Cele mai murdare 11 locuri din casa ta pe care uiți să le faci ordine

Vă vom povesti despre obiecte și locuri pe care fiecare gospodină uită să le spele chiar și în timpul curățeniei generale.

1. Mânerele ușilor, întrerupătoarele și prizele

Aceștia colectează în mod activ praful și microbii care provoacă alergii și diverse boli infecțioase în rândul locuitorilor casei. Dacă nu spălați astfel de elemente mai mult de două luni, pe ele se va forma un strat gros de praf, murdărie și bacterii, care se răspândește în tot apartamentul. Da, și pe întrerupătoarele și prizele albe, poluarea nu arată frumos și nu decorează în niciun fel interiorul, făcându-l neglijent.

Pentru a evita acest lucru, trebuie să spălați bine ușile și mânerele, întrerupătoarele, prizele acestora în timpul curățării generale. Aceeași regulă se aplică mânerelor de la dulapurile de bucătărie și baie. Priza nu trebuie spălată cu o cârpă umedă, deoarece există riscul pătrunderii lichidului în fire. Acestea trebuie curățate cel puțin o dată pe lună..

2. Hota de bucătărie și grătarul acesteia

În timpul curățării, gospodina spală de obicei toate aparatele de uz casnic: aragaz, filtru de cafea, cuptor cu microunde. Dar mulți oameni uită de hota. La urma urmei, praf și murdărie trec prin grătarul său și mai multă murdărie rămâne pe grătar. Dacă aragazul este adesea folosit, atunci hota trebuie spălată periodic, cel puțin de două ori pe lună. Merită să scoateți grătarul hotei și să-l înmuiați într-o soluție de detergent și oțet. Cu cât faceți mai des acest lucru, cu atât mai puțini germeni și viruși se vor colecta la capotă..

3. Sifoane

Țevile de apă și sifoanele sunt întotdeauna uitate de curățat. Cu toate acestea, aceasta este o greșeală gravă. Nu aștepta blocaje. Canalul de scurgere poate acumula păr, lână, resturi alimentare și particule de vase și dopuri de săpun. Nu este necesar să demontați în mod constant sifonul și să curățați conductele din interior. Este suficient să o faceți o dată și apoi să o păstrați curată. Remediile profesionale speciale sau acasă, metodele populare vă vor ajuta în acest sens. De exemplu, bicarbonatul de sodiu și oțetul. Vor elimina acumularea.

Sifon

4. Grile de aerisire

Gospodinele rareori acordă atenție ventilației. Ventilația se observă numai atunci când începe să facă mult zgomot datorită acumulării de depozite grase și murdărie. În plus, aerul devine mai poluat și mai stricat, iar acest lucru se simte imediat. Aerisirea băii colectează praful, murdăria și părul. Depozitele de grăsime apar pe aerisirea bucătăriei. Acest lucru aduce multe inconveniente rezidenților și amenință sănătatea. Germenii și bacteriile dăunătoare se răspândesc în toată casa, amenințând că infectează locuitorii casei cu boli virale și provoacă alergii.

Personalul de curățenie recomandă curățarea de sus în jos. Așadar, nu se pierde niciun loc greu accesibil. Grătarul de ventilație trebuie curățat și spălat cu detergenți și substanțe chimice.

Ventilare

5. Abajururi și candelabre

S-ar părea că este timpul să ne amintim că candelabrele și becurile au nevoie de praf. Cu toate acestea, gazdele încă uită de acest lucru și nu îndepărtează praful de pe abajururi și becuri. Dar degeaba, deoarece acest praf acumulează bacterii, care sunt apoi transportate prin casă. Odată cu acestea, apar microorganisme dăunătoare care provoacă alergii sau boli cronice. Pentru a evita acest lucru, este necesar să acordați atenție becurilor de fiecare dată când curățați. Este foarte important să ștergeți candelabrele și abajururile atât din exterior, cât și din interior..

Ușoară

6. Baterii

Bateriile sunt diferite. Dar au o singură caracteristică – colectează în același mod praful și murdăria. Bateriile clasice sovietice colectează straturi groase de murdărie și praf și, împreună cu ele, microorganisme și microbi dăunători. Bateriile cu panouri pot stoca nu numai praf, ci și articole de igienă, benzi pentru păr etc. Praful nu numai că dăunează interiorului, ci și otrăvește corpul cu microelemente dăunătoare. Trebuie să ștergeți și să curățați bateriile cel puțin o dată pe lună.

Baterii

7. Saltea, pat și canapea

După cum știți, particulele de piele umană rămân pe lenjeria de pat. Într-un an, numărul acestor particule ajunge la patru kilograme. Majoritatea rămân și în saltea și pe pat. Dar dacă așternutul este spălat periodic, atunci canapeaua și salteaua sunt adesea uitate la curățare. Acest lucru poate amenința apariția unor oaspeți neașteptati la insecte, cum ar fi bug-urile de pat. Pentru a preveni acest lucru, aspirați și curățați periodic salteaua și mobilierul tapițat..

Saltea

8. Mașină de spălat vase și mașină de spălat

Dacă observați că după ce spălați sau spălați vasele, acesta sau altul nu miroase proaspăt, ar trebui să vă gândiți la curățenia echipamentului. La urma urmei, mâncarea și grăsimea rămân în mașina de spălat vase, iar mucegaiul poate apărea în mașina de spălat. Resturile de mâncare din echipament pot fi îndepărtate cu oțet și suc de lămâie, iar produsele speciale de curățare profesionale sunt potrivite pentru mașina de spălat.

Electrocasnice

Vezi si:

  • Curățarea completă a mașinii de spălat vase în 7 pași
  • Cum se curăță o mașină de spălat de murdărie și calcar în 5 pași

9. Jaluzele

Perdelele, perdelele și jaluzelele la prima vedere par strălucitoare și nu colectează praf și alte murdării. Cu toate acestea, nu este. Perdelele adună la fel de mult praf ca statuetele și rafturile pentru cărți. Prin urmare, jaluzelele și perdelele trebuie spălate și curățate în mod regulat. Pentru jaluzele, se vând perii speciale convenabile care vor ajuta la îndepărtarea prafului în câteva minute, iar perdelele din țesături se spală la mașină.

Curatarea jaluzelelor

10. Tablouri și plinte

Când curăță, mulți uită să șteargă rama în care se află pictura. Dar un strat de praf dăunează vizual interiorului. Murdăria dintre plinte are același efect asupra designului. Prin urmare, aceste două elemente trebuie curățate în mod regulat. Este mai bine să păstrați plintele și tablourile curate tot timpul decât să vă petreceți weekendul curățându-le..

Tama

11. Spațiu între ferestre

Unul dintre cele mai dificile și mai murdare locuri din casă este deschiderea dintre geamurile de sticlă din fereastră. Praf se poate aduna acolo de ani de zile. Este posibil ca acest lucru să nu vă dăuneze sănătății, dar vara, când camera este ventilată într-o zi fierbinte, praful va intra în cameră și va dăuna locuitorilor. Cu acest praf, bacteriile și virusurile dăunătoare intră în corpul uman. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să eliminați periodic, o dată pe sezon, praful din spațiul dintre ferestre..

Rama murdară a ferestrei

Sperăm că lista noastră cu cele mai murdare locuri va fi motivul curățării generale și al restabilirii ordinii complete în casă..