Kuinka optimoida keittiösi niin, että haluat aina kokata – 10 vinkkiä

Usein olemme liian laiskoja kokkaamaan vain siksi, että keittiö on epämukava:

 • Tarvittavat raaka -aineet ja keittiövälineet löytyvät vaikeasti, etsintäprosessissa kaikki kasataan;
 • Kypsennyksen aikana työskentelyalue likaantuu hyvin, siellä on vuori astioita, jotka on pestävä. Kun tiedämme seuraukset, emme edes halua aloittaa kulinaarisia saavutuksia;
 • Jotta voit aloittaa ruoanlaiton, sinun on suoritettava liian monta toimintoa: poista jotain, pese jotain, löydä jotain, hanki se, järjestä uudelleen, yhdistä …

Kerromme sinulle, kuinka optimoida työalue ja keittiö kokonaisuudessaan niin, että haluat aina kokata, ruoka ja tarvittavat laitteet löytyvät nopeasti ja ruoanvalmistuspinta on aina kunnossa. Paljastetaan heti mukavuuden tärkein salaisuus:

keittiö

Vinkki 1. Vapauta työtaso

Tiedätkö, mikä on ammattikeittiöiden mukavuuden salaisuus ravintoloissa? Tyhjissä työtasoissa, jotka voidaan pyyhkiä kätevästi useita kertoja päivässä ruoanlaiton aikana. Kotona tämä periaate toimii myös 100%..

 • Tyhjä pöytälevy on ensinnäkin kätevä ruoanlaittoon ja ennen kaikkea puhdistukseen. Ja kolmanneksi hän, tyhjän arkin tavoin, pelkällä ulkonäöllä inspiroi kulinaarista luovuutta..

Sotkuinen työtaso

Huono esimerkki keittiön työalueesta

Älä pelkää siirtää asioita työtasoista kaappeihin ja laatikoihin. Itse asiassa käytännössä käy ilmi, että tämä ei monimutkaista kulinaarista prosessia millään tavalla, vaan päinvastoin yksinkertaistaa.

 • Mitä työtasolle voi jättää? Ehkä vain pari sähkölaitetta, joita käytät useita kertoja päivässä, esimerkiksi vedenkeitin ja kahvinkeitin.
 • On erityisen tärkeää vapauttaa tilaa uunin ympäriltä poistamalla järjestäjä lapioilla ja työkaluilla, paperipyyhepidike ja kaikki muut asiat, joita usein laitamme tänne. Ei rasvaa roiskuneita esineitä – ei hätää.
 • Jos haluat silti pitää olennaiset tavarat lähellä, järjestä ainakin niiden säilytys seinälle, esimerkiksi käyttämällä kaiteessa olevaa ripustushyllyä. Tämä helpottaa työtason pyyhkimistä..
 • Varmista, että kaappeissa on riittävästi tilaa kaikelle, käytä niiden korkeutta erityisillä pistokkeilla ja koukuilla (katso kuva).

hyllylevyt

suuttimet

Vinkki 2. Pura esiliina ja älä joudu kiskojen mukana

Esiliina on toinen pinta, joka on pyyhittävä usein pois rasvan, pölyn ja tahrojen poistamiseksi, joten se on pidettävä mahdollisimman vapaana. Jos et voi kieltäytyä kiskoista ja hyllyistä, ne on ripustettava vähintään 60 cm: n etäisyydelle liesistä..

 • Muista, että kaikki seinälle ripustettavat laitteet muuttuvat pölyisiksi ja ne on huuhdeltava ennen käyttöä. Ja tämä on ylimääräistä vaivaa ja aikaa.

keittiö kaiteella ja vitriinillä

Tässä keittiössä työtaso on melkein tyhjä – tämä on hyvä, mutta paljon ruoanlaittovälineitä ja -välineitä pidetään auki – tämä ei ole kovin kätevää

Vinkki 3. Järjestä elintarvikkeiden ja keittiöesineiden varastointi luokittain

Tämä periaate näyttää olevan ilmeinen, mutta kaikki eivät aina pidä siitä kiinni. Tämän seurauksena ainesosia, ruokailuvälineitä ja ruoanlaittovälineitä etsitään pidempään kuin kypsennyksen aikana, ja hakuprosessi itsessään on väsyttävä..

 • Siivoa keittiösi vain kerran: päästä ensin eroon kaikista vahingoittuneista esineistä (kuten haketetuista astioista), kaksoiskappaleista ja tavaroista, joita käytät harvoin, olitpa kuinka pahoillani tahansa, ja järjestä sitten säilytysjärjestelmä uudelleen luokkiin ja alakategorioihin. Esimerkiksi “kaikki leivontaan”, “vilja ja pasta”, “kauhat ja kauhat” jne..

ruokakomero

Vinkki 4. Säilytä ruoka ja tavarat pystyssä

Useimmat keittiövälineet on parasta pitää pystyssä eikä pinota ja maata. Ensinnäkin on helpompi saada ne tällä tavalla, koska dominoa laskevan vaikutuksen, kun yrität saavuttaa jotain alhaalta, eliminoidaan. Ja toiseksi, se on paljon pienempi. Kuvittele kattilan kansi: jos laitat sen vaakasuoraan, se vie paljon tilaa ja jos pystysuoraan, niin hyvin vähän. Ainoa poikkeus on astiat: ne voidaan säilyttää sekä vaakasuunnassa pinoissa että seisoen peräkkäin, koska yleensä meidän on otettava useita lautasia ja kuppeja kerralla..

 • Usein pystysuora varastointi vaatii laatikot, korit, astiat tai jakajat (tai järjestäjät, joilla on jakajat).

Vinkki 5. Kirjoita haluamasi kulinaariset tiedot kaapin sisäpuolelle

Ruoanlaittovinkit (kypsennysaika, mittasuhteet, paino- ja mittauspöytä jne.) Sekä muutamia perusreseptejä voidaan sijoittaa kaapin oven taakse.

Reseptit

Vinkki 6. Aloita paperipyyhkeiden tai …

… kertakäyttöisillä rätteillä, jotka on leikattu vanhoista T-paidoista. Samaa mieltä, on paljon miellyttävämpää kokata ja poistaa onnettomuudet nopeasti tuhlaamatta aikaa uudelleen käytettävän liinan pesuun..

Vinkki 7. Järjestä tallennusjärjestelmä uudelleen niin, että usein käytetyt kohteet ovat helposti saatavilla

Tämä neuvo on looginen ja ilmeinen monille, mutta toistetaan kuitenkin:

 • Tavarat, joita tarvitaan pari kertaa kuukaudessa tai harvemmin, on säilytettävä ylähyllyillä tai kaapin takana. Usein käytetty on pidettävä helposti saatavilla. Raskaat ja tilaa vievät esineet, kuten suuret kattilat, on säilytettävä matalammalla, kevyet ja pienet korkeammalla.

Muista, että tärkeintä on, että jokaisella esineellä on oma paikkansa ja joka kerta käytön jälkeen ne palaavat sinne, mistä ne on otettu..

Vihje 8. Työskentele valaistuksen parissa

Tässä on vain yksi sääntö: valonlähde ei saa olla kokin selän takana. Muuten se estää valon itsessään ja pöytälevy on varjossa. Ihannetapauksessa valaistuksen tulisi olla seinäkaappien alla. Ja vielä yksi vinkki: on miellyttävämpää kokata lämpimällä ja lämpimällä valkoisella valolla, koska ruoka näyttää ulkonäöltään herkullisemmalta..

Vinkki 9. Lisää sisustusta

Sanotaan, että ruoka on nautinnollisempaa ja hyödyllisempää, jos sen valmistaa hyvällä tuulella oleva kokki. Jotta päivittäinen rutiini olisi hauskempaa, koristele työalueesi yhdellä julisteella, jossa on motivoiva lause tai söpö kuva..

Vihje 10. Aseta asema tabletille tai puhelimelle

Jos haluat kokata katsoessasi suosikkiohjelmiasi tai -videoitasi YouTubesta, järjestä lopulta erityinen asema tablet -laitteellesi tai puhelimellesi. Voit esimerkiksi ostaa erityisen pidikkeen tai tehdä sen itse kolmesta koukusta (katso kuva).