Klar til selvisolering: 10 produkter, du har brug for at lagre til hjemmekarantæne

Er du allerede selvisolerende derhjemme, eller er du lige ved at gøre dig klar? Her er 10 fødevarer, som vi på det kraftigste anbefaler, at du opdager inden en langvarig karantæne..

Korn

Boghvede er allerede blevet et af symbolerne på karantænepanikken. Korn var de første, der forsvandt fra butikshylderne, fordi de er billige og ekstremt sunde (de indeholder store mængder fiber, plantefibre, vitaminer, proteiner og kulhydrater). På basis heraf kan du tilberede et imponerende udvalg af retter: korn, supper, koteletter, gryderetter og så videre. Grød er godt for mennesker i alle aldre og er en del af mange terapeutiske kostvaner..

Hirse, boghvede, ris, havregryn og mere eksotiske korn aktiverer fordøjelsen, giver en hurtig mæthedsfornemmelse, fjerner toksiner og toksiner fra kroppen. De er meget bekvemme at opbevare og ekstremt lette at forberede. Hvis Suvorov aktivt roste byg som en kraftfuld superfood for sine soldater, betyder det, at vi vil leve af det, indtil karantænen er aflyst..

Korn

Pasta

Det fantastiske ved pasta er, at den kan serveres med snesevis af forskellige saucer, så du garanteret ikke bliver træt af deres smag. Mange pastabaserede opskrifter falder ind under kategorien såkaldte “komfortfødevarer”, det vil sige, de løfter humøret og hjælper med at lindre stress. Dette produkt er elsket af mere eller mindre alle, også kræsne børn, ældre og patienter med mave -tarmproblemer..

Set fra synspunktet om deres anvendelighed for kroppen er pasta rig på fiber og vitaminer B. Produkter fra hård hvede vil være en glimrende kilde til kulhydrater, jern, calcium, kalium, fosfor og mangan. Pasta er kernen i middelhavskosten, hvilket minimerer risikoen for diabetes og hjerte -kar -sygdomme. Det betyder, at de sikkert kan indgå i en sund karantænekost..

Pasta

Sukker, salt, krydderier

En lille detalje som mangel på salt kan ødelægge din karantæne og tilskynde dig til at tage en risikabel tur til supermarkedet. Hvis maden ikke er saltet på din sædvanlige måde, vil den ikke skabe følelser af fylde og følelsesmæssig tilfredshed..

Det er også upraktisk at opgive slik under karantæne, selvom du er bange for at blive fed. Faktum er, at mangel på slik er fyldt med pludselige humørsvingninger, øget irritabilitet og hovedpine (vil du blive til en ond dæmon for din husstand, vel?). Det er bedre at afstå fra den daglige brug af is, kager og andre desserter til hjemmetiden – men en skefuld sukker i morgente vil være meget passende.

Krydderier er generelt en vital vare for karantænearbejdere. De vil hjælpe med at diversificere smagen af ​​retter fra det meget begrænsede udvalg af produkter, som vi har fyldt op. Derudover forbedrer krydderier humøret og hjælper dig med at føle dig mæt hurtigere. Det sidste punkt er ekstremt vigtigt, da mad skal bruges sparsomt under tilbagetrækningen..

Krydderier

Dåsemad

Konserves bliver normalt kritiseret af to grunde. For det første mister indholdet i dåser hurtigt vitaminer og næringsstoffer. For det andet tilsættes for meget salt, farvestoffer og faktisk skadelige konserveringsmidler til dåsemad..

Svaret på dette er som følger: fiskeløshed og kræft er fisk. Hvis du ikke lige nu har mulighed for at gå i butikken og købe laksefileter, vil de samme brisling være en ganske værdig erstatning for en frisk fangst. Hvad angår indholdet af ikke de mest nyttige ingredienser, kan du læse sammensætningen, før du køber, og vælge præcis det mærke dåsemad, der passer dig i det mindste lidt..

Sprat, gryderet, fersken og ananas i sirup – køb lidt, for en sikkerheds skyld. I dåsemad er deres psykologiske funktion også vigtig: de skaber illusionen om adgang til normal mad i normal skala..

Dåsemad

Frosset kød og fisk

Det er bevist, at frosset kød ikke mister næringsværdien i hele dets holdbarhed. I butiksforhold opbevares kød i op til 1 år, og det er stadig det samme velsmagende og sundt. Ganske vist er frysnings- og opbevaringsbetingelserne for forskellige kødtyper forskellige – men du bør selv finde ud af det, før du køber..

Det er tilladt at opbevare fisk og skaldyr i fryseren fra 6 måneder til 2 år. Desværre, jo længere tid produktet opbevares, desto mindre nyttige kvaliteter bevares det – men alligevel vil optøet fisk være mere nærende end den betingede infusor. Også frossen fisk og skaldyr er mærkbart ringere i smagen end frisk – men vi skal ikke arrangere en fest under pesten, vi vil bare vente karantænen.

Det er klart, at frysning af fersk kød og fisk er bedre end at købe bekvemmeligheder. Friske fødevarer er ikke kun sundere, men også lavere i kalorier. Men i fangenskab må vi føre en utrættelig kamp mod de uundgåeligt akkumulerede kilo.

Kød

Vegetabilsk olie

Det vil være nyttigt for dig at stege optøet kød og krydre retter fra korn. Også olier forbedrer fordøjelsen, holder vores hud, negle og hår i en præsentabel tilstand. Selv den mest almindelige solsikkeolie forhindrer udviklingen af ​​onkologi og sygdomme i mave -tarmkanalen, sænker niveauet af dårligt kolesterol i kroppen, optimerer funktionen af ​​de endokrine og kønskirtler.

Og vigtigst af alt, på grund af indholdet af linolsyre, styrker olien vores immunitet. Dette vil blive bekræftet af både Ayurveda -specialister og vagthavende læger fra distriktsklinikken..

Smør

Tør knækbrød

Tørt brød er sundere for kroppen end almindeligt frisk brød. De indeholder en masse fibre, B -vitaminer, kalium, calcium, magnesium, natrium, jern og en række andre nyttige stoffer. Men der er ingen konserveringsmidler og farvestoffer i dem..

Brød dækker hurtigt og effektivt sult, normaliserer fordøjelsen og fremmer eliminering af toksiner og toksiner. De er uundværlige for tændernes og kæbemusklernes sundhed, forårsager praktisk talt ikke allergi og fremkalder ikke fedme.

Helsekostbutikker tilbyder et usædvanligt bredt udvalg af knækbrød til enhver smag. Gourmeter kan købe tyve eller tredive nye sorter til sig selv og arrangere daglige smagninger.

Og du vil også sætte pris på den enkle og ekstremt vigtige fordel ved brød: de behøver ikke tilberedes. Vi er vant til at spise meget og ofte uden for huset. Vanen med at lave mad flere gange om dagen har forfærdet sig blandt moderne byboere. Og selvom karantæne giver os en stor chance for at genoplive vores kulinariske færdigheder – nogle gange vil vi bare åbne brødpakken og gnave dem.

Tør knækbrød

Mælk med lang holdbarhed

Ak, elskere af letfordærvelige økologiske produkter bliver midlertidigt nødt til at gå på kompromis med deres principper. Emballeret mælk kan opbevares i op til seks måneder uden at miste dets nyttige kvaliteter, og det er hos dem, vi fylder op til karantæne.

Mælk vil først og fremmest være nødvendigt for børn såvel som for dem, der er vant til at drikke et glas af denne varme drink før sengetid for at drive søvnløshed væk. Mælk går godt med korn og brød samt med müsli (som vi ikke adskilte i en separat kategori, men dette produkt vil også komme godt med på karantænhylden).

Mælk er godt for hud, knogler og tænder. Kun to glas af denne drink om dagen giver vores krop næsten halvdelen af ​​det daglige indtag af calcium. Mælk styrker det kardiovaskulære system og fremmer produktionen af ​​lykkehormonet serotonin.

Igen er der vidunderlige smagsmuligheder her. Kan ikke lide komælk – køb mandel, ris, sojamelk. Sammenlign og registrer dine indtryk. Hvornår har vi ellers en chance for at spille forsmag så gennemtænkt og uden hast?

Mælk

Te og kaffe

Kvalitetste indeholder vitaminer samt de gavnlige stoffer i tanniner og catechiner. Det stimulerer fordøjelsen, skærper synet, opfrisker og varmer kroppen behageligt indefra. Hvis du planlægger at være nervøs i karantæne, skal du købe te med kamille – det lindrer bemærkelsesværdigt angst og fremkalder søvn.

Kaffe stimulerer ikke kun vores fysiske og mentale aktivitet, men udløser også produktionen i hjernen af ​​dopamin, glædehormonet. Koffein udvider blodkar og lindrer deres spasmer, derfor er kaffe for hypotoniske mennesker et vigtigt produkt..

Både te og kaffe tilhører kategorien vanddrivende drikkevarer og forhindrer dannelsen af ​​fedtaflejringer på kroppen..

Derudover er drikke te og kaffe betydelige daglige ritualer, der gør vores liv velordnet og målt. Hvis du beslutter dig for at fratage dig selv dine yndlingsvarianter af disse drikkevarer under karantæne, arrangerer du et grusomt eksperiment med dig selv. Spar ikke på Earl Grey og Arabica, giv dig selv følelsesmæssig stabilitet under tilbagetrækningen.

Alkohol i store mængder, i modsætning til opfordringer fra nogle mediepersonligheder, er ikke værd at købe. Alkohol destabiliserer nervesystemet og kan forårsage både panikanfald og depression. Under påvirkning af alkohol mister du kontrollen over din appetit og ødelægger ugentlige forsyninger af dåsemad på en dag. Derudover er det i karantæne for let ved et uheld at gå ind i en binge og blive en hærdet indenlandsk alkoholiker..

kaffe

Dyremad

Hvis du køber tørfoder til dit kæledyr, bør du ikke skifte til en diæt med ukendt mad i karantæne. Din kat eller hund kan have uventet maveproblemer eller allergi. Hvad vil du gøre i dette tilfælde – gå til dyrlægen eller selvmedicin?

Spar ikke på tørring. Lager for hende i lige så mange dage, som du lager for dig selv. Næste gang du skal i butikken, vil du købe mad til både dig selv og dit kæledyr på samme tid..

Dyrefoder

Glad indkøb før karantæne!