Ce fac ei? Idei pentru o masă de Crăciun în America, Germania și Rusia

La noi, festivitățile de Anul Nou sunt înaintea celor de Crăciun. Apoi, când întreaga țară așteaptă adresa președintelui de Anul Nou, clopoțelele și numărătoarea inversă a începutului noului an, întreaga lume occidentală a întâlnit deja principala sărbătoare a anului – Crăciunul catolic. Vacanța noastră este înainte, așa că am decis să comparăm mesele de Crăciun din Rusia, America și Germania.

Rusia

Să începem cu o masă tipică rusească. În același timp, vom verifica dacă am uitat să gătim ceva.

TABEL RUSIA

În ajunul Crăciunului, 6 ianuarie, au început sărbătorile tradiționale festive – colinde. În unele regiuni din Rusia, vechiul obicei continuă până în prezent. Semnificația ceremoniei constă în faptul că mumerii în costume neobișnuite merg acasă, adesea cu o stea fixată pe un stâlp, și cântă colinde, lăudându-l pe Hristos sau pur și simplu urând bunătate, fericire și multe alte beneficii în anul care vine. Proprietarii casei, ca semn de recunoștință, oferă colindătorilor dulciuri, delicii sau bani..

KOLYADOVKI

În timp ce copiii colindă, gazdele fiecărei case pregătesc o cină festivă. În capul mesei în bucătăria rusească de Crăciun au fost întotdeauna preparate din carne de porc și alte tipuri de carne: porc prăjit, cap de porc umplut, carne prăjită în bucăți, jeleu de porc, gâscă cu mere, iepure în smântână, vânat, miel, peşte. Un astfel de meniu s-a dezvoltat dintr-un motiv și este asociat istoric cu dispozitivul cuptorului rus, care a făcut posibilă pregătirea convenabilă a vaselor de dimensiuni mari.

Feluri de mâncare obișnuite “oală”: terci, carne în oale, pește la cuptor.

VASE

Bucătăria slavă este faimoasă din punct de vedere istoric pentru produse de patiserie și produse de patiserie. Aceste feluri de mâncare nu au fost cruțate de masa de Crăciun, care include în mod tradițional plăcinte închise și deschise, brânzeturi, plăcinte de pui, plăcinte și kulebyaki. Ciupercile, carnea, brânza de vaci și chiar clătitele cu fructe sunt, de asemenea, foarte solicitate pe masa festivă..

RASSTEGAI

Dar cei cu un dinte dulce la masa rusească de Crăciun vor fi inconfortabili: după o astfel de abundență de feluri de mâncare consistente, gospodinele nu petrec mult timp pregătind o varietate de deserturi. Fructele, marshmallow, turtă dulce și miere sunt înălțimile tradiționale servite cu ceai la Crăciun..

DESSERT RUSIA

Pentru a limita masa festivă sau invers, pentru a o diversifica, puteți adera la tradiții și puteți găti 12 feluri de mâncare – în funcție de numărul sfinților apostoli. Principalul fel de mâncare slabă, care, conform tradiției, ar trebui consumat înainte de Crăciun (la miezul nopții, între 6 și 7 ianuarie), sochivo este un fel de mâncare din grâu fiert sau orez cu miere.

SOCHIVO

America

Atât adulții, cât și copiii așteaptă Crăciunul în SUA în fiecare an. Aceasta este cea mai magică și fabuloasă perioadă a anului, când se obișnuiește să decorați casele și străzile, să faceți cadouri și să aduceți întreaga familie împreună, împreună cu cele mai îndepărtate rude..

AMERICA

În cultura catolică, sărbătoarea însăși este precedată de așa-numita Advent – perioada de dinainte de Crăciun, care este obișnuită să dea o numărătoare inversă Crăciunului. Cea mai faimoasă tradiție a Adventului este calendarele. Dar nu obișnuite montate pe perete. Poate fi o casă împărțită în 24 de cutii sau o pânză de perete cu genți, în care părinții, prietenii sau rudele pun un mic cadou. Deschizând un cadou pe zi, este obișnuit să apropiați sărbătoarea și să vă ridicați din timp o dispoziție fabuloasă.

VENIRE

În centrul mesei festive americane, există întotdeauna un curcan sau șuncă uriașă cu sos de afine. De asemenea, vânatul este, de obicei, umplut cu portocale, mere sau pâine cu nuci și condimente..

CURCAN

Spre deosebire de ruși, salatele americane sunt cel mai adesea feluri de mâncare ușoare făcute din pansament delicat, fără maioneză. Salatele populare sunt romaine cu ouă, slănină și ceapă, salată de măr și țelină, Cezar american cu piept de pui și hamsii.

CEZAR

Plăcintele sunt o parte importantă a culturii americane, așa că nici o masă de Crăciun nu este completă fără plăcintă cu dovleac, mărunțire de mere cu stafide sau ciocolată de legume cu slănină și brânză..

EGG-NOG

Dar americanii, spre deosebire de noi, sunt foarte iubitori de deserturi. După o masă copioasă, gazdele servesc un șir de brioșe, plăcinte dulci și budinci. Pe lângă desert, se servește și o băutură dulce clasică americană, ouă. Este o băutură picantă din lapte pe bază de ouă. Se poate face cu rom întunecat, whisky sau bourbon sau într-o versiune nealcoolică.

PUDDINGS

Germania

Meniul german în timpul sărbătorilor de iarnă are o bogată tradiție. Faptul este că, pe lângă Crăciunul și Anul Nou obișnuit, europenii sărbătoresc Ziua celor Trei Sfinți Regi, Ziua Sfântului Martin și Ziua Sfântului Nicolae. Un astfel de număr de sărbători, concentrat în aproximativ o perioadă de timp, obligă gospodinele germane să fie întreprinzătoare și inventive pentru a surprinde oaspeții cu un meniu variat..

GERMANIA

Masa festivă tradițională germană se bazează pe principiul nouă (în germană: Neunerlei). Gazdele pregătesc gâsca umplută ca fel principal, umplutura clasică este merele sau castanele. Dacă gâsca nu este pasărea ta și vrei cu adevărat să gătești o cină germană, coaceți rața, fazanul și curcanul tânăr. Acest joc este, de asemenea, un favorit pe mesele de Crăciun germane. Găluște sau găluște – bile de cartofi sau aluat acționează ca o garnitură.

CRAP

Pentru cei care s-au săturat de preparatele din carne, vă sfătuim să gătiți crap. Oamenii din Bavaria, de exemplu, pește în pâine prăjită și sote în ulei..

Se întâmplă că nu există absolut timp pentru a găti o cină festivă. Apoi, gospodinele germane se pot limita la un alt favorit culinar absolut – salata de cartofi asociată cu cârnați sau cârnați prăjiți. Cârnații pot fi înlocuiți și cu hering ușor sărat..

CÂRNAT

Bucătăria germană este practic singura în care puteți găsi cel mai zilnic fel de mâncare pe masa festivă – supa. Eintopf este o supă bogată, groasă, pe bază de carne, pește sau legume. Gourmetul rusesc este mai aproape de numele de supă de gulaș.

În Germania, le place, de asemenea, să folosească salate ușoare fără maioneză sau legume murate ca farfurii. Salatele sunt adesea condimentate cu nuci, stafide sau portocale..

Gospodinele germane nu uită de dulce. Pentru ei pregătesc fondue de ciocolată cu fructe și fructe de pădure, mousse de ciocolată sau budincă. Deserturile populare sunt festive stollen (tort de Crăciun german) sau turta dulce. Un alt desert tradițional german se numește Zemellmilch – pâinea de ieri amestecată cu lapte și zahăr și coaptă la cuptor. Se crede că un astfel de desert a oferit sănătății întregii familii..

ŞTRUDEL

Spre deosebire de mesele rusești, unde băuturile sunt întotdeauna sucuri, apă minerală sau alt alcool achiziționat într-un magazin, în Germania este, de asemenea, obișnuit să le preparați singur. Cel mai popular și faimos din întreaga lume este vinul fiert, care, apropo, este cel mai adesea preparat în spectacole alcoolice. Alternativ, gazdele pregătesc un pumn portocaliu cu cremă.

Sărbătoriți Crăciunul în limba rusă, americană sau germană. Poate că veți găsi ceva nou pentru dvs. în tradițiile altora. Craciun Fericit!