8 fødevarer, der garanteret vil lette virkningerne af overspisning

At kontrollere mængden af ​​spist, især ved festbordet, er en meget vanskelig opgave for mange. Overfloden af ​​lækre og smukke retter får en person til at overspise og derefter lide under tyngden i maven fra ufordøjet mad. Du kan genoprette fordøjelseskanalen ved hjælp af produkter, der hjælper med at håndtere det ubehagelige ubehag ved overspisning og neutraliserer skaden ved tung spisning.

Frugt

At spise et æble, persimmon, blomme eller anden frugt er en fantastisk måde at genoprette tarmmotilitet på. Fiber (grove kostfibre), som findes i store mængder i plantefødevarer, hjælper på dette. Det fordøjes ikke i maven, men det er det, der er gavnligt. Grove kostfibre forkorter fødevarens transittid gennem mave -tarmkanalen og opsamler og fjerner også skadelige og farlige stoffer fra kroppen:

 • kolesterol;
 • toksiner;
 • slagger;
 • andet fordøjelsesaffald.

Syrer i frugt hjælper også med at fremskynde fordøjelsesprocessen. For at mave -tarmkanalen skal fungere korrekt, anbefales frugterne at blive indtaget under eller den næste dag efter en fest. Du kan spise frugt eller drikke friskpresset juice. For koncentreret juice må fortyndes med vand.

Et godt alternativ til frisk frugt er tørret frugt. Tørrede abrikoser, figner, svesker, rosiner, tørrede pærer og æbler er også rige på kostfibre. Det er nok at spise 3-4 stykker af nogen af ​​disse tørrede frugter, og fordøjelsesprocessen normaliseres..

frugt

Sort kaffe

En time efter et ret tæt måltid anbefales det at drikke en kop friskmalet sort kaffe. Denne sunde drink:

 • stimulerer øget spytudskillelse;
 • fremmer produktionen af ​​galde- og fordøjelsesenzymer gastrin og pepsin;
 • aktiverer fordøjelseskanalens muskler;
 • stimulerer afføring.

Naturlig kaffe har også en vanddrivende effekt, som hjælper kroppen med hurtigt at rense sig for toksiner..

Nogle maveproblemer kan mærkes efter at have drukket drikken. Men faktisk hjælper kaffe på dette tidspunkt kroppen. Drikken indeholder phenolforbindelser, der bidrager til vedligeholdelse af et stort antal gavnlige bakterier i tarmene. Og de er kendt for at reducere de inflammatoriske processer i mave -tarmkanalen..

Det er nødvendigt at drikke sort kaffe langsomt, i små slurker og altid varm. Ingen grund til at tilføje mælk, fløde, sukker. Disse fødevarer vil kun forværre de ubehagelige fornemmelser i maven..

kaffe

Te

Forskellige typer te er de bedste hjælpere til overspisning. Følgende sorter kan skelnes:

 • Grøn te. Det er værdsat for sit catechinindhold, som har antiinflammatoriske egenskaber og hjælper med at lindre kramper. Det fremmer ikke kun hurtig fordøjelse af mad, men modvirker også effektivt dannelsen af ​​fedtdepoter, og drikkens vanddrivende egenskaber hjælper med at fjerne toksiner fra kroppen..
 • Kamille. Det har længe været brugt til behandling af mave -tarmkanalen, herunder overspisning og kvalme. Kamille te stimulerer produktionen af ​​enzymer og mavesaft, der hjælper med nedbrydning af mad. Som et resultat accelereres stofskiftet, spasmer stoppes, og oppustethed lindres..
 • Mint. Det har en beroligende virkning på maveslimhinden, slapper af i musklerne, lindrer spasmer, aktiverer produktionen af ​​galde, hvilket er nødvendigt for korrekt fordøjelse. Det er bedre at hælde kogende vand over en frisk plante, men du kan også tørre blade fra et apotek.
 • Puer. Øger niveauet af probiotika, der effektivt hjælper maven med at fungere. Te indeholder pektin. Takket være dette stof renses tarmene for toksiner. Te har også en omsluttende virkning, der lindrer den irriterede slimhinde i mave -tarmkanalen, som lider af overspisning og kraftig drikke..
 • Oolong. En halvgæret te, der er fremstillet af bladene af Camellia sinensis. Antiseptisk og reducerer symptomer på sure opstød.

For at drikken skal være nyttig, skal enhver form for te brygges korrekt og kun indtages frisk og varm..

typer te

Krydderier

Ud over evnen til at forbedre smagen af ​​mad og drikkevarer, har krydderier egenskaber til at lindre mange patologiske tilstande forårsaget af fordøjelsesbesvær og overspisning. Her taler vi ikke om dyre og eksotiske krydderier. Her er en liste over billige og overkommelige krydderier, der hjælper med at forbedre fordøjelsen og aktivere kroppens metaboliske processer:

 • Løvblad. Det er nok at tygge det eller drikke en varm bouillon. Æteriske olier, som planten indeholder, vil aktivt fremme produktionen af ​​mavesaft og rense kroppen for toksiner.
 • Spidskommen eller anisfrø. En teskefuld af disse krydderier, som skal tygges grundigt, hjælper hurtigt med at vende virkningerne af overspisning på fordøjelseskanalen..
 • Kanel. Eliminerer kolik og spasmer ved misbrug af tunge og fede fødevarer. Hæld kogende vand over en kanelstang (1 glas) og lad det stå i 30 minutter. Tilsæt honning (1 tsk) til den varme bouillon og drik. Drikken virker også rensende og forhindrer fedtaflejringer..
 • Dild. Både plantens blade og frø indeholder flavonoider, antioxidanter og stoffer, der effektivt stimulerer maven og bugspytkirtlen. Krydderiet virker antispasmodisk og koleretisk, hjælper med flatulens og forhindrer forrådnelsesprocesser i tarmene..
 • Nellike. Hurtigt hjælper med at klare følelsen af ​​kvalme ved overspisning, det er nok at tygge grundigt kun en knopp.
 • Marjoram. Forbedrer fordøjelsen, forbedrer metaboliske processer, stimulerer galdesekretion, forhindrer oppustethed og flatulens.

Dette er ikke en komplet liste over krydderier, der hjælper med overspisning. Oregano, pebermynte, fennikel, kardemomme, basilikum, gurkemeje, kærlighed og spidskommen er også nyttige. Det eneste man skal huske er, at hvis det indtages overdrevent, kan krydderier skade menneskekroppen..

krydderier

Æbleeddike

Dette sunde naturlige produkt fremmer bedre fordøjelse af mad, fremmer produktionen af ​​mavesaft og fremskynder stofskiftet. Æblecidereddike er effektiv til vægttab og er en af ​​de sikreste måder at bekæmpe overspisning på. Opskriften på drinken er enkel:

 1. Kog vand og afkøl til stuetemperatur.
 2. Fortynd 1 spsk. l. æblecidereddike i 1 glas kogt vand.
 3. Tilsæt 1 tsk til indholdet. honning.

Forskere har fundet ud af, at i tidsintervallet fra 5 til 11 am udføres processer i menneskekroppen, der neutraliserer syrenes virkning. Dette er nødvendigt for at opretholde den korrekte pH -balance, så der er ingen mening i at drikke æblecidereddikevæsker på nuværende tidspunkt. Hoveddelen af ​​de nyttige komponenter vil blive neutraliseret og vil ikke blive absorberet.

Æbleeddike

Ingefær

Denne rodfrugt er en god hjælper i overspisning. De stoffer, den indeholder, har en gavnlig effekt på mave -tarmkanalen og stimulerer dens arbejde samt forhindrer udseende af halsbrand, rapninger og oppustethed. Du kan skære et lille stykke fra en godt vasket ingefærrod og tygge det eller bruge en af ​​de effektive folkelige opskrifter:

 • 1 tsk Kombiner hakket ingefær med 2 fed hvidløg. Kom blandingen i en termokande og tilsæt kogende vand. Insister i 20 minutter, derefter stamme og tage et par slurke i løbet af dagen.
 • Kom 30 gram tyndt skåret ingefær og en halv citron i en gryde med 500 ml vand. Kog alt ved svag varme til det koger. Efter 20 minutter sigt bouillon, tilsæt 1 spsk. l. citronsaft og 2 tsk. honning.

ingefær

Mineralvand

Hvis overspisning har forårsaget alvorlig halsbrand, hjælper mineralvand. Gastroenterologer anbefaler at drikke alkalisk vand blandet med ⅓ tsk. bagepulver eller brug den i sin rene form i 100 ml. Det er bedre at købe medicinsk mineralvand på et apotek. Det skal bemærkes, at mineralvand ikke kun kan bruges til at drikke, men også som lotion og kompresser..

Hvis overdreven madforbrug har ført til betændelse i bugspytkirtlen, anbefales det at drikke natriumbicarbonat, kulsyre eller natriumchloridvand: Truskavets, Essentuki nr. 4 eller nr. 17, Morshin.

I tilfælde af forstoppelse på grund af forkert fordøjelse ved overspisning, er det bedre at bruge mineralvand indeholdende magnesiumsulfat, chlorid, bikarbonat, natriumsulfat. Sådanne kemiske forbindelser stimulerer gastrointestinal motilitet, hvilket bidrager til rettidig afføring..

vand

Bagepulver

Overdreven frosseri fører til dyspeptiske symptomer, det vil sige til forskellige fordøjelsesbesvær. Brug af sodavand er en af ​​måderne at fjerne halsbrand og andet ubehag fra mave -tarmkanalen. Denne kemiske forbindelse er alkalisk. Når det reagerer med syre, neutraliserer sodavand det, og den brændende fornemmelse i spiserøret aftager. Dette element er også i stand til at fjerne toksiner og andre skadelige stoffer fra kroppen..

Du kan lindre dyspepsi efter overspisning på følgende måder:

 • Tilsæt 1 tsk til et glas varmt vand. sodavand og citronsaft. Rør godt rundt og drik, indtil bagepulver er helt opløst.
 • Tag 100 ml. varmt vand og opløs en teskefuld bagepulver i det. Drik opløsningen hver tredje time.
 • Hæld pebermynteblade med et glas kogende vand og lad dem brygge i cirka 20 minutter. Derefter siles og der tilsættes 1 tsk. bagepulver. Drik varmt.

Sodavand bør indtages med forsigtighed og i små doser. Modtagelse er kontraindiceret hos mennesker med hjerte- og nyresvigt samt hos gravide.

soda