Piirustukset kattoon: 7 alkuperäistä ideaa

Jopa aloitteleva taiteilija voi piirtää yksinkertaisimman piirustuksen kattoon. Jopa aloitteleva taiteilija voi koristella yksinkertaisimman katto maalauksen Jopa henkilö, jolla ei ole taiteilijan erityisiä taipumuksia, voi piirtää yksinkertaisimman piirustuksen kolmiulotteisen grafiikan avulla.

Ensimmäinen vaihe piirustuksen luomiseksi kattoon omin käsin

Kaikki prosessit on aloitettava asianmukaisella valmistelulla. Tässä tapauksessa katon pinta on puhdistettava liasta ja pölystä ja tasoitettava täydelliseen kuntoon. Joskus kattoalue maalataan pohjamaalikerroksella, jotta kuva olisi tasainen..

Kun katto on täysin valmis, noudata seuraavia vaiheita:

 1. Kuvan valinta.
 2. Tekniikan valitseminen kuvan levittämiseksi pinnalle.
 3. Työvälineiden, työkalujen valmistelu.

Usein mestari käyttää kuvan levittämiseen kattoon eri muotoja, materiaaleja ja kuvioita. Et voi tehdä ilman joukkoa maaleja, siveltimiä, joita tarvitaan erityisen vaikeilla alueilla.

Ensinnäkin, sinun pitäisi valita kuva, jonka haluat nähdä katossa tulevaisuudessa Ensinnäkin, sinun pitäisi valita kuva, jonka haluat nähdä katossa tulevaisuudessa

Työtekniikan valintaan vaikuttaa suuresti piirustuksen monimutkaisuus. Esimerkiksi koristeiden piirtäminen on helppoa, koska se koostuu yhdestä jatkuvasti toistuvasta elementistä. Piirustuksen nopeuttamiseksi sinun on tehtävä stensiili ja levitettävä koriste hienolla sienellä.

Tärkeä! Pinta voidaan maalata taiteellisella maalauksella vain suuren harjasarjan avulla..

Moderni katto maalaus: muotoilu ja väri

Voit piirtää erilaisia ​​sävellyksiä seinille ja kattoon, mutta et voi ylikuormittaa huonetta, tehdä siitä synkkää, elotonta. On parempi valita teema sisustuksen yleisen tyylin mukaan. Parempi keskittyä iloisiin, kevyisiin tai neutraaleihin aiheisiin.

Kirkkaita happovärejä ei pitäisi olla katossa, joten on parempi valita kuvion sävy seuraavista vaihtoehdoista:

 • beige;
 • vaalea pinkki;
 • vaalean ruskea;
 • persikka;
 • vaaleanvihreä;
 • taivaallinen;
 • kerma jne..

Nykyaikaiset katto maalaukset tulisi tehdä vaaleilla väreillä. Nykyaikaiset katto maalaukset tulisi tehdä vaaleilla väreillä.

Tärkeä! Jos haluat luoda mielikuvituksellisen katon englantilaiseen tyyliin, kuvan tulisi olla tiukka, hillitty ja ylellinen.

Piirustus yksinkertaisella katolla

Jotta voit piirtää alkuperäisen kuvan valkoiselle katolle, sinun on valittava maalit ja tarvittavat sävyt. Yksi parhaista ovat vesipohjaiset akryylit. Ne ovat kestäviä ja kestäviä, ja niiden kanssa on ilo piirtää..

Ennen kuin esität ideasi kattoon, sinun on tehtävä tyhjä paperiarkille. Aloittelijan on parempi piirtää abstrakti hahmo tai kihara kasvi. Ennen kuin työskentelet katon kanssa, sinun on tulostettava kuva Whatman -paperille.

Jos kaikki on valmista, voit ryhtyä töihin:

 1. Aloita luonnoksella.
 2. Siirrä piirustus kattoon vaaleilla viivoilla merkitsemällä koko kuvan ylä- ja alareuna.
 3. Maalaa katto.
 4. Laimenna maalit ja käsittele suuret maalauspalat ja siirry sitten pieniin yksityiskohtiin.
 5. Peitä kuva erityisellä lakalla.

Yksinkertaisen katon piirustus on aloitettava luonnoksella. Yksinkertaisen katon piirustus on aloitettava luonnoksella.

Kuva levitetään joustavaan kattoon, ja kipsilevyrakennetta käytetään usein. Tällaisia ​​pintoja ei tarvitse esivalmistella ennen työn aloittamista. Pinta on heti täysin tasainen, mahdollisimman sileä ilman virheitä.

Tärkeä! Venytyskattojen ja kipsilevyrakenteiden kalvot imevät maalit erittäin hyvin.

Piirrämme minkä tahansa kuvan kattoon: rullat ja tekniikka

Jos henkilöllä ei ole taiteellisia kykyjä, hänen on parempi käyttää maalausten luomiseen erityistä laitetta, jota kutsutaan kuvioiduksi telaksi. Tähän laitteeseen on jo sovellettu kupera kuvio, jolla voit luoda mielenkiintoisen kuvan..

Kuvioitujen rullien kanssa työskentelyyn ei tarvita erityistaitoja:

 1. Upota tela maalisäiliöön.
 2. Maalaa sitten tarvittava pinta -ala.
 3. Rinnakkaiset raidat on peitetty maalilla, joka käsittelee kattoa askel askeleelta.

Teksturoitujen rullien kanssa työskenteleminen on melko yksinkertaista, erikoistaitoja ei tarvita täällä. Teksturoitujen rullien kanssa työskenteleminen on melko yksinkertaista, erikoistaitoja ei tarvita täällä.

Joskus käytetään leimojen tekniikkaa. Ne voidaan ostaa tai tehdä itse. Käsintehtyyn tuotantoon tarvitaan kumia ja formoplastia.

Tärkeä! Painatuksen piirtämiseksi leima on kastettava maaliin ja tehtävä kuvasta jälki katon pintaan.

Alkuperäiset koristeet, piirustukset kattoon

Yksinkertaisella katto- tai seinäpinnalla voit kuvata aaltoa, kuvioita, koristeita tai abstraktioita. On mahdollista päivittää huone, jos kuvaat herkkiä kukkia katossa. Jotta ne voidaan piirtää kauniisti, on parempi käyttää kaavaimen tekniikkaa. Mestarin ei siis tarvitse piirtää jokaista kaarta, ja kaikki viivat osoittautuvat siisteiksi..

Suosittuja kuvia:

 • maailman nähtävyydet;
 • meri;
 • tähtitaivas;
 • symbolit.

Suositut kattorakenteet ovat kuvia tähtitaivaasta, merestä ja maailman maamerkeistä. Suosittuja malleja katossa ovat kuvat tähtitaivaasta, merestä ja maailman maamerkeistä.

Tärkeä! Lastenhuoneissa jokainen seinämaalauksen elementti tulee maalata lämpimillä pastelliväreillä. Koristeen on oltava kestävä, tarjottava mukavuutta.

Yksinkertainen piirustus kattoon kaavaimella

Kaavain on erittäin kätevä käyttää. Voit tehdä sen itse piirtämällä aihion lyijykynällä ja leikkaamalla yksittäiset osat. Lopputulos riippuu siitä, kuinka laadukas tällainen laite on..

Useimmissa tapauksissa tällaisia ​​laitteita käytetään tällaisten elementtien luomiseen:

 • yksinkertainen malli ilman tarpeetonta sisustusta;
 • samantyyppiset koristeet;
 • monimutkaisen kuvion yksittäiset elementit.

Yksinkertainen kattokuvio voidaan kaavailla Yksinkertainen kattokuvio voidaan kaavailla

Jos huoneeseen on asennettu kihara katto, on mielenkiintoista toistaa kaari maalilla korostaen niiden muotoa suotuisasti. Tämä on vaikea ja vaivalloinen tehtävä, joka vaatii tällaisia ​​työkaluja: malleja, viivaimia, kaaviopaperia.

Ensin sinun on mitattava katto ja valittava kuvan mittakaava. Piirrä kattokaavio käyttämällä arvoja (pienentämällä parametrit valittuun asteikkoon). Piirrä kappaleen avulla kaari ja merkitse siihen useita pisteitä. Piirrä piirustuksen mukaan kaari kattoon..

Tärkeä! Piirretyn kaaren tai ellipsin tulee olla sileä ja siisti.

Kuinka piirtää pilviä kattoon omin käsin

Sininen taivas näyttää erittäin kauniilta katossa, jota pitkin lempeät pilvet kelluvat. Jokainen henkilö voi luoda tällaisen kuvan itsenäisesti. Tämä vaatii 2 sientä ja maalia..

Taivaan maalauksen aikana pinta maalataan useilla maalikerroksilla. Joten jokainen alue maalataan hyvin..

Voit piirtää pilviä kattoon kahdella sienellä ja maalata. Voit piirtää pilviä kattoon kahdella sienellä ja maalata.

Jaksotus:

 1. Kasta sieni sopivalla tekstuurilla valkoiseen maaliin.
 2. Piirrä pilvi.
 3. Toimenpide suoritetaan “tamponimenetelmällä”. Sieni levitetään halutulle alueelle painamalla sitä kevyesti pintaan.

Joten he tekevät koko alueen kanssa.

Tärkeä! Pilven reunoilla paine on vähemmän voimakasta. Tämän vuoksi on mahdollista luoda uudelleen pilvien yksittäisten osien läpinäkyvyys..

Piirrämme tilavuuspiirustuksen kattoon

Kuinka tehdä taivas, mutta todella upottamalla kuvaan? Kuvan kolmiulotteisuus annetaan tummemmilla maaliväreillä. Valkoisten pilvien tapauksessa tilavuuden saamiseksi käytetään harmaata maalia. Tässä tapauksessa on tärkeää, että sävy ei ole liian tumma, mutta kohtalainen..

Koostumuksen syvyys muodostetaan sienellä. Se on kastettava maaliin, jota taiteilija käytti taivaan maalaamiseen. On kuitenkin täysin kiellettyä maalata pilvien päälle. Paina sientä kevyesti tietyillä alueilla.

Katon tilavuuspiirustuksessa koostumuksen syvyys muodostetaan sienellä Katon tilavuuspiirustuksessa koostumuksen syvyys muodostetaan sienellä

Jos käytät sävyä, jolla pohja maalattiin, kuva tulee:

 1. Mahdollisimman luonnollista.
 2. Luonnollinen.
 3. Tilavuus.

Voit todella arvostaa taivaan kauneutta, jos katsot niitä kaukaa..

Tärkeä! Jokainen seuraava kerros levitetään sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut..

Kuinka luoda kuvia kattoon (video)

Valitsemalla oikean värimallin ja kuvatyylin voit sisustaa kotisi ilman ammattilaisten osallistumista. Tällainen luova työ kiehtoo, ja tulos miellyttää yli vuoden. Tärkeintä on ajatella koko kuva selkeästi ja toistaa se kauniisti.

Piirustusten suunnittelu katolla omin käsin (valokuvaesimerkkejä)