Kuinka tehdä alakatto profiilikehyksellä

Nykyään alakatto on varsin suosittu ja kysytty, koska se on luotettava ja kestävä Nykyään alakatto on varsin suosittu ja kysytty, koska se on luotettava ja kestävä.Ripakaton asentamiseen käytetään erityisiä pitkiä elementtejä – metalliprofiileja. Alumiiniprofiilin jauhemaalin ansiosta se kestää kosteutta ja muita ulkoisten tekijöiden negatiivisia vaikutuksia.

Erilaisia ​​profiileja alakatolle

Profiili – teräsnauha. Se on hyvin ohut, noin 0,6 mm paksu. Elementin pituus voi olla erilainen (300-400 cm). Jotta se olisi jäykkä, sen seiniin tehdään erityinen pitkittäinen aallotus.

Profiileja on 3 tyyppiä:

 • kulmikas;
 • harjoittaja;
 • poikittainen.

Ennen kuin jatkat kattolaattojen asennusta, sinun on asennettava profiilit. Ennen kuin jatkat kattolaattojen asennusta, sinun on asennettava profiilit.

Tukiprofiilia tarvitaan tukirakenteen tukemiseksi. Täydellinen sarja sisältää erikoislukon, joka on välttämätön kahden elementin vahvan liitännän (päällekkäisyyden) kannalta. Jokaisessa tukiprofiilissa on raot ristiprofiileille.

Kulmavaihtoehdot ovat välttämättömiä ulkoisten kulmaliitosten järjestämiseksi niiden suojaamiseksi mekaaniselta rasitukselta. Kulmaprofiilien kulutus määräytyy sen huoneen kehän mukaan, johon ripustusrakenne asennetaan.

Tärkeä! Kaikissa videoissa he aloittavat kattolaattojen asennuksen vasta asennustoimien jälkeen, märkä viimeistelyprosessit on saatu päätökseen.

Poikittaiset profiilit työnnetään uriin ja työnnetään sisään, kunnes ne pysähtyvät. Niiden päissä on myös lukot. Niiden kautta saadaan lisää vakautta, koko kehyksen lujuus.

Alakehyksen edut metallikehyksessä

Kattokehys luodaan useimmiten metalliprofiileista. Tämä johtuu mahdollisuudesta asentaa ne mihin tahansa huoneeseen. Tämä materiaali ei pelkää korkeaa kosteutta. Sinkitty teräs suojaa kemikaaleja, happoa, tulta ja vettä vastaan.

Alakattoa asennettaessa monet valitsevat mieluummin metalliprofiileista valmistetun kehyksen, koska se voidaan helposti kiinnittää sekä betoni- että puukattoon. Alakattoa asennettaessa monet valitsevat mieluummin metalliprofiileista valmistetun kehyksen, koska se voidaan helposti kiinnittää sekä betoni- että puukattoon.

 Metallikehyksen ansiosta asennustyö on paljon helpompaa. Tällaisen elementin etu:

 • hyvä joustavuus;
 • viipalointimahdollisuus;
 • ottaa minkä tahansa sopivan muodon.

Tärkeä! Metalliprofiilista luodaan kehykset monitasoisille ja kaareville katoille. Tämä antaa muotoilulle ainutlaatuisen muodon.

Puinen tai metallinen kattokehys

Rakennetta asennettaessa on tärkeää, että alakatto palvelee pitkään. On parasta kiinnittää se ei puulevyille, vaan metalliprofiileille. Viimeksi mainituilla elementeillä on kuitenkin yksi haittapuoli verrattuna puupalikoihin. Niiden hinta on huomattavasti korkeampi.

Kun valitset kehystä kattoon, sinun on otettava huomioon sen laatu ja kestävyys. Kun valitset kehystä kattoon, sinun on otettava huomioon sen laatu ja kestävyys.

 Muissa parametreissa oleva puukatto on huonompi kuin metalli. Jälkimmäinen vaihtoehto voi toimia pitkään. tällaisten etujen ansiosta:

 • työvoiman intensiteetti;
 • kulutuskestävyys;
 • suurin lujuusaste.

Jokainen voi tarvittavilla työkaluilla asentaa ripustetun rakenteen. Jotta tulos olisi positiivinen ja ilahduttaisi omistajia pitkään, sinun on noudatettava kaikkien töiden järjestystä.

Tärkeä! Merkintä ja kiinnitys suoritetaan eri tavoilla, se riippuu monista parametreista.

 Puurunkoinen alakatto

Rungon puinen versio on edullinen, koska puu on kätevä materiaali. Siksi sen kanssa työskentely on helppoa. Baarien hinta on alhainen. Toinen plus on, että koko prosessi voidaan suorittaa lyhyessä ajassa..

Puutuotteen haittana on materiaalin epävakaus kosteudelle. Tätä materiaalia ei tarvitse käyttää rakennuksissa, joissa on korkea kosteus..

Puurunko on yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto kipsilevykaton asentamiseen Puurunko on yksinkertaisempi ja edullisempi vaihtoehto kipsilevykaton asentamiseen

Materiaali muodostuu, turpoaa ja joutuu kosketuksiin veden kanssa. Tämän vuoksi valmiissa pinnoitteessa esiintyy halkeamia ja erilaisia ​​vikoja. Päästäkseen eroon tällaisesta ongelmasta mestari käyttää puukomponentteja, jotka on kyllästetty erityisellä koostumuksella..

Puuelementtien valintaperusteet:

 1. Suositellaan hyvin kuivattuja materiaaleja.
 2. Materiaalin kosteuspitoisuuden tulisi olla noin 13%.
 3. Rungon pohjan saamiseksi kunkin tangon koon tulisi olla 4 x 4 mm.

Tärkeä! Puupalkkien avulla ei ole mahdollista koota kaarevia rakenteita, jotka ovat erittäin suosittuja nykyaikaisissa huoneiden sisätiloissa. Mutta kaarevat metalliprofiilit ovat sopivia..

Valmistautuminen vääriä kattojuoksijoita varten

Jos noudatat suosituksia huolellisesti, voit asentaa minkä tahansa alakaton omin käsin. Aloita merkinnällä. Voit tehdä tämän etsimällä pinnan alimman pisteen. Se määritetään visuaalisesti tai tarkasti mittauslaitteilla. On tärkeää selvittää, mikä on interceiling -tilan korkeus. Seuraavaksi merkintä muodostetaan kehälle.

Voit asentaa alakaton itse, tärkeintä on lukea huolellisesti sen asennussuositukset Voit asentaa alakaton itse, tärkeintä on lukea huolellisesti sen asennussuositukset

Vaiheittainen kiinnityssuunnitelma koostuu seuraavista kohdista:

 1. Valitse suunta, johon pääprofiilit asetetaan.
 2. Yksittäisten profiilien välinen rako valitaan siten, että se on 4-5 cm.
 3. Katon pintaan on asennettu rinnakkaisia ​​viivoja, jotka ovat välttämättömiä ohjaimien asentamiseksi. Etäisyys, jolla lähimmät ripustukset seinistä sijaitsevat, ei saa ylittää 8 cm.
 4. Kiinnitä pääprofiilit pohjaan. Niiden asentamiseen on tehtävä erityisiä merkkejä..
 5. Merkitse pinta asettaaksesi rakennuselementtejä.

Tärkeä! Näiden manipulaatioiden suorittamisen jälkeen on mahdollista saada vuorattu katto, jossa on likimääräiset viivat. Seuraavat työt riippuvat valitusta mallista.

Kiskojen asentaminen alakatolle

Kattoprofiilit on asennettu kehän ympärille. Kiinnitykseen käytetään itsekierteittäviä ruuveja tai tappinauloja. Valinta on tehtävä seinäpohjan tyypin perusteella. Kiinnikkeet suoritetaan 5 cm: n välein.

Rakenteen suojaamiseksi muodonmuutoksilta teippi tulee liimata kaikkiin elementteihin, mikä toimii tiivisteenä. Se on liimattu seinään koskettavalle puolelle. Suorittamalla tämän manipulaation on mahdollista saada hyvä äänieristys huoneeseen..

Jotta runko voidaan kiinnittää turvallisesti kattoon, käytä korkealaatuisia itsekelausruuveja. Jotta runko voidaan kiinnittää turvallisesti kattoon, käytä korkealaatuisia itsekelausruuveja.

Tämän jälkeen ohjainprofiilit asennetaan:

 1. Leikkaa profiilit saksilla.
 2. Liimaa jokaiseen seinään.
 3. Levitä tasaisesti katon päälle.

Profiilit on liitetty toisiinsa metallin itsekierteittävillä ruuveilla. Kun olet onnistunut selviytymään kaikista yksityiskohdista ja kiinnittämään ne, saat kattokehyksen, joka on valmis myöhempiin viimeistelytöihin.

Tärkeä! Pienen koon vuoksi ruuveille annettiin nimi: “kirppu” tai “vikoja”. Ne ovat noin 1 cm pitkiä..

Kuinka profiiliripustimet kiinnitetään kattoon oikein

Ennen työn aloittamista sinun on tiedettävä, miten kipsilevyjouset kiinnitetään oikein. Alakattojen osalta ripustimet on asennettu sisäisiin aukkoihin. Seuraavaksi jokainen kiinnike on vedettävä alas. Jos niihin kohdistuu huomattavaa kuormitusta, vetämistä ei tapahdu..

Alakatto kipsilevyllä voit tasoittaa katon pinnan ja piilottaa sen tärkeimmät haitat Alakatto kipsilevyllä voit tasoittaa katon pinnan ja piilottaa sen tärkeimmät haitat

Jotkut käsityöläiset kiinnittävät mieluummin ripustimet ulkoisiin reikiin. Tässä tapauksessa sinun on vedettävä alas vaivalla jokaista “korvaa”. Jos jousituksissa on vääristymiä, se ei aiheuta haittaa..

Tärkeä! Tärkeintä on, että kantavien elementtien alla on viimeinen taso..

Väärän katon asennus (video)

Näiden vinkkien perusteella jokainen mestari ymmärtää, minkä profiilin hänen on valittava suunnittelua varten. Jos noudatat annettuja vinkkejä, tee kaikki oikein, niin mitään ongelmia ei ilmene korjausprosessin aikana..

Väärän katon suunnittelu sisätiloissa (kuvaesimerkkejä)