14 trucuri de film alimentar pe care nu le-ai știut niciodată că există

Cu folie alimentară, puteți face minuni. În acest articol, vom vorbi despre idei creative pentru utilizarea filmului în casa ta. La sfârșitul articolului, fiecare cititor va primi un bonus sub forma unei alte idei care va facilita foarte mult munca în bucătărie..

1. Curățați întotdeauna vasele și mobilierul

Filmul este un asistent excelent în materie de vase și mobilier curat. Puteți înfășura masa cu folie de plastic înainte de a face treburile casnice sau de a rula aluatul. Și semifabricatele pentru găluște și plăcinte pot fi acoperite cu un film, astfel încât sucitorul să rămână curat..

2. Protecția gadget-urilor împotriva umezelii

Înainte de a pregăti cina în bucătărie cu un laptop sau tabletă, ar trebui să vă protejați gadgeturile de umezeală și murdărie. Filmul alimentar vă va ajuta în acest sens. Acesta va închide ușor ecranul și butoanele de pe computer și afișajul de pe smartphone. Senzorul va rămâne sensibil și, în timp ce gătiți, puteți viziona în siguranță emisiunea sau serialul TV preferat.

3. Ouă brăzdate fără bracon

Se crede că este nevoie de echipamentul adecvat pentru a pregăti un preparat tradițional francez. Dar acest lucru nu este atât de important, deoarece puteți fierbe ouă fără coji folosind o bucată de film. Se pune într-un castron, iar marginile sale sunt unse cu ulei vegetal. Apoi, un ou este spart în vasul rezultat, marginile filmului sunt bine închise. Pentru fiecare ou este necesară o bucată separată de plastic. Un vas aproape gătit este pus în apă clocotită și gătit timp de trei până la cinci minute. Gălbenușul este cremos.

4. Se filmează ca un covor pentru frigider

O bucată obișnuită de folie alimentară înfășurată în jurul raftului frigiderului vă va scuti de pete și alte tipuri de contaminare. În plus, fructele vor rezista puțin mai mult. Nu mai este necesar să cumpărați un covor frigorific antibacterian, a cărui semnificație este extrem de înfrumusețată de vânzători și comercianți..

5. O sticlă sippy și un recipient bine închis

Pentru a împiedica bebelușul să verse vărsare de suc sau apă, merită să faceți un pahar special care să nu permită vărsarea. Pentru aceasta, se iau un pahar obișnuit și o folie alimentară. Se trage peste cupă și se introduce un tub în mijloc. Această opțiune este, de asemenea, perfectă pentru călătorii lungi: pe drum, lichidul nu se va vărsa în direcții diferite..

În ceea ce privește recipientele pentru prânzul de birou, totul este simplu aici: filmul este așezat pe blatul vaselor, închis cu un capac. Această idee poate fi aplicată conservelor cu semifabricate și altor recipiente..

6. A scăpa de mirosul neplăcut al pantofilor

Una dintre cele mai eficiente modalități de a scăpa de mirosurile neplăcute de la pantofi este de a rula pantofii în folie de plastic și de a le depozita la congelator 24 de ore. Temperatura scăzută va distruge toate bacteriile dăunătoare cu care mirosul neplăcut va dispărea.

7. Păstrarea alimentelor și a bananelor în stare proaspătă

Filmul va salva bananele de la deteriorarea prematură. Pentru aceasta, baza fasciculului este înfășurată într-o bucată mică de film și plasată în frigider. În această formă, fructul își va păstra prospețimea puțin mai mult. Filmul ajută și la păstrarea adecvării altor feluri de mâncare. Pentru a face acest lucru, trebuie să închideți farfuria sau tigaia cu vasul și să puneți la frigider. Fructele și legumele sunt bine conservate în astfel de ambalaje. Folia este potrivită și pentru depozitarea aluatului în congelator..

8. Protecție împotriva contaminării atunci când lucrați cu un blender și tăiați carnea

Pentru a nu pierde timpul de curățare după prepararea aluatului într-un blender sau mixer, puteți acoperi vasul sau întregul aparat cu un strat de folie alimentară. Acest lucru împiedică lipirea făinii de mobilier și conținutul bolului de stropire. Aceeași idee poate fi folosită și la realizarea cotletelor. Acoperiți carnea cu un strat de folie. Acest lucru împiedică bucătăria să primească pete de carne roșie..

9. Curățați punga de patiserie

La prepararea prăjiturilor, se folosesc adesea diferite culori crem. Pungile de patiserie trebuie spălate după fiecare culoare, astfel încât nuanțele să nu se amestece. Dar dacă turnați crema într-o bucată de folie alimentară și apoi o puneți într-o pungă, atunci aceasta din urmă nu se va murdări. Această metodă va economisi timp la spălarea pungilor de patiserie..

10. Depozitarea pe termen lung a înghețatei

Când înfășurați un recipient cu înghețată cu folie, acumularea de gheață nu se va forma, iar produsul își va păstra proprietățile pentru o lungă perioadă de timp. Este necesar să închideți recipientul cu resturile de dulceață cu o bucată mică de film, închideți capacul, dacă există, și puneți-l în congelator..

11. A scăpa de vin de mirosul de plută

Când vinul este păstrat într-o sticlă pentru o lungă perioadă de timp, acesta poate dezvolta un miros neplăcut, acru. Este vorba despre plută, care în timp produce substanțe nocive. Oferă vinului un miros acru, neplăcut. Acest lucru este de obicei îndepărtat prin simpla turnare a lichidului din sticlă într-un decantor, o vază specială pentru vin. Dar dacă nu este acolo, un decantor obișnuit și o folie alimentară vă vor ajuta. Din el se face un tub, prin care vinul este turnat într-un recipient de sticlă..

12. Film ca valiză

La mișcare, toate lucrurile și obiectele de uz casnic sunt de obicei pliate în cutii sau pungi. Este nevoie de mult timp și efort. Prin urmare, atunci când colectați lucruri, puteți înfășura piese de mobilier cu mai multe straturi de film. Niciunul dintre lucruri nu se va pierde sau rupe și, atunci când intrați într-o casă nouă, nu va trebui să dezasamblați o cantitate mare de obiecte de uz casnic..

13. Cârnați de casă

Dacă luați carne tocată și o înfășurați în folie de plastic și apoi o încălziți, puteți obține cârnați de casă sau cârnați instant. Condimente, ierburi și condimente pot fi adăugate la carne pentru a adăuga o aromă specială felului de mâncare..

14. Film și grădină de casă

Cu ajutorul filmului alimentar, puteți face o mică seră chiar în apartament. Pentru a face acest lucru, trebuie să plantați semințele într-o oală și să le udați din abundență, apoi să le acoperiți cu o bucată de film adecvată. Acest lucru va ajuta germenii să încolțească mai repede și să prevină uscarea lor..

Ideea promisă: pentru a ușura lucrul cu filmul, trebuie să îl puneți la congelator pentru o vreme. După aceea, materialul va fi mai flexibil..