9 semne că beți prea puțină apă

Apa joacă unul dintre rolurile cheie în funcționarea corpului. Nu observăm întotdeauna deshidratarea corpului, deși ne dă semne de lipsă de apă. Mai jos sunt 10 semne că beți prea puțină apă.

1. Însoțirea constantă a senzației de sete

Unul dintre cele mai evidente și mai ușor de înțeles simptome ale lipsei de lichid în organism este uscarea gurii, o senzație constantă de sete. În astfel de momente, setea poate fi îndepărtată doar de unul sau chiar două pahare cu apă curată. Acesta este un semn sigur de deshidratare. Este imposibil să nu fii atent la astfel de momente. Prin urmare, dacă ți-e sete în mod constant și numai apa îți potolește setea, trebuie să iei măsuri și să crești cantitatea de lichid curat pe care îl bei pe zi..

sete

2. Piele uscată

Starea organelor umane depinde în mod direct de apă. Lichidul are cel mai puternic efect asupra stării pielii din tot corpul. Pielea este un organ important și, prin urmare, are nevoie de o hidratare constantă. Pielea uscată se observă imediat. Dacă se fulgează, bea mai multă apă..

uscăciune

3. Respirație urât mirositoare

Harold Katz, bacteriolog și dentist profesionist, a concluzionat că respirația urât mirositoare este un semn clar al lipsei de apă din corp. Katz crede că bacteriile care trăiesc în gură preferă să prospere în medii uscate. Și asta se întâmplă când bei puțină apă: producția de salivă încetinește, ceea ce oferă bacteriilor posibilitatea de a se reproduce..

Prin urmare, Harold Katz recomandă să beți mai multe pahare de apă înainte, după și în timpul meselor. Astfel, puteți clăti resturile de alimente, păstrați cantitatea potrivită de salivă în gură și preveni dezvoltarea bacteriilor, respectiv, și apariția unui miros neplăcut..

miros

4. Pierderea concentrării și scăderea productivității

Lipsa „fluidului energetic” poate ieși la iveală în astfel de momente în care nu poți să îndeplinești o sarcină simplă sau să te concentrezi pe o problemă mult timp, fiind permanent distras. Faptul este că apa asigură corpului fluxul de sânge din inimă în creier. Când este puțin lichid, acest proces este întrerupt..

Creierul nu primește cantitatea de oxigen de care are nevoie și durează mai mult timp pentru a „încărca”. Având în vedere acest lucru, productivitatea întregii zile scade, lucrați mult mai puțin decât planificați. Singura cale de ieșire este să beți cât mai multă apă pură, în special în timpul pauzelor dintre muncă..

concentraţie

5. Foame constante

Uneori există defecțiuni și erori naturale în creier și confundăm senzația de sete cu senzația de foame. Acest lucru este valabil mai ales dacă beți întotdeauna apă în timp ce mâncați. Hipotalamusul nu vede nicio diferență în aceste două nevoi. Încercați mai întâi să beți un pahar cu apă și, dacă asta nu funcționează, treceți la stingerea celui de-al doilea simț..

foame

6. Nivelul de energie scăzut

Uneori există sentimentul că ceva nu este suficient pentru a dezvălui întregul potențial al puterii și al potențialului. De exemplu, atunci când alergi, piciorul tău poate avea crampe și, atunci când îndeplinești o sarcină provocatoare mental, soluția este aproape, dar nu o găsești niciodată. Unul dintre motivele acestui fenomen este conservarea energiei – atunci când circulația sângelui scade, iar acest lucru se reflectă în acțiunile fizice.

Mușchii și creierul nu primesc cantitatea necesară de oxigen, astfel încât funcționarea organelor este uneori perturbată. Persoana se simte obosită și somnoroasă. În acest caz, trebuie să creșteți doza zilnică de lichid..

energie

7. Probleme cu digestia

Cu o lipsă de lichid în organism, apar probleme digestive. Acestea sunt exprimate în constipație frecventă. La urma urmei, apa nu numai că furnizează oxigen creierului, ci și lubrifiază intestinele. Fără apă, intestinele sunt incapabile să digere chiar și cele mai comune alimente. În viitor, această abordare duce la pietre la rinichi sau alte probleme de sănătate mai grave..

digestie

8. Senzație de uscăciune a ochilor

Amintiți-vă sindromul mahmurelii: pe lângă setea atotcuprinzătoare, în astfel de momente vă simțiți ca și cum ochii ar fi uscați și sângerați. Ar putea fi dureros să clipiți în momente ca acestea. Deshidratarea poate provoca leziuni permanente ochilor, mai ales dacă purtați lentile de contact. Fără apă, conductele lacrimale se usucă și în acest caz este necesar să se restabilească echilibrul apei.

9. Recuperare lentă

Organele umane sunt indisolubil legate și acționează ca o singură echipă. „Unirea” lor poate fi împiedicată de lipsa lichidului necesar – apa. Este necesar pentru a hrăni celulele și pentru a elimina toxinele și substanțele nocive din organism. Și dacă nu este suficient, în organism vor rămâne toxine care nu vor permite unei persoane să se refacă mai repede. În plus, este posibil ca organele să înceapă să „tragă” lichid și umiditate din alte elemente, ceea ce va duce la alte probleme grave..