Fælles dimensioner af opvaskemaskiner

Købet af en opvaskemaskine er berettiget af flere årsager. Det forbruger 3-5 gange mindre vand i forhold til almindelig opvask, klarer denne opgave meget bedre og sparer dig tid. Opvaskemaskinens dimensioner er et af de vigtigste valgkriterier, især hvis du vil købe en indbygget eller delvist indbygget model. Lad os finde ud af, hvad der er dimensionerne på forskellige typer maskiner, og hvilke størrelser der vil være optimale for dit køkken og din familie..

De vigtigste typer udstyr

Nogle funktioner, der skal overvejes, når du vælger og installerer opvaskemaskiner.

 • Husk, at PMM’er af samme størrelse kan have forskellig kapacitet..
 • Når du køber en opvaskemaskine, skal du sørge for, at de dimensioner, der er angivet på prisskiltet, er korrekte. Faktum er, at sælgere kan afrunde bredde- og højdeværdierne, og de korrekte parametre er kun angivet i ledningsdiagrammet..
 • Ved hjælp af skruestøtter kan standardhøjden ændres og justeres i henhold til udstyrets placering. Takket være dette vil den indbyggede opvaskemaskine nøjagtigt matche køkkenhøjden. Oftest er denne type udstyr udstyret med 3 ben – et bagpå (skruen, der regulerer placeringen, er placeret på basen) og 2 foran.

Fritstående opvaskemaskine, låg fjernet, til delvis installation

 • På de fleste fastmonterede modeller kan dækslet fjernes. Hvis du fjerner dækslet fra en fritstående maskine, vil dets højde være 83, ikke 85 cm – lige så meget som de indbyggede apparater. En sådan maskine kan allerede frit placeres under bordpladen på et standard headset, selvom dens frontfacade ikke kan lukkes med en møbelfacade..
 • Ved placering er det nødvendigt at tage ikke kun hensyn til udstyrets funktioner eller dets dimensioner, men også tilslutningsslangens længde. Det er reguleret, at afstanden til kloakafløbet ikke må være mere end 1500 mm.
 • En meget nyttig mulighed er højdejusteringen af ​​kurvene, som giver dig mulighed for nemt at placere selv store genstande.

Hvad er standardstørrelserne for den indbyggede, fritstående, smalle og lille opvaskemaskine?

Opvaskemaskintyper

Dimensioner på den indbyggede smalle opvaskemaskine

I dag er PMM -målene omtrent de samme:

 • Højde – 82 cm;
 • Dybde – 55 cm;
 • Bredde – 45 cm (smalle modeller) og 60 cm (modeller i fuld størrelse);
 • Små opvaskemaskiner har dimensioner: 46x45x48 cm (meget lille) og 450x550x500 (lille).

Og alligevel tilbyder producenter biler lidt større eller mindre i størrelse. For eksempel:

 • Smalle PMM -modeller har nogle gange en bredde på 46,6 cm og 44,8 cm, de kan være højere end modeller i fuld størrelse – 84-85 cm og dybere – 57,3 cm.
 • Modeller i fuld størrelse (både forsænket og stationær) kan være 56,8 cm og 56,9 cm brede, mens højden kan være 81,5 cm eller endda 85 cm, og dybden er 62 cm.

Kapacitet af PMM af forskellige typer

Når du vælger en opvaskemaskine, der er egnet til indbygget eller til stationær brug, smal og standardbredde, lille eller meget lille, skal du ikke kun overveje størrelsen, men også dens evne til at rumme det antal retter, du har brug for..

1 sæt er et sæt retter, som 1 person har brug for til en frokost. Dette sæt indeholder: 2 tallerkener – dybe og flade, 2 skeer – store og små, samt en kniv, gaffel, tepar og et glas.

Det optimale antal sæt beregnes ud fra antallet af familiemedlemmer og hyppigheden af ​​gæster. Husk dog, at store pander og gryder vil kræve mere plads end flere sæt retter. Derfor bør opvaskemaskinens størrelse vælges med en lille margen. Men du skal heller ikke overvurdere dine behov for opvask. For eksempel, for en familie på tre, som akkumulerer omkring 10 sæt på 1 dag, er en smal PMM ganske velegnet..

Så forskellige typer maskiner kan rumme et andet antal sæt redskaber..

Lille opvaskemaskine

 1. Bærbar PMM. Som regel er en mini-maskine velegnet til 1 person eller til en familie på 2, da den kan rumme 5-6 sæt retter. Små opvaskemaskiner kan placeres på bordpladen eller indbygges i et skab, for eksempel under vasken.
 • Hvis du vil købe en mini-PMM til indlejring eller delvis indlejring, skal du huske på, at mange modeller har store fremspringende knapper på kontrolpanelet, men deres dimensioner tages ikke i betragtning i den tekniske beskrivelse, selvom de nogle gange tilføjer en betydelig 1,5 cm.
 1. Smal PMM. Opvaskemaskiner med en bredde på 45 cm er efterspurgte på grund af deres kompakthed – den reducerede bredde gør det muligt at placere apparater i små køkkener. De kan vaske omkring 10 sæt tallerkener, hvilket betyder, at de er velegnede til en gennemsnitlig familie på 3-4 personer.
 2. Opvaskemaskiner i fuld størrelse med en bredde på 60 cm. Enhedens kapacitet er fra 12 til 15 sæt tallerkener. For en stor familie på 5 personer er dette det bedste valg.