Hotellimainen siivous: 14 temppua kotona

Hotellipalvelut tietävät parhaiten, miten siivotaan nopeasti ja tehokkaasti. Loppujen lopuksi he tekevät sen joka päivä, noudattavat todistettua tekniikkaa ja käyttävät oikeita puhdistusaineita. Kerromme sinulle, mitä hotellisiivoustemppuja voit lainata ja soveltaa kotiin.

Aluksi huomaamme, että hotelleissa on kolme päätyyppiä:

 • Jatkuva – pidetään, kun vieras on poissa huoneesta. Tämä puhdistus kestää noin 30 minuuttia. Tänä aikana piika tuulettaa huoneen, pesee astiat, tekee sängyn, puhdistaa pöydät ja yöpöydät, pyyhkii pölyn ja puhdistaa kylpyhuoneen. Voit suorittaa lähes kaikki nämä toimenpiteet päivittäin tai 1-3 kertaa viikossa;
 • Vieraiden uloskirjautumisen jälkeen siivous sisältää liinavaatteiden, pyyhkeiden ja kylpytuotteiden vaihdon. Kotona useimmat ihmiset tekevät näitä toimintoja viikonloppuisin;
 • Yleispuhdistus – suoritetaan hotelleissa 10 päivän välein ja sisältää lattianpesun huonekalujen alla, kaikkien seinien ja ikkunoiden pesun, mattojen, huonekalujen verhoilun, kattokruunujen ja verhojen pesun. Kotona yleispuhdistusta, kuten hotellissa, tarvitaan 2 kertaa kuukaudessa tai vähemmän (koska se likaantuu).

Riippumatta siivoustyypistäsi, seuraavat 14 hotellin siivousperiaatetta auttavat sinua tekemään sen nopeammin ja tehokkaammin..

1. Puhdistus alkaa tuuletuksella

Huoneen tunkkainen ilma voi kumota kaikki ponnistelut, joten ensimmäinen asia, jolla jokainen piika kiirehtii avata ikkunat (varsinkin jos hän käyttää puhdistusaineita). Jos ulkona on kylmä, tuuleta huoneita vuorotellen 10 minuutin ajan tai kun kylpyhuone siivotaan.

Hotellin siivous

2. Toinen vaihe on kerätä roskat ja pyykki

Ennen kuin aloitat pölyämisen ja pyyhkimisen, siivoojat tekevät huoneesta “puhtaan lakanan”: kerää roskat pussiin ja vie sen huoneen ulkopuolelle, poista vuodevaatteet, pyyhkeet, matot, kerää tyhjät purkit kylpyhuoneeseen ja kaikki muut tarpeettomat asiat. Voit lisätä tähän tehtävälistaan ​​kokoelman likaisia ​​astioita pesualtaassa / PMM: ssä ja likaisia ​​vaatteita – pyykkikorissa / pesukoneessa.

3. Ensimmäinen huone on makuuhuone, viimeinen on kylpyhuone

Tämä puhdistusprosessi mahdollistaa vähemmän bakteerien siirtymistä ja parantaa yleensä huoneen puhtautta ja puhtautta..

4. Pyyhi pöly pois mikrokuituliinalla

Tehokkaan ja juovattoman pölynpoiston salaisuus on oikeassa kankaassa. Mikrokuituliina on paras asia tässä liiketoiminnassa. Toisella sijalla ovat puuvillaliinat (voit käyttää esimerkiksi vanhoja T-paitoja).

 • Froteepyyhkeiden tai polyesteripyyhkeiden käyttöä on kuitenkin vältettävä, koska ne muodostavat raitoja ja houkuttelevat lisää pölyä juuri puhdistetulle pinnalle..

5. Hammasharjat ovat aina käsillä

Hammasharja on erittäin kätevä työkalu vaikeapääsyisten alueiden, kuten laattojen liitosten, hanojen rakojen ja ikkunakiskojen puhdistamiseen.

Hotellin kylpyhuone

6. Jokaisella pinnalla on oma puhdistusaine

Happopohjaiset tuotteet sopivat keramiikkaan, alkaliset tuotteet laattoihin ja kiiltäviin metallipintoihin, neutraalit Ph-tuotteet lasiin ja peileihin.

 • Monet piiat käyttävät etikkaliuosta (2 osaa vettä ja 1 osa 9% etikkaa) kylpyhuoneen puhdistamiseen. Se voi puhdistaa nopeasti ja helposti keraamiset laatat, hanat ja kaikki kalkkikerrostumat..

7. Puhdistusaineet on jätettävä päälle 7-10 minuutiksi.

Ajan ja ponnistelujen säästämiseksi piiat suihkuttavat puhdistusaineita suihkepullosta (!) Ja jättävät sitten 7-10 minuutiksi. Tänä aikana kotitalouskemikaalit tekevät suurimman osan työstä, minkä jälkeen on vain huuhdeltava pinnat puhtaaksi ja kuivaksi.

 • On oikeampaa “liottaa” ja pestä pinnat puhdistusaineella ylhäältä alas, ei kaoottisesti. Esimerkiksi näytön pesemiseksi suihkussa sinun on ensin suihkutettava tuote päälle ja levitettävä tuote sitten pehmeällä sienellä..

8. Tehokkain puhdistusreitti on myötäpäivään

… tai vastapäivään, jos haluat. Pyöreä liike antaa sinun olla menettämättä mitään.

9. Asioiden järjestäminen luokittain

Kyllä, tämä näyttää olevan ilmeinen periaate, mutta jostain syystä useimmat ihmiset eivät aina onnistu noudattamaan sitä. Mutta hotellin henkilökunnalle tämä on pääsääntö tuoda visuaalinen järjestys huoneisiin, jos vieraiden tavarat ovat kaoottisesti hajallaan. Kuvittele, että peilipöydälle ilmestyi yhtäkkiä joukko erilaisia ​​pieniä asioita: kosmetiikka, kampa, hiuspannat, voiteet, jotkut lääkkeet, kortit ja esitteet. Siivoojan tehtävä on poistaa kaikki tavarat, pyyhkiä pöly pöydältä ja järjestää sitten kaikki tavarat luokkiin: kosmetiikka (koriste- ja hoitotuotteet), kuminauhat ja kampa, ensiapupakkaus, paperi. Luokkien järjestäminen saa huoneen näyttämään järjestykseltä.

 • Ennen pölyn pyyhkimistä kannattaa aina poistaa kaikki esineet huonekaluista, ja ne tulee palauttaa paikoilleen vasta, kun pinta on kuiva. Muuten siihen voi jäädä jälkiä..

10. Sängyn tekeminen – puhdistuksen huipentuma

Tämän menettelyn perusperiaatteet: liinavaatteet tulee silittää, lakanat on kiinnitettävä tiukasti, tyynyliinat istuvat tiiviisti tyynyillä, tyynyjen tulee nojata päätypäähän ja maata peitolla.

Hotellin piika

Vielä kaksi kohtaa:

 • Sängyssä on oltava patjanpäällinen sekä hotellissa että kotona;
 • Patjan eksymisen estämiseksi se käännetään 2 kertaa kuukaudessa..

Ja tässä on video siitä, kuinka saada sängyt hotelleihin.

11. Lattiat on pestävä kahdessa vaiheessa.

Mikään ei tee lattian puhdistamisesta vaikeampaa kuin tahmeat märät hiukset ja muut hienot roskat. Siksi lattiat imuroidaan aina ensin ja vasta sitten pestään..

12. On parempi aloittaa lattian puhdistaminen huoneen sisäänkäynnistä.

Ehkä äitisi opetti sinulle, kuinka puhdistaa lattiat kaukaisesta seinästä, ja se on todella järkevää. Käytäntö kuitenkin osoittaa, että lattian pesu on tehokkaampaa siirtymällä sisäänkäynnistä kaukaiselle seinälle ja taaksepäin. Siten suuren liikenteen paikka (sisäänkäynti) pestään kahdesti..

 • Muuten, lattian pesu on aina viimeinen vaihe hotellihuoneen siivoamisessa..

Ostoskori

13. Puhdistusaineita on helpompi säilyttää yhdessä paikassa.

Ei ole viisasta käyttää paljon aikaa jokaisen puhdistusaineen etsimiseen ja hankkimiseen. Taloudenhoitajat säilyttävät kaiken tarvitsemansa kätevässä vaunussa, jotta ne voidaan kuljettaa helposti huoneesta toiseen.

 • Vaihtoehtoisesti voit säilyttää puhdistusaineesi korissa, säiliössä tai monikerroksisessa korissa..

14. Pölypuhdistus on suoritettava eikä näkyvissä paikoissa.

Kasvien lehdet, jalkalistat, näkyvissä olevat lamput, kattokruunut, verhot ja muut epäselvät paikat on myös puhdistettava pölystä. Siivoojilla on oma tarkistuslista tätä menettelyä varten, joten suosittelemme, että korjaat ja suunnittelet pölyn puhdistusaikataulun.

 • Pöly voidaan kaataa verhoista rullatulla kostealla pyyhkeellä kerran viikossa / kahdessa.
 • Huonekalujen verhoilu tulee imuroida erityisellä suuttimella 1-3 kuukauden välein..

Lopuksi suosittelemme, että tutustut siivousvideotuntiin hotellissa ensimmäisessä persoonassa.