Valmiina eristäytymään: 10 tuotetta, jotka sinun on varastoitava kotikaranteenia varten

Oletko eristetty jo kotona vai oletko vasta valmistautumassa? Tässä on 10 ruokaa, joita suosittelemme, että varastoi ennen pitkittynyttä karanteenia..

Vilja

Tattarista on jo tullut yksi karanteenipanikin symboleista. Viljat katosivat ensimmäisenä kauppojen hyllyiltä, ​​koska ne ovat halpoja ja erittäin terveellisiä (ne sisältävät suuria määriä kuitua, kasvikuitua, vitamiineja, proteiineja ja hiilihydraatteja). Niiden perusteella voit valmistaa vaikuttavan valikoiman ruokia: muroja, keittoja, leikkeleitä, vuokoja ja niin edelleen. Puuro on hyvä kaikenikäisille ihmisille ja kuuluu moniin terapeuttisiin ruokavalioihin..

Hirssi, tattari, riisi, kaurapuuro ja eksoottisemmat viljat aktivoivat ruoansulatusta, antavat nopean kylläisyyden tunteen, poistavat toksiineja ja toksiineja kehosta. Ne ovat erittäin käteviä säilyttää ja erittäin helppoja valmistaa. Jos Suvorov kehui aktiivisesti ohraa sotilailleen voimakkaana superruoana, se tarkoittaa, että elämme siitä, kunnes karanteeni peruutetaan..

Vilja

Pasta

Pastassa on hienoa, että sitä voidaan tarjoilla kymmenien eri kastikkeiden kanssa, joten et varmasti kyllästy niiden makuun. Monet pastapohjaiset reseptit kuuluvat ns. Mukavuusruokien luokkaan, eli ne voivat nostaa mielialaa ja lievittää stressiä. Tätä tuotetta rakastavat enemmän tai vähemmän kaikki, myös nirsot lapset, vanhukset ja potilaat, joilla on ruoansulatuskanavan ongelmia..

Koska pasta on hyödyllinen keholle, se sisältää runsaasti kuitua ja B -vitamiineja, ja durumvehnästä saatavat tuotteet ovat erinomainen hiilihydraattien, raudan, kalsiumin, kaliumin, fosforin ja mangaanin lähde. Pasta on välimerellisen ruokavalion ydin, mikä minimoi diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riskin. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan sisällyttää turvallisesti terveelliseen karanteeniruokavalioon..

Pasta

Sokeri, suola, mausteet

Pieni yksityiskohta, kuten suolan puute, voi pilata koko karanteenin ja rohkaista sinua ottamaan riskialtisen matkan supermarketiin. Jos ruokaa ei suola tavallisella tavalla, se ei luo täyteyden ja emotionaalisen tyydytyksen tunteita..

On myös epäkäytännöllistä luopua makeisista karanteenin aikana, vaikka pelkäät lihavuus. Tosiasia on, että makeisten pula on täynnä äkillisiä mielialan vaihteluja, lisääntynyttä ärtyneisyyttä ja päänsärkyä (et halua muuttua pahoksi demoniksi kotitalouksellesi?) On parempi pidättäytyä päivittäisestä jäätelön, kakkujen ja muiden jälkiruokien käytöstä kotioloissa – mutta lusikallinen sokeria aamutee on erittäin sopiva.

Mausteet ovat yleensä elintärkeä hyödyke karanteenityöntekijöille. Ne auttavat monipuolistamaan ruokien makua hyvin rajallisesta tuotevalikoimastamme. Lisäksi mausteet parantavat mielialaa ja auttavat sinua tuntemaan olosi kylläiseksi nopeammin. Viimeinen kohta on erittäin tärkeä, koska retriitin aikana ruokaa tulee käyttää säästeliäästi..

Mausteet

Säilyke

Säilykkeitä arvostellaan yleensä kahdesta syystä. Ensinnäkin tölkkien sisältö menettää nopeasti vitamiineja ja ravintoaineita. Toiseksi säilykkeisiin lisätään liikaa suolaa, väriaineita ja itse asiassa haitallisia säilöntäaineita..

Vastaus tähän on seuraava: kalaton ja syöpä ovat kalaa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta mennä kauppaan juuri nyt ostamaan lohifileitä, samat kilohailit ovat varsin arvokas korvaaja tuoreelle saaliille. Mitä tulee hyödyllisimpien ainesosien sisältöön, voit lukea koostumuksen ennen ostamista ja valita täsmälleen sinulle sopivan säilykkeiden tuotemerkin..

Kilohaili, muhennos, persikat ja ananas siirappissa – osta vähän, joka tapauksessa. Säilykkeissä niiden psykologinen toiminta on myös tärkeä: ne luovat illuusion pääsystä normaaliin ruokaan normaalissa mittakaavassa..

Säilyke

Pakastettu liha ja kala

On todistettu, että pakastettu liha ei menetä ravintoarvoa koko säilyvyysaikanaan. Varastointiolosuhteissa lihaa säilytetään jopa vuoden ajan, ja se pysyy edelleen samana maukkaana ja terveenä. Totta, pakastus- ja säilytysolosuhteet erilaisille lihatyypeille ovat erilaisia ​​- mutta sinun pitäisi selvittää se itse ennen ostamista..

Kalaa ja äyriäisiä saa säilyttää pakastimessa 6 kuukaudesta 2 vuoteen. Valitettavasti mitä kauemmin tuotetta säilytetään, sitä vähemmän hyödyllisiä ominaisuuksia se säilyttää – mutta sulatetut kalat ovat kuitenkin ravitsevampia kuin ehdollinen infuusori. Myös pakastetut merenelävät ovat maultaan huomattavasti huonompia kuin tuoreet – mutta emme aio järjestää juhlaa ruton aikana, jos vain voisimme odottaa karanteenia.

On selvää, että tuoreen lihan ja kalan pakastaminen on parempi kuin valmisruokien ostaminen. Tuoreet ruoat ovat paitsi terveellisempiä myös kaloreita pienempiä. Mutta vankeudessa meidän on käytävä väsymätöntä taistelua väistämättä kertyviä kiloja vastaan.

Liha

Kasviöljy

On hyödyllistä paistaa sulatettua lihaa ja maustaa ruokia viljoista. Lisäksi öljyt parantavat ruoansulatusta, pitävät ihon, kynnet ja hiukset esillä. Jopa yleisin auringonkukkaöljy estää syövän ja ruoansulatuskanavan sairauksien kehittymisen, alentaa huonon kolesterolin määrää kehossa, optimoi sisä- ja sukupuolielinten toimintaa.

Ja mikä tärkeintä, öljy vahvistaa linolihapon pitoisuutensa vuoksi vastustuskykyämme. Tämän vahvistavat sekä Ayurveda -asiantuntijat että piiriklinikan päivystävät lääkärit..

Voi

Kuiva näkkileipä

Kuiva leipä on keholle terveellisempää kuin tavallinen tuore leipä. Ne sisältävät paljon kuitua, B -vitamiineja, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, rautaa ja monia muita hyödyllisiä aineita. Mutta niissä ei ole säilöntäaineita ja väriaineita..

Leipä tyydyttää nopeasti ja tehokkaasti nälkää, normalisoi ruoansulatusta ja edistää myrkkyjen ja toksiinien poistamista. Ne ovat välttämättömiä hampaiden ja leukalihasten terveydelle, eivät käytännössä aiheuta allergioita eivätkä aiheuta lihavuutta.

Terveysruokakaupat tarjoavat poikkeuksellisen laajan valikoiman näkkileipiä jokaiseen makuun. Gourmetit voivat ostaa itselleen kaksikymmentä tai kolmekymmentä uutta lajiketta ja järjestää päivittäisiä maisteluja.

Arvostat myös leipien yksinkertaista ja erittäin tärkeää etua: niitä ei tarvitse kypsentää. Olemme tottuneet syömään paljon ja usein kodin ulkopuolella. Tyyli kokata useita kertoja päivässä on atrofioitunut nykyaikaisten kaupunkilaisten keskuudessa. Ja vaikka karanteeni antaa meille suuren mahdollisuuden elvyttää kulinaarisia taitojamme – joskus haluamme vain avata leipäpaketin ja syödä ne.

Kuiva näkkileipä

Pitkä säilyvyysaika maito

Valitettavasti pilaantuvien luomutuotteiden ystävien on jouduttava tilapäisesti tinkimään periaatteistaan. Pakattua maitoa voidaan säilyttää jopa kuusi kuukautta menettämättä hyödyllisiä ominaisuuksia, ja juuri heidän kanssaan varastoimme karanteenia.

Maitoa tarvitaan ennen kaikkea lapsille ja niille, jotka ovat tottuneet juomaan lasillisen tätä lämmintä juomaa ennen nukkumaanmenoa unettomuuden poistamiseksi. Maito sopii hyvin viljan ja leivän kanssa sekä myslin kanssa (jota emme erottaneet erilliseen kategoriaan, mutta tämä tuote on myös kätevä karanteenihyllyllä).

Maito on hyväksi iholle, luille ja hampaille. Vain kaksi lasillista tätä juomaa päivässä tarjoaa kehollemme lähes puolet päivittäisestä kalsiumin saannista. Maito vahvistaa sydän- ja verisuonijärjestelmää ja edistää onnellisuushormonin serotoniinin tuotantoa.

Täällä on jälleen upeita maistelumahdollisuuksia. Älä pidä lehmänmaidosta – osta manteli, riisi, soijamaito. Vertaa ja tallenna näyttökertasi. Milloin muuten meillä on mahdollisuus pelata maistelua niin harkiten ja ilman kiirettä?

Maito

Kahvia ja teetä

Laadukas tee sisältää vitamiineja sekä tanniinien ja katekiinien hyödyllisiä aineita. Se stimuloi ruoansulatusta, terävöittää näköä, virkistää ja lämmittää miellyttävästi kehoa sisältäpäin. Jos karanteenissa aiot olla hermostunut paljon, osta teetä kamomillaa – se lievittää huomattavasti ahdistusta ja saa aikaan unen.

Kahvi ei ainoastaan ​​stimuloi fyysistä ja henkistä toimintaamme, vaan myös käynnistää dopamiinin, ilon hormonin, tuotannon aivoissa. Kofeiini laajentaa verisuonia ja lievittää niiden kouristuksia, joten hypotonisille ihmisille kahvi on välttämätön tuote..

Sekä tee että kahvi kuuluvat diureettisten juomien luokkaan ja estävät rasvakertymien muodostumista kehoon..

Lisäksi teen ja kahvin juominen ovat merkittäviä päivittäisiä rituaaleja, jotka tekevät elämästämme järjestyksellistä ja mitoitettua. Jos päätät riistää itseltäsi suosikkilajikkeesi näistä juomista karanteenin aikana, järjestät julman kokeilun itsellesi. Älä säästä Earl Greyn ja Arabican kanssa, mutta anna itsellesi emotionaalista vakautta perääntymisen aikana..

Alkoholia suurina määrinä, toisin kuin jotkut mediahenkilöt vaativat, ei kannata ostaa. Alkoholi heikentää hermostoa ja voi aiheuttaa sekä paniikkikohtauksia että masennusta. Alkoholin vaikutuksen alaisena menetät ruokahalusi hallinnan ja tuhoat viikottain säilykkeiden varastot päivässä. Lisäksi karanteenissa on liian helppoa vahingossa mennä juomiseen ja tulla kovettuneeksi kotimaiseksi alkoholistiksi..

kahvia

Lemmikin ruoka

Jos ostat lemmikkisi kuivaruokaa, älä vaihda sitä karanteenissa tuntemattoman ruoan ruokavalioon. Kissallasi tai koirallasi voi olla odottamaton vatsavaiva tai allergioita. Mitä teet tässä tapauksessa – mene eläinlääkäriin tai itsehoitoon?

Älä säästä kuivumista. Varaudu hänelle niin monta päivää kuin sinä itsellesi. Seuraavan kerran, kun sinun täytyy mennä kauppaan, ostat ruokaa sekä itsellesi että lemmikillesi samanaikaisesti..

Eläinten rehu

Hyvää karanteenia edeltävää shoppailua!