Keittiön julkisivujen vaihtaminen on loistava ratkaisu käytännön omistajille

Oletko kyllästynyt vanhaan keittiösarjaan tai haluatko muutoksen talon tärkeimpään huoneeseen? Tai ehkä huonekalut ovat jo pitkään olleet kuluneet höyryn, rasvan ja veden vaikutuksesta ja menettäneet kaiken houkuttelevuutensa? Suorita sitten kuulokkeiden perusteellinen tarkastus – jos huonekalukotelot pystyvät edelleen hoitamaan tehtävänsä eivätkä vaadi restaurointia / vaihtoa, on täysin mahdollista vaihtaa vain julkisivut – tämä on käytännöllinen ja taloudellinen ratkaisu useimmissa tapauksissa.

Uusien huonekalujen ostaminen liittyy aina konkreettisiin taloudellisiin kustannuksiin. Mutta keittiön julkisivujen vaihtamisen avulla voit suunnitella huoneen uudella tavalla ja pysyä samalla budjettiratkaisuna. Lisäksi et saa säilyttää aikaisempaa tyylillistä muotoilua, vaan korvata esimerkiksi sileät kiiltävät ovet klassisilla julkisivuilla, joissa on listat tai jyrsintä. Tämä tekee keittiöstäsi tuoreen ja ajankohtaisen..

Julkisivujen vaihtaminen omin käsin

Kuinka valita oikea materiaali uusille julkisivuille

Useimmiten keittiön julkisivujen vaihtaminen vaatii vain alustavaa suunnittelua, materiaalin ja värin valintaa (yleensä asiantuntijat huolehtivat lopusta). Kuulokkeiden kestävyys, toimivuus ja houkuttelevuus riippuvat siitä, mistä materiaalista ovi on valmistettu. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös kustannuksiin. Ratkaisuja on useita – enemmän tai vähemmän suosittuja ja budjettisia:

 1. Julkisivujen korvaamista lastulevytuotteilla pidetään budjettimenetelmänä. Hartsin ja puun lastujen pohjalta valmistettua materiaalia pidetään melko kapriisisena, mutta se on silti erittäin kestävää. Tällaisten huonekalujen käyttöikä on noin 10 vuotta, mutta edellyttäen, että ostetuilla tuotteilla on laatu- ja hygieniaturvallisuustodistukset. Muussa tapauksessa lähes vuoden kuluttua lastulevy alkaa turvota tai murentua ja suojakalvo heikkenee..

Julkisivujen vaihto - lastulevy Julkisivujen vaihto - lastulevy Esimerkki lastulevyjulkisivujen vaihtamisesta Esimerkki lastulevyjulkisivujen vaihtamisesta Esimerkki lastulevyjulkisivujen vaihtamisesta

 1. Oletko päättänyt muuttaa julkisivuja asentamalla MDF -ovet huonekaluihin? Ne kestävät noin 7 vuotta.

MDF -keittiöt sisätiloissa

MDF on keinotekoinen materiaali, joka on varsin houkutteleva ulkonäöltään – se on paljon kevyempää ja halvempaa kuin luonnonpuu. Tällaisista malleista tulee kuulokkeiden todellinen koriste – voit tilata MDF -levyn valokuvatulosteella tai materiaalilla, jolla on vertaansa vailla oleva kiiltävä vaikutus.

MDF -julkisivut MDF -julkisivut MDF -julkisivut MDF -julkisivut

Materiaalin etuja ovat kiinnikkeiden vakaus ja kestävyys monille ulkoisille vaikutuksille (kosteus, lämpötilat, mekaaninen kuluminen) ja immuniteetti bakteereille sekä helppo huolto (voit paitsi pestä myös puhdistaa miedolla hankausaineella Tuotteet).

Julkisivujen vaihto: ennen ja jälkeen Julkisivujen vaihto: ennen ja jälkeen

 1. Keittiön julkisivujen korvaaminen modernilla muovilla on myös erinomainen ratkaisu, koska se on kulutusta kestävää materiaalia, joka säilyy alkuperäisessä muodossaan pitkään..

Muovisten julkisivujen vaihto

 1. Keittiökalusteiden julkisivujen ei tarvitse olla sokeita – ne voivat olla lasia tai lasilevyjä. Usein varten klassikko kuulokkeet valitaan koristeellisella lasilla – temaattisilla kuvioilla tai abstrakteilla kuvioilla ja nykyaikaiseksi Skandinaaviset keittiöt läpinäkyvät tai puolikylläiset valkoiset lasit ovat sopivia. Lasi voi olla myös sävytetty, värjätty, aallotettu. Tällaisten julkisivujen etuja ovat kestävyys ulkoista saastumista ja kemikaaleja vastaan..

Julkisivut lasilla

Neuvoja! Talossa, jossa on lapsia, voit käyttää vaihtoehtoa – pleksilasia. Sen pääominaisuudet ovat kevyt paino ja mekaanisten vaurioiden kestävyys..

 1. Jos budjetti sallii, hyvä vaihtoehto on massiivipuiset julkisivut. Jos tällaiset tuotteet ovat liian kalliita, ne voidaan korvata viilutetuilla rakenteilla, jotka säilyttävät täysin puun tekstuurin jalouden..

Massiivipuinen keittiö

Massiivipuiset julkisivut

Keittiökalusteiden julkisivujen vaihtaminen edellyttää myös tekstuurin valintaa. Joten vaihtoehto, jossa on kiiltävä suojakalvo, näyttää houkuttelevalta, mutta samalla se pitää budjetin. Mattapintaiset pinnat ovat edustavia ja tyylikkäitä, mutta ne vaativat erityistä huolenpitoa, jota ilman niiden pinta tahraa nopeasti..

Kehyksen etuosista, jotka mahdollistavat kahden tai useamman materiaalin yhdistämisen yhteen oveen, voi tulla kuulokkeiden moitteeton sisustus. Kalusteiden julkisivujen listat ja leikkurit voivat olla hyvin erilaisia, ja sinulla on paljon valinnanvaraa.

Julkisivujyrsinnän tyypit

Vanhan keittiön rungon väri ei vastaa uusia julkisivuja?

Entä jos kuulokkeen rungon väri eroaa halutun etuosan väristä? Sillä ei ole väliä. Sisällä runko näkyy vasta kun ovet avataan, ja lisäksi runko voidaan maalata uudelleen, uudistaa itseliimautuvalla kalvolla tai päällystää viilulla.

Rungon väri ja uudet rintamat

Rungon väri ja uudet rintamat

Neuvoja! Jos epäilet, mikä julkisivun väri vastaa tarkalleen olemassa olevaa kehystä, valitse valkoinen. Voit olla varma, että se sopii mihin tahansa kehon väriin. Lisäksi vaaleat sävyt laajentavat visuaalisesti tilaa ja lisäävät valoa varjoisalla puolella oleviin keittiöihin..

Työn vaiheet

Useimmat käsityöläiset suosittelevat, että huonekalujen julkisivujen vaihtamista ei tehdä omin käsin, vaan houkutella asiantuntijoita kaikkiin vaiheisiin (laskemisesta purkamiseen ja asennukseen). Vaikka keittiösi on vakiokokoinen, hyvässä toimintakunnossa eikä siinä ole monimutkaisia ​​ovensulkijoita, voit päivittää keittiön itse.

Huonekalujen tarvittavat mitat lasketaan melko helposti: korkeuden määrittämiseksi kaapin korkeudesta vähennetään 3 mm ja leveyden määrittämiseksi – 4 mm kaapin vastaavasta koosta.

Tämän jälkeen työ suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Kaapin ovet jyrsitään saranoille;
 • Ne on liitetty kynät, miksi alustava merkintä suoritetaan valittujen varusteiden mukaisesti;
 • Valmistetut osat ripustetaan runkoon – tätä varten jalka kiinnitetään seiniin, joka myydään saranoiden kanssa;
 • Jalkaan ripustettu elementti voidaan säätää pystysuoraan ja vaakasuoraan erikoisruuveilla.

Kuinka hoitaa uudet julkisivut

Jotta kunnostettu keittiö säilyttäisi houkuttelevuutensa pitkään, julkisivuille on annettava oikea (materiaalista riippuen) hoito:

 • Lastulevystä, MDF: stä valmistetut julkisivut eivät jätä rasvaisia ​​tahroja pintaan, joten säännöllinen märkäpuhdistus riittää;
 • Massiivipuusta valmistetut rakenteet on suojattava suoralta auringonvalolta ja puhdistettava pehmeällä liinalla, jossa ei ole klooria.
 • Lasin osalta käytetään nesteitä, jotka eivät jätä raitoja pesun jälkeen, mutta hiomajauheita, kaavimia tai harjoja ei käytetä;
 • Laminoitujen, lakattujen ovien tahrat voidaan poistaa säämiskällä tai muulla kuivalla pehmeällä liinalla.

Kaikille keittiön rintamille ei suositella aggressiivisten happojen tai emästen käyttöä puhdistukseen..