9 parasta virhettä melamiinisienen käsittelyssä

Melamiinisieni on tärkein avustaja keittiössä. Se auttaa puhdistamaan vaivattomasti melkein minkä tahansa pinnan, jopa sellaisen, jota näyttää siltä, ​​että “ei voida korjata”..

Mitä ei pitäisi tehdä melamiinisienellä, jotta se vastaa pitkällä käyttöiällä ja “tehtäviensä” laadukkaalla suorittamisella?

1. Älä käytä sitä kuivana

Melamiinisieni houkutteli kotiäitejä, koska se puhdistaa tehokkaasti laatat, astiat, huonekalut ja kodinkoneet jopa ilman puhdistusaineita. Lisäksi se ei ole yhteensopiva kemian kanssa ja kykenee poistamaan saastumisen itse..

Kysymys siitä, onko se tarpeen kastaa, herää kuitenkin edelleen, ja vastaus siihen on yksiselitteinen – se on pakollinen. Mitä kosteampi sieni, sitä havaittavampi vaikutus on.

Kaksi – melamiinipohja on paljon karkeampi ja kovempi kuin tavallinen vaahtomuovi. Melamiini koostuu kiteistä, jotka on saatu syanurikloridin ja ammoniakin yhdistelmästä. Nämä aineet ovat hankaavia, ja kuivan sienen huolimaton käyttö voi helposti vaurioittaa pintaa, varsinkin jos se on keraaminen liesi, lakattu emali, lasi, teflon, akryyli tai muovi. Itse asiassa se toimii kuin hiekkapaperi, joten voit kuvitella mihin lian hankaaminen kuivalla sienellä voi johtaa..

Jos et halua kohdata naarmuja kalliissa laitteissa, kostuta se runsaasti viileässä vedessä (jopa 50 astetta).

Melamiinisieni

2. Älä käytä sitä astioiden puhdistamiseen.

Tutkijat ovat osoittaneet, että melamiini on turvallinen ihmisille, jos sen käsittelyssä noudatetaan varotoimia: käytä käsineitä äläkä laita astioihin. Mutta kuinka houkuttelee kyky poistaa hiilikerrostumat ja rasva pannusta tällä ihmeellisellä laitteella!

Jos todella haluat, voit hieroa kattilan tai paistinpannun melamiinisienellä ulkopuolelta, mutta et voi..

Ensinnäkin astioihin tai ruokailuvälineisiin jää tavalla tai toisella hieman melamiinia, jotka sitten joutuvat kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa. Kun ne ovat ihmiskehossa, ne eivät aiheuta myrkytystä, mutta niillä on kumulatiivinen vaikutus. Osa melaniinista vapautuu luonnollisesti, osa kertyy munuaisiin ja voi johtaa kivien muodostumiseen.

Toiseksi kuumennettaessa melamiinin myrkylliset ominaisuudet lisääntyvät.

Kolmanneksi melamiini tuhoaa tarttumattoman pinnoitteen, jättää mikrohalkeamia sisäpinnoille, joihin melamiinimolekyylit asettuvat, mikä johtaa kaikkiin edellä mainittuihin seurauksiin..

Astianpesu melamiinisienellä

3. Älä käytä voimaa

Purista melamiinisientä hieman sen jälkeen ja anna kuivua. Se ei saa missään tapauksessa taipua, puristaa, kiertää, puristaa: sienellä on huokoinen rakenne, joka voidaan helposti tuhota mekaanisella toiminnalla. Sen jälkeen sienestä tulee käyttökelvoton tai se ei täysin siedä likaa..

Melamiinisieni

4. Älä käytä puhdistusaineita sienen kanssa.

Melamiinisieni on itsenäinen nainen, eikä hän tarvitse kotitalouskemikaalien muodossa olevia avustajia. Se toimii magneetin periaatteella ja imee kaikki epäpuhtaudet, ja joutuessaan veteen muodostaa oman vaahdon..

Pesuaineiden käyttö yhdessä melamiinin kanssa on paitsi turhaa, myös vaarallista: ei tiedetä, miten aine reagoi astianpesuaineen tai puhdistusjauheen kanssa. Klooria sisältävien aineiden käyttö melamiinisienellä on erityisen vaarallista: tässä tapauksessa melamiinin myrkyllisyys kasvaa useita kertoja.

melamiinipesusienen puhdistus

5. Älä käytä sitä kuumien pintojen puhdistamiseen

Korkeat lämpötilat lisäävät myös melaniinin toksisuutta ja useita kertoja. Jos aiot puhdistaa keittotason, uunin tai astioiden ulkopuolella, odota, kunnes ne jäähtyvät kokonaan..

Melamiinisieni

6. Älä käytä sientä ilman käsineitä

Kun puhdistat saastuneita pintoja melamiinisienellä, käytä kumi- tai kertakäyttökäsineitä. Melamiini ei tietenkään syövytä ihoa, mutta se uhkaa hyvin hoidettuja naisten sormia ja tuoretta manikyyriä..

Melamiinisienen käytön jälkeen hiuksiin tulee hiovia hiukkasia, jotka voivat päästä kehoon ruoan, veden kanssa tai vaikka peität suun haukottaessasi tai aivastaessasi. Ja hei virtsakivitauti.

Melamiinisieni

7. Älä hiero sienen koko pintaa

Jopa ensimmäisen kostutuksen yhteydessä kiteiden välinen yhteys heikkenee. Sieni muuttuu haavoittuvammaksi, sen rakenne hajoaa helpommin. Jos puhdistat painamalla sienen koko pintaa puhdistettavalle alueelle, sen käyttöikä lyhenee..

Valmistajat suosittelevat vain kulman käyttöä, ja kun se kuluu, se voidaan yksinkertaisesti katkaista. Toinen vaihtoehto on leikata sieni välittömästi 5-6 pieneksi paloksi, joista kutakin voidaan käyttää useita kertoja..

Melamiinisieni

8. Älä säilytä sientä väärässä paikassa.

Sienellä on vain kolme “sopimatonta” paikkaa: lähellä ruokaa, josta lapset ja lemmikit voivat löytää ne, ja suorassa auringonvalossa. Kaikki kolme vaihtoehtoa ovat vaarallisia, joten on parasta olla erityinen purkki, jossa on tiukka kansi, johon voit poistaa sienen seuraavaan käyttöön asti, telineen tai laittaa sen “alkuperäiseen” laatikkoonsa.

Ennen kuin lähetät sienen ansaittuun “lepoon”, anna sen kuivua hyvin.

Melamiinisienen pidike

9. Älä paina sientä ikään kuin osallistuisit taisteluun otsikosta “Kuka on vahvempi?”

Jostain syystä monet ihmiset ajattelevat, että mitä kovemmin painat jotain, sitä nopeammin ja paremmin se toimii. Vaikka television kaukosäätimen painikkeet eivät toimi, yritämme panostaa enemmän, emmekä ymmärrä, että on aika vaihtaa paristot..

Tämä virhe tehdään usein melamiinisienillä. Puhdistuksen tehokkuus ei riipu sienen puristusvoimasta, nopeudesta ja liikkeiden tiheydestä, vaan siitä, kuinka hyvin se on kostutettu. No, ja tietysti käyttöiästä: jos sieni ei puhdista haluamallasi tavalla ja olet jo käyttänyt sitä useita kertoja, on aika sanoa hyvästit sille ja ostaa uusi..

Puhdistus melamiinisienellä