12 trucuri pentru o îngrijire perfectă a băii

Vă vom spune cum să păstrați un uscător de păr, hârtie igienică, produse de curățat, prosoape, șervețele și alte lucruri comod și compact chiar și în cea mai mică baie.

Trucul 1. Folosiți accesorii de depozitare pătrate sau dreptunghiulare

Folosesc spațiul mai rațional și creează un sentiment al ordinii pur vizual..

baie

Trucul 2. Grupați și stocați lucrurile pe categorii folosind tăvi și tăvi

Pentru a menține comanda pe termen lung, lucrurile se găsesc rapid și se întorc cu ușurință la locul lor, acestea ar trebui stocate în categorii. De exemplu, tot ceea ce este necesar pentru coafarea părului, de la un uscător de păr la benzi de cauciuc, ar trebui să fie pliat într-un singur loc și să nu fie dus pe rafturi diferite. Poate că această regulă poate părea evidentă pentru unii, dar mulți o uită sau o neglijează. Coșuri, tăvi, containere, cutii, separatoare de sertare și tăvi vă vor ajuta să organizați depozitarea pe categorii..

  • Este de dorit ca accesoriile de depozitare să fie aceleași cel puțin la culoare. Uniformitatea va crea în mod magic un aspect ordonat în baie.

Este foarte convenabil să depozitați pe tăvi borcane mici de același tip și obiecte mici. Deci, ștergând praful de pe raft, nu trebuie să ridicați fiecare obiect, iar lucrurile mici se vor pierde mult mai rar..

Trucul 3. Folosim cârlige ori de câte ori este posibil

Lipicioase și obișnuite, cârligele S și cârligele ușilor vă pot rezolva toate problemele de depozitare a prosopului, a prosopului, a uscătorului de păr și a stilerului. Iată o selecție de idei foto interesante..

Trucul 4. Oferiți fiecărui membru al familiei un spațiu personal pentru lucrurile sale

Atunci când reorganizați o baie, primul pas este să determinați locurile obișnuite și esențiale. Această listă include de obicei:

  • suport pentru periuțe de dinți;
  • Pastă de dinţi;
  • uscător de păr;
  • săpun;
  • tampoane și bastoane de bumbac;
  • detergenți.

După găsirea spațiului pentru aceste lucruri, alocați spațiul de stocare rămas pentru obiectele personale ale fiecărei gospodării. Veți vedea că va deveni mai ușor să mențineți ordinea în baie de îndată ce fiecare membru al familiei are propriul „colț de baie” și zona de responsabilitate.

baie

Trucul 5. Acordați o atenție deosebită dulapului de sub chiuvetă

În bucătărie, zona cea mai problematică este dulapul de sub chiuvetă, iar în baie – spațiul de sub chiuvetă. Faptul este că majoritatea oamenilor îl folosesc ineficient, aici se formează cel mai adesea depuneri de lucruri nefolosite și junk, în ciuda faptului că nu există întotdeauna suficient spațiu de depozitare în baie. Ce sa fac? Una dintre soluții sunt rafturile cu picioare, de exemplu, de la Ikea sau Aliexpress..

A doua ieșire este casete cu mai multe niveluri, ca în fotografia de mai jos..

dulap

A treia și principală modalitate de a rezolva problema haosului din dulapul de sub chiuvetă este folosirea tăvilor, coșurilor, cutiilor sau containerelor..

Trucul 6. Echipăm un spațiu de depozitare pentru un uscător de păr, fier de călcat și ondulator

Uscătoarele de păr și coafurile pot fi depozitate în diferite moduri – într-un suport special, într-un coș, doar într-o pungă sau o tavă drăguță de pe mașina de spălat sau într-un dulap. Dar puteți utiliza și un pahar de tacâmuri, suport pentru reviste, coș de birou și chiar un tee pentru țevi din plastic pentru a vă stoca gadgeturile de styling..

Trucul 7. Utilizarea unui cărucior pe roți

Cărucioarele sunt grozave, deoarece sunt bune pentru majoritatea lucrurilor pe care le depozităm de obicei în băi și pentru că pot fi mutate..

Trucul 8. Folosirea pereților cu rafturi suspendate și organizatoare

Cu cât baia este mai mică, cu atât mai activ merită să reglați pereții pentru depozitare. Am spus deja despre cârlige, următorul rând sunt rafturile suspendate și organizatorii.

raft articulat ikea

Raft articulat Kungsfors de la IKEA

Coșul de gunoi Varyera de la Ikea poate fi agățat pe perete și folosit pentru depozitare în baie

Geanta Variera poate fi utilizată ca organizator pentru produse de curățare

Rafturile înguste sunt ideale pentru depozitarea cremelor și a altor produse de îngrijire a pielii.

raft îngust

Spațiul de deasupra ușii este excelent pentru un suport pentru prosoape sau coșuri cu articole de toaletă.

Trucul 9. „Încorporați” un cărucior îngust

Căruciorul îngust poate fi integrat discret între perete și mașină de spălat sau, de exemplu, între mașină de spălat și uscător.

Trucul 10. Echipăm un bloc de utilități secrete

Dacă baia ta joacă și rolul unui bloc de uz casnic, atunci iată una dintre modalitățile de a o aranja..

Hozblok în fața ușii

Trucul 11. Reglarea ușii pentru depozitare

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un sistem de coșuri suspendate sau de o combinație simplă de șine de acoperiș, cârlige S și buzunare..

o usa

Trucul 12. Folosind spațiul de deasupra toaletei

În baia combinată, puteți instala rafturi articulate direct deasupra toaletei.

rafturi alik

Un capac al rezervorului de toaletă este, de asemenea, potrivit pentru depozitare. Aici puteți pune un coș cu prosoape de mână înlocuibile, un teanc mic de cărți sau o tavă cu lumânări..