Syö se heti: 10 aliarvostettua ruokaa

Me kaikki tiedämme, että oikea ja terveellinen ravitsemus on erittäin tärkeää normaalille hyvinvoinnille, pitkäikäisyydelle ja hyvälle tuulelle. Tuoreiden vihannesten ja hedelmien, vähärasvaisen lihan ja raejuuston hyödyt ovat kaikkien tiedossa, mutta on vielä 10 tuotetta, joita ei voida sulkea pois ruokavaliosta..

Paljastimme yllättäen 10 aliarvostettua tuotetta ja kerromme, kuinka voit monipuolistaa ruokalistaa.

1. Voi

Voi on jättänyt useimmat jääkaapit, koska kaikki pelkäävät rasvaa, erityisesti urheilijat.

Jokainen ravitsemusterapeutti, lääkäri ja henkilö, joka ymmärtää jotain ravitsemuksesta, vakuuttaa vakuuttavasti, että proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja on oltava ruokavaliossa, vaikka menisit vaa’alle kahdesti päivässä ja pelkäät ylipainoa kuin tuli.

Voi on kyllästettyjen rasvojen aarrearkku, juuri niitä, joita voidaan kutsua terveellisiksi. Ne ovat välttämättömiä kaikille, myös urheilijoille ja kuntoilijoille. Sen etuna transrasvoja sisältäviin elintarvikkeisiin verrattuna on se, että se ei tukkaa verisuonia kolesterolilla eikä yleensä ole “huonon” kolesterolin lähde..

Tämä sääntö pätee vain, jos puhumme oikeasta voista, jonka rasvapitoisuus on vähintään 72,5%. Vähemmän rasvaiset ruoat ovat levitteitä, joista ei ole mitään hyötyä, päinvastoin, ne ovat jopa haitallisia figuurille ja kauneudelle..

Lisäksi voi sisältää monia vitamiineja, kivennäisaineita ja arvokkaita rasvahappoja, joten voileipä ei ole yhtä terveellinen aamiaiseksi kuin kaurapuuro hedelmillä..

Voi

2. Naudan maksa

Jostain syystä kaikki eivät rakasta maksaa, ja jos rakastavat, he ottavat yksinomaan kanaa. Se on naudanlihaa huonompi hyödyllisiltä ominaisuuksiltaan, koska jälkimmäinen on B -vitamiinien, erityisesti B6- ja B12 -vitamiinien, ennätyksen haltija. Nämä vitamiinit osallistuvat aktiivisesti hiilihydraattien ja rasvojen aineenvaihduntaan ja auttavat myös ylläpitämään optimaalista rautapitoisuutta..

Naudanmaksa on vitamiinien A, D, E, K, kalsiumin, raudan, kaliumin, fosforin, sinkin, magnesiumin, välttämättömien aminohappojen ja omega-3-rasvahappojen lähde. Tämän koostumuksen vuoksi naudanmaksaa pidetään yhtenä arvokkaimmista elintarvikkeista, joten urheilijat pitävät siitä erittäin paljon, mukaan lukien Arnold Schwarzenegger..

Naudan maksa

3. Ruusunmarja

Syksy-talvikaudella kaikkien on määrä vilustua ainakin kerran. Immuunijärjestelmän vahvistamiseksi ihmiset käyttävät sitrushedelmiä, sipulia, valkosipulia turhaan riistäen ruusunmarjan huomion.

Ruusunmarja on C -vitamiinipitoisuuden johtaja. 100 grammassa tämän vitamiinin marjoja jopa 650 mg, mikä vastaa 929% päivittäisestä tarpeesta, mikä on 50 kertaa vähemmän kuin sitruunoissa ja appelsiineissa.

Lisäksi ruusunmarjat sisältävät luonnollista antioksidanttia tokoferolia, A-, K-vitamiinia, riboflaviinia, pyridoksiinia, tiamiinia, pyridoksiinia ja muita vähän tunnettuja elementtejä, joilla on antibakteerisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Marjat sisältävät orgaanisia happoja, tanniineja, rautasuoloja, hyödyllisiä hivenaineita (kalsium, magnesium, fosfori, mangaani, nikkeli), P- ja B -vitamiineja.

Kukaan ei kiellä itseltään marjojen tai ruusunmarjan keittämisen käyttöä, koska sillä on myönteinen vaikutus kaikkiin elinjärjestelmiin.

Ruusunmarja

4. Parmesan

Maustettu kova juusto Italiasta, jota ruokabloggaajat ja ravitsemuskonsultit edistävät aktiivisesti. Kyllä, parmesaani ei ole halpaa, mutta ole varma: sinulla on jotain maksettavaa.

Ensinnäkin parmesaani on yksi vähäkalorisimmista juustoista.

Toiseksi se sisältää 33% proteiinia ja naudanliha vain 20%. Muuten, parmesaani sulatetaan vain 45 minuutissa, mikä on 5 kertaa nopeampaa kuin syöt jotain lihaa.

Kolmanneksi parmesaani sisältää 91% tyydyttyneiden rasvahappojen RDA -arvosta, 50% B12 -vitamiinin RDA -arvosta, 118% kalsiumin RDA -arvosta, 99% fosforipitoisuudesta ja 107% natriumista. Jälkimmäinen on muuten vasta -aiheinen verenpaineesta kärsiville, mutta kaikki muut voivat turvallisesti syödä pienen palan parmesania vähintään joka päivä.

Parmesaania

5. Pekoni

Lännessä niin rakastettua sianlihaa ei maassamme pidetä. Pekonilla on tietty markkina -alue haitallisimpien ja rasvaisimpien elintarvikkeiden luettelossa, mutta olemme valmiita väittämään tällaisen epäoikeudenmukaisen asenteen kanssa..

Pekoni on proteiinilähde, joka ei myöskään sisällä hiilihydraatteja ja vielä vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin naudanliha. Mutta pekonin tärkein arvo on koliini, joka vaikuttaa myönteisesti aivoihin ja estää monia mielenterveyden häiriöitä, esimerkiksi Alzheimerin taudin..

Pekonissa olevat omega-3-rasvahapot tukevat normaalia sydän- ja verisuonitoimintaa.

Pekoni

6. Suklaa

Suklaa on ensimmäinen tuote, joka laihduttaa haluavat ihmiset jätetään ruokavalion ulkopuolelle. Suurina määrinä se voi todella vahingoittaa lukua, mutta suklaan järkevä käyttö on paitsi turvallista myös terveellistä. Puhumme paitsi katkerasta tummasta suklaasta, jonka kaakaopitoisuus on 85%, mutta myös maidosta.

Suklaa on hyvä antioksidanttien, magnesiumin ja flavonolien lähde – aineita, jotka auttavat alentamaan verenpainetta ja vähentämään hampaiden reikiintymisriskiä. Lisäksi viipaloitu suklaa aiheuttaa ilon hormonin vapautumista, mikä parantaa mielialaa, auttaa selviytymään paremmin stressistä ja normalisoi hermostoa..

Suklaa ei ole yhtä paha hammaskiillen kannalta kuin esimerkiksi kova karkki tai turvonnut karkki. Se sisältää vähemmän sokeria, minkä vuoksi bakteerit alkavat aktiivisesti lisääntyä suuontelossa. Suklaalla on alhainen happamuus, joka on myös hyvä suun koville ja pehmeille kudoksille, ja sisältää myös polyfenoleja, jotka poistavat pahanhajuisen hengityksen.

Suklaa

7. Chilipippuri

Mausteiset ruoat ovat haitallisia vatsalle ja ovat vasta -aiheisia ihmisille, joilla on ruoansulatuskanavan sairauksia (esimerkiksi gastriitti). Pieni määrä punaista pippuria ei kuitenkaan vahingoita terveitä ihmisiä, päinvastoin, siitä on hyötyä..

Chilipippuri sisältää kapsaisiinia, ainetta, joka laukaisee kipua reseptoreita estäviä endorfiineja. Kapsaisiini on hyödyllinen niveltulehduksessa, psoriaattisissa ihovaurioissa, lievittää kutinaa ja tulehdusta hyvin.

Muuten kaikkien anesteettisten voiteiden, joilla on lämmittävä vaikutus, toimintaperiaate on rakennettu juuri kapsaisiinin vaikutukseen, jonka jälkeen henkilö tuntee helpotusta..

Chili

8. Hapankaali

Maukas ja halpa kaali -välipala sopii paitsi vinaigrette- ja kaalikeittoon myös kulutukseen “puhtaassa” muodossa. Hapankaalin hyötyjä on vaikea yliarvioida, erityisesti figuurille: tämä on yksi vähäkalorisimmista välipaloista, joten se auttaa laihduttamaan.

Hapankaali on hyvien bakteerien toimittaja. Se sisältää sekä probiootteja että prebiootteja, joten se auttaa normalisoimaan suoliston mikroflooraa. Ja tämä vuorostaan ​​estää ruoansulatuskanavan sairauksia, diabetes mellitusta, tulehdusprosesseja ruoansulatuskanavan elimissä..

Terve mikrofloora on avain rauhallisuuteen ja hermoston normaaliin toimintaan.

Pieni määrä hapankaalia voidaan syödä päivittäin, ja on parempi valita kotitekoinen tuote tai ostaa luotetuista kaupoista.

Hapankaali

9. Kurpitsa

Kurpitsaa ja sen sukulaisia ​​- kesäkurpitsaa ja squashia – syödään ansaitsemattomasti vähän. Kurpitsaperheen vihannekset sisältävät ravintokuitua ja tärkkelyspitoisia hiilihydraatteja, mutta suurin osa niistä sisältää vettä. Tämä tarkoittaa, että he voivat nopeasti kyllästää ja tyydyttää nälän alhaisella kaloripitoisuudella..

Kurpitsansiemenillä saat tarvittavat hiilihydraatit, jotka eivät muutu rasvan taitoksiksi. Voit syödä niitä joka päivä kokeilemalla keittokirjaa ja saada erilaisia ​​ruokia terveellisistä jälkiruokista runsaskeittoon..

Kurpitsa

Pinaatti

Pinaatti on erittäin terveellinen viheriö, jota voi ja pitäisi syödä joka päivä. Tämä puutarha -ajatus sisältää vitamiineja A, B, PP, C, E, H, kuitua, suuren määrän hivenaineita sekä proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja. Jodi, jota löytyy myös pinaatinlehdistä, on hyödyllistä kilpirauhasen normaalille toiminnalle..

Pinaattia käytetään usein detox -ohjelmissa, koska yksi vihreiden tunnetuimmista ominaisuuksista on myrkkyjen ja toksiinien poistaminen kehosta. Pinaatti smoothie on paras vaihtoehto paastopäivään tai ruokavalion ensimmäisiin päiviin, kun sinun on puhdistettava keho ja nopeutettava laihdutusprosessia.

Pinaatissa olevat karoteeni ja luteiini vaikuttavat erinomaisesti silmien terveyteen, estävät verkkokalvon rappeutumisen ja muiden silmäsairauksien kehittymistä. Pinaattia suositellaan tietokoneella työskenteleville.

Lisäksi pinaatilla on myönteinen vaikutus hermostoon ja se auttaa selviytymään stressistä paremmin. Ja kaikki nämä hyödylliset ominaisuudet mahtuvat vain 23 kilokaloria 100 grammaa tuotetta kohden, joten se on lisättävä ruokavalioon..

Voit valmistaa erilaisia ​​salaatteja ja keittoja pinaatilla sekä käyttää sitä minkä tahansa ruoan lisänä. Riittää, kun pilkotaan muutama lehti ja ripotellaan niitä lounaalle tai illalliselle, ja hän tekee työnsä.

Pinaatti

Mitä näistä elintarvikkeista syöt säännöllisesti? Jaa kokemuksesi ja muista tilata kanavamme, jotta saat vielä enemmän hyödyllisiä syötteitä.