Selvitä KAIKKI: 10 tapaa käyttää vetyperoksidia kotona

Etkö pysty käsittelemään homeen muodostumista kylpyhuoneessa tai et tiedä kuinka poistaa hiilikerrostumat paistinpannulta? Puhutaan kymmenestä vaihtoehdosta peroksidin käyttöön jokapäiväisessä elämässä.

1. Rievujen ja sienien desinfiointi

Puhdistussienet ja rätit muodostavat käytettäessä valtavan määrän bakteereita. Jättämällä ominaisuudet puhdistettavaksi pitkäksi aikaa muodostuu suotuisa ympäristö sienen ja muiden haitallisten “ystävien” elämälle. Peroksidi auttaa puhdistamaan ne ja pidentämään sienien ja rievujen käyttöikää. On erityisen hyödyllistä puhdistaa rautasieniä, jotka jättävät niihin usein ruokajäämiä ja luovat siten erinomaisen elinympäristön mikrobille..

Sienien ja rievujen puhdistamiseksi sinun on valmistettava vetyperoksidin ja veden liuos. Nesteet sekoitetaan samassa suhteessa. Rätit asetetaan nesteeseen tarkoitettuun astiaan 10-15 minuutiksi. Huuhtele ne huolellisesti ja kuivaa ne ennen käyttöä..

Rievujen desinfiointi

2. Hedelmien ja vihannesten pesu

Kuten tiedät, vesijohtovesi Venäjällä ei ole puhtainta, varsinkin suurissa kaupungeissa ja paikoissa, joissa on paljon saastumista. Vetyperoksidiliuos auttaa desinfioimaan ruoan. Se poistaa haitalliset elementit, desinfioi tuotteen.

Puhdistusvaihtoehtoja on useita. Ensimmäinen on ruiskupullolla. Siihen kaadetaan peroksidiliuos, sirotellaan tuotteilla. Seuraavaksi sinun on käsiteltävä hedelmiä ja vihanneksia etikalla. Jotta vihannesten ja hedelmien tuoreus säilyisi pidempään, sinun on jätettävä ne vedyn ja veden liuokseen 20 minuutiksi. Imeytyessään vihannekseen tai hedelmään peroksidi tuhoaa kaikki haitalliset elementit ja pidentää tuotteen käyttöikää..

Hedelmät

3. Hiilikerrostumien poistaminen

Hiilikerrostumien muodossa olevia ruokajäämiä muodostuu liesille, mikroaaltouunille, kattiloille ja pannuille. On monia tapoja päästä eroon siitä, ja tehokkain niistä on peroksidin käyttö. Siitä valmistetaan erityinen seos, joka pesee lian astioista, ruokailuvälineistä, liesistä. Liuos valmistetaan tällä tavalla: kolme tippaa nestemäistä saippuaa sekoitetaan puoli lasillista ruokasoodaa, lisätään kaksi ruokalusikallista peroksidia.

Kaikki ainesosat vatkataan, saatetaan saippuatilaan. Tuloksena oleva seos levitetään lialle, jätetään muutama minuutti. Kun likainen paikka on hierottu rautasienellä, tuotteen jäänteet pestään pois vedellä.

Nagar

4. Maton puhdistus

3% peroksiditiiviste voi poistaa pinttyneen lian matosta, kuten maalin, teen tai kahvin jäljet. Kun neste on päässyt pinnoitteeseen, on tarpeen poistaa sen ylimäärä lautasliinoilla. Jälkeen – valmistele liuos. Kolme ruokalusikallista ruokasoodaa sekoitetaan peroksidiin ja kaadetaan suihkepulloon. Ravista nestettä hyvin. Seuraavaksi maton lika kostutetaan tuloksena olevalla liuoksella, hierotaan sienellä ja jätetään 20 minuutiksi.

Lian poistamisen jälkeen pyyhi loput tuotteesta puuvillaliinalla tai pyyhkeellä ja kuivaa se hiustenkuivaajalla. Voit ripotella kuivaa soodaa tähän paikkaan ja imuroida sen. Tämä auttaa poistamaan kosteuden ja epämiellyttävät hajut..

Matto

5. Hammasharjojen desinfiointi

Hammasharjat, kuten sienet ja puhdistusliinat, likaantuvat nopeasti ja keräävät monia haitallisia mikro -organismeja. Niistä eroon pääsemiseksi ja harjan käyttöiän pidentämiseksi se on puhdistettava, mieluiten kerran viikossa. Peroksidi auttaa tässä asiassa. On tarpeen kaataa se lasiin ja asettaa harjat siihen puhdistuspuoli alaspäin. Harjakset puhdistuvat viiden minuutin kuluessa. Seuraavaksi sinun on poistettava ne ja huuhdeltava lämpimän veden alla huuhtelemalla peroksidin jäänteet. Suuret mattoharjat voidaan puhdistaa samalla tavalla..

Vaikutuksen lisäämiseksi voit valmistaa kermaisen seoksen vetyperoksidia ja ruokasoodaa. Ainesosat sekoitetaan ja saatetaan pehmeäksi. Seuraavaksi hammasharjat käsitellään saadulla seoksella. Voit jättää ne kulhoon ruokasoodaa ja vetyperoksidia viideksi minuutiksi. Tuotteen jäännökset pestään pois lämpimällä vedellä.

Harjan puhdistaminen vedyn hybridillä

6. Akvaarion puhdistus

Jos levät tai muut epäpuhtaudet näkyvät akvaarion seinillä, vetyperoksidiliuos on tehokas tapa päästä eroon niistä. Ennen puhdistuksen aloittamista on suositeltavaa poistaa akvaariosta kaikki asukkaat ja kasvit, jotka eivät siedä peroksidia. Lisätty peroksidin määrä riippuu akvaarion vesimäärästä. 60 ml riittää 250 litraan.

Liuos lisätään ruiskuun, josta se suihkutetaan suoraan leville tai epäpuhtauksille. Lika katoaa veteen ja happiin. Vältä liiallisen peroksidin lisäämistä akvaarioon, koska se voi tappaa lemmikkejä ja kasveja..

Akvaario

7. Valkaisu asioita

Peroksidi tunnetaan valkaisuominaisuuksistaan. Sitä käytetään aktiivisesti tekstiili- ja paperiteollisuudessa, koska se valkaisee kangasta hyvin ja antaa paperille kiiltoa. Voit käyttää vetyä myös valkaisuaineena kotona. 10 litrassa. vettä lisätään neljä ruokalusikallista peroksidia. Pellava liotetaan liuokseen ja infusoidaan vähintään puoli tuntia. Seuraavaksi vaatteet pestään koneessa.

Valkaista asioita vetyperoksidilla

8. Yleinen pintojen puhdistusaine

Peroksidiliuos voi korvata perinteiset lattian ja muiden pintojen puhdistusaineet. Yksi lasi 3% tiivistettä lisätään neljään litraan vettä. Tällainen neste voi poistaa pinnat epämiellyttävistä hajuista ja bakteereista. Voidaan käyttää myös leikkuulaudoille, astioille ja työtasoille.

Jos lämmität liuoksen 40-50 asteeseen, voit päästä eroon liasta keittiön, kylpyhuoneen laattojen liitoksista. Kuumennuksen jälkeen neste levitetään saumoille ja kestää noin viisitoista minuuttia, pestään pois vedellä. Sama ratkaisu auttaa poistamaan lian marmoripinnoilta. Vaikutuksen lisäämiseksi voit sekoittaa peroksidin jauhoihin. Tuloksena oleva karkeus levitetään tahralle ja kestää noin 12 tuntia, minkä jälkeen se pestään pois.

Pintojen puhdistaminen vedyn seoksella

9. Muotin poistaminen

33% vetyperoksidiliuos auttaa tappamaan homeen seinillä. Se on sekoitettava veteen yhtä suurina määrinä ja lisättävä suihkepulloon. Neste levitetään pinnoille, jotka ovat altistuneet homeelle. 10-15 minuutin kuluttua on tarpeen pestä pois tuotteen jäänteet ja pestä huolellisesti puhtaat paikat vedellä.

Muotti ja vetyperoksidi

10. Ruoka -astioiden desinfiointi

Kannetut muoviastiat sopivat erinomaisesti ruoan säilyttämiseen ja kuljettamiseen. Mutta muovilla on taipumus imeä hajuja. Ajan myötä astiat muuttuvat käyttökelvottomiksi tästä syystä. Lounaslaatikoiden käyttöiän pidentämiseksi ja epämiellyttävän hajun poistamiseksi on tarpeen käsitellä ne säännöllisesti peroksidiliuoksella. Vety sekoitetaan veteen ja levitetään astiaan. Sen jälkeen se pestään ja kuivataan perusteellisesti..

Säiliöt