Kuinka helppoa on pitää kotisi puhtaana ja siistinä: 25 hyvää tapaa

Olemme tehneet valikoiman huoneiston siisteyden kannalta hyödyllisiä tapoja, jotka eivät vaadi paljon aikaa ja vaivaa, mutta auttavat ylläpitämään pysyvää järjestystä talossa..

Tilaa käytävällä

Astuessaan taloon ensimmäiset tunteet muodostuvat asunnon tilanteesta. Olipa se miellyttävä lepo kovan päivän jälkeen tai sotku ja sotku saavat sinut epätoivoiseksi. Yritä noudattaa alla olevia vinkkejä, jotta voit aina tuntea olosi positiiviseksi tulevasta lomasta, kun palaat töistä tai kävelyltä..

1. Etsi paikka pienille asioille

Avaimille tai kenkäharjalle tarvitaan paikka. Voit ostaa korin tällaisille pienille asioille. Käytävällä tarvitsemasi asiat ovat aina näkyvissä ja järjestyksessä. Avaimille myydään erityisiä käteviä koukkuja tai laatikoita, ja kenkäpuhdistusvälineet voidaan laittaa koriin.

pieniä asioita käytävällä

2. Laita hatut ja käsineet lipastoon

Palattuasi kotiin yritä ripustaa takkisi välittömästi kaappiin ja laittaa käsineet ja hatut paikoilleen äläkä jätä niitä avoimille pinnoille – lipastoon tai peiliin. On parasta, jos hattuille ja asusteille on erillinen paikka. Laita asiat paikalleen heti, se ei vie paljon aikaa, mutta säästää energiaa aamupakkauksen aikana.

hatut

3. Säilytä kengät kenkähyllyssä tai hyllyllä

Lenkkarit, lenkkarit ja saappaat tarvitsevat paikan kenkähyllyssä tai hyllyllä. Jos tämä ei ole mahdollista, kannattaa varata kaappiin tilaa kengille. Palattuaan kotiin on tärkeää laittaa saappaat, lenkkarit, kengät ja lenkkarit välittömästi paikoilleen. Joten ne eivät pilaa huoneen näkymää..

Kengät

Puhtaus keittiössä ja ruokasalissa

Keittiö ja ruokasali ovat alttiimpia asunnon sotkulle. On erittäin tärkeää pitää nämä huoneet puhtaina..

4. Pyyhi ruokapöytä ja työtaso heti illallisen jälkeen

Jotta ruokapöytäsi tai työtasosi loistaa puhtaana, pese se heti lounaan valmistamisen jälkeen ja lounaan tai illallisen jälkeen. Tämä säästää sinua epähygieenisiltä olosuhteilta, estää bakteerien ilmaantumisen, miellytä sinua tilauksella, ja se vie vain muutaman minuutin.

taulukot

5. Laita astiat astianpesukoneeseen tai pese astiat heti pesualtaassa

Laita astiat heti pesukoneeseen illallisen tai lounaan jälkeen tai pese astiat käsin. Se ei kestä kauan, mutta auttaa pitämään sen puhtaana säännöllisesti. Lisäksi astioiden ja kuppien pesu heti käytön jälkeen on paljon helpompaa..

astiat

6. Pyyhi laitteet jokaisen käytön jälkeen

Tehokas tapa pitää keittiö siistinä on puhdistaa liesi, mikroaaltouuni, jääkaappi ja muut laitteet ajoissa. Kun olet lämmittänyt ruoan tai valmistanut illallisen, pyyhi mikroaaltouuni ja liesi kostealla liinalla. Tällainen tapa säästää kotiäitiä pitkiltä tunteilta, jotka on viety palaneen lian puhdistamiseen..

tekniikka

7. Siirrä tuolit ruokapöydälle illallisen jälkeen

Perheillan jälkeen on erittäin tärkeää siivota ruokailutilan sotku. Pöydän puhdistamisen lisäksi ei ole tarpeetonta siirtää tuoleja lähemmäs pöytää..

tuolit

8. Aseta astiat ja astiat paikoilleen

Kun olet palannut kaupasta, muista laittaa ostetut tuotteet paikoilleen. Sitä ei tarvitse jättää “myöhemmäksi”. Sama sääntö koskee astioita ja ruokailuvälineitä: älä ole liian laiska laittamaan lautasia ja kuppeja kaappeihin ja lusikat ja haarukat oikeaan paikkaan pesun jälkeen..

9. Aseta roskapussi oven eteen

Jos haluat muistaa viedä roskat ajoissa, aseta pussi oven lähelle. On suositeltavaa tehdä tämä aamulla, jotta voit ottaa pussin ja päästä eroon siitä ennen kuin lähdet kotoa. Kun teet tästä tavasta pysyvän tavan, et enää kerää muutaman pussin roskia..

roskat

Kaappi

10. Vie muki keittiöön heti teen jälkeen

Kun työskentelemme tietokoneen ääressä tai katsomme jännittävää elokuvaa, otamme yleensä mukin kahvia tai teetä. Ja useimmiten unohdamme ne huoneeseen. Tämä tilanne voidaan toistaa useita kertoja ja hetken kuluttua kahvista tai työpöydästä tulee mukien ja muiden ruokailuvälineiden varasto. Välttääksesi tämän tilanteen, vie astiat keittiöön heti syömisen tai teen juomisen jälkeen..

Kuppi

11. Hävitä säännöllisesti tarpeettomat asiakirjat, paperit ja kuitit.

Kaikki tietävät tilanteen, kun työpöydän lähellä tai käytävällä kerätään suuri määrä asiaankuulumattomia asiakirjoja tai kuitteja. Suurin osa näistä papereista on vanhentuneita tai niitä on ollut hyllyillä tai laatikoissa yli vuoden. Tämä lisää taloon “sotkua”. Yritä tarkistaa asiakirjat ja kuitit vähintään kerran kuukaudessa. Sinun pitäisi päästä eroon tarpeettomista papereista ja shekeistä. Vuokrakuitit on säilytettävä 3 vuotta. Sen jälkeen ne voidaan turvallisesti heittää pois..

tarkastuksia

12. Järjestä asiakirjojen säilytys

Tämä tapa liittyy suoraan edelliseen. Kun kuitit ovat kunnossa ja tarpeettomat shekit heitetään pois, loput paperit ja henkilökohtaiset asiakirjat on saatettava kuntoon. Erota työpaperit henkilökohtaisista. Yritä pitää järjestys järjestyksessä äläkä sekoita erityyppisiä asiakirjoja keskenään..

dokumentit

13. Pinoa muistikirjasi ja muistikirjasi yhteen kasaan

Ei vain likaiset lasit, vaan hajallaan olevat purjelentokoneet, kynät ja muistiinpanot ovat sotkun kohteena työpöydällä. Muistitustarrat voidaan ripustaa seinälle ja kiinnittää kannettavan tietokoneen näyttöön. Kätevä, kompakti järjestäjä voidaan ostaa toimistotarvikkeita varten, kun taas muistikirjat ja suunnittelijat on pinottava. Aseta pienet esineet, kuten kuulokkeet tai laturi, pöytälaatikkoon tai etsi erillinen paikka niille..

Olohuone

14. Älä säilytä kuivia kukkia

He sanovat, että kuivatut kukat eivät vain pilaa sisustusta, vaan myös tuovat epäonnea taloon. Se on yksi asia, kun luovia sävellyksiä tehdään kuivista kimpuista, ja toinen, kun kukat ovat olleet olohuoneessa yli viikon. Tarkista kasvien maljakot ja heitä ne pois ensimmäisen kuivumisen jälkeen. Älä myöskään unohda kastella sisäkasveja ajoissa..

kukat

15. Poista silityslauta ja silitysrauta heti käytön jälkeen.

Vahingossa hylätyt kodinkoneet ja -laitteet vaikuttavat negatiivisesti olohuoneen suunnitteluun. Aseta silitysrauta ja -lauta takaisin paikalleen silityksen jälkeen ja silitysvälineet kaappiin. Tapa säästää aikaa ja vaivaa.

rauta-

16. Laita pienet tavarasi laatikoihin tai sohvapöytään

Laitteet, kaukosäädin ja kirjat tulee laittaa takaisin paikoilleen käytön jälkeen. Tämä on käytännöllisen ja järjestystä rakastavan emännän / isännän tärkein tapa. Teknisistä yksityiskohdista voit ostaa kätevän laatikon ja kirjoille – hyllyt tai hyllyt. Pidä kaukosäädin television lähellä tai yhdessä paikassa.

olohuone

17. Vie vauvan lelut makuuhuoneeseen tai aseta laatikkoon

Jos talossa asuu lapsia, heitä tulee opettaa tilaamaan. Älä anna lapsesi heittää leluja koko asuntoon. Etsi heille erillinen paikka tai osta erityinen kori. Älä unohda opettaa lasta puhdistamaan leluja..

leluja

Kylpyhuone

18. Poista puhdistusaine pesuaineet ja tarvikkeet näkökentästä

Näytetyt rätit, sienet ja kemikaalit eivät koristele kylpyammeen muotoilua. On parasta tunnistaa tällaiset asiat erityisessä paikassa kaapissa tai viedä ne toiseen paikkaan. Kotitalousvälineiden ja pesuaineiden ei pitäisi olla näkyvissä.

kylpy

19. Aseta hiustyökalut erilliseen laatikkoon.

Hiustenkuivaajaa, silitysrautaa ja curleria ei saa jättää pistorasiaan tai pesualtaaseen. Laita nämä ominaisuudet jokaisen käytön jälkeen laatikkoon tai ripusta koukkuun. Älä unohda puhdistaa myös hiusharjasi. Tällaisia ​​lisävarusteita varten voit ostaa erityisiä säilytysjärjestelmiä..

Kylpyhuonetarvikkeet

20. Älä kerää tyhjiä pakkauksia.

Tyhjät wc-paperirullat, lähes tyhjät shampoot ja hammastahnarasiat tulee heittää pois heti. Älä kerää niitä. Ota tavaksi heittää pois vanhat paketit ja laatikot heti..

tyhjät laatikot

21. Pese pyykki joka päivä.

Älä säilytä suuria määriä likaista pyykkiä. Yritä käyttää pesukonetta joka päivä.

kori

Makuuhuone

Makuuhuoneessa on erityinen tunnelma, tätä huonetta pidetään piilotettuna. Tästä huolimatta se vaatii järjestystä ja rakennetta..

22. Siivota sängysi joka päivä

Aamulla on hyvin vähän aikaa, mutta sängyn laittamiseen on riittävästi aikaa. Tämä on erittäin tärkeää, koska sänky tekee huoneesta heti viihtyisän ja vapauttaa henkilön säännöllisestä liinavaatteiden vaihdosta..

sänky

23. Laita meikki laatikoihin tai lipastoon

Ripsiväriä, meikkivoidetta ja jauhetta ei saa säilyttää makuuhuoneessa satunnaisesti näkyville pinnoille. Ensinnäkin se vahingoittaa huoneen ilmapiiriä ja toiseksi lisää sotkua.

kosmetiikka

24. Säilytä koruja korulaatikossa

Kaulakorut, sormukset ja korvakorut on parempi säilyttää laatikossa, yöpöydän laatikossa. Älä jätä koruja lipastoon tai yöpöydälle. Säilyttämällä koruja laatikossa voit päästä eroon tarpeettomasta sotkusta ja löytää nopeasti tarvitsemasi sormukset ja korvakorut aamulla.

25. Ripusta vaatteesi kaappiin

Älä heitä T-paitaa tai housuja tuolille tai sängylle. Ota aikaa laittaaksesi vaatteesi kaappiin tai koriin likaista pyykkiä varten. Tämän tavan vuoksi makuuhuone ei ole täynnä asioita vuorella, ja emäntä viettää vähemmän aikaa siivoamiseen.

asioita

Mikä tärkeintä, älä lykkää kevyttä puhdistusta ennen parempia aikoja. Seuraamalla tarjoamiamme tapoja ylläpidät asuntosi säännöllistä järjestystä..