Vores egen mester – vi installerer ovnen

Et køkken kan ikke forestilles uden komfur og ovn. I dag erstattes den stationære ovn med den moderne indbyggede ovn. Den indbyggede type udstyr kræver kompetent installation og tilslutning i overensstemmelse med alle reglerne. Det er værd at starte med at bestemme placeringen af ​​dets placering..

Se også: Sådan vælger du en ovn i 9 trin

De vigtigste typer ovndesign. Placer teknikken korrekt

Den indbyggede ovn kan være:

 • Afhængig, det vil sige installeret sammen med kogepladen;
 • Uafhængig, som et helt separat stykke udstyr, som du kan installere hvor som helst i køkkenet.

Og ovnen kan tilsluttes et elektrisk eller gasnetværk.

Opmærksomhed! Hvis du selv kan tilslutte ovnen til det elektriske netværk, er det umuligt at bygge i gasovnen uden inddragelse af specialister..

Gør-det-selv ovninstallation kan udføres på to måder:

 1. Traditionelt, da ovnen blev installeret under bordpladen. Det øverste element i dette design kan være en kogeplade..

Ovn under kogepladen

 1. Den indbyggede ovn installeres separat fra kogepladen og placerer den over bordpladens niveau. Dette gør det let at følge madlavningen, forenkler vedligeholdelsen af ​​arbejdsflader, men i dette tilfælde har du brug for et skab, hvor du kan vælge en niche.

Uanset hvor ovnen skal installeres, skal nichen passe til en bestemt størrelse. I dag er dimensionerne på indbyggede apparater standardiseret, du kan finde modeller (f.eks. En ovn og en mikrobølgeovn) af samme størrelse, som harmonisk kan supplere hinanden i en køkkenvæg.

ovnmål

Du kan købe en ovn og et køkkenmodul til det i følgende rækkefølge:

 1. Design og bestil først et køkkensæt, og vælg derefter en ovn til de givne dimensioner af den fremtidige niche (alt dette kan gøres i samme salon);

Installation af den indbyggede ovn

 1. Først kan du købe en ovn, og derefter, når du designer en køkkenvæg, angive målene på den købte model..

Regler for forberedelse af møbelniche

Når placeringen og installationsmetoden er valgt, er det nødvendigt at angive:

 • Beskyttelse mod spændingsstød i det generelle elektriske netværk;
 • Jordforbindelse;
 • Ventilation – du skal bygge i ovnen i en afstand af 50 mm fra nichens bagvæg, fra bunden 9-10 cm, og på siderne skal hullerne være omkring 5 cm.

Installation af ovnen

Installation i 4 trin

Hvordan installeres et indbygget elskab? Det vigtigste her er at gøre alt klart i henhold til producentens instruktioner og følge sikkerhedsreglerne..

Trin. 1 Forberedelse: Kontroller ledningerne. Grundlæggende krav til det netværk, som den elektriske ovn skal tilsluttes og installeres på:

 • Tilstrækkeligt modstandsniveau;
 • Ledninger af høj kvalitet, hvis tværsnit svarer til enhedens deklarerede effekt;
 • Jordledning og jordingssystem (standardkrav ved tilslutning af husholdningsapparater derhjemme);
 • Afbryder, udløst i tilfælde af overbelastning eller funktionsfejl på enheden.

Råd! Størrelsen af ​​strømmen, der sikrer maskinens drift, vælges individuelt. Dette påvirkes af den elektriske effekt i den valgte model..

Installation af den indbyggede ovn

For at tilslutte den indbyggede ovn i overensstemmelse med alle sikkerhedskrav skal du bruge en kraftig kobbertråd (det er faktisk bedre at oprette en separat gren af ​​ledningerne). Da ovnen forbruger meget elektricitet, skal du også bruge særlige stikkontakter designet til den strøm, der er angivet i det tekniske datablad..

Resten af ​​sikkerhedsreglerne er som følger:

 1. Tilslutning af ledninger ved vridning er ikke tilladt.
 2. Gendanner en direkte forbindelse af ledninger fremstillet af forskellige materialer – aluminium og kobber.
 3. For at forbinde ledningerne er det bydende nødvendigt at bruge skrueterminaler.
 4. Tilslutning til det elektriske panel skal foregå via en separat maskine.

Trin 2. Derefter placeres den indbyggede ovn i en særlig forberedt niche. Hvis nichen har en bagvæg, skal du lave et hul i den til ledninger.

Installation af den indbyggede ovn

Trin 3. Derefter indsættes ovnen på plads og fastgøres sikkert med skruerne (inkluderet i sættet) med en skruetrækker eller stjerneskruetrækker.

Installation af den indbyggede ovn

Trin 4. Det er kun at vaske alle de indvendige overflader af ovnen, derefter bage den ved en maksimal temperatur (150 – 250 C) i 30 minutter og efter afkøling tørres den af ​​med en fugtig klud. Ovnen er klar til brug!

Gasovn

Den indbyggede ovn kan godt være gas. En sådan forbindelse til netværket kan imidlertid kun udføres af specialister fra gastjenesten – alle disse nuancer kontrolleres omhyggeligt af dem..

Råd! Inden ovnen tilsluttes, lukkes gastilførslen til lejligheden. Derfor er det mere rentabelt at installere kogepladen med det samme.

Tilslutningsprocessen består i at forbinde ovnen til et rør, der leverer gas til køkkenet gennem specielle gasslanger, mens gaskilden skal placeres i en afstand på op til 1,2 m fra ovnen.

Inden den sidste tænding af udstyret skal gassen kontrolleres for tænding – så snart der opstår en karakteristisk lugt, afbrydes gastilførslen igen, indtil fejlene elimineres. Efter afslutningen af ​​arbejdet er udstyret forbundet til det elektriske netværk (tændings- og belysningsarbejde fra elektricitet).