17 sfaturi rapide pentru îngrijirea bucătăriei

Uneori este nevoie de prea mult timp și efort pentru a face curățenie. Am creat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să aveți grijă de bucătărie..

1. Curățăm fațadele și rafturile lucioase

Puteți spăla mobilierul lucios cu o cârpă moale, umezită anterior cu un amestec de apă și alcool. Nu folosiți niciodată bureți duri sau substanțe chimice abrazive. Ele pot deteriora suprafața.

fațade lucioase

2. Ingrijiti corespunzator suprafetele din marmura

Materiale precum granitul și marmura sunt „vii”. Ei tind să absoarbă lichidul bine și în cantități mari. Blaturile realizate din aceste materiale trebuie aplicate periodic cu o soluție apoasă de alcool denaturat sau hidrofug. Există o gamă largă de astfel de produse în magazine specializate. Ștergeți marmura sau granitul numai cu o cârpă moale..

blat din granit de marmură

3. Curățăm suprafețele mate

Suprafețele din piatră artificială mată pot fi curățate cu produse abrazive ușoare. Acestea includ un „lapte” special. Dacă un agent chimic agresiv intră în contact cu piatra artificială, acesta trebuie îndepărtat imediat cu o cantitate mare de apă. În plus, pot fi restaurate dacă se constată daune..

mat

4. Îngrijirea mobilierului din sticlă

Blaturile din sticlă necesită o îngrijire specială. În ciuda faptului că producătorii garantează fiabilitatea materialului, ar trebui acordată o atenție specială tehnicii de curățare a acestor suprafețe. Nu puneți presiune pe sticlă și nu o deteriorați mecanic. Puteți curăța o astfel de suprafață cu o cârpă moale sau un burete umezit cu un curățator de sticlă..

îngrijirea sticlei în bucătărie

5. Punerea în ordine a mobilierului de bucătărie din oțel inoxidabil

Pentru a îngriji astfel de suprafețe, este suficient să folosiți substanțe chimice hidrofuge. Cel mai bine este să folosiți o cârpă de flanelă și un detergent ușor atunci când ștergeți un blat sau un dulap din oțel. Utilizarea unui hidrofug este foarte importantă, deoarece va salva gazda de la alte probleme cu mobilierul și va crește durata de viață a suprafețelor..

6. De ce se tem mobilierul metalic?

Suprafețele metalice sunt deosebit de sensibile la detergenții care conțin substanțe abrazive. De asemenea, sunt periculoase substanțele chimice care au proprietăți care pot activa procesul de coroziune. Dulapurile metalice nu trebuie spălate cu bureți duri. Suprafața metalică va deveni strălucitoare atunci când se șterge cu o cârpă moale uscată.

Îngrijirea suprafețelor metalice din bucătărie

7. Cum să nu stricați o fațadă de lemn

Un material precum lemnul este susceptibil la umiditate și cantități mari de lichide. Prin urmare, atunci când aveți grijă de mobilierul din lemn, utilizați o cârpă ușor umedă și moale. După curățarea umedă, nu uitați să ștergeți dulapul sau blatul cu o cârpă uscată.

lemn

8. Fatadele laminate suporta totul

Laminatul este un material impermeabil. Pentru a menține curată fațada de bucătărie din acest material, este suficient să o ștergeți cu o cârpă umedă sau cu o cârpă. Pentru materialele plastice, puteți folosi lustruri. Este strict interzisă utilizarea părților dure ale bureților sau a periilor de fier..

laminat

9. Nu uitați să închideți cuptorul

După gătit, multe gospodine uită să închidă cuptorul la timp. La prima vedere, nu este nimic periculos în asta. Cu toate acestea, căldura emisă de cuptor poate deteriora alte elemente ale bucătăriei de lângă acesta. Închideți cuptorul imediat după ce ați scos mâncarea gătită..

cuptor

10. Nu uitați că mobilierul de bucătărie necesită o îngrijire și o atenție atentă.

Fațada bucătăriei, blaturile și mesele necesită la fel de multă atenție ca și mobilierul din alte părți. Încercați să vă ștergeți suprafața de lucru după ce ați pregătit prânzul sau cina. Nu uitați să aplicați hidrofugi speciali.

îngrijirea bucătăriei

11. Nu supraîncărcați cutiile

Aveți grijă nu numai de curățenie, ci și de stresul pe care îl întâmpinați dulapurile dvs. Se recomandă amplasarea produselor grele sau a lucrurilor mai aproape de suporturi. Se recomandă să nu puneți mai mult de zece kilograme pe rafturile obișnuite. Dulapurile metalice pot rezista până la 30 kg.

încărcare pe sertare de bucătărie

12. Nu tăiați mâncarea pe blat

Nu tăiați pâinea sau carnea direct pe masă. Folosiți plăci de tăiat speciale pentru aceasta. Acest lucru va preveni zgârierea suprafeței..

tăietură

13. Verificați periodic piesele mecanice

Piesele de mobilier precum balamalele sau mânerele se rup adesea. Nu uitați să lubrifiați balamalele și să le reparați în caz de rupere..

14. Nu expuneți fațadele la lumina directă a soarelui.

Fiind mult timp sub soare, mobilierul își poate schimba tonul. Prin urmare, încercați să protejați fațadele de soare. Pentru a face acest lucru, puteți agăța perdele opace în bucătărie, protejând astfel mobilierul de deteriorări..

15. Gătiți numai într-o zonă bine ventilată.

Experții spun că gătitul într-o bucătărie răcoroasă va fi numai benefic. În primul rând, grăsimea nu va mânca la suprafață. În al doilea rând, excesul de căldură nu va afecta mobilierul. Temperatura optimă este de la +18 la +25. De asemenea, nu uitați să utilizați purificatoare de aer: acestea vor scăpa suprafețele de acumularea de grăsime..

16. Folosiți suporturi pentru vase și tigăi fierbinți

Vesela, a cărei temperatură depășește o sută de grade, poate dăuna oricărei suprafețe. Folosiți suporturi speciale pentru mâncare fierbinte pentru a evita deteriorarea.

coastere

17. Nu vărsați lichide periculoase pe blaturi.

Soluțiile precum alcoolul, benzina sau acetonă nu ar trebui să intre în contact cu mesele din bucătărie sau blaturile de lucru. În caz contrar, este necesar să îndepărtați rapid substanțele chimice prinse de blat. Astfel de lichide sunt capabile să distrugă materialul..

acetonă