Sådan opbevares svampe og karklude – 5 måder og tricks til at organisere

Vi fortæller dig, hvordan du opbevarer svampe, klude og opvaskemiddel bekvemt og pænt.

tilbehør til opvask

Tips

 • For at reducere visuel støj i dit køkken skal du fjerne mærkaten fra flasken med opvaskemiddel;
 • Husk, at intet ødelægger dit køkkens udseende som beskidte klude, svampe og håndklæder. Prøv at ændre dem rettidigt;
 • Det tilrådes at vælge svampeklude i en neutral farve (hvid, grå, beige, brun) eller til at matche interiørets farveskema. Så arbejdsområdet vil ikke tiltrække opmærksomhed og ødelægge køkkenets design;
 • Opbevar ikke mere end et håndklæde, en grydelapper, en klud og en svamp i køkkenet, ellers ser interiøret rodet ud. Desuden er det, hvis det er muligt, bedre ikke at holde alle køkkentekstiler synlige;
 • Hvis du lige skal udstyre dit køkken, råder vi dig til at se nærmere på håndvaske med en indbygget dispenser til opvaskemiddel;
 • Livshack for praktiske, men travle ejere: For at fjerne køkkenulykker hurtigt og nemt skal du skære en tilførsel af klude fra gamle T-shirts og bruge dem efter princippet om bortkastning.

Løsning 1: holde vasken tom

Denne metode er den mest æstetiske, men snarere kun egnet til perfektionister eller dem, der ikke laver mad og rengør for ofte. Ikke desto mindre råder vi alle til at prøve det, for det er ikke så svært at tilpasse sig sådan en rutine. Bare hver gang du vasker op, skal du lægge alt tilbehøret i en lille perforeret bakke (lavet af plast eller metal) og gemme dem i et skab under vasken eller i et skab med en tørretumbler under vasken. Det er i øvrigt præcis, hvad den verdensberømte rengøringsguru Marie Kondo råder til at gøre..

kurv

Råd:

 • Inden svampen sættes i skabet, skal den presses godt ud. Som praksis viser, er der ingen problemer;
 • Det er praktisk at bruge hængende tilbehør til opbevaring af svampe, klude og vaskemidler som på billedet herunder (sælges f.eks. I Ikea).

Ikea opvaskemidler

ikea variera

Løsning 2: Brug af en sød vaskearrangør

En af de mest populære måder, især for nylig. Sådanne arrangører kan bestilles på Aliexpress eller Ozon (vi råder dig til omhyggeligt at læse anmeldelserne) eller se på isenkræmmeren. Prisen på holdere til svampe kan variere fra 100 til 2000 rubler, afhængigt af konfiguration og materialer.

Der er fire hovedtyper af arrangører:

 • Hængende på en hane – den billigste og ganske praktisk, men de løser ikke problemet med opbevaring af vaskemiddel.

hængende opbevaringssystemer

 • Stationære – de er dyrere, men de ser smukke ud, giver en “bøjle” til tørring af klude og et stativ til opvaskemiddel, men de kræver selv rengøring rettidigt.

Opvaskearrangør

 • Sugekopholdere er gode, fordi de er fastgjort til vaskens vægge, og derfor ikke er for mærkbare. Sutterne holder i øvrigt godt fast..

sugekopholder

 • Står fast på blanderen – alt er i sigte, men resten af ​​vandet tømmes direkte i vasken;

holder

Løsning 3. Vi bruger smukt tilbehør: et bad og en dispenser

Badeværelsestilbehør kan tilpasses til køkkenet: sæbeskål og sæbedispenser. Keramiske modeller vil se det smukkeste ud. Du kan også købe en dedikeret opvaskemiddelbeholder med en svampholder (sælges på Ozon og i boligforbedringsbutikkerne).

svamp dispenser

Tip: For et 100% perfekt vådområde skal du vælge naturlige materialer såsom en loofah -svamp og en naturlig børste.

Løsning 4. Skift til klude i en rulle

Ikke særlig æstetiske svampe og klude kan erstattes med engangsservietter i en rulle. De kan bekvemt hænges over vasken eller opbevares i et skab. En rulle koster fra 200 rubler og forbruges på cirka seks måneder.

engangsklude

Tip: Det er mere bekvemt at vaske op med engangsservietter i følgende rækkefølge: vask først kopper, tallerkener og redskaber, tør derefter bordet og bordpladen, fortsæt til gryderne og gryderne og smid endelig den brugte klud væk.

Løsning 5. Opbevar tilbehør på væggen

En anden populær løsning, men ikke uden sine ulemper: arbejdende “værktøjer” forbliver i sigte, hvilket forpligter dem til at blive holdt i orden, og derudover kan vand løbe ud på bordpladen. Men vægopbevaring af svampe og rengøringsmidler giver dig mulighed for mere økonomisk at bruge plads på bordpladen.

vægopbevaring

Hvordan organiserede du opbevaring af opvaskemaskiner, og hvilken af ​​følgende metoder kunne du bedst lide? Del din oplevelse i kommentarerne!