Aljzatok a konyha kötényén: helyesen helyezzük el

Az aljzatok telepítése előtt figyelembe kell venni a helyüket. Az aljzatok telepítése előtt meg kell gondolni a helyüket. Az elektromos berendezések számát tekintve a modern konyhák jelentősen felülmúlják régebbi társaikat. Manapság nehéz elképzelni a konyhát páraelszívó vagy mikrohullámú sütő nélkül, valamint sok ideiglenes elektromos készüléket, amelyek könnyen hozzáférhető helyeken elektromos csatlakozót igényelnek..

Aljzatok a konyha munkaterületének kötényén

A konyha nagyjavításakor meglehetősen ritka, hogy elektromos vezetékeket készítenek. Az ilyen események költségeit üresnek és feleslegesnek tekintik, de annak érdekében, hogy a végén ne zavarja a felületet, és ne siessen át a falakon a sütő vagy a főzőlap felszerelése előtt, gondosan át kell gondolni a kimenetek helyét. A projekt nélkül önállóan is végezhet, ha részletes rajzot vagy vázlatot készít.

Még ha nem is vásárolták meg az összes berendezést, érdemes megfontolni azon eszközök elhelyezését, amelyek megvásárlását csak tervezik..

A kötény aljzatát kényelmes és könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni. A kötény aljzatát kényelmes és könnyen hozzáférhető helyen kell elhelyezni. A kötény befejezése után az aljzatokat sokkal nehezebb felszerelni, mint a konyhafelújítás során A kötény befejezése után az aljzatok felszerelése sokkal nehezebb, mint a konyhafelújítás során

Mielőtt a konnektorok elhelyezésére gondolna, el kell döntenie azok számát, amely a rendelkezésre álló vagy a jövőben vásárolni tervezett elektromos készülékek számától függ..

Hány aljzatra van szüksége

A szükséges táppontok számával kapcsolatos probléma megoldása meglehetősen egyszerű. Nagyjából tudja, milyen eszközöket helyeznek el a konyhája munkaterületén. Ehhez a mennyiséghez több segédaljzatot adunk, és a probléma megoldódott. A valódi probléma a következő:?

A kimeneti csoportok száma közvetlenül függ az elektromos berendezések teljesítményétől és helyétől.

Kiszámítjuk a teljesítményt

A kábelek keresztmetszetének és számának, valamint a kimeneti csoportok számának meghatározásához ki kell számítani az egyes elektromos készülékek teljesítményét.

A konyha működése általában a következő elektromos berendezéseket foglalja magában:

 • Mosogatógép;
 • Kapucni;
 • Sütő;
 • Mikrohullámú sütő;
 • Mosógép (egyes esetekben);
 • Hűtőgép;
 • Televízió;
 • Kenyérkészítő;
 • Multicooker, stb..

A legtöbb modern konyha gáztűzhely helyett főzőlapot is használ..

A munkaterület és a polcok megvilágításához a szekrényekben jobb külön kapcsolót kihozni A munkaterület és a polcok megvilágításához a szekrényekben jobb külön kapcsolót kihozni

A vezetékek teljesítményének kiszámításakor az összes elektromos készülék maximális energiafogyasztásának összegére kell összpontosítani, feltéve, hogy mindegyik egyszerre működik..

Ha kétségei vannak, mindig forduljon szakképzett szakemberhez.

A konyha nagyjavítása során át kell gondolni az egyes elektromos aljzatok helyét, hogy megóvja magát a jövőbeni problémáktól. A konyha nagyjavítása során át kell gondolni az egyes elektromos aljzatok helyét, hogy megóvja magát a jövőbeni problémáktól.Az elektromos berendezések szabályai alapján olyan elektromos berendezések, mint:

 1. Mosó;
 2. Főzőlap;
 3. Mosogatógép;
 4. Hűtőgép.

Ezenkívül külön vezetékre van szükség a munkaterület aljzataihoz, amelyekhez mikrohullámú sütő, elektromos vízforraló, esetleg TV és konyhai eszközök ideiglenes használatra (keverő, turmixgép, multikooker stb.) Van csatlakoztatva..

Ha az elektromos sütő teljesítménye meghaladja az 5 kW -ot, akkor a szerelési helyre is külön vezetéket kell elhelyezni..

Az aljzatok helyes elhelyezkedése

A kötény aljzatai nagyon elegánsnak és vonzónak tűnhetnek, ha komolyan megközelítik a kialakításukat. A kötény aljzatai nagyon elegánsnak és vonzónak tűnhetnek, ha komolyan megközelítik a kialakításukat. A konnektorok elrendezése a konyhában (kattintson a nagyításhoz) A konnektorok elrendezése a konyhában (kattintson a nagyításhoz)

Az elektromos aljzatok magasságát a bútorok és a konyhai berendezések elhelyezkedése határozza meg:

 • Aljzatok a munkaterület felett. A kis elektromos edények kimeneteinek magassága körülbelül 100-150 mm legyen a munkalap felett vagy 110-115 cm a padlószinttől.

Ha a konyhai munkaterület kötényén található aljzatok helyére gondol, ne hagyatkozzon teljesen a konvenciókra, vizuálisan határoznia kell, hogy milyen magasságban lesz kényelmes használni őket.

 • Aljzatok beépített készülékekhez. A konyhakészletbe (főzőlap, mosogatógép, sütő, mosógép) beépített készülékek aljzatának magassága nagyon kicsi. Ezek az aljzatok a készülék szélén találhatók, 100 mm -re a padló szintjétől az elektromos csatlakozó felső széléig. Ez az elrendezés a modern bútorok lábazatának magasságából adódik..

Ne tervezze az aljzatok helyét a konyhakészlet moduljai mögött, mivel a bútorokat a falhoz szorítják.

 • Aljzatok a világításhoz és a motorháztetőkhöz. Ha valamilyen oknál fogva nem lehet külön kapcsolókat felszerelni a világításhoz, akkor az aljzatok magasságának 2000 mm -nek kell lennie a padló szintje felett vagy 1100 mm -nek az asztallap felett. A motorháztető burkolata azonos magasságban van elhelyezve.

Egy kicsit a telepítésről

Annak érdekében, hogy a konyha működése során ne legyenek vészhelyzetek, előre ki kell számítani a vezetékek teljesítményét Annak érdekében, hogy a konyha működése során ne legyenek vészhelyzetek, előre ki kell számítani a vezetékek teljesítményét A konnektorok elhelyezkedése a konyhai kötényen közvetlenül az elektromos készülékek elhelyezésétől függ A konnektorok elhelyezkedése a konyhai kötényen közvetlenül az elektromos készülékek elhelyezésétől függ

A kimenetek elhelyezkedését és magasságát előre meg kell gondolni. A javítás befejezése után a telepítési munka sokkal problémásabb, mint a folyamat során..

Annak érdekében, hogy az aljzatokat helyesen helyezze el a konyha munkaterületének kötényén és a többi falán, előzetesen meg kell jelölnie a korábban elkészített rajz vagy vázlat alapján, ahol a helyük van feltüntetve. Ezután a jelölések szerint hornyokat és lyukakat készítenek a falakban, és aljzatokat szerelnek fel. A vezetékek lefektetése után a hullámos csövek kötelező használatával rögzítheti az aljzatokat. Mielőtt végre “elrejti” az elektromos vezetékeket a falban, ellenőrizni kell az aljzatokat.

Miután minden aljzat a helyén van, elkezdheti a kötény bélését.

A kiváló minőségű konyhafelújítás nem annyira a tökéletesen sík falakon, a padlón és a mennyezeten múlik, hanem a kötényen található, megfelelően használható aljzatokon. Sok sikert kívánunk a felújításhoz!