Dacă aș ști asta înainte! 8 trucuri pentru depozitarea și călcarea lenjeriei de pat și a păturilor

Cum să împăturiți foile elasticizate cu grijă? Cât de ușor este să bagi o plapumă într-o husă de plapumă? Cum să împăturiți compact o pătură voluminoasă? Cum se păstrează lenjeria de pat astfel încât să nu se piardă niciodată fețele de pernă și să arate frumos conținutul dulapului? Într-un articol, am adunat cele mai bune trucuri pentru depozitarea așternuturilor, precum și sfaturi utile pentru călcat..

Truc 1. Împingeți pătura într-un plic

Să începem cu cel mai impresionant hack de viață – plierea păturilor în plicuri. Această metodă vă va permite să le păstrați compact, îngrijit și astfel încât să nu se destrame. Ei spun că un truc cu o pătură plic face întotdeauna o impresie de neșters asupra gospodăriei..

Trucul 2. Depozitați seturile de așternut în fețe de pernă

Este simplu: puneți un set de lenjerie într-o grămadă, puneți grămada într-o pernă, apoi pliați partea liberă a feței de pernă și puneți pachetul rezultat în garderobă, marginea mai întâi. Deci nu veți pierde niciodată nimic, va deveni mai ușor să găsiți și să scoateți setul necesar, în timp ce în interiorul dulapului va arăta foarte bine.

în fețe de pernă

Truc 3. Împingeți foile întinse într-un plic sau rolați

Foile întinse sunt atât confortabile, cât și foarte enervante. La urma urmei, sunt atât de dificil de pliat frumos și compact. Cu toate acestea, există mai multe modalități ușoare de a face acest lucru. Iată cea mai comună metodă pătrată:

 • Întindeți foaia;
 • Întoarceți cele două colțuri pe dinăuntru și lipiți-vă mâinile în ele ca în mănuși. Să numim în mod convențional aceste colțuri A și B, iar colțurile opuse rămase – C și D;
 • Îndoiți foaia în jumătate fără să scoateți mâinile din colțurile A și B și puneți-le în colțurile C și D. Veți obține aproape un pătrat;
 • Întoarceți un colț al pătratului rezultat și puneți-l înapoi în colțul opus. Când aplatizați foaia îndoită, veți vedea că aveți un dreptunghi cu tiv în formă de L. Este mai bine să faceți toate acestea cu un baldachin. Apropo, în această etapă este foarte convenabil să călcați foaia;
 • Îndoiți dreptunghiul rezultat pe lungime de două sau trei ori;
 • Îndoiți dreptunghiul îngust rezultat ca de obicei de mai multe ori pentru a se potrivi cu dimensiunea raftului sau într-o rolă. Dacă pliați un capăt al dreptunghiului în celălalt, veți obține un plic.

Pentru alte modalități practice de a plia o foaie cu o bandă elastică, consultați acest videoclip..

Trucul 4. Depozităm lenjeria în conformitate cu metoda lui Marie Kondo

În această metodă, rufele sunt pliate în dreptunghiuri și depozitate vertical pentru a crea un fel de dulap. În acest fel, ordinea de pe raft nu va fi niciodată deranjată, chiar dacă dintr-o dată trebuie să scoateți o pernă din mijlocul stivei (mai exact, un rând). În plus, depozitarea pe verticală va economisi spațiu în dulap..

condo marie

Al doilea principiu al metodei Mari Kondo este gruparea așternuturilor în categorii. De exemplu, dacă aveți o mulțime de aceeași lenjerie (să zicem, alb standard), atunci puteți depozita fețe de pernă cu fețe de pernă și foi cu fețe..

Puteți utiliza, de asemenea, categorii precum: lenjerie pentru adulți (pentru un pat dublu), copii (pentru un pat de o persoană) și oaspete. Pentru a separa o categorie de alta, utilizați separatoare pentru sertare sau cutie.

Trucul 5. Punerea truselor în role

Acest mod de depozitare a lenjeriei de pat este bun pentru curățenia și simplitatea sa. Cu toate acestea, există și un minus – se formează cute pe lenjerie, așa că cearșafurile călcate și huse de plapumă de pe pat nu mai arată foarte bine.

Trucul 6. Împingeți lenjeria într-un plic (în buzunar)

În cele din urmă, vă prezentăm cel mai bun mod de a vă păstra lenjeria de pat – sub forma unui plic. În felul acesta, fețele de pernă și cearșafurile vor arăta perfect în dulap și nu se vor destrăma niciodată sau nu se vor încreți..

 1. Îndoiți husa de plapumă de 4 ori;
 2. Îndoiți foaia de 6 ori pentru a face un dreptunghi îngust și așezați-o în mijlocul husei de plapumă;
 3. Puneți fețele de pernă îndoite în mijlocul cearșafului;
 4. Înfășurăm marginile husei de plapumă pentru a face un dreptunghi îngust;
 5. Acum îndoiți o margine a dreptunghiului în cealaltă ca un buzunar. Voila! Plicul este gata.

Trucul 7. Cât de ușor este să bagi o plapumă într-o husă de plapumă

Încă mai urăști să-ți bagi plapuma în husa de plapumă? Apoi încercați această metodă!

Trucul 8. Păstrați capacul pe cuier

Nu este cel mai compact mod de depozitare a păturilor, cuverturilor de pat, a covoarelor și a covoarelor, dar este încă la căutare în rândul iubitorilor de umerașe.

pe umerase

Câteva sfaturi utile

 • Lenjeria de pat trebuie călcată după spălare? Răspunsul nostru este de dorit. În primul rând, acest lucru face ca stocarea să fie mai compactă, în al doilea rând, tratamentul termic suplimentar al acestei categorii de lucruri nu va strica niciodată și, în al treilea rând, este atât de simplu mai plăcut pentru ochi.
 • Cel mai convenabil principiu de sortare și depozitare a rufelor este prin seturi.
 • Păstrați așternutul pe dinăuntru..
 • Doriți să economisiți 20-30 de minute călcând lenjeria de pat? Apoi, faceți-o chiar pe pat (deși aveți nevoie de un prelungitor). Pentru a evita ruinarea saltelei, asigurați-vă că are un saltea. Și, desigur, după spălare, fiecare obiect trebuie agitat bine, îndreptat și atârnat cu grijă pe uscător – aceasta este jumătate din luptă..
 • Nu depozitați așternuturile în ambalajul sau punga de plastic originală. În ele, lenjeria este acoperită treptat cu mucegai..