Reguli de instalare și conectare a mașinii de spălat vase

Instalarea unei mașini de spălat vase cu propriile mâini vă va economisi 1200 – 2500 de ruble. Slujba nu este cea mai dificilă pentru tine. Și totuși, dacă nu există experiență, atunci este mai bine să nu riscați și să chemați maestrul.

Instalarea mașinii de spălat vase

Dar dacă ați achiziționat un PMM portabil, atunci este ușor să îl instalați singur – trebuie doar să conectați furtunul de alimentare cu apă la robinetul de apă rece și să coborâți canalul de scurgere în chiuvetă..

În general, conectarea unei mașini de spălat vase staționare constă din următorii pași:

  1. Instalarea PMM la locul de funcționare (și demontarea dispozitivului vechi, dacă este necesar);
  • Dacă ați cumpărat o mașină de spălat vase încorporată, atunci trebuie să o montați suplimentar în mobilier și să o atârnați pe fațadă – aici dificultatea principală este să faceți corect marcajele pentru elementele de fixare, astfel încât fațada să fie instalată exact.
  1. Conectarea mașinii de spălat vase la orificiile de scurgere și de apă (dacă este necesar, extindeți furtunul de scurgere);
  2. Conectarea la o priză (dacă este necesar – lucrări electrice la instalarea prizei, așezarea cablului);
  3. Reglarea nivelului mașinii;
  4. Verificarea calității instalării.

Dacă ești încrezător în abilitățile tale, atunci să începem.

De ce avem nevoie

Înainte de a integra mașina de spălat vase într-o nișă sub blatul de lucru sau de a conecta un model staționar, pregătiți instrumentul și corpurile de instalații sanitare.

Instrument:

  • Cleste și, de preferință, o cheie reglabilă;
  • Banda izolatoare (vinil sau bumbac), este înfășurată în jurul unui fir metalic pe clește, astfel încât să nu se deterioreze elementele de fixare la strângere;
  • Banda FUM pentru impermeabilizare;
  • Cuţit;
  • Burghiu;
  • Cleme.

Supapa cu bilă

Fitinguri sanitare:

  • Sifon rezidual cu 1 sau 2 racorduri – 2 racorduri vă vor permite să conectați direct mașina de spălat;
  • Tee, fir ¾;
  • Un filtru care asigură purificarea grosieră a apei;
  • Supapa cu bilă;
  • Conducta de legătură Hank.

Caracteristici de conectare

Deci, instrucțiuni pas cu pas despre cum să conectați mașina de spălat vase în etape:

Instalarea mașinii de spălat vase încorporate

  1. Dacă instalați un PMM încorporat, atunci mai întâi trebuie să pregătiți o nișă, care, de regulă, ar trebui să aibă o lățime de 60 cm, iar pentru modelele înguste de 45 cm. Puteți nivela mașina cu nivelul piedestalelor scoaterea blatului mesei și reglarea picioarelor dulapurilor inferioare. De asemenea, trebuie să faceți găuri în corpul dulapului pentru evacuare, furtunul de alimentare cu apă și firele electrice..

  • Instalarea unei mașini de spălat vase sub plită este interzisă;
  • Locația de instalare este aleasă astfel încât lungimea furtunului de scurgere să nu depășească 1,5 metri. Este permisă o creștere a lungimii de până la 5 metri, dar funcționarea stabilă a echipamentului în acest caz va fi dificil de garantat.
  1. Următorul pas este conectarea la electricitate. Vă rugăm să rețineți că soclul trebuie să fie de tip Euro. Este necesară înlocuirea prizei dacă aceasta nu îndeplinește standardele (dar nu ștecherul mașinii). Nu uitați că la conectare asigurăm siguranță, iar mașina de spălat vase are un consum semnificativ de energie. Acest lucru determină interzicerea utilizării teelor ​​și a prelungitoarelor. Instalarea prizei presupune utilizarea unui fir cu un diametru mai mare de 2 mm. În plus, un întrerupător de circuit de 16A este montat suplimentar în tabloul electric. Împământarea se realizează și cu ajutorul unui fir cu 3 fire și nu poate fi adus la țevi.
  2. În continuare – conectarea mașinii de spălat vase la alimentarea cu apă. Pentru a face acest lucru, apa este oprită, un tee este conectat la țeavă, apoi un filtru, o supapă cu bilă și o henka. Toate îmbinările filetate sunt izolate cu un fumigator – trebuie înfășurate cel puțin 10 straturi.

De asemenea, este obligatoriu să instalați un filtru grosier, deoarece nu va permite pătrunderea nisipului, ruginei din conducta de apă în interiorul mașinii..

Schema de conectare a mașinii de spălat vase

  1. În ceea ce privește conectarea echipamentului la sistemul de canalizare, aici puteți merge într-un mod simplu prin instalarea unui sifon cu o priză suplimentară și o supapă. Pentru a proteja dispozitivul de pătrunderea apei din conducta de canalizare, este necesar să plasați un furtun de scurgere într-un mod special – la ieșirea în rețeaua de canalizare, acesta este plasat la o înălțime de 600 mm de-a lungul peretelui, și apoi îndoit pentru a asigura scurgerea apei.

Diagrama conexiunii de drenaj

  1. Etapa finală în conectarea mașinii de spălat vase este testarea funcționării dispozitivului. În acest caz, mașina este testată la ralanti, controlând debitul de apă, încălzirea acesteia, precum și funcționând în modul de uscare. Testul se efectuează fără vase, dar cu adăugarea obligatorie de sare regenerantă și detergenți.