Kaikki suunnittelun ja rakentamisen monimutkaisuus – kipsilevykatot

Kipsilevykatot ovat yhtä suosittuja kuin koskaan. Vasta nyt ne alkoivat asentaa alkuperäiseen tyyliin ja muotoiluun. Kipsilevykatot ovat yhtä suosittuja kuin koskaan. Vasta nyt ne alkoivat asentaa alkuperäiseen tyyliin ja muotoiluun..

Kipsilevy kattolaite: suunnitteluperiaate

Joten mitä ovat kipsilevykatot? Tämä on metallikehys, joka on kiinnitetty katon pintaan ja seiniin ja joka on päällystetty kipsilevyllä alaosassa.

Runko on valmistettu metalliprofiileista – sinkitystä metallista, se ripustetaan katosta tai jäykästä ripustuksesta tai tangosta valmistetusta ripustuksesta erityisten kiinnikkeiden avulla.

Kehyksen elementit ovat sellaisia, että kipsilevypäällyste oli mahdollisimman helppoa.

Alakatot kipsilevystä ovat

 • Sisarukset;
 • Monitasoinen

Jos kyseessä on monitasoinen katto, runko on asennettu siten, että tasot myöhempää kipsilevypäällystämistä varten ovat eri tasoilla.

Yksitasoisen tai monitasoisen kipsilevykaton asentaminen on vaikea työ, joka vaatii tiettyjä taitoja ja kokemusta Yksitasoisen tai monitasoisen kipsilevykaton asentaminen on vaikea työ, joka vaatii tiettyjä taitoja ja kokemusta

Paljon tulevaisuudessa kattotyyppi riippuu olosuhteista: Hruštšovin kattojen korkeus ei salli monien tasojen tekemistä, korkean katon huoneistoissa on enemmän mahdollisuuksia. Joskus tehdään kokonaisia ​​studioita, joissa kipsilevyllä oleva monikerroksinen katto on myös huoneen vyöhykkeen rooli.

Kaikki projektit on laadittava etukäteen: kaavio tai piirustukset, joissa on määritetyt mitat, usein monitasoiselle katolle, vakiomerkinnän sijaan he mieluummin käyttävät malleja.

Voit piirtää luonnoksen katosta itse, voit käyttää valmiita luonnoksia ja piirustuksia.

Kipsilevykattorakenne (video)

Kipsilevykaton pääelementit

Kuten edellä mainittiin, nämä ovat itse levyt, profiili ja kiinnikkeet. Kaunis sisustus luodaan tarkoituksellisesti epätasaisilla yksityiskohdilla, kaarevia rakenteita rakennetaan jne..

Kattokehys voidaan tehdä näin:

 • Pohjaprofiili kiinnitetään pohjapohjaan ripustimilla;
 • Asennuslevyjen profiilit on sijoitettu eri tasoille;
 • Etäisyys laakeriprofiilista seuraavaan on 50 cm, ripustusten välinen etäisyys on 90 cm;
 • Tuki- ja pääprofiilit kiinnitetään yhteen kaksitasoisella liittimellä.

Perustekijä kipsilevykaton oikeassa asennuksessa on tarkat merkinnät Perustekijä kipsilevykaton oikeassa asennuksessa on tarkat merkinnät

Älä unohda, että kehys sopii hyvin vain kattoon, jossa merkinnät on tehty laadukkaasti. Kehyksen merkintöjä tulee valvoa tasaisesti luomisprosessin aikana. Se riippuu siitä ja siitä, miten seuraava kipsilevyverhous kulkee.

Pieni kipsilevykatto: miten voittaa

Esimerkiksi huoneen koko on hyvin pieni, ja tavallinen katon valkaisu ei sisälly suunnitelmiin. Samaa mieltä, eliitin monitasoiset katot pienessä huoneessa näyttävät upeilta. Ne korostavat vain avaruuden puutteita..

Siksi, jotta tällaisia ​​ongelmia ei synny, he tekevät vaatimaton kipsilevyrakenne. Lisäksi sellainen, joka auttaa paitsi tasoittamaan kattoa, myös nostamaan sitä visuaalisesti.

Kipsilevykatto voidaan asentaa sekä suuriin että pieniin huoneisiin Kipsilevykatto voidaan asentaa sekä suuriin että pieniin huoneisiin

Jotta kipsilevyrakenne näyttäisi hyvältä pienessä huoneessa, tarvitset:

 • Katon tulisi olla valkoinen, seinät vaaleat, mustaa käytetään vain vähän;
 • Verhot kiinnitetään huoneen reunoihin ja kiinnitetään suoraan kattoon;
 • Kiiltävä, peilattu – nämä ovat pienen tilan sanoja, käytä heijastusmahdollisuuksia;
 • Lisää tilaa visuaalisesti ja kevyesti, keskity kohdevaloihin.

Valokuvagalleria auttaa aina valitsemaan haluamasi vaihtoehdon.Ohjaa niiden arvostelujen perusteella, jotka tekivät tyylikkäitä pieniä kipsilevykattoja.

Kuinka poistaa vanha kipsilevykatto

Mutta entä jos haluat poistaa vanhan kipsilevyrakenteen, joka on jo vanhentunut?

Sinun tarvitsee vain poistaa kaikki kiinnikkeet, naulat ja ruuvit, ja sitten itse kipsilevyn irrottaminen on helppoa. Jos runko on vahva, se voi toimia perustana uudelle katolle..

Vanhan kipsilevyn katon purkaminen on melko yksinkertaista ja nopeaa, voit tehdä sen itse Vanhan kipsilevyn katon purkaminen on melko yksinkertaista ja nopeaa, voit tehdä sen itse

Mutta on esimerkkejä, joissa tekniikka ei ole uusiutuvaa – jos naapurit ovat tulvia. Kipsilevy ei kestä tällaista katastrofia; katto on muutettava..

Ennen uutta kattopinnan järjestämistä koskevaa töiden sarjaa valmistelu on erittäin tärkeää. Tarkista katto vikojen ja vuotojen varalta, jotka voivat olla piilossa..

Kipsilevykatto tai kipsikatto

Kipsikatot koostuvat kahdesta osasta: laatat (tai paneelit) ja ristikko, joka on kiinnitetty katon pintaan. Ne valmistavat kipsilevyjä Pariisista, ja jotta järjestelmä olisi mahdollisimman vahva, ne on vahvistettu (tässä mallissa käytetään lasikuitua).

Tällaisen levyn leveys on 60 cm, kuten pituus, mutta asiakas voi pyynnöstäsi valmistaa myös muita mittoja sisältäviä kipsilevyjä..

Kipsilevyt voivat olla:

 • Sileä;
 • Kohokuvioitu;
 • Rei’itetty.

Usein erilaisia ​​levyjä käytetään usein kerralla..

Kipsilevykatto on ympäristöystävällinen ja sillä on erinomainen äänieristys Kipsilevykatto on ympäristöystävällinen ja sillä on erinomainen äänieristys

Hyödyt kipsi katot:

 • Niille on ominaista korkea kosteudenkestävyys;
 • Ympäristöystävällinen;
 • Heijastavat ominaisuudet;
 • On hyvä äänieristys jne..

Ja laatat ovat myös upeita, koska ne voivat ottaa minkä tahansa kaarevan muodon..

Katot kipsilevyllä erkkeri talossa

Erkkeri -ikkuna on ulkoneva elementti huoneen julkisivun tasosta. Se menee kuin askel, se on sopiva salissa ja jopa parvekkeella ja loggialla (jos ne ovat suuria). Joillekin erkkeri -ikkuna on vain sisustus, ei mitään muuta, mutta monille se on kätevä vaihtoehto, jos huoneen tietyllä alueella kattoa on alennettava hieman.

Erkkeri -ikkunan varustamiseksi sinun on käytettävä eri tasojen kattoa. Erkkeri -ikkunan varustamiseksi sinun on käytettävä eri tasojen kattoa.

Erkkeri -ikkunan järjestämisessä käytetään monitasoista alakattoa. Tämä tekniikka mahdollistaa viestinnän piilottamisen (ja tämä on käytännöllinen liike) tilaan, joka yhdistää karkean katon ja viimeisen.

Suunnittelun haittapuolia ovat, että yhden on vaikea selviytyä alakaton rakentamisesta.

Viime kädessä tällaisen katon suunnittelu on erittäin tärkeää..

Kipsilevyn katon koristelu: vaihtoehdot

Asunnon sisustuksessa ei ole pieniä asioita – pistorasioiden tulisi myös olla houkuttelevia ja jopa sellaisia ​​pieniä yksityiskohtia kuin sokkeli, jalkakäytävä. Jos ripustetussa rakenteessa on luukku, sen pitäisi näyttää koristeelliselta, jos hylly on, sen pitäisi olla asianmukainen.

Jos katto taipuu, sinun on korjattava se, poistettava levyt ja korjattava ne uudelleen ja sitten uusittava.

Katon koristelu on:

 • Kattorakenteen eri kokoonpanot;
 • Valaistuksen suunnittelu;
 • Teknologioiden yhdistelmä.

Tähän mennessä suunnittelijat ovat keksineet valtavan määrän vaihtoehtoja kipsilevyjen kattorakenteille Tähän mennessä suunnittelijat ovat keksineet valtavan määrän vaihtoehtoja kipsilevyjen kattorakenteille

Koristeelliset yksityiskohdat ovat usein toiminnallisia samanaikaisesti (kuten kohdevalot). Jos haluat tyylikkyyttä, voit liimata kipsilevyn kipsilevyn erikoisliimalla..

Jos katto on tehty klassiseen tyyliin, friisi on täydellinen sen sisustamiseen. Se voi olla myös koriste -ruusuke, vaahtopatukka jne..

Katot ja lattiat on koristeellisesti yhdistetty toisiinsa – niiden on myös oltava johdonmukaisia ​​samassa tyylissä.

Jotta korjauksia ei tarvitsisi tehdä pian, kun olet vastassa kipsilevyä, älä unohda peittää sitä pohjamaalilla niin, että maali on hyvin.

Kipsilevykatot (video)

Voit kipsilevyn ja liimaa päälle taustakuvalla, mutta maalilla se on silti helpompaa, ja sitten, jos mitään, sinun on poistettava taustakuva.

Päättäessään, mitä kattoa tehdä, he harkitsevat myös sellaista vaihtoehtoa kuin vaneri, mutta kipsilevyt ovat yhä tutumpia, luotettavia ja nykyaikaisia ​​materiaaleja. Jos katot ovat korkeat, voit tehdä kauniita monitasoisia rakenteita, jotka koristavat kotisi.. 

Kipsilevykattojen suunnittelu (sisäkuva)