Nu cumpărați acest lucru: o selecție de dispozitive de curățat care nu se ridică la înălțimea așteptărilor

Progresul nu rămâne nemișcat, dezvoltatorii încearcă cu toată puterea să faciliteze viața omului obișnuit în toate direcțiile sale. Dar, uneori, următoarea invenție, cu toată fabricația sa ridicată, nu numai că nu aduce rezultatul dorit, dar întârzie și timpul pentru efectuarea celei mai simple acțiuni până la indecență. Să ne dăm seama ce dispozitive și gadgeturi pentru curățare pot fi numite ajutoare umane imaginare și cum este mai bine să le înlocuim în viața de zi cu zi.

Spray mop

Acest dispozitiv de curățare este poziționat de producător ca o versiune automată a unui mop convențional, care accelerează semnificativ procesul de curățare în orice cameră. Dacă aruncați o privire mai atentă asupra dispozitivului, atunci mai multe defecte de design devin vizibile. De exemplu, un mop spray este echipat cu un rezervor de lichid insuficient de mare..

IMPORTANT. Cu siguranță nu veți avea suficientă apă pentru a curăța întregul apartament, va trebui să scoateți regulat recipientul și să îl completați.

Un alt dezavantaj semnificativ al unui dispozitiv conceput pentru a face viața unei gospodine mai ușoară este direcția în care ar trebui mutat mopul pentru a șterge lichidul. Acest lucru trebuie făcut singur, ceea ce exclude posibilitatea colectării gunoiului, care va trebui curățat din nou..

REFERINŢĂ. Cârpa de pe mop se murdărește suficient de repede, trebuie des separată de mop și spălată pentru a nu răspândi murdăria în jurul camerei de curățat.

Ce să înlocuiască

Cea mai simplă și logică soluție în această situație este un mop obișnuit cu atașamente detașabile din microfibră. Aceasta este o opțiune destul de bugetară și convenabilă. O modalitate și mai ușoară este de a achiziționa un set de cârpe, care ar trebui schimbate atunci când vă mutați în camera alăturată. După curățare, trebuie doar să fie curățate..

Mop de frânghie

Cel mai important dezavantaj al dispozitivului următor pentru spălarea podelei este că duza de frânghie a mopului reține dezgustător umezeala în sine, lichidul în timpul curățării se întinde în spatele acestuia și lasă pete murdare.

ATENŢIE. Pentru pardoselile din laminat și lemn, astfel de bălți pot fi dezastruoase..

Pulberea murdară la suprafață după utilizarea mopului cu frânghie este și mai dificil de curățat. Și părul animalelor de companie și părul rămas în timpul procesului de curățare vor trebui colectate manual sau scoase din dispozitiv..

Ce să înlocuiască

Și în această situație, un mop din microfibră va veni în ajutor. În plus, se recomandă optarea pentru un dispozitiv cu rotire mecanică. Duzele pentru un astfel de dispozitiv sunt realizate fie complet netede, fie cu un teanc scurt (nu mai mult de 5 cm).

IMPORTANT. Microfibra nu lasă niciodată dungi, absoarbe perfect lichidul și este foarte ușor de curățat.

Mini perie

Acest dispozitiv este prezentat gospodinelor ca un manipulator incredibil de convenabil capabil să îndepărteze murdăria fină din cele mai inaccesibile locuri, de exemplu, de pe o tastatură a computerului sau de pe tapițeria mobilierului. Dar, de fapt, este aproape imposibil să curățați canapeaua cu o mini-perie, vă va lua mult timp, iar rezultatul nu vă va plăcea. La fel și cu tastatura – acest dispozitiv va împinge resturile doar și mai adânc.

REFERINŢĂ. Achiziționând o mini-perie, adăugați o altă copie la arsenalul dvs. de lucruri inutile..

Ce să înlocuiască

Pentru a curăța tapițeria mobilierului tapițat de înaltă calitate, utilizați duzele unui aspirator obișnuit de uz casnic. Acest lucru va scăpa de murdărie de multe ori mai rapid și mai eficient..

Puteți înlocui acest aparat de uz casnic cu o rolă lipicioasă pentru curățarea hainelor..

Mătură automată

Acest miracol al tehnologiei este o încrucișare între un aspirator și un mop. De fapt, acest dispozitiv voluminos nu numai că va complica procesul de curățare, întârzându-l, dar va fi și inutil pe unele suprafețe..

Acest dispozitiv nu trece sub mobilier, nu poate colecta gunoiul de-a lungul pereților și durează extrem de mult timp pentru a trece cu plăci de linoleum..

Ce să înlocuiască

Folosiți o mătură obișnuită și veți avea întotdeauna curățenie chiar și în cele mai inaccesibile colțuri ale apartamentului. Dacă totuși doriți să îmbunătățiți procesul de curățare, atunci optați pentru un aspirator robot..

Pipidaster

Acest corp colorat este obligatoriu pentru fiecare menajeră din seria anilor 90. Dar, în realitate, pipidastre ridică doar un nor de praf în aer, care în timp fie se va întoarce la locul său, fie va cădea în căile respiratorii. Și este foarte incomod să-l speli..

Ce să înlocuiască

Cel mai eficient mod de a îndepărta praful de pe suprafețe este de a folosi cârpe obișnuite din microfibră. Nu aruncă particule în zona înconjurătoare și sunt foarte ușor de curățat..

Aspirator robot cu duză umedă

Un aspirator robot a fost considerat mult timp un gadget convenabil și practic pentru curățarea unei camere. Iată doar câteva dintre funcțiile sale, introduse de producători în etapa de modernizare, care sunt îndoielnice. De exemplu, curățarea umedă efectuată de dispozitiv face mai mult rău decât bine..

Ce să înlocuiască

Pur și simplu împărțiți curățarea în două faze:

  • uscat;
  • umed.

Pentru primul, utilizați un aspirator robot, iar pentru al doilea, utilizați un mop obișnuit. Dacă sunteți pregătit pentru cheltuieli mai substanțiale, achiziționați un gadget similar cu funcție de curățare a podelei și două rezervoare de lichide.

Perie de vase cu recipient pentru detergent

Acest dispozitiv nu numai că nu vă va satisface așteptările, dar va deveni o risipă de nervi și finanțe. Dispozitivul consumă foarte rapid detergent pentru vase. Dacă, de dragul economiei, îl amestecați cu apă, atunci nu mai face spumă. Părul dur poate distruge învelișul anumitor tipuri de vase, iar simpla ținere a unei perii voluminoase în mână este foarte incomodă.

Ce să înlocuiască

Nu există nimic mai versatil în această situație decât tampoanele de spălat din silicon. Și nu trebuie să plătești suplimentar pentru ele.

Curatator cu aburi

Dacă nu doriți să utilizați substanțe chimice atunci când vă curățați apartamentul, atunci un consultant dintr-un magazin de electrocasnice vă va recomanda cu siguranță achiziționarea unui aparat de curățat cu abur. Este potrivit chiar și pentru persoanele care suferă de alergii. Dar nu poate fi aplicat pe toate suprafețele..

Versiunea manuală a gadgetului este foarte grea, iar rezervorul de lichid este mic. De multe ori va trebui să completați și să așteptați să se acumuleze abur. În plus, la sfârșitul tratamentului, va trebui să ștergeți toate suprafețele..

Ce să înlocuiască

Pentru fiecare tip de curățare, va trebui să achiziționați propriul set specific. Nu puteți face fără cârpe, mopuri și produse chimice de uz casnic.

spalator de geamuri

Cea mai antipatică față a acțiunilor oricărei gospodine atunci când curăța un apartament este curățarea ferestrelor. Acest proces necesită mult timp și efort, iar dacă vă este frică de înălțimi, atunci și nervii. Pentru a simplifica acțiunea urâtă, producătorii de electrocasnice au inventat o mașină de spălat cu ferestre.

Primul dezavantaj îl reprezintă cheltuielile financiare suplimentare. Veți avea nevoie de un lichid special de spălat. Al doilea dezavantaj este că dispozitivul se descarcă rapid. Marginile rotunjite mențin murdăria din colțurile cadrului ferestrei. Unele exemple au o limitare a grosimii sticlei.

Ce să înlocuiască

Nu este practic să achiziționați un aparat de curățat geamuri pentru casa dvs., este mai potrivit pentru clădirile de birouri, unde există deschideri mult mai greu accesibile. Și pentru un apartament, este recomandat să cumpărați un aspirator portabil cu o baterie, care costă o ordine de mărime mai ieftin, sau chiar să vă limitați la cârpe moi din microfibră.