11 suosituinta kotitaloustietoa, jotka vieraasi huomaavat välittömästi

Vieraanvaraiset ihmiset ovat aina valmiita odottamattomiin ja spontaaniin vastaanottoihin sukulaisilta ja ystäviltä. On huomionarvoista, että juuri tällaiset kokoukset yllättävät omistajan useimmiten hänen sopimattomasta kodistaan. Onneksi vieraat keskittyvät lähinnä useisiin elementteihin. Keskittymällä steriiliyteen ja järjestykseen näissä yksityiskohdissa, asunnon vaikutelma on hämmästyttävä, ja bonuksena sinun ei enää tarvitse kiirehtiä tekemään täysimittaista siivousta..

Puhdas sisäänkäynti tai “kiiltävä etuovi”

Jos teatteri alkaa naulakolla, kodikas huoneisto alkaa etuovesta! Eräänlainen kodin “vartija” on vieraanvaraisuuden ja puhtauden ensimmäinen erinomainen elementti. Loppujen lopuksi vieraat näkevät oven, ylittämättä kynnystä. Ja he tapaavat, kuten tiedätte, vaatteidensa perusteella!

Siksi, kun valmistat kotiruokaa, älä unohda tarkistaa oven ja sisäänkäynnin ulkonäköä. Varo kädenjälkiä, tahroja ja pölyä. Älä unohda puhdistaa ulko -ovimattoa, varsinkin jos se on likainen ja likainen ulkona..

Vierashalli: eteinen ihailun kohteena

Ensimmäinen vaikutelma syntyy vain kerran! Ja haluan sen vastaavan odotuksiamme mahdollisimman paljon. Tämä koskee myös vaikutelmia paikasta, jossa asut. Vieraiden mielipide sinusta ja kodistasi muodostuu perusteellisesti jo tässä kokouksen vaiheessa..

Nämä ovat niin tärkeitä yksityiskohtia, kuten kyky ripustaa päällysvaatteet mukavasti, vapaata tilaa kengille, mukavat yöpöydät lisävarusteille – kaikki tämä antaa vieraillesi syyn analysoida, ovatko he tervetulleita tähän taloon. Siksi suosittelemme, että kiinnität huomiota käytäväänsi vähintään asuntosi muuhun tilaan..

Haju- ja aromaattiset koostumukset

Kun totut kotitilaan, totut tuoksuun, joka ympäröi sinua tällä hetkellä. Mutta on syytä huomata, että tämä on yksi ensimmäisistä asioista, jotka vieraasi huomaavat. Loppujen lopuksi jopa täydellinen puhtaus, epämiellyttävä haju voi pilata koko vaikutelman kokouksesta..

Roskien siivoaminen ja poistaminen etukäteen sekä sisäkasvien esiintyminen talossa auttavat välttämään kiusallisia tilanteita. Odottamattomien tapaamisten yhteydessä huoneiston epämiellyttävä haju voidaan poistaa: tuuletus, tuoksukynttilät ja hajottimet, tuuletin ja tietysti herkullisen, juuri valmistetun ruoan tuoksut.

“WC” ja kylpyhuone

Looginen reitti salin jälkeen on mennä vessaan ja pestä kädet. Ja vaikka ei heti – ennemmin tai myöhemmin vieraat vierailevat näissä koristeissa. Likainen wc ja kylpyhuone eivät ainoastaan ​​aiheuta inhoa, vaan myös pilaavat heti talon omistajien vaikutelman. Kun olet tullut kylpyhuoneeseen, on vaikea olla näkemättä vesijohtojen nykytilaa, ja desinfioitu ja loistava pesuallas kiinnittää heti katseesi ja luo miellyttävän vaikutelman..

Jos sinulla on vielä aikaa puhdistaa vain yksi paikka talossa, valitse wc ja kylpyhuone:

 • desinfioi pesuallas ja wc;
 • tarkista pisteiden ja plakin puuttuminen;
 • pitää pyyhkeet ja hygieniatuotteet puhtaina ja tuoreina;
 • seurata wc -paperin ja ilmanraikastimen varastoja.

Pyrstöreitit (turkis ja hajut)

Jokainen henkilö, jolla on lemmikki asunnossa, on luultavasti huolissaan eläinten meripihkan esiintymisestä ennen vieraiden saapumista. Ja kasvattaja itse, todennäköisesti, tottumuksesta, ei edes huomaa niitä. Hajut eivät kuitenkaan ole ainoa asia, joka kiinnittää muiden ihmisten huomion..

Joillekin lemmikkien hiusten näkeminen on loukkaavaa inhoa, varsinkin jos heillä ei ole lemmikkejä itse..

Ennen käyttöä suositukset:

 • Poista villa pehmustettujen huonekalujen ja lattioiden pinnalta pölynimurilla, tahmealla telalla tai kostealla liinalla;
 • Siivoa lemmikkisi lelut;
 • Siivoa lemmikkisi ruokailualue;
 • Vaihda kissanhiekka.

Kaksijalkaiset kammat

Aika herkkä kohta. Usein kammilla ei ole pysyvää rekisteröintipaikkaa. Korjaa muotoilu käytävän peilin avulla, kutoa piikki lapselle ennen nukkumaanmenoa, muotoile hiukset suihkun jälkeen ja sen seurauksena kammat ovat siellä, missä niiden on oltava. Silmämääräisessä tarkastuksessa ei kuitenkaan ole tärkeämpää hänen asema talossa, vaan hänen kunto ja ulkonäkö. Eli onko kampaasi jäänyt pölyä, likaa ja mikä tärkeintä, hiuksia.

Loppujen lopuksi sinun on hyväksyttävä: näky toisen ihmisen DNA: n sotkeutuneesta palasesta ei ole miellyttävin näky.

Keittiön pöytä ja mukavuuden aura

Usein keittiö on tulevan juhlan kohde. Ja tämä tosiasia itsessään viittaa siihen, että siivous on myös etusijalla täällä. Keittiön pöytä on keskeinen osa mitä tahansa ateriaa. Yritä poistaa kaikki tarpeettomat yksityiskohdat siitä etukäteen, mieti kaunis kattaus, aseta juhlava pöytäliina tai pyyhi pinta huolellisesti. Ja älä unohda toista tärkeää elementtiä: mukavat ja puhtaat tuolit..

Ruokailuvälineet erillisenä taidemuotona

Muista mestarin käsky: astioiden on loistettava! Loppujen lopuksi vaikutelma jopa kaikkein herkullisista ruoista ja juomista voi pilata ruokien ulkoisen tilan ja kattauksen puuttumisen. Tahrat laseissa pesun jälkeen, tahrat ja ruoste, sirut ja naarmut – ei selvästikään pitäisi keskustella vieraidesi kanssa.

Valaistus talossa

Pimeys on nuoruuden ystävä. Mutta kotikokoukset eivät aina tarvitse valon puuttumista. Monet ihmiset eivät sytytä tarpeeksi hyvin kotonaan. Melko hämärä valo aiheuttaa ärsytystä ja päänsärkyä vieraille ja liian kirkkaita lamppuja – voi tulla ensimmäisestä ilmeiseksi “allergeeniksi”.

Voit välttää negatiiviset suuntaukset noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

 • Luonnonvalo päivän aikana on varma tapa luoda miellyttävä ilmapiiri;
 • Jos vieraat oleskelevat talossa yön yli, varmista, että huoneessa on riittävästi keinotekoista valoa.
 • Jos siitä on pulaa, käytä yövaloa ja lisävaloja / -lamppuja;
 • Voit luoda romanttisen ja lempeän ilmapiirin käyttämällä kynttilöitä: ne tekevät valaistuksesta pehmeän ja juoksevan..

Peilit ja heijastavat pinnat

Selfiekeppien ja nostojousien aikakaudella peilin sijaintipaikka on kuin alttari nykyaikaiselle ihmiselle. Varmista, että vieraasi vierailevat tässä tilassa tavalla tai toisella ja varmasti tutkivat sitä..

Likaiset lasipinnat ovat heti havaittavissa. Siksi tarkista ennen suunniteltua kokousta paitsi käytävän peili, myös kylpyhuone ja muut huoneet. Peilien hoito on hyvin yksinkertaista: riittää pyyhkiä ne mikrokuituliinalla ajoissa. Ja peilien sormenjäljet ​​ja tahrat auttavat poistamaan erityisiä puhdistusaineita. Asunto loistaa heti, ja se vie hyvin vähän aikaa.

Pölyä ja likaa lattioissa ja matoissa

Vieraiden puhtaat sukat ovat tärkeä indikaattori kodin siisteydestä. Tämä tarkoittaa lattian siisteyttä. Päinvastoin, likaiset lattiat luovat heti vaikutelman sinusta epäpuhtaana ihmisenä, joka ei ole valmis ottamaan ketään taloonsa. Välttääksesi hankaluuksia, poista lelut ja muut esineet lattialta etukäteen, pyyhi alue ja pese pinta..

Matto on aktiivisen suojan paikka pölylle, villalle, murulle ja muille roskille. Vieraat kiinnittävät varmasti huomiota hänen tilaansa, joten paras tapa päästä tilanteesta on pitää matto oletuksena puhtaana. Ja ennen vieraiden välitöntä saapumista ei ole tarpeetonta imuroida lisäksi kaikkia mattojuoksijoita.

Ja älä unohda yksinkertaista totuutta: kotisi on linnasi! Pitämällä asuintilasi järjestyksessä ja mukavuudessa ylläpidät harmoniaa itsessäsi. Ja se tarkoittaa, että tällaisten ihmisten luona käyminen on kaksinkertaisesti miellyttävää ja vilpitöntä..