Historisk bøf. Oksekødsmiddage: hvordan det var i forskellige lande + opskrift ifølge GOST

Oksesteak er et yndlingsprodukt fra enhver gourmet. I dag kaldes det oftest et standard stykke kød, der er tilberedt over bål eller i en gryde, en bøf, og det betragtes også som en almindelig hakket eller pålæg. Lad os se, hvor den moderne oksebøf kom fra, og hvorfor den er så populær i dag.?

Steaks hjemland

Forfaderen til den moderne ret er England. Landet begyndte at lære om oksesteak i 1460 takket være omtale af dette produkt i opskriftsbogen af ​​Baltis Platinus. Siden da er navnet “oksebøffer”, ellers – oksesteak, kommet ned til os (engelsk oksekød – oksekød og bøffer – stykker).

På den tid var kødretter ikke en daglig mad for en stor del af den britiske befolkning på grund af den høje pris på produktet. Sådan mad var kun tilgængelig for velhavende mennesker, og derfor blev der skabt en karakteristisk aura af unikhed og fænomenalitet omkring fadet, der krævede dannelse af særlige betingelser for dens tilberedning..

De indfødte englændere, med deres karakteristiske stivhed og omhyggelighed, forvandlede retten og gjorde dens tilberedning til en særlig kult. Og det er ikke overraskende, at en af ​​Londons kyndige teaterejere i 1735 havde ideen om at oprette sin egen Steak-klub (Club-steak).

At få medlemskab i denne klub blev betragtet som en ret solid og prestigefyldt forretning, da der i rækken af ​​bøffans på den tid var både berømte personligheder og skuespillere samt medlemmer af det kongelige dynasti. Denne klub eksisterede indtil 1867, og senere trængte bøfens opskrift og popularitet ind i fastlandet og videre, samtidig med at den blev populær i Frankrig, Tyskland og andre europæiske og amerikanske stater..

Så fra det 18. århundrede blev der dannet en total spredning af kulturen med madlavning af bøffer i europæiske lande. Det tog ganske lang tid for den dygtige og velduftende ret at erobre smagspræferencer i ikke kun nabolandene, men også en betydelig del af de europæiske lande. Og det er bemærkelsesværdigt, at hver nationalitet begyndte at tilføje sit eget, nationale og unikke præg til madlavningsopskriften, hvilket gav en karakteristisk smagspalet til kødbøf.

Amerikansk historie med bøffer

Men moderne amerikanere insisterer i dag på, at deres kontinent selv er fødestedet for oksekødbøffer. Dette historiske dogme understøttes af detaljer, hvoraf det følger, at aboriginerne plejede at koge oksekød over kul. Til dette lavede indianerne konstruktioner af træpinde. Parallelt hermed blev kvæg aktivt leveret til det europæiske kontinent, som var begyndelsen på den dynamiske dannelse af husdyrhold på dette område. Og alligevel, trods ovenstående teser, tror befolkningen i Texas stadig, at bøf er deres etniske ret..

I 1930’erne var der to forskellige stilarter til at servere og bruge bøf til middagen i historiske New York: East Side -stilen og West Side -skolestilen. Arrangørens vært ville vælge et sted til middag, normalt en lobby, restaurant eller hotel og kontaktede derefter slagteren, der forberedte oksekødet. Mod et ekstra gebyr var både lokale kokke og erfarne tjenere involveret i madlavning..

Hovedforskellen mellem fremgangsmåderne lå i menuens variationer og stilen til at servere hovedretten. West Side School startede med grønt (selleri, radiser, oliven og grønne løg). Derefter blev gæsterne tilbudt krabbekødscocktails sammen med lam eller svinekødsnyre, garneret med bagte kartofler. Resultatet af sådan et middagsselskab var den sidste præsentation af bøffen, hvis skiver de lagde på varm toast med smørsovs..

East Side School betragtede sine konkurrenters serverings- og spisestil som gammeldags og tilbød til gengæld mere kød på menuen. Forretten begyndte med selleri og radise, efterfulgt af hamburgere med et stykke løg på brødet. Derefter blev en bøf dyppet i cremet og Worcester -saucer skåret i skiver. Derefter bragte tjenerne igen ristet oksekød i skiver kombineret med svinekødsnyrer. Efter at have mættet sine besøgende begyndte aftenfester i institutionen (sang og dans).

Kødmåltider fra det 21. århundrede

I dag, i stort set alle amerikanske restauranter eller offentlige forplejninger, tilbereder kokke bøffer efter deres egen unikke forfatteropskrifter. For en betydelig del af befolkningen i Nordamerika er organisering af bøffester et yndet tidsfordriv, og sådanne begivenheder behøver slet ikke en undskyldning: det er nok bare at komme sammen med familie og venner til et godt tidsfordriv for at nyde lækkert og frisk kød. Og det unikke ved disse begivenheder ligger i det faktum, at trods tid og territorial afstand var sådanne traditioner i stand til at krydse havet og kom til smagen af ​​moderne europæere og puste nyt liv i det århundredgamle ritual.

Indenlandsk anerkendelse

Kulturen med madlavning af bøffer i Rusland dukkede op i det 18. århundrede og fandt hurtigt sine loyale beundrere, hovedsageligt fra et højt samfund. Klassisk blev opskriften lånt fra naboer i Europa. Men i det moderne russiske køkken har der i mere end 30 år været en unik rustik oksesteaks – lavet efter en særlig opskrift.

Hakket bøf med stegte løg er et ikonisk produkt af sovjetisk offentlig forplejning. En sådan ret blev tilberedt i kantiner i ministerier, ærværdige og monetære virksomheder, i instituttekantiner for professorer. Det blev hovedsageligt serveret med kartofler, og den saftige smag og appetitlige kødtype supplerede gunstigt aroma og tekstur af stegte løg. Og i dag deler vi gerne denne opskrift med dig.!

Hakket bøf ifølge GOST

Ingredienser (til 2-3 portioner)

Sådan laver du en bøf:

  • Hakket kød (magert oksekød) – 350 g
  • Fedt – 40 g
  • Mælk – 25 ml
  • Salt (2/3 tsk) – 3 g
  • Hakket peber, sort (1/2 tsk) – 0,5 g

Til pynt:

  • Løg (mellemstørrelse) – 2-3 stykker
  • Hvedemel – 1-1,5 spsk. l.
  • Salt – 1/2 tsk.
  • Sukker – 1/2 tsk.

Ud over:

  • Smør / vegetabilsk olie til stegning – 30 g

Madlavningstid: 35 minutter

Opskrift:

1. Vi tager spæk. Strimler, så små som muligt, terninger.

2. Tilsæt hakket bacon i en dyb skål, efter du har lagt hakket oksekød ud. Bland hakket kød aktivt i 10-12 minutter.

3. Hæld mælk i beholderen, tilsæt salt og peber efter smag. Vi bringer konsistensen af ​​det hakkede kød til massens viskositet og homogenitet. Derefter begynder vi med let fugtige hænder at forme vores bøffer (2-3 stykker, afhængigt af den ønskede størrelse). Vi lader dem ligge i 5-7 minutter..

4. Herefter skrælles løgene og skæres i tynde ringe.

5. Tilsæt salt og sukker til løget, bland. Lad det mætte i 5 minutter. Efter denne tid lader løget saften ud, og vi tilsætter mel til løgblandingen og blander sammensætningen igen.

6. Fyld en tykbundet stegepande med smør eller vegetabilsk olie. Sæt bøfferne i en fri position.

7. Derefter reduceres ovnens temperaturregime og steges bøfferne ved middelvarme i 7 minutter pr. Side, indtil den indstillede rødlige og lette skorpe. Dæk ikke panden med et låg. Når den er klar – fjern den fra varmen og lad den svede på en varm komfur.

8. Tilberedning af løg. Når stegningen bringes løget til den ønskede gyldne nuance. Stol på din egen smag og præferencer.

9. Servering. Læg den færdige bøf på en tallerken. Hvis det ønskes, hældes det med oliesaft fra en stegepande. Server den varme ret, traditionen tro, med stegte kartofler eller kartoffelmos, med syltet agurk eller friske grøntsager.

god appetit!