Uudenvuodenaaton siivous – 10 piika -salaisuutta ja tarkistuslista

Siivous ennen uutta vuotta ei ole vain käytännön välttämättömyys, vaan myös todellinen rituaali, joka auttaa järjestämään asiat päähän ja liiketoimintaan, täyttämään talon erityisellä energialla. Siksi on suositeltavaa tehdä se itse, ei puhdistusaineiden avulla. Lisäksi pystyt selviytymään tehtävästä yhtä taitavasti ja nopeasti! Tässä artikkelissa opit joitain periaatteita ja temppuja, joita ammattityöntekijät käyttävät, ja voit myös tarkistaa uudenvuoden siivouksen tarkistuslistan..

Keittiöväline

Uudenvuodenaaton siivouksen tarkistuslista

Mitä sinun on tehtävä 2-1,5 viikkoa ennen uutta vuotta:

 1. Pyyhi pöly kaapien ja hyllyjen yläosista;
 2. Puhdista jääkaappi ja pese se;
 3. Pese uuni ja mikroaaltouuni;
 4. Tarkastele kaikkia talon, keittiön ja ruokakomeroiden elintarvikkeita;
 5. Pura vaatekaappi, yöpöydät, kirjahyllyt, asiakirjat ja muut säilytystilat: päästä eroon tarpeettomista, tarpeettomista, fyysisesti ja moraalisesti vanhentuneista asioista sekä asioista, jotka eivät yksinkertaisesti miellytä sinua (ne voidaan antaa pois, heittää pois, lahjoittaa hyväntekeväisyyteen). Tärkeintä on viedä roskat asunnoista);
 6. Pyyhi rasva keittiön rintamilta ja esiliinalta;
 7. Pese huonekalut, pese huonekalujen kannet ja verhoilu;
 8. Pyyhi kattokruunut ja lamput;
 9. Pyyhi etuovi molemmin puolin.

Uudenvuodenaaton siivous:

 1. Pese lattiat, imuroi ovimatto;
 2. Pyyhi liesi;
 3. Pese pesuallas, pesuallas ja kylpyamme;
 4. Desinfioi wc;
 5. Astianpesu;
 6. Pyyhi pöly pois kaikilta pinnoilta;
 7. Pyyhi kaikki peilit alas;
 8. Vaihda vuodevaatteet ja pyyhkeet;
 9. Kastella kukkia;
 10. Järjestä tavarat, vaatteet ja kengät paikoilleen.

Lisäksi (voidaan sisällyttää puhdistuksen tarkistuslistaan ​​1-2 viikkoa ennen uutta vuotta):

 1. Pese ikkunat ja pese verhot;
 2. Pese seinät ja katot;
 3. Siivoa parveke;
 4. Pese keittiökaapit.

10 hankalaa temppua ammattiapulaisille uudenvuodenaattona

Vihje 1. Aloita puhdistus aina tuulettamalla. Voit avata kaikki ikkunat kerralla tai, jos ulkona on erittäin kylmä, tuulettaa huoneita vuorotellen 10-15 minuutin ajan.

Vinkki 2. Ennen kuin alat pestä ja puhdistaa mitään, käännä tila puhtaaseen arkkiin. Kerää kaikki likaiset astiat pesualtaaseen tai astianpesukoneeseen, roskat – roskakoriin, vuodevaatteet, kylpypyyhkeet, likaiset vaatteet – pesukoneeseen tai pyykkikoriin, aseta hajallaan olevat tavarat ja lasten lelut paikoilleen.

Jääkaappi keittiössä

Vihje 3. Noudata liotus-pesuperiaatetta. Kokeneet siivoojat yrittävät aina säästää aikaa ja vaivaa antamalla siivoojien tehdä likaisen työn heidän puolestaan. Tämä periaate toimii kaikkialla. Joten esimerkiksi ennen kylpyhuoneen puhdistamista kuka tahansa piika suihkuttaa ensin puhdistusaineen likaisille pinnoille 7–10 minuutiksi ja huuhtelee sitten kaikki puhtaiksi. Tietenkin tällaisen “liottamisen” aikana sinulla on oltava aikaa tehdä joukko muita hyödyllisiä toimintoja.

 • Likaiset pinnat on parempi käsitellä nestemäisillä ruiskupullon tuotteilla..

Vinkki 4. Luo nopeasti järjestyksen tunne purkamalla ikkunalaudat, keittiötasot, pöydät, konsolit ja avoimet hyllyt. Tämä vinkki on erityisen hyödyllinen niille, joilla ei ole aikaa siivoamiseen lainkaan. Tyhjennä kaikki työtasot ja näet kuinka huone muuttuu..

Ladattu työtaso

Vinkki 5. Pyyhi pöly mikrokuituliinalla. Tämä on pientä, mutta erittäin tärkeää. Ammattipuhdistajat eivät ole käyttäneet sideharsoa, puuvillaa tai fleeceä pitkään aikaan. Vain mikrokuituliinat pystyvät käsittelemään pölyn nopeasti – ilman raitoja ja ajanhukkaa.

No, pahin avustaja tässä asiassa ovat froteepyyhkeet ja synteettiset rätit.

Vinkki 6. Mene aina ulos ympyrässä. Joten et varmasti missaa mitään.

Vihje 7. Puhdista vaikeasti saavutettavat alueet ja laattojen saumat vanhan hammasharjan avulla.. Uskokaa minua, tämä yksinkertainen “työkalu” ei ole turhaan jokaista itseään kunnioittavan siivoojan arsenaalissa.

harjata

Vinkki 8. Suorita puhdistaminen ja puhdistus luokittain, jos haluat saada asiat järjestykseen pitkään ja tehokkaasti. Tämä tarkoittaa, että on järkevämpää siivota huoneiden (makuuhuone, kylpyhuone jne.), Mutta luokittain (vaatteet, kengät, kirjat, paperit, ruoka, muut asiat). Samalla periaatteella sinun pitäisi laittaa asiat järjestykseen kaikissa kaappeissa ja laatikoissa. Kun varastointi on järjestetty “tykkää” -periaatteen mukaisesti, tarvittavat asiat löytyvät nopeammin, vähemmän aikaa kuluu kadonneiden tavaroiden ja tavaroiden, joilla ei ole tarkkaa asuinpaikkaa, säilytykseen, tila järjestyy heti, jopa visuaalisesti.

Vihje 9. Puhdista ikkunat talvella käyttämällä pakkasnestettä. Ikkunat ovat ”talon silmät”, joten on erittäin suositeltavaa pestä ne ennen uutta vuotta. Ammattitaitoiset siivoojat puhdistavat usein asiakkaiden ikkunat ennen uutta vuotta. Miten he tekevät sen, kun ulkona on pakkasta? Joka tapauksessa, kuten ammattilaiset pesevät ikkunat?

Tässä on toimintojen järjestys:

 1. Ensin sinun on poistettava verhot ja lähetettävä ne pesuun. Ja tietysti sinun on pukeuduttava lämpimästi ennen ikkunoiden pesua..
 2. Toinen vaihe on kehyksen imurointi ja pesu.
 3. Ennen kuin peset lasin ulkopuolelta, se on puhdistettava pakkasesta tai jäästä muovikaapimella ja lämpimällä suolaliuoksella (10 rkl suolaa 1 litraa vettä kohti).
 4. Jos haluat puhdistaa ikkunat ulkona talvella, sinun on laimennettava tavallinen auton pakkasneste viileään veteen, jolloin jää ei muodostu lasille edes -50 ° C: ssa. On parasta suihkuttaa liuos ruiskupullosta. Jäätymisenestoaineen on myös käsiteltävä kehys.
 5. Pyyhi ikkuna kuivaksi toisella puhtaalla liinalla (tietysti myös mikrokuidusta).
 6. Pese ikkunan sisällä tavalliseen tapaan mikrokuituliinalla.

Vihje 10. Käytä etikkaliuosta useimpien esineiden ja pintojen puhdistamiseen. Sen avulla voit poistaa kalkin suihkuseinästä, sekoittimista, lisätä kiiltoa peileihin ja kristallikruunuun, pestä lattiat ja poistaa epämiellyttävät hajut. Sekoita vain 9% etikkaa veteen suhteessa 1: 3 ja kaada saatu liuos suihkepulloon..

etikka