Vreau, pot: cum să fac o insulă „scumpă” dintr-un suport IKEA ieftin în 4 ore

Vă vom spune cum să refaceți raftul Callax pentru 2999 ruble într-o insulă funcțională pe roți. Alertă de spoiler: aveți nevoie și de câteva plăci de tăiat. Acest lucru înseamnă că nici nu trebuie să vă lăudați cu cumpărarea și tăierea unui blat, tot ce aveți nevoie pentru a face o insulă poate fi cumpărat în Ikea. Imaginați-vă, în doar 4 ore puteți face cel mai util lucru din casă.!

kallax

Poți face o astfel de insulă în 4 ore cu cheltuieli minime și fără ajutorul soțului tău.

 • Insula Rafturilor Callax va fi suficient de compactă pentru a se potrivi în bucătărie, dar încă spațioasă. În ea puteți depozita vase, cărți de bucate, alimente.
 • Dacă este necesar, puteți muta cu ușurință insula de perete (de exemplu, când curățați) sau o puteți muta în altă cameră, de exemplu, dacă doriți să organizați o masă de bar pentru o petrecere în camera de zi.
 • Înălțimea insulei va fi convenabilă pentru gătit. Dacă doriți, puteți achiziționa roți sau picioare cu înălțime reglabilă.
 • Pentru întregul proiect, nu veți cheltui mai mult de 5-6 mii de ruble (inclusiv costul raftului). În magazin, insula va costa de câteva ori mai mult. Iar găsirea unei mese mici va fi foarte dificilă..

Cum să faci o insulă cu mâinile tale

Pasul 1. Mergem la Ikea pentru accesorii

Iată o listă a achizițiilor necesare pentru proiect:

 1. Rack Callax din 4 celule;
 2. Roți Rill (1 pachet);
 3. Două plăci de tăiat Lamplig;
 4. Unt pentru tăieri;
 5. Două șine Kungsfors sau alte șine de acoperiș de până la 40 cm lungime (opțional);
 6. Două sau mai multe inserții pentru celule rack Callax (opțional);
 7. Șuruburi autofiletante pentru lemn: pentru fixarea roților – 16 buc., Pentru fixarea șinelor de acoperiș – 4 buc. pentru o singură șină;
 8. Benzi adezive Large Command (disponibile în toate magazinele de hardware și Ozon) sau lipici pentru lemn.

accesorii

 • Dacă doriți, în loc de a tăia plăci de tăiat, puteți utiliza orice masă. De exemplu, un mini blat Tolken tot de la Ikea sau resturi de pe blatul bucătăriei tale.
 • Inserțiile pentru coșuri pot fi înlocuite cu coșuri sau sertare încorporate din aceeași gamă de accesorii pentru rafturi Kallax. Totul depinde de nevoile dvs. și de designul insulei dorit.
 • În locul roților convenționale, pot fi folosite roți mai confortabile cu dop.

accesorii callax

În Ikea, puteți găsi o varietate de accesorii pentru insula dvs. de casă

Pasul 2. Asamblarea raftului

În primul rând, să punem împreună un raft. Aici trebuie doar să urmați instrucțiunile producătorului..

Pasul 3. Fixați roțile

Este timpul să înșurubați roțile de pe partea inferioară a raftului.

 • Atenţie! Roțile de mobilă sunt vândute cu plăci de fixare, dar nu vin cu șuruburi autofiletante. Prin urmare, trebuie achiziționate separat. Șuruburi autofiletante adecvate găurilor cu diametrul de 4 mm.

roți

Pasul 4. Instalați șinele de acoperiș (opțional)

Acum întoarcem raftul lateral și instalăm prima șină, apoi a doua.

 • Atenţie! Când stabiliți unde să instalați șinele de acoperiș, nu uitați să țineți cont de lungimea agățării prosoapelor de bucătărie..

Pasul 5. Instalarea inserțiilor de celule

Dacă ați furnizat inserții cu uși pentru insula dvs., este timpul să le asamblați și să le instalați în celulele dorite..

 • Atenţie! La instalarea inserțiilor, nu uitați să țineți cont de direcția ușilor.

raft

Pasul 6. Pregătirea tăieturilor

Acum hai să ajungem la panouri. Întrucât dorim să le folosim ca suprafață de lucru pentru insula noastră de bucătărie, acestea trebuie unse cu un ulei protector. Uleiul mineral natural pentru arborele Shidd de la Ikea este ideal în acest scop..

 • Pentru a prelucra o placă, veți avea nevoie de aproximativ 1 lingură de ulei. Pur și simplu turnați uleiul pe tablă și frecați-l în suprafață și se termină cu o mișcare circulară folosind o cârpă moale curată. Apoi, procedura trebuie repetată la fiecare două luni..

unt

Pasul 7. Instalați „masa de sus”

În cele din urmă, răsturnați plăcile și plasați-le pe raft folosind benzile adezive Command mari..

 • Nu vă faceți griji, benzile vor ține plăcile în siguranță în poziție. Și, de asemenea, vă vor permite în viitor să eliminați cu ușurință și fără urme „blatul” și să folosiți insula, să zicem, ca o masă de toaletă sau un raft obișnuit.

Cu toate acestea, dacă doriți să instalați permanent blatul, atunci puteți folosi lipici pentru mobilier..

rezultat

Pasul 8. Bucură-te de rezultat și fii mândru de noi înșine

Configurați insula în locația dorită și apoi umpleți-i celulele cu ustensile, cărți de bucate sau orice alte articole de bucătărie. Ura! Masa dvs. de insulă de casă este gata!

Idei foto de insule auto-realizate din Callax Rack

Rafturile Callax pot fi folosite pentru a realiza insule de dimensiuni medii și mari, iar cu accesorii și blaturi, designul și configurația insulei pot fi foarte diferite..

Insulă