalut, mikä luo sotkua.

Alkuperäiset huonekalumallit, jotka eivät ole vakiomuotoisia, säästävät tilaa Alkuperäiset huonekalumallit, jotka eivät ole vakiomuotoisia, säästävät tilaa

Pienessä huoneessa valitse muuntajakalusteet, joissa on sisäänvedettävät ja taitettavat osat. Myös huoneen kulmia tulisi käyttää järkevästi. Täällä voit sijoittaa pesualtaan, kynäkotelon tai ruokailutilan kulmasarjan.

Osaava valaistus

Pienet temput luonnonvalolla auttavat sinua visuaalisesti säätämään tilaa..

Läpinäkyvät valoverhot, kiiltävän pinnan kalusteet, seinäkoristeiden vaaleat sävyt lisäävät valoa ja tilavuutta pieneen keittiöön.

Hyvin suunniteltu keinotekoinen valaistus laajentaa visuaalisesti tilaa ja lisää mukavuutta pieneen keittiöön. Paras vaihtoehto on kirkas ylävalo; se ei luo kovia varjoja. Lamppu on sijoitettu ruokapöydän yläpuolelle, ja seinävalaisimia käytetään työtilan valaisemiseen, jotka ovat “piilossa” kaappien ja hyllyjen alle.

Jääkaapin yläpuolella oleva tila voidaan ergonomisesti täyttää parvipinnalla Jääkaapin yläpuolella oleva tila voidaan täyttää ergonomisesti parvipinnalla

Kodinkoneet

Pienimmässäkin keittiössä tulee olla jääkaappi, liesi, mikroaaltouuni ja mahdollisesti pesukone. Kaikki tämä tekniikka (lukuun ottamatta kaasu- tai sähköliesiä), suunnittelijat ehdottavat piiloutumista samojen etuovien taakse, pesukoneen laittamista pesualtaan alle, mikroaaltouunia – kannattimiin optimaaliselle korkeudelle, jotta ne eivät sotke työtasoa tai piilota se kynäkoteloon.

Voit käyttää yhdistelmäuunia, jossa yhdistyvät mikroaaltouunin, perinteisen uunin ja keittotason toiminnot.

On järjetöntä kerätä “kokoelma” tehosekoittajia, sekoittimia, kahvimyllyjä ja muita erityyppisiä pieniä kodinkoneita, kuten sotilasvarastosta – on helpompaa ostaa monitoiminen monitoimikone, joka vie vähintään säilytystilaa. Tällainen päätös voi kuitenkin osoittautua virheelliseksi: kaikille sähkölaitteille on yksi sähkömoottori, ja jos se epäonnistuu, koko yhdistelmä on hyödytön. Ihanteellinen ratkaisu olisi ostaa yhdistelmä ja yleisimmin käytetyt sähkölaitteet erikseen, jotta moottori ei kulu..

Sisäänrakennetut laitteet eivät sotke pientä keittiötä niin paljon Sisäänrakennetut laitteet eivät sotke pientä keittiötä niin paljon

Myös jääkaapin yläpuolella oleva tila ei saa olla tyhjä. Täällä voit laittaa television, ripustaa vaatekaapin tai hyllyn, sijoittaa sisäkasveja.

Varastointijärjestelmät

Mitä pienempi keittiöalue, sitä huolellisempi ja omaperäisempi on luoda säilytysjärjestelmiä.

Mahdolliset ratkaisut:

 • Huonekalut, joiden ovet avautuvat ylöspäin;
 • Avoimet hyllyt;
 • Laatikot useille tasoille;
 • Karusellipidikkeet;
 • Koukut, jotka on sijoitettu liesi yläpuolelle kaappien sivulle;
 • Magneettiteline veitsille;
 • Kaidejärjestelmät;
 • Mezzanine ja muoviastia pesualtaan alla pesuaineille.

Jokaisen senttimetrin tilan pitäisi olla hyödyllistä ja luoda viihtyisyyttä. Jokaisen senttimetrin tilan pitäisi olla hyödyllistä ja luoda viihtyisyyttä.

Muoti tekstiilit

Kun valitset tekstiilejä keittiöön, sinun on oltava varovainen huonekalujen verhoilun, pyyhkeiden, verhojen, monien tyynyjen ja viittojen kanssa – liika sisustus luo itämaisen tunnelman, joka vähentää visuaalisesti huoneen tilavuutta.

Valitse kevyt ja kevyt tylli, verhot tai kaihtimet. Nämä pienet temput lisäävät valon määrää ja tekevät keittiöstä visuaalisesti tilavan. Kirkkaiden yksityiskohtien harjoittaminen on vaarallista – kirkkaita kohtia on parempi sijoittaa kohtisuoraan aksenttien luomiseksi.

Ikkuna näyttää korkeammalta ja suuremmalta, ja keittiö näyttää kevyemmältä, jos ripustat reunalistan hieman ikkunan yläreunan yläpuolelle..

Karniisin pituuden tulisi olla puolitoista kertaa ikkunan leveys, jotta verhot kehystävät sen auki.

Tyylikkäitä aksentteja

Peilit auttavat voittamaan edullisesti pienen tilan – huoneen koristeena tai osana kaappien tai erillisen huonekalun sisustusta. Samanlainen vaikutus luodaan läpinäkyvien ja kiiltävien lisävarusteiden avulla: maljakot, korit pienille esineille, kehykset maalauksille ja valokuville, lampunvarjostimet..

Temput valokuvien, maalausten ja muiden seinäkoristeiden sijoittamisella auttavat poistamaan huomion huoneen koosta: jos ripustat kaksi sävellyksen elementtiä toistensa yläpuolelle tai yhden niistä seinän keskipisteen ylä- tai alapuolelle, tämä visuaalisesti lisää katon korkeutta ja venyttää koko huoneen mittasuhteita.

Ivy tai Tradescantia ovat parhaita kasveja keittiöön Ivy tai Tradescantia ovat parhaita kasveja keittiöön

Huonekasvit

Pieni keittiö ei sovellu suurille sisäkasveille (ficus, amstera, diffinbachia) ja massiivisille koristeellisille korkeille maljakoille, joissa on kukkia. Ampelous kasvit, joilla on pienet pyöreät lehdet (muratti, tradescantia), sekä pienet ruukut, joissa on orkideoita ja saintpaulioita, näyttävät harmoniselta täällä..

Ideoita pieneen keittiöön (video)

Keittiö on säilytyspaikka perheen tulisijalle. Inspiraatiota luomaan ainutlaatuisen kodikkuuden taloon, jossa keittiö on koko perheen suosikkipaikka.

Pienen keittiön järjestely (kuvagalleria)