“Kaikki sopivat ja jopa paikka jäi!”: Historia pienen keittiön järjestämisestä Hruštšovissa 86 tuhannella ruplalla

Äitiyslomalla oleva ohjelmoija Julia Cherepovetsista osoitti esimerkillään, että jopa pieni keittiö, jolla on vaatimaton budjetti, voidaan muuttaa unelmiesi kuvaksi. Eikä vain pieni (6,2 neliömetriä), vaan myös Hruštšoville tyypillisiä ongelmia: kaasuputken läsnäolo, jääkaappi ikkunan alla ja matalat katot (2,4 m). Näin hän teki sen.

keittiön sisustus

Tarina alkoi helmikuussa 2017, kun Julia ja hänen miehensä ostivat laiminlyötyn 40 metrin “kopiokappaleen” vuonna 1971 rakennetusta viiden kerroksen talosta. Kuten usein tapahtuu, korjaus viivästyi, ylitti budjetin ja murehti paljon hermoja omistajille. Tämä on vain lattioiden ja seinien tasoitus enintään 8 cm: n pudotuksilla, putkien täydellinen vaihto, johdotus ja verhoseinien vaippa! Mutta askel askeleelta, 10 kuukauden kuluttua, päätyö valmistui ja 30. joulukuuta perhe muutti uuteen asuntoon..

ennen ja jälkeen

Tässä on vain pieni osa siitä, mitä keittiön kunnostusprosessissa tehtiin:

 • Verhoseinät irrotettiin kokonaan puupohjaan ja päällystettiin sitten kipsilevyllä. Tämän seurauksena tila ei vain vähentynyt, vaan jopa lisääntynyt hieman sorvauksen ja paksun kipsikerroksen poistamisen vuoksi;
 • Vanhat putket korvattiin polypropeeniputkilla;
 • Ylempi putki nostettiin korkeammalle ja piilotettiin sitten venytettävän katon alle (katso kuva alla);
 • Jäähdytin siirrettiin seuraavalle seinälle ikkunan alle;
 • He asettivat lattialle saman linoleumin kuin käytävällä;
 • Seinät peitettiin MaxWallin (Magnolia -kokoelma) tapetilla.

Sitten omistajat asensivat pesukoneen, jääkaapin, kaasulieden, toivat pöydän mökistä, ostivat astioita ja … päättivät lykätä keittiön suunnittelua määräämättömäksi ajaksi. Tältä huone näytti “siirtymäkauden” aikana remontin jälkeen..

Vasta helmikuussa 2019 oli mahdollista palata keittiön järjestelyihin. Tähän mennessä Julia tiesi jo selvästi, mitä hän halusi – valkoinen setti skandinaaviseen tyyliin. Mutta kysymyksiä oli vielä liikaa. Kuinka asentaa pesukone ja jääkaappi 6 metriin? Entä mikroaaltouuni? Kuinka järjestän keittiöni niin, että se sopii kaikkiin kattiloihin? Ja mitä tehdä jääkaapille ikkunan alla?

keittiö

Kuulokkeen mitat: 2050 x 1680 cm. Saranat Makmart -sulkimilla (Italia). Yläkaapit, joissa on upotettu pohja

Heinäkuussa 2019 keittiö viimein asennettiin. Sarjan teki paikallinen yksityinen yritys hintaan 85 900 ruplaa (ilman sekoitinta, laitteita ja pesuallasta). Tässä ovat tärkeimmät suunnittelu- ja suunnittelupäätökset:

 • Jääkaappi päätettiin jättää käytävälle ja pesukone, joka ei mahtunut kylpyhuoneeseen, piilottaa kuulokkeet julkisivujen taakse. Se osoittautui käteväksi: ostimme päivittäistavaroita ja purimme ne heti eteiseen. Ei ole vaikeaa mennä jääkaapille ruoanlaiton aikana, koska se on hyvin lähellä.

jääkaappi

Pesukone

 • Mikroaaltouuni oli rakennettu saranoituun hyllyyn pesualtaan yläpuolella. Se tehtiin tilauksesta kuulokkeiden kanssa..

mikroaaltouuni

 • Keittiö vuorattu kattoon maksimaalisen istumapaikan saavuttamiseksi.

Omoikiri Daisen 78-bl pesuallas, Oute-sekoitin 2in1-suodattimella, kolmivaiheinen vesisuodatin Aquaphor Crystal

 • Pesualtaan puolisuunnikkaan muotoinen yläkaappi osoittautui hyväksi ratkaisuksi. “Se on täynnä” varauksiani “, kuinka monta kuukautta eteenpäin, mutta samaan aikaan se mahtuu niin paljon enemmän!”, – sanoi Yulia.

kaappi

 • Astianpesukone jouduttiin luopumaan.
 • Kiiltävät valkoiset julkisivut UV -lakalla lisäsivät visuaalisesti tilaa ja tasapainottivat värikkäitä tapetteja. Samalla he eivät osoittautuneet vaativiksi hoidossa. Esimerkiksi sormenjäljet ​​näkyvät vain, jos aurinko paistaa tietyssä kulmassa. Eikä ole lainkaan vaikeaa pyyhkiä niitä nukkaamattomilla rievuilla..

keittiö

 • Hyllyt rakennettiin ikkunan alle jääkaappiin ja peitettiin julkisivuilla.

 • Kaikki keittiön laitteet ovat sisäänrakennettuja, koska jokainen senttimetri laskettiin. Liesi – kaasu, uuni – sähkö.
 • Kaasuputki oli piilotettu alakaappiin. Päästäksesi tuuletusaukkoon, irrota vain laatikko.

putki

 • Esiliina kaakeloitiin hog -laattoilla kuulokkeiden asennuksen jälkeen. Liitos ei ole peitetty sokkelilla, vaan se on yksinkertaisesti käsitelty tiivisteellä. “Minulla ei ole mitään tavallista sokkelia vastaan, mutta jopa pienessä keittiössä tämä on sallimatonta tilan tuhlausta”, bloggaaja kommentoi..

esiliina

Egger työtaso luonnon Nebraska -tammesta

Jokaisessa kaapissa on kolme hyllyä, kaksi hupun yläpuolella. Siellä on myös täysi kaksitasoinen astian tyhjennys

Keittiön muutos on melkein ohi, jäljellä on vain vaihtaa vanha ruokapöytä, joka tuotiin mökistä kolme vuotta sitten. Voit seurata päivityksiä emännän Instagram -sivulla @maxi_home.

keittiö