Keittiöt MDF -julkisivuilla – 10 vinkkiä ostajalle

Tulevan keittiön suunnittelu ja lopullinen hinta riippuvat suurelta osin julkisivuista. Siksi, kun valitset salonkiin uuden keittiön, ensimmäinen asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, on ovet ja vasta sitten runko, täyttö, varusteet jne..

Niille, jotka suunnittelevat uuden MDF -keittiön ostamista, olemme laatineet 10 tärkeintä vinkkiä sen valitsemiseen ja pienen valikoiman todellisia valokuvia, jotka auttavat sinua navigoimaan.

Vähän teoriaa materiaalista

 • Lyhenne MDF (MDF) tarkoittaa Medium Density Fiberboard ja tarkoittaa “keskitiheää kuitulevyä”. Lyhyesti sanottuna MDF on materiaali, joka on valmistettu hartsilla “liimatusta” puristetusta sahanpurusta.

Setti, jossa on julkisivut akryyli -MDF -levyä ylhäällä ja viilutettua MDF -levyä alhaalla

 • On oikein kutsua MDF -keittiöitä “keittiöiksi, joissa on MDF -julkisivut”, koska sen runko, hyllyt ja seinät on useimmiten valmistettu laminoidusta lastulevystä ja harvemmin vanerista ja MDF: stä;

Miksi MDF on parempi kuin lastulevy ja puu??

 • Viimeistelyn ja suunnittelun vaihtelevuus (verrattuna lastulevyyn). MDF -alusta voi olla: maalattu, emaloitu (matta / kiiltävä emali), päällystetty muovikalvolla, viilulla, patinalla (kuvassa alla) ja sillä voi olla jopa kovera / kupera muoto ja jyrsintä;

MDF -keittiö modernissa ja klassisessa tyylissä

Klassinen MDF -keittiö

 • Parempi kulutus-, lämmön- ja kosteudenkestävyys, kestävyys ulkoisille vaikutuksille. Puiset julkisivut voivat naarmuuntua, halkeilla, halkeilla ajan myötä, ja lastulevyovien kiinnikkeet “löystyvät” nopeammin;
 • Halvempi kuin puu.

MDF -julkisivut ovat huonompia kuin puiset ja “lastulevyt”?

 • MDF on kalliimpaa kuin lastulevy ja painaa enemmän, joten kotelot valmistetaan niistä harvoin;
 • MDF on vähemmän jalo ja kestävä. Puu voittaa ympäristöystävällisyydestään, “pitää” kiinnikkeet pidempään ja on kunnostettavissa.

MDF -keittiön käyttöikä on keskimäärin 10 vuotta tai enemmän huolellisella käytöllä.

10 vinkkiä ostamiseen

 1. Päät ovat MDF -julkisivujen heikoin kohta ja tärkein keittiön laadun indikaattori. Jos sen kestävyys on sinulle tärkeää, valitse julkisivut alumiiniprofiilista tai ABS-reunasta (1,2-1,5 mm). Premium -huonekalut on reunustettava viilulla tai puulla, mutta huonoin vaihtoehto olisi melamiinireunaiset julkisivut..
 2. Sarja, jossa on suorat julkisivut ja joka sijaitsee yhdellä rivillä, maksaa 10-15% halvemmalla kuin kulmasarja, jossa on pyöristetyt julkisivut. Esimerkki keittiön suunnittelusta, jossa on kaarevat julkisivut, näkyy alla olevassa kuvassa (vieritä oikealle).
 • Setti, jossa on kaarevat julkisivut emaloitua MDF -levyä
 • Setti, jossa on kaarevat julkisivut emaloitua MDF -levyä
 • Setti, jossa on kaarevat julkisivut emaloitua MDF -levyä
 • Setti, jossa on kaarevat julkisivut emaloitua MDF -levyä
 • Setti, jossa on kaarevat julkisivut emaloitua MDF -levyä
 1. Kun ostat kuulokkeita, kysy myyjältä, mihin päästöluokkaan MDF kuuluu, tai pyydä pikemminkin todistuksia. Muista, että E1 -luokan materiaali on ympäristöystävällisempää ja korkealaatuisempaa, mutta E2 -luokan MDF levittää formaldehydiä (avoimessa muodossa) ja on kielletty lasten huonekalujen valmistuksessa.
 2. Myymälöissä pidät varmasti kiiltävistä julkisivuista, jotka voidaan saavuttaa kolmella tavalla:
 • MDF -levyn maalaaminen useilla kerroksilla värillisillä emaleilla. Emaloidut MDF -julkisivut ovat kalleimpia (joskus kalliimpia kuin massiivipuukeittiöt). erittäin kuumuutta, kulumista ja kosteutta kestävä, kestävä ja palautettavissa;
 • MDF -keittiö emaloiduilla julkisivuilla
 • MDF -keittiö emaloiduilla julkisivuilla
 • päällystetty akryylimuovilla. Miinus – alttius naarmuille, mutta samalla ne voidaan palauttaa kiillottamalla;

MDF -keittiö kiiltävällä akryylipinnoitteella

 • käytetään kiiltävää PVC -kalvoa. Tämä on edullisin vaihtoehto, mutta enemmän kuin muut se altistuu kosteuden ja mekaanisen rasituksen muodonmuutoksille..

MDF -keittiö kiiltävässä PVC -kalvossa

Muuten, suosituimmat kiiltävät MDF -keittiöt ovat vaaleita sävyjä: valkoinen, beige, kerma.

 1. Julkisivut, jotka on valmistettu MDF-levystä, päällystetty kaikilta puolilta viilulla (ohut leikkaus 0,2-1 mm paksu), eivät ole ulkoisesti erotettavissa puulevyistä, mutta edullisempia. Lisäksi ne kestävät paremmin lämpöä ja kosteutta, vaikkakin niiden pinta vaatii huolellista käsittelyä. Tätä yhdistelmää voidaan kutsua yhdeksi parhaista. Alla oleva kuva on esimerkki keittiöstä, jossa alemmat julkisivut on maalattu emalilla ja ylemmät julkisivut.
 • Keittiö MDF -levyä emalipinnoitteella ja pähkinäviilullaKeittiö MDF -levyä emalipinnoitteella ja pähkinäviilulla
 • Keittiö MDF -levyä emalipinnoitteella ja pähkinäviilulla Keittiö MDF -levyä emalipinnoitteella ja pähkinäviilulla
 1. “Keskihintainen” julkisivuluokassa on kaksi vaihtoehtoa:
 • paperilla laminoidulla muovilla päällystetyt MDF -levyt – ne ovat hieman kalliimpia kuin kalvojulkisivut, mutta myös laadukkaampia, kosteus- ja lämmönkestävämpiä;
 • Laminoidut julkisivut Laminoidut julkisivut
 • Laminoidut julkisivutLaminoidut julkisivut
 • tuotteet, jotka on valmistettu MDF -levystä PVC -kalvossa, ovat suorituskyvyn osalta jonkin verran huonompia kuin ensimmäinen vaihtoehto, mutta ne ovat hieman halvempia ja tarjoavat enemmän mahdollisuuksia sisustukseen ja muotoiluun. Voit esimerkiksi valita klassisia jyrsittyjä julkisivuja. Negatiivinen – he pelkäävät korkeita lämpötiloja, esimerkiksi pitkäaikaista altistumista kiehuvan vedenkeittimen höyrylle.

Klassinen keittiö, jossa MDF -julkisivut kalvossa

 1. Ja lopuksi halvin vaihtoehto on MDF-julkisivut, joissa on paperihartsikalvo (kuva alla). Tällaiset keittiöt menettävät vähitellen kysyntää ja poistuvat markkinoilta erittäin huonon laadun vuoksi – pinnoite lohkeaa nopeasti ja turpoaa vedestä, mutta tällaiset kuulokkeet selviävät täydellisesti väliaikaisen tai maalaiskeittiön roolista.

Keittiö, jossa MDF-julkisivut paperihartsilla

 1. Muista, että vaikka MDF-levyä pidetään keskitason materiaalina, julkisivujen hinta riippuu suurelta osin viimeistelyn erityispiirteistä. Joten “metalliset”, “helmet”, “kameleontti” jne. Vaikuttavat MDF -paneelit ovat kalliimpia kuin luonnonpuusta valmistetut julkisivut.
 2. Kun valitset sarjaa, tarkista, sitoutuuko yritys valmistamaan ei-vakiokokoisia julkisivuja vai ovatko asettelussa vain vakiomuodot (useimmiten 30, 45, 60 ja 90 cm leveät).
 3. Ja nyt vähän valmistajista. Laadukkaita venäläisiä julkisivuja tarjoavat tunnetut tuotemerkit Maria, Kuhonny Dvor, Zov, Elt ja Atlas-Lux. Muuten, suurin osa ammattimaisista suunnittelijoista työskentelee näiden yritysten kanssa. Eurooppalaisen tuotannon julkisivut ovat huomattavasti kalliimpia, myös niiden suuren suosion vuoksi. Mutta meidän on annettava heille heidän ansionsa – julkisivujen ja pinnoitteiden lisäksi myös lastulevykehysten laatu on erittäin korkea. Kiinnitä huomiota keittiömerkkeihin: italialainen Aster Cucine, Scavolini, Pedini, Snaidero jne. (Ystäville klassiset keittiöt), Tšekkiläinen Hanak (kunnollinen laatu ja suhteellisen edulliset hinnat), saksalainen ALNO (niille, jotka etsivät julkisivuja, joissa on valokuvien tulostus ja epätavalliset tehosteet) ja Nolte Kuchen (kuuluisa nykyaikaisista keittiöistä).

Keittiö MDF -julkisivuilla

Keittiö MDF -julkisivuilla

Keittiö MDF -julkisivuilla