Top 9 greșeli în manipularea buretelui de melamină

Buretele de melamină este asistentul principal în bucătărie. Ajută la curățarea fără efort a oricărei suprafețe, chiar și una care, se pare, „nu poate fi reparată”..

Ce nu ar trebui făcut cu un burete melaminat, astfel încât să răspundă cu o durată lungă de viață și performanță de înaltă calitate a „sarcinilor” sale?

1. Nu-l folosiți uscat

Buretele de melamină a atras gospodinele deoarece curăță în mod eficient plăcile, vesela, mobilierul, aparatele de uz casnic chiar și fără agenți de curățare. Mai mult, nu este compatibil cu chimia și este destul de capabil să elimine orice contaminare de la sine..

Cu toate acestea, se pune încă întrebarea dacă este necesar să-l udeți, iar răspunsul la acesta nu este ambiguu – este obligatoriu. Cu cât buretele este mai umed, cu atât efectul este mai vizibil, acesta este.

Două – baza melaminică este mult mai aspră și mai dură decât cauciucul spumat obișnuit. Melamina este compusă din cristale obținute din combinația de clorură de cianuric și amoniac. Aceste substanțe sunt abrazive și utilizarea neglijentă a unui burete uscat poate deteriora cu ușurință suprafața, mai ales dacă este vorba de o plită ceramică, smalț lacuit, sticlă, teflon, acril sau plastic. De fapt, funcționează ca șmirghel, așa că vă puteți imagina la ce poate duce frecarea murdăriei cu un burete uscat..

Dacă nu doriți să vă confruntați cu zgârieturi pe dispozitive scumpe, asigurați-vă că îl umeziți abundent în apă rece (până la 50 de grade).

Burete melaminat

2. Nu-l utilizați pentru a curăța vasele.

Oamenii de știință au dovedit că melamina este sigură pentru oameni dacă se iau măsuri de precauție la manipularea acesteia: purtați mănuși și nu aplicați la vase. Dar cum atrage capacitatea de a elimina depozitele de carbon și grăsimile din tigaie cu acest dispozitiv miraculos!

Dacă vrei cu adevărat, poți freca oala sau tigaia cu un burete de melamină pe exterior, dar nu poți..

În primul rând, într-un fel sau altul, o parte din melamină va rămâne pe vase sau tacâmuri, care vor intra apoi în contact cu mâncarea. Odată ajunși în corpul uman, nu provoacă otrăviri, dar există un efect cumulativ. O parte din melanină este eliberată în mod natural, o parte este depusă în rinichi și poate duce la formarea pietrelor.

În al doilea rând, atunci când este încălzit, proprietățile toxice ale melaminei cresc.

În al treilea rând, melamina distruge acoperirea antiaderentă, lasă microfisuri pe suprafețele interioare, în care se așează moleculele de melamină, ceea ce duce la toate consecințele de mai sus..

Spălarea vaselor cu un burete melaminat

3. Nu folosiți forța

După ce ați folosit buretele de melamină, strângeți-l ușor și lăsați-l să se usuce. În niciun caz nu trebuie să se îndoaie, să stoarcă, să se răsucească, să stoarcă: buretele are o structură poroasă care poate fi ușor distrusă prin acțiune mecanică. După aceea, buretele devine inutilizabil sau nu se descurcă complet cu murdăria..

Burete melaminat

4. Nu folosiți agenți de curățare cu buretele.

Buretele de melamină este o doamnă independentă și nu are nevoie de ajutoare sub formă de produse chimice de uz casnic. Funcționează pe principiul unui magnet și absoarbe toate impuritățile, iar la contactul cu apa își formează propria spumă..

Utilizarea detergenților împreună cu melamina este nu numai inutilă, ci și periculoasă: nu se știe cum va reacționa substanța cu detergentul de spălat vase sau pulberea de curățat. Utilizarea agenților care conțin clor cu un burete melaminic este deosebit de periculoasă: în acest caz, toxicitatea melaminei crește de mai multe ori.

curatarea robinetului cu burete melaminat

5. Nu-l utilizați pentru a curăța suprafețele fierbinți

Temperaturile ridicate cresc, de asemenea, de mai multe ori toxicitatea melaninei. Dacă aveți de gând să curățați plita, cuptorul exterior sau vesela, așteptați până se răcesc complet..

Burete melaminat

6. Nu folosiți un burete fără mănuși

Când curățați suprafețele contaminate cu un burete melaminat, asigurați-vă că purtați cauciuc sau mănuși medicale de unică folosință. Melamina, desigur, nu va coroda pielea, dar reprezintă o amenințare pentru degetele feminine îngrijite și manichiura proaspătă..

După utilizarea unui burete de melamină, rămân pe mâini particule de substanță abrazivă, care pot pătrunde în corp cu alimente, apă sau chiar atunci când vă acoperiți gura când căscați sau strănut. Și salut urolitiaza.

Burete melaminat

7. Nu frecați toată suprafața buretelui

Chiar și cu prima umezire, legătura dintre cristale slăbește. Buretele devine mai vulnerabil, structura sa se descompune mai ușor. Dacă curățați apăsând întreaga suprafață a buretelui pe zona de curățat, durata de viață a acestuia va scădea..

Producătorii recomandă să folosiți doar un colț și, pe măsură ce se epuizează, poate fi pur și simplu tăiat. O altă opțiune este să tăiați imediat buretele în 5-6 bucăți mici, fiecare dintre ele putând fi folosite de mai multe ori..

Burete melaminat

8. Nu depozitați buretele în locul greșit.

Există doar trei locuri „nepotrivite” pentru burete: lângă mâncare, unde copiii și animalele de companie le pot găsi și sub expunere directă la lumina soarelui. Toate cele trei opțiuni sunt periculoase, așa că cel mai bine este să aveți un borcan special cu capac strâns, în care să scoateți buretele până la următoarea utilizare, un suport sau să îl puneți în cutia „nativă”..

Înainte de a trimite buretele la binemeritata „odihnă”, lăsați-l să se usuce bine.

Suport burete melaminat

9. Nu apăsați pe burete ca și cum ați participa la lupta pentru titlul „Cine este mai puternic?”

Din anumite motive, mulți oameni cred că cu cât apeși mai tare pe ceva, cu atât va funcționa mai repede și mai bine. Chiar și atunci când butoanele de pe telecomanda televizorului nu funcționează, încercăm să depunem mai mult efort, fără să ne dăm seama că este timpul să schimbăm bateriile..

Această greșeală se face adesea cu bureți de melamină. Eficacitatea curățării nu depinde de forța de apăsare a buretelui, viteza și frecvența mișcărilor, ci de cât de bine este udat. Ei bine, și din viața de serviciu, desigur: dacă buretele nu curăță așa cum ți-ai dori, și l-ai folosit deja de mai multe ori, atunci este timpul să-ți iei rămas bun de la el și să cumperi unul nou..

Curățarea cu un burete melaminat