Curățare de Marie Kondo folosind IKEA și preț fix: 14 must-have disponibile

Astăzi vă vom arăta cum să aplicați metoda de organizare a casei dvs. “odată pentru totdeauna” folosind accesorii ieftine și de bază de la Ikea și Fix Price. În primul rând, să ne amintim trei principii cheie ale „curățării magice”:

  • Scăpăm de tot ce nu ne place (sfatul nostru: predăm lucruri inutile pentru reciclare sau caritate);
  • Împăturim cele mai multe lucruri în poziție verticală și în picioare;
  • Stocăm lucrurile pe categorii și subcategorii.

Deci, ce fel de lucruri îți vor fi utile la modul de comandă în casă? Iată lista noastră de accesorii pe care (suntem sigure!) I-ar plăcea însăși Marie Kondo.

Uscătoare de depozitare verticale

Vă recomandăm să folosiți uscătoare de la Ikea și Fix Price nu pentru vase, ci pentru depozitarea verticală a capacelor, tigăilor, foilor de copt, a formularelor și a tăieturilor.

  • În Ikea, puteți găsi două uscătoare potrivite: o serie Varyera glisantă metalică (399 ruble) și un Nipplokad din lemn (249 ruble). Este mai bine să le puneți într-un sertar sau dulap..

acoperi

Apropo, la Nipplokad poți rupe câteva bastoane pentru a se potrivi recipiente, tigăi și alte obiecte mai largi (vezi foto).

niplokkad

uscator de carte

  • Fix Price are și uscătoare „în stil Marie Kondo”. Costă doar 99 de ruble, iar comanda este creată perfect!

uscătoare

uscătoare

Containere din plastic de la Preț fix

Sortarea lucrurilor în categorii este imposibil de imaginat fără cutii, containere, coșuri și tăvi. Marie Kondo recomandă utilizarea cutiilor obișnuite pentru pantofi. Cu toate acestea, dacă nu le aveți sau doriți o soluție mai estetică, folosiți containere. Cele mai ieftine opțiuni (de la 17 ruble) de toate dimensiunile pot fi găsite în Fix Price. Apropo, containerele de la Fix Price sunt bune nu numai pentru prețul lor, ci și pentru că au perforații. Vă sfătuim să alegeți tăvi de aceeași culoare pentru a nu crește zgomotul vizual din interior..

coș fix

containere cu preț fix

tăvi cu preț fix

tăvi cu preț fix

Recipiente variate

În sortimentul Ikea, puteți găsi o mare varietate de tăvi și containere, dar vă recomandăm să acordați atenție tăvilor Varier. Arată frumos și au dimensiuni și formă foarte bune. Potrivit pentru organizarea unei truse de prim ajutor, bucătărie, baie și bloc de utilitate.

tava variera

Apropo, aceste tăvi sunt adepții metodei KonMari din întreaga lume care cumpără în primul rând și arată în rețelele sociale fotografii ale dulapurilor lor înainte și după curățarea magică..

Trusa de prim ajutor înainte

Trusa de prim ajutor după

Trusa de prim ajutor după

Containere înguste pe roți “Polymerbyt”

Acestea vă vor permite să utilizați „zone moarte” (de exemplu, un loc sub chiuvetă, deschideri între mobilier și perete etc.), să păstrați compact și vertical substanțele chimice de uz casnic, tigăile, scândurile și multe altele. Astfel de containere pot fi cumpărate nu numai în Preț fix, ci și în Auchan, Lenta, Carusel, Semafoare și multe alte magazine off-line și online..

container

  • containere cu preț fix pe roți1
  • containere cu preț fix pe roți1

Magazine de la Ikea

Suporturile din metal și lemn sunt ideale pentru depozitarea capacelor, foliei, filmului, scândurilor și chiar a produselor alimentare. Mulți le adaptează pentru depozitarea pantofilor și a genților..

Suport pentru reviste în dulapul de sub chiuvetă

Rafturi pentru legume

Dar rafturile din carton trebuie folosite pentru scopul lor și pentru depozitarea obiectelor ușoare, cum ar fi întrerupătoarele (vezi foto).

Suport-uscător suspendat pentru scânduri și prosoape de la Fix Price

Cel mai bine este să atârnați un astfel de organizator nu pe o ușă sau pe un raft, ci pe o șină. Prețul accesoriului este de doar 149 de ruble.

suport uscător

suport uscător

Containere SAMLA cu separator

Toate containerele din seria Samla sunt bune, deoarece sunt ieftine, se vând în diferite dimensiuni, pot fi suplimentate cu capace și, mai important, transparente – puteți vedea imediat ce este în interior. Ne place în special versiunea Samla cu un separator în mijloc pentru 199 de ruble..

samla

samla

samla

Suport tigaie Preț fix

O noutate a toamnei la Fix Price este un suport metalic pentru ustensile de bucătărie de 199 de ruble. Plasându-l într-un dulap sau sertar adânc, puteți utiliza spațiul 100%.

organizator pentru tigăi

organizator pentru tigăi

organizator pentru tigăi

Mai jos sunt exemple foto ale utilizării unui astfel de suport..

pentru tigai

pentru tigai

Sertare cu compartimente SKUBB și STUK pentru garderobă

Dacă ați citit cartea, atunci știți că Marie Kondo recomandă cu tărie depozitarea excesivă a hainelor pe umerașe, deoarece spațiul este irosit neeconomic. Majoritatea garderobei, potrivit expertului, ar trebui să fie rafturi. Dacă nu există suficiente rafturi în dulap, atunci modulele suspendate din seria Skubb și Knock vă vor ajuta..

module

De asemenea, în aceste serii puteți găsi cutii drăguțe cu separatoare. De ce aveți nevoie pentru a vă clasifica garderoba!

ikea scubb

ikea sukk

Organizator pentru produse cosmetice Preț fix

Noutatea de vară Preț fix pentru 99 de ruble este doar un lucru interesant pentru depozitarea lucrurilor mici. Două compartimente vă permit să împărțiți lucrurile în două subcategorii.

organizator de preț fix

organizator de preț fix

organizator de preț fix

organizator de preț fix

organizator de preț fix

Container retractabil VARIERA

Potrivit lui Marie Kondo, blatul din bucătărie ar trebui să fie cât mai gol posibil. Dar dacă nu există suficient spațiu în dulapuri? Vă recomandăm să folosiți înălțimea dulapurilor și a pereților cu accesorii suspendate. De exemplu, cu ajutorul unui astfel de container extragibil din seria Variera din Ikea.

container de extragere variabil

Cutii de carton

Lista ar fi incompletă fără cutiile de carton pe care Marie le iubește atât de mult. În Ikea, puteți găsi cutii obișnuite cu o imagine, și mari și mici de la 49 de ruble.