9 moduri de a plasa un sifonier într-un dormitor mic

Într-un dormitor destul de modest, este dificil să plasați toate piesele de mobilier necesare. La urma urmei, această cameră nu este întotdeauna utilizată doar pentru dormit. În unele apartamente, dormitorul joacă rolul unui dressing, studio și loc de odihnă. În această recenzie, vă prezentăm tot felul de moduri de a încadra o comodă într-un dormitor mic..

1. Instalați la piciorul patului

Cel mai eficient mod este de a plasa o comodă la piciorul patului, dacă este suficient de înaltă. Astfel, mobilierul va deveni o extensie a locului de dormit. Camera va deveni vizual mai mare, iar prosoapele și lenjeria de pat își vor găsi locul. Puteți așeza perne sau o cârpă moale deasupra sifonierului. Lățimea patului și comoda trebuie să se potrivească.

2. Vizavi de dana

Cel mai popular loc pentru o comoda este vizavi de pat. Atunci când utilizați această metodă, merită să luați în considerare faptul că adâncimea sertarelor ar trebui să fie mică, astfel încât să poată fi deschise fără probleme, situându-se între comoda și patul. Pentru cele mai mici dormitoare, se aleg comode cu o adâncime de 25 până la 40 de centimetri..

Oamenii care nu cred în misticism pot atârna o oglindă peste o piesă de mobilier. Apoi comoda va juca atât rolul unei mese de toaletă, cât și rolul unui loc pentru depozitarea lucrurilor și a lenjeriei de pat..

Cel mai bine este să puneți vase cu flori sau figurine pe comoda și să fixați fotografii sau picturi deasupra acestuia, corespunzătoare stilului interiorului. Comoda trebuie să se potrivească și cu caracteristicile externe stilului ales al camerei..

3. Ca o noptieră

Adesea în camere mici, după instalarea patului, mai este puțin loc pe lateral. Dacă mutați patul într-o parte, atunci o comodă se va potrivi bine în spațiul liber. Sau puteți așeza două comode mici pe ambele părți ale patului..

Pentru a crește spațiul, puteți agăța mai multe rafturi pe pereți. Pentru a mări vizual spațiul, este necesar să folosiți doar nuanțe deschise ale tuturor elementelor: lenjerie de pat, cadru de pat, mobilier, perdele, tapet. Culorile crem și bej sunt, de asemenea, potrivite..

4. Găsiți un loc pe balcon sau logie

Unele dormitoare au loggii – un loc practic și confortabil unde puteți încadra unele piese de mobilier, inclusiv o comodă. Este puțin probabil ca dulapul să se potrivească în zona înconjurătoare, dar noptiere mici vor lua locul lor. Este foarte important ca loggia să fie încălzită.

În acest caz, puteți alege o comodă destul de voluminoasă. În unele apartamente, balconul joacă rolul unui dressing. Pentru dormitoarele mici, aceasta este o soluție excelentă care vă permite să profitați la maximum de spațiu..

5. Așezați lângă fereastră

Dacă dormitorul este folosit ca birou și nu există loc pentru o masă, atunci o fereastră poate fi instalată o comodă. În acest caz, înălțimea acestuia trebuie să fie egală cu înălțimea piesei de mobilier. Sertarele de orice înălțime și lățime pot fi achiziționate la cerere..

Suprafața sifonierului este suficientă pentru a pune un laptop sau un jurnal de lucru pe el. Spațiu suficient pentru un organizator cu articole de papetărie. Pe pervazul ferestrei, puteți adăuga o mică bibliotecă ca supliment la studiu. Trebuie avut în vedere faptul că comoda trebuie așezată astfel încât să existe spațiu pentru trecere.

Dacă comoda este suficient de lungă și largă, constă dintr-un material puternic și de înaltă calitate, atunci poate fi folosită nu numai ca birou, ci și ca loc de odihnă. Va juca rolul unui pervaz mare, care va permite citirea cărților seara, așezat lângă fereastră..

La suprafață pot fi așezate elemente decorative de dimensiuni medii. Un astfel de spațiu va fi un loc minunat pentru un pom de Crăciun sau o plantă ornamentală într-o oală..

6. Nișă

Unele apartamente au nișe mici. Sunt convenabile prin faptul că vă permit să aranjați mobilierul în așa fel încât să nu reducă spațiul deja mic al încăperii. Într-o nișă, puteți face un colț cu o măsuță de toaletă sau puteți decora acest loc cu oglinzi de perete sau fotografii.

Trebuie amintit că designul trebuie să se potrivească cu stilul dormitorului. Această opțiune este mai practică decât dacă ar fi un dulap în nișă pentru haine casual sau lenjerie de pat, perdele și cuverturi de pat..

7. Comode suspendate

Printre comodele există opțiuni convenabile și practice – articulate. Cu ajutorul unor astfel de mobilier, puteți crește vizual dimensiunea camerei și puteți facilita procesul de curățare..

O astfel de comodă este așezată de-a lungul unui perete liber sau în partea laterală a patului. Înainte de a cumpăra, merită să verificați calitatea pereților, deoarece severitatea lucrurilor poate aduce probleme inutile.

8. Comode lungi înguste pe părțile laterale ale patului

Pe lângă agățat, există și comode înguste, dar lungi. Vor arăta bine pe laturile danei. De regulă, acestea sunt agățate de perete și depozitează un număr destul de mare de lucruri. Se pot potrivi cărți, haine, așternuturi.

9. În partea / opusul danei

Un mod eficient și concis va fi un loc pe perete, pe partea laterală a patului. Aici merită luată în considerare lățimea cutiilor și dimensiunea culoarului. Un dulap este de obicei plasat lângă comoda. Deasupra sifonierului, puteți agăța o imagine sau o oglindă, transformând zona într-o măsuță de toaletă.